Dodaj do ulubionych

Prezent dla 3,5 latka

28.03.06, 12:07
Moja kuzynka mieszkająca w Stanach często przysyła jakieś prezenty dal moich
dzieci, co mogę wysłać jej dzieciakom z Polski? Co jest tam np. drogie a u
nas tanie lub, czego tam nie ma?
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Prezent dla 3,5 latka 28.03.06, 15:04
      Moje dizecko ucieszyloby sie z ksiazek, najlepiej takich z rozkladanymi obrazkami, piosenek lub bajek
      na CD, oraz bajek na DVD (w tym musisz miec pewnosc ze kuzynka dysponuje odpowiednim
      odtwarzaczem)
      • joolanta Re: Prezent dla 3,5 latka 29.03.06, 09:34
        dzieki wielkie, ksiązki juz jej wysłałam-cieszyła sie bardzo. Może jeszcze
        jakies propozycje.
        • baania Re: Prezent dla 3,5 latka 29.03.06, 10:00
          Rzeczywiscie pomysl z polskimi ksiazkami i CD po polsku jest dobry. Tego mi
          najbardziej brakuje dla dzieci. Przesylka ksiazek przez ksiegarnie wysylkowe
          jest stanowczo za droga, bo placi sie za kazda sztuke. Ksiazek nigdy za duzo,
          wiec mozesz wyslac jeszcze raz. Moze cos do nauki polskich literek, bo tego w
          Stanach latwo nie dostanie. Zabawki niepotrzebne.
          Pozdrawiam,
          Ania
          • edytkus Re: Prezent dla 3,5 latka 29.03.06, 10:08
            baania napisała:

> Moze cos do nauki polskich literek, bo tego w
            > Stanach latwo nie dostanie.

o wlasnie, moim marzeniem jest zabawka "gadajaca" po polsku, pelno tu anglo- i hiszpansko
            jezycznych a przydaloby sie cos polskiego do zabawy, nawet tylko z alfabetem wymawianym po polsku,
            a takze np. puzzle czy klocki z polskimi nazwami obrazkow (zawsze mam problem gdy czytam litery po
            polsku a tu pod "B" jest pilka na "P" wink)

>Zabawki niepotrzebne.

jw smile, ja tu szukalam tradycyjnego baka do zabawy, takiego ktory sie kreci i buczy, znalazlam
            wspolczesne wersje ale to nie bylo to, az w koncu dostalam z Polski - Alexandra (3,5) co jakis czas go
            wyciaga i kaze sobie puszczac smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka