Gość: USA IP: *.proxy.aol.com 18.12.02, 14:20 Podroze ksztalca. Bedac w Polsce i robiac jakiekolwiek zakupu unikajcie produktow ( tak radza nawet sami sprzedawcy)ktore na metce obok tzw. bar code maja cyfre "5". To produkt polski. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felinecaline Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? 18.12.02, 17:32 A niby dlaczego ich unikac, jezeli juz niemal cudem sie na nie trafi w powodzi "zagranicnego" chlamu? Sa "5" bardzo dobre i specjalnie kupuje zapasy niektorych produktow dlugiej konserwacji, zeby miec potem do przygotowania, kiedy chce przyjac znajomych Francuzow "po polsku" a nie tylko "chlebem i sola". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szkop Nie kupujcie tandety amerykanskiej !!! IP: ftpproxy.DeutschePost.de:* / 10.144.96.* 20.12.02, 15:28 Bedac an wakacjach Polsce kupuje towary wylacznie polskie, a w RFN gdzie mieszkam wylacznie niemieckie, bo wiadomo niemieckie najlepsze. Amerykanskiej tandety w zyciu bym nie kupil i wiekszosc ludzi tu w RFN tez nie, dlatego tu tej amerykanskiej tandety w sklepach jest bardzo niewiele. A poza tym po co popierac glupawe USA ? Niech sie sami z tego ich amerykanskiego kryzysu wyciagna, jak tacy sa madrzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
mara-boo Re: Nie kupujcie tandety amerykanskiej !!! 20.12.02, 18:05 Gość portalu: Szkop napisał(a): > Bedac an wakacjach Polsce kupuje towary wylacznie polskie, a w RFN gdzie > mieszkam wylacznie niemieckie, bo wiadomo niemieckie najlepsze. Amerykanskiej > tandety w zyciu bym nie kupil i wiekszosc ludzi tu w RFN tez nie, dlatego tu > tej amerykanskiej tandety w sklepach jest bardzo niewiele. A poza tym po co > popierac glupawe USA ? Niech sie sami z tego ich amerykanskiego kryzysu > wyciagna, jak tacy sa madrzy ! ```` Ha, ha, ha jak widze kipisz znajomoscia rynkow swiatowych. Czemu wiec mocarstwa zachodnie (i nie tylko) trzesa portami na pierwsze oznaki 'kataru' ekonomii amerykanskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Nie kupujcie tandety amerykanskiej !!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.02, 20:57 mara-boo napisała: > Gość portalu: Szkop napisał(a): > > > Bedac an wakacjach Polsce kupuje towary wylacznie polskie, a w RFN gdzie > > mieszkam wylacznie niemieckie, bo wiadomo niemieckie najlepsze. > Amerykanskiej > > tandety w zyciu bym nie kupil i wiekszosc ludzi tu w RFN tez nie, dlatego > tu > > tej amerykanskiej tandety w sklepach jest bardzo niewiele. A poza tym po c > o > > popierac glupawe USA ? Niech sie sami z tego ich amerykanskiego kryzysu > > wyciagna, jak tacy sa madrzy ! > > > ```` > > Ha, ha, ha > > jak widze kipisz znajomoscia rynkow swiatowych. Czemu wiec mocarstwa zachodnie > (i nie tylko) trzesa portami na pierwsze oznaki 'kataru' ekonomii > amerykanskiej? Bo sie boja stracic pieniadze.USA to kraj obcego kapitalu.(glownie akcje) Odpowiedz Link Zgłoś
benekb Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? 20.12.02, 19:29 Gość portalu: USA napisał(a): > Podroze ksztalca. > Bedac w Polsce i robiac jakiekolwiek zakupu unikajcie produktow ( tak radza > nawet sami sprzedawcy)ktore na metce obok tzw. bar code maja cyfre "5". > To produkt polski. > > ha ha ha ktory madry sprzedawca ci to powiedzial pewnie chcial ci wcisnac cos drozszego bo amerykanskiego Na Placu Czerwonym rozdaja rowery znacie to zapewne? Nie "5" tylko dwie pierwsze cyfry to "59" Wlasnie sacze sobie w kraju Carlsberga z pieknej zielonej butleki gdzie na bar code sa wlasnie numerki 59... Mam nadzieje ze wiesz co to Carlsberg? Wesloych Swiat z mroznego i nieco zasniezonego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadula Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? IP: *.sympatico.ca 20.12.02, 21:45 benekb napisa?: > Wlasnie sacze sobie w kraju Carlsberga z pieknej zielonej butleki gdzie > na bar code sa wlasnie numerki 59... Mam nadzieje ze wiesz co to > Carlsberg? W takim barze jeszcze nie bylem ... kodowy? Napij siem lepiej Zubrowki ... Wiekszosc wodek w Polsce jest obecnie podrabiana (taniej wychodzi) ... W Polsce sie dalej nic nie oplaca, poza przekretem ... to taki Polski rarytas Odpowiedz Link Zgłoś
benekb Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? 21.12.02, 00:25 Gość portalu: gadula napisał(a): > benekb napisa?: > > > Wlasnie sacze sobie w kraju Carlsberga z pieknej zielonej butleki gdzie > > na bar code sa wlasnie numerki 59... Mam nadzieje ze wiesz co to > > Carlsberg? > > W takim barze jeszcze nie bylem ... kodowy? Napij siem lepiej Zubrowki ... > Wiekszosc wodek w Polsce jest obecnie podrabiana (taniej wychodzi) ... > W Polsce sie dalej nic nie oplaca, poza przekretem ... to taki Polski rarytas Ups.... dziewczyny wlasnie rozprawily sie z Zubroweczka oczywiscie z sokiem jablkowym ... mniam mnaim... Bar kodowy??? sounds nice... ide sie przekrecic polskim rarytasem ... pewnie cholera podrabiany.... ale co to za roznica w koncu gaz is gaz czirs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadula Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? IP: *.sympatico.ca 21.12.02, 00:28 No to Do Siego (San Diego) ... widzem, ze powoli siem zaczynasz orientowac w tematach. Pamietaj - w Polsce sie juz nic nie oplaca, a szczegolnie pracowac, hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? IP: *.client.attbi.com 21.12.02, 00:31 ja lubie polskie produkty, sa dobre. nigdy jednak nie kupuje niemieckiego syfu, nawet szczury tego nie zreja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? IP: *.dip.t-dialin.net 21.12.02, 01:41 Gość portalu: rybak napisał(a): > ja lubie polskie produkty, sa dobre. > nigdy jednak nie kupuje niemieckiego syfu, nawet szczury tego nie zreja Arschloch z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? IP: *.client.attbi.com 21.12.02, 02:01 Gość portalu: Jas napisał(a): > Gość portalu: rybak napisał(a): > > > ja lubie polskie produkty, sa dobre. > > nigdy jednak nie kupuje niemieckiego syfu, nawet szczury tego nie zreja > > Arschloch z Polski nie z polski you stupid german shit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel_z_Melbourne A niby dlaczego? IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 21.12.02, 03:45 popieram falinecaline - sa dobra polskie produkty; tu np. (w Au) polskie buty mialy tradycyjnie dobra marke, "krosno' cieszy sie jak najlepsza reputacja... dlaczego nie kupowac dobrgo towaru tylko dlatgo ze polski? brr.. to juz ... (nie wiem jak to nazwac - kompleks neofity/wiochy?) do kwadratu... pamietam faceta z Forum ktory podszykowal sobie sareg 'NIKI' (fiat 126p cabiolet) na weekendy i wzbudza (pozytywna) sensacje... ludzie, nie dajta siem zwariowac! Pawel Melbourne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? IP: *.devs.futuro.pl 21.12.02, 10:46 jak czytam te posty tutaj to ciesze sie ze mieszkam w polsce i nie mam takich problemow jak wy,kompleks poaalczka w Niemczech czy USA,biedaki Ja jestem u siebie i jem to co najlepsze ,nie jakies dmuchane bez smaku bulki czy kielbasy,ale prawdziwa krakowska ,zurek slaski itd I jak pomysle ze niedlugo wyjezdzam na stypendium za granice i tam tego nie bedzie to juz mi sie slabo robi,ze znowu bede jesc to gowno ktore nie ma zadnego smaku.Nie ma to jak polskie-prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta jeszcze dodam IP: *.devs.futuro.pl 21.12.02, 10:54 ze wlasnie ten czynnk ,czyli brak normalnego jedzienia za granica moze byc kluczowym przy wyborze kierunku wyjazdu czy pozostania po studiach.kiedys nie myslalam ze to moze byc problemem ,ale pobyt i jedzenie g.. przez 7 miesiecy otworzylo mi oczy.I nie jestem zadnym nienajedzonym grubasem.wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharz Re: do Kobiety IP: *.dip.t-dialin.net 21.12.02, 15:51 Kobieto a jaki zurek Ci bardziej smakuje, ten z"Winiary" albo od "Knora" A jak pojedziesz na to stypendium to zabierz z soba:sledzie w sosie pomidorowym pasztetowki,zuru w sloikach,krakowskiej ale dobrej suchej,chlebka zabierz cala torbe. Kobieto swieta ida a my takie bzdury piszemy. pozd.i smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: do Kobiety IP: *.devs.futuro.pl 21.12.02, 22:14 chyba zartujesz -zurek z torebki-fuj!!!!!! o tym zebysie madrze spoakowac to wiem,nie polenie juz drugi raz glupiego bledu zeby sie tam potem meczyc,ani slonecznika ,ani paluszkow ,ani magi ..zeby znowu jesc zupe bez smaku.. mimo ze jestem kobieta wywale wszytskie ciuchy a zarcie wezme!!!...chocby mnie mieli z lotniska wywalic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? IP: *.dip.t-dialin.net 21.12.02, 15:50 Gość portalu: kobieta napisał(a): > jak czytam te posty tutaj to ciesze sie ze mieszkam w polsce i nie mam takich > problemow jak wy,kompleks poaalczka w Niemczech czy USA,biedaki > Ja jestem u siebie i jem to co najlepsze ,nie jakies dmuchane bez smaku bulki > czy kielbasy,ale prawdziwa krakowska ,zurek slaski itd > I jak pomysle ze niedlugo wyjezdzam na stypendium za granice i tam tego nie > bedzie to juz mi sie slabo robi,ze znowu bede jesc to gowno ktore nie ma > zadnego smaku.Nie ma to jak polskie-prawdziwe Pieprzysz chlopie.Nie jadles niemieckiego chleba z pobliskiej piekarni,nie jadles frankfuterek od Slazaka,czy slaskiej,czy pasztetu,czy krupniokow (kaszanka po polsku) itd.Palce lizac.Nie chce tych z Polski.Te z Polski to moze dobre,ale jak sie je zamowi specjalnie u znajomego rzeznika!!A twoja krakowska Made in Poland tez kupisz w Wal-martcie.A flaki tez kupisz,i jak je zona zrobi,to inne zapomnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharz Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? IP: *.dip.t-dialin.net 21.12.02, 15:57 Chlopu sie nie dziwie ze sie niezna,chlop lubi po prostu zjesc, ale zeby kobieta takie flaki pisala. Panie Marku ma pan racje trzeba byc pokosztowac a potem krytykowac. pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? IP: *.devs.futuro.pl 21.12.02, 22:19 ta kobieta je wiecej od was panowie..chociaz tego po niej nie widac niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? IP: *.devs.futuro.pl 21.12.02, 22:18 jadlam chleb z niemieckiej piekarni-no najbardziej zblizony chleb do polskeigo w calej europie,jadlam frankfuterki od slazaka itd ,ale te kielbasy sa tutaj lepsze..krupniok,itd ,jestes przyzwyczajony do tameto bo tam siedzisz ,ale to ma inny smak tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? IP: *.proxy.aol.com 21.12.02, 16:46 Gość portalu: kobieta napisał(a): > jak czytam te posty tutaj to ciesze sie ze mieszkam w polsce i nie mam takich > problemow jak wy,kompleks poaalczka w Niemczech czy USA,biedaki > Ja jestem u siebie i jem to co najlepsze ,nie jakies dmuchane bez smaku bulki > czy kielbasy,ale prawdziwa krakowska ,zurek slaski itd Dlatego masz takie duze, obwisle trzesace sie przy kazdym kroku dupsko? > I jak pomysle ze niedlugo wyjezdzam na stypendium za granice Kiedys to sie nazywalo wypad na jume albo na saksy, ale ja tez wole "stypendium" i tam tego nie > bedzie to juz mi sie slabo robi,ze znowu bede jesc to gowno ktore nie ma > zadnego smaku.Nie ma to jak polskie-prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Produkt polski-Jak rozpoznac ? IP: *.devs.futuro.pl 21.12.02, 22:21 grube dupsko to bym chciala miec-wierz mi,bardzo bym chciala. mojego stypendium nie myl z twoja praca w fabryce zagranicznej.-Sokrates Erasmus -znasz ? -watpie. Za wysokie progi na twe chlopskie nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharz Re:do kobiety IP: *.dip.t-dialin.net 21.12.02, 23:37 ,Kobieto nie wymadrzaj sie .Malo ze beda sie szkolic za Unijne pieniadze to jeszcze na jedzenie narzekasz. Znam takich co z menzy suchy chleb zabierali. Pamietaj chlop to tez czlowiek i nie polam nogi jak ci sie przydarzy za wysoki prog. pozdr.Leonardo da Vinci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re:do kobiety IP: *.devs.futuro.pl 22.12.02, 09:40 Leonaraa juz zaliczylam,lepszy niz Sokrates bo wiecej kasy dawalia nog sobie raczej nie polamie no chyba za na tamtejszej plazy w lutym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA USA IP: *.proxy.aol.com 22.12.02, 01:33 Nie, wiesz, nie znam Sokrates Erasmus. To musi byc jakis eurpoejski erzatz, bo jak probowalem otworzyc ich strone to wyskakuje error, strona ma trudnosci techniczne. Straszny ten europejski bubel na kazdym kroku, dzis to nawet na Rosje liczyc nie mozna. Pisz kobita dalej, fajnie sie czyta jak jak bubki nagle sloma z butow wychodzi u progu tej "Europy" bo ciagle zapominacie ze najpierw jeszcze w referendum "narod" musi sie za Unia opowiedziec. Pozrawiam, William Gates, znasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: USA IP: *.devs.futuro.pl 22.12.02, 09:55 Gość portalu: USA napisał(a): > Nie, wiesz, nie znam Sokrates Erasmus. To musi byc jakis eurpoejski erzatz, bo > jak probowalem otworzyc ich strone to wyskakuje error, strona ma trudnosci > techniczne. > Straszny ten europejski bubel na kazdym kroku, dzis to nawet na Rosje liczyc > nie mozna. > Pisz kobita dalej, fajnie sie czyta jak jak bubki nagle sloma z butow wychodzi > u progu tej "Europy" bo ciagle zapominacie ze najpierw jeszcze w > referendum "narod" musi sie za Unia opowiedziec. > Pozrawiam, > William Gates, znasz ? Sokratesa jak i Leonarda musisz szukac na stronach UE... O referendum sie nie martw ,bedzie dobrze . ale nie wiem po co sie tak spieszysz po referendum nie stanie sie cud jeszcze przez jakis czas. A z ich kasy mozna ich juz teraz "skubac"..jak np. ja. I nie narzekam na zarcie ktore mi daja, bo zarcie ,bilet i jeszcze kupe innych rzeczy oplacam ja-wiesniak ze sloma w butach.. Teraz w polsce kazdego wiesniaka na to stac. Z Leosiem bylo co innego bo jeszcze cos zostawalo, ale nie mozna 2 razy na ten sam program jechac-szkoda. Jak to dobrze ze Wy -"smietanka tego kraju" zostawilscie nam do podzialu te skarby,a sami korzystacie z zasilkow i zapomog za granica.. Pozdrowienia dla jakze szanownej emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś