Dodaj do ulubionych

Polacy to pijacy

18.05.06, 09:37
źródło:
oto-polska.blogspot.com/2006/05/polacy-to-pijacy.html
Oto Polska z ostatniej chwili: głośno było ostatnio o wyczynach polskich
tirowców w Austrii i Czechach... w przeciągu kilku dni złapano kompletnie
pijanych kierowców, którzy jechali kilkunastotonowymi ciężarówkami. Dlatego
bez większego echa przeszła w Polsce informacja o 28-letniej rodaczce, która
pijana w sztok jechała pod prąd na autostradzie w Niemczech... Na złość nam,
małym zawziętym sku..syńskim polaczkom, wypatrzył tego newsa antypolski układ
dewizowych łże-dziennikarzy (m.in. Reutersa) i teraz śmieje się z nas cały
świat. News był także dostępny przez kilkanaście godzin na stronie Google News
w sekcji World, a to oznacza, że miał wysoki priorytet: często pojawiał się w
serwisach prasowych i był czytany przez internautów na świecie... Polacy to
pijacy. Jeśli ktoś ma wątpliwości skąd biorą się rzekomo nieuprawnione
stereotypy, to ma tego dowód poniżej:

BERLIN (Reuters) - Officers were dumbfounded when they stopped a Polish woman
drunk at the wheel of a stolen car, driving on the wrong side of a motorway
and without a license, German police said Tuesday.

"I don't think I've ever encountered such an accumulation of traffic
offences," said Helmuth Klinger, a police spokesman in the western city of
Wiesbaden.

"The normal combination would be to drink and then drive against the traffic,
but people who steal a car tend to be a bit more discreet as rule," he added.

The 28-year-old woman was four times over the legal alcohol limit when she was
stopped on the highway between Frankfurt and Wiesbaden, having driven about
five miles against the traffic.

oto-polska.blogspot.com/2006/05/polacy-to-pijacy.html
Obserwuj wątek
    • normalski1 Re: Polacy to pijacy 18.05.06, 10:04
      Ja wczoraj byłem tak pijany że jechalem bez swiateł o 1 w nocy ,gdy zobaczyłem
      policje pomyslalem sobie no i doigrałem sie ,ale oni podjechali do mnie i
      krzyczeli żeby włączyc swiatła więc włączyłem a oni odjechali ,nie wiem co
      wybrac dzis nic nie poje !
      • waldek.usa 19.05.06, 20:26
        normalski1 napisał:

> Ja wczoraj byłem tak pijany że jechalem bez swiateł o 1 w nocy ,gdy
        zobaczyłem
        > policje pomyslalem sobie no i doigrałem sie ,ale oni podjechali do mnie i
        > krzyczeli żeby włączyc swiatła więc włączyłem a oni odjechali ,nie wiem co
        > wybrac dzis nic nie poje !

• donald_duk Re: Polacy to pijacy 20.05.06, 05:12
        jak jestes pijany to tylko udawac trzezwego. Kilka tygodni temu 75-
        letnimlodzieniaszek walnal mnie z tylu gniotac metal na sume ok 7k. Ja czuje
        jego nieprzetrawionyalkohol, swiadek czuje, on mowi ze sobie walna za duzo,
        zona mowi ze nawalony, policja nic nie czuje. Mowie zeby go zbadali. Kaza
        mlodzikowi podniesc noge do gory i liczyc do 10. I co? Sam widze, sqrviel
        podniosl doliczyl i zdal. gliniarz mu swiecil lampka po oczach- zdal. Jak to
        mozliwe nie wiem.Nad pijanym pambuk czuwa.
        • christina.milian Re: Polacy to pijacy 21.05.06, 01:28
          kiedyś w zabitej dechami wiosce odebrałem facetowi kluczyki od malucha, bo był
          tak pijany, że nie potrafił się utrzymać na nogach - a akurat przyjechał do
          sklepu kupić kolejne piwa... zdołał je rozbić jeszcze w sklepie. Nikt z
          miejscowych nie zwrócił mu uwagi i dopiero jak go wyciągnąłem z samochodu,
          którym chciał ruszać, to się nim zainteresowali. Pewnie mają w dupie, że taki
          sku..el rozjedzie dziecko sąsiada albo zrobi z nich inwalidów (choć widzę w tym
          zachowaniu typowo polską głupotę).
          Na prowincji prowadzenie samochodu "na gazie" to prawie norma.
    • grzegorzj Re: Polacy to pijacy 21.05.06, 03:07
      ale chlopie kto sie z nas smieje? jaki caly swiat,gdzie o tym mowia i pisza,
      gdzie na swiecie, kto sie polska przejmuje??? co ty piszesz??? gdzie?? chyba w
      dupie, tam gdzie mieszkasz? wusa??? we francji??? w angli?? wgazetach pisza???
      co za bzdury!!!!
      • christina.milian Re: Polacy to pijacy 21.05.06, 11:01
        Fakt, nikt się Polską nie przejmuje.

Postując ten artykulik chciałem zwrócić uwagę na kilka innych rzeczy: problem
        stereotypów i Polskich kompleksików nt. tego jak nas postrzegają Inni. Prawda
        jest taka, a nie wiem skąd ten Twój kategoryczny ton wink, że ostatnio wyjątkowo
        często pojawiają się informacje (Austria, Czechy, Niemcy) nt. polskich kierowców
        - jak piją, jak jeżdżą, łamią przepisy (pomijam inne związane z kradzieżami,
        oszystwami, korupcją i o naszej republice bananowej). Jeśli zaprzeczasz, że nie
        ma takich newsów, to chyba nie mamy o czym gadać, bo powyżej dałem jeden
        przykład ze źródłem reutersa, a news był także dostępny na google news i tak
        dalej... pomijam oczywiście inne serwisy internetowe oraz krótkie informacje w
        TV (np. niemieckiej)... regionalnych gazet z Niemiec nie czytam. smile W przypadku
        Polaków tych złych wiadomości jest zbyt wiele smile

Poza tym wiem, że reszta świata ma nas w dupie, ale problem polega na tym, w
        jakim kontekście pojawia się nasz kraj i Polacy smile i jak pracujemy na własną
        opinię... Oczywiście ta reszta świata ma to w dupie, ale nie Polacy
        (przynajmniej ci normalni)! i o to między innymi chodziło (a przede wszystkim o
        bulgoczące kompleksiki polaczków) smile -
        • grzegorzj Re: Polacy to pijacy 22.05.06, 12:01
          no tak, nie zaprzeczam, racje masz. Nie uwierzysz, ale jak pisalem tamten post
          to bylem pijany, bo sie zdziwilem--co , ja to napisalem??? Ano tak, gadalem z
          kumplem z USA ismy sobie popijali. a polaczki maja straszne kompleksy, ojjj to
          tez prawda. Prawda jest tez ,ze pija ludzie zdesperowani, w beznadziejnej
          sytuacji i co najwazniejsze w tym wszystkim-slabi psyhicznie.pozdrawiam
          • christina.milian Re: Polacy to pijacy 22.05.06, 13:49
            do samego picia nie mam nic do zarzucenia. Chodzi o kulturę picia i ew.
            zachowanie... ludzie piją na całym świecie, ale w Polsce wygląda to "trochę"
            gorzej wink
    • normalski1 Re: Polacy to pijacy 21.05.06, 06:44
      ale w polsce nie narkotyzują sie tak jak na zachodzie ,choc powoli do polski to
      sie przenosi ,tak jak syfilizm z francji a adidas HIF z USA
    • potatos Re: Polacy to pijacy 21.05.06, 07:13
      christina ci wszyscy inni niech najpierw u siebie wytępia pijanstwo np.
      Szwecja ,Anglia , to tylko niektore kraje.Polak w porownaniu z nimi to MALY
      PIKUS!!!
      • christina.milian Re: Polacy to pijacy 21.05.06, 10:48
        oj, oj byłbym b. ostrożny w opowiadaniu takich rzeczy... tutaj jeszcze chodzi o
        kulturę picia, o to co się pije i co człowiek później robi. statystyki pijanych,
        skazanych kierowców w PL mówią same za siebie - a to niewielka część, bo na
        prowincji nie jesteś w stanie upilnować pijaka...
        • normalski1 Re: Polacy to pijacy 21.05.06, 11:54
          słyszalem też że polki to Ku..y co ty na to Krysia ??
          • janosik6 jak ktos wyzej zauwazyl ..chodzi o kulture picia 21.05.06, 12:45
            jest to magiczne slowo , nie znane w polaka.
            polak jak sie nie upie.. aby spasc z krzesla nie czuje ze wypil.
            Bo polak chce sie dowartosciowac pijanstwem.
            Pija prawie wszyscy w europie np. tylko ze nie wszystcy sraja i szcaja pijani
            na ulicy i po bramach.
            Polak idac na impreze nie idzie sie zabawic a idzie sie napie..c..
            A pozniej sie dziwi ze mu zona poszla w tango.
            Nie wszyscy napie..ja sie podczas picia miedzy soba.
            Nie wszyscy po pijanemu rozrabiaja,morduja i katuja swoje rodziny.
            Takie cos jak tluczenie i kopanie malzonki po piciu to polski narodowy sport.
            i moge wiecej ale nie chce mi sie teraz.
            • christina.milian Re: jak ktos wyzej zauwazyl ..chodzi o kulture pi 21.05.06, 13:51
              dokładnie, trafiłeś w sedno.
          • christina.milian Re: Polacy to pijacy 21.05.06, 13:50
            człowieku o czym Ty piszesz, przecież ja nie twierdzę, że wszyscy POLACY TO
            PIJACY tylko piszę o stereotypach (sprawdź w słowniku wyrazów obcych) i o
            problemie tzw. opinii (PR które się kształtuje latami, a o które Polacy w ogóle
            nie dbają).

Co do polek, to ja słyszałem że są najładniejsze, że są niedomyte, zaniedbane,
            proste, inteligentne, leniwe i tak dalej można wymieniać do wieczora i co z
            tego? NIC! Zupełnie nie zrozumiałeś o czym pisałem. Nie chcę obrażać POLAKÓW w
            ogólności, staram się tylko zwrócić uwagę na pewne tandeciarskie aspekty w
            naszym społeczeństwie, na to jak jesteśmy postrzegani i zwrotnie jak to działa
            na nas - bulgoczące kompleksiki...
    • odin-2 Re: Polacy to pijacy 21.05.06, 15:10
      Baca znalazł broszurkę, jak odzwyczaić się od jedzenia przez tydzień.
      Pierwszego dnia miał zamiast posiłków pić po 1 szklance wody. Drugiego po 1/2
      szklanki itd. (skrót myślowy) Siódmego dnia półprzytomny z głodu miał wykonać
      ostatnie polecenie - wysr.. się. Poszedł więc za chałupę, kucnął, natężył się i
      nic. (z pustego to i Salomon...) Siedzi, siedzi, aż nagle słyszy jakieś odgłosy
      jedzenia. Patrzy, a tu mu się dupa pasie!
    • donk A pijacy som glupki. Wienc kim som Polacy? 22.05.06, 09:45
      heheh
    • christina.milian Re: Polacy to pijacy 27.05.06, 13:05
      Niedawno pisałem o polakach pijakach... a nasz rząd stara się jednak dbać o
      trzeźwość obywateli:
      oto-polska.blogspot.com/2006/05/yk-end-z-papieem.html
      wink
    • waldek.usa 220 km/h 27.05.06, 19:35
      video.google.com/videoplay?docid=2715810933121511141&q=polska
      w koncu ma sie to BMW
      • christina.milian Re: 220 km/h 27.05.06, 22:05
        wbrew pozorom to nie jest takie zdrożne... ja widziałem ludzi, którzy jeżdżą 200
        i więcej tuningowanymi samochodami i powypadkowymi landarami sprowadzanymi z
        zagranicy... gdzieś kiedyś słyszałem, że właśnie taka tuningowana beemka się
        rozpadła na dwie części (wszyscy zginęli) przy prędkości 150 km/h (chyba...)...
        a rozpadła się dlatego, że była złożona z dwóch powypadkowych samochodów
        zespawanych po środku smile

200 km/h... jak znajdzie się wieśniak z fantazją i stuningowaną "bryką", to
        potrafi jeździć w Polsce na drogach wojewódzkich... smile już pomijam np.
        handlowców, którzy jeżdżą samochodami służbowymi po całym kraju. Taki to potrafi
        naprawdę wyciskać wszystko z samochodu...
    • donald_duk wiem po sobie. tak jest 27.05.06, 22:17
      od rana chodze pijany bojak nie wypije do poludniato zostanie mina jutro i
      wtedy musze pic wiecej niz wczoraj. Swoj honur mam i nie chce sie rozpijac.
      • jan.kowalski.1960 Re: wiem po sobie. tak jest 28.05.06, 12:14
        donald_duk 27.05.06, 22:17

od rana chodze pijany bojak nie wypije do poludniato zostanie mina jutro i
        wtedy musze pic wiecej niz wczoraj. Swoj honur mam i nie chce sie rozpijac.

noo chociaz jeden rozsadny,-potrafisz pic kulturalnie,gratuluje !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka