Dodaj do ulubionych

@ Renka - Reniu, zlotko, mam prosbe ...

09.01.03, 17:48
Reniu czy moglabyc, dla rozladowania napiecia na forum, podac czasem jakis
przepis na polskie dania. Niekoniecznie skomplikowane, moga byc proste i
smaczne

Mysle ze wiele osob skozystalo by z twoich praktycznych porad

Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Falszywy Re: @ Renka - Reniu, zlotko, mam prosbe ... IP: *.sympatico.ca 04.02.03, 20:47
      up
      • _asia Re: @ Renka - Reniu, zlotko, mam prosbe ... 05.02.03, 03:06
        i jeszcze raz... jestem glodna. koniecznie tanio i pozywne.
    • Gość: Renka Re: placki ziemniaczane IP: *.home.cgocable.net 05.02.03, 05:05
      Jak sam anazwa wskazuje robi sie je z surowych, obranych i utartych na tarce
      ziemniakow. Mozna dodac tylko sol, pieprz i posiekana cebule. Mozna rowniez
      pokrojona drobno kielbaske lub boczek. Wszystko smazy sie w formie cienkich
      plackow.Podaje sie ze smietana kwasna i gesta, z maslem, z cukrem , z dzemem
      lub z czymkolwiek. Ja lubie z cukrem smile
      • _asia Re: placki ziemniaczane 05.02.03, 05:50
        mniam. dziekuje ten twoj prsepis mi sie podoba. A wiesz jak z tego zrobic
        placki gulaszowe wegierskie? Mozesz podac? Jezu, ozloce cie!

• Gość: Renka Re: placki ziemniaczane i inne IP: *.home.cgocable.net 05.02.03, 06:25
          Nie znam tego przepisu, ale slyszalam, ze polewa sie placek (jeden duzy)
          gulaszem po wegiersku.Ja czasem podaje placki z sosem pieczarkowym, takim z
          gesta smietana. Podaje rowniez z kawiorem i gesta smietana.Ale zawsze robie
          male placki, PO POLSKU smile
          A placki z jablkami ?
          Ciasto prawie jak na omlet i pokrojone czasteczki swiezych jablek w srodku.
          Smazone na jasnozlocisty kolor, posypane cukrem pudrem smile) Swietne do kakao na
          sniadanie.
          A placki z miesem ?
          Obsmazone miesko, drobno pokrojone lub mielone z cebulka rzucamy na ciasto
          nalesnikowe(lub omletowe), ja dodaje papryke, czasem swiezy ogorek, przyprawy.
          Robie nalesnik, zawijam i podaje z jakims sosem. Osobiscie lubie sos francuski
          na bazie musztardy.
          • falszywy Re: placki ziemniaczane i inne 05.02.03, 06:28
            Renka czy moglabys wpasc do mnie i nagotowac troche?
            Moi koledzy i kolezanki tez chetnie zjedza cos lepszego a nie ciagle ta zupka.
            • Gość: marcel-prostak Re: placki ziemniaczane i inne IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 06:31
              Cyborg sympatico ma zcas na kolezanki? chyba z internetu...a tu sie nplackow
              nie jada
            • Gość: Renka Re: falszywy nick IP: *.home.cgocable.net 05.02.03, 19:38
              Poza tym, to dlaczego ja mam gdzies sie szwendac z garami, zamiast do mnie
              amatorzy dobrej polskiej kuchni powinni przyjsc na pyszne jedzonko ?
              Fakt jest, ze przed przyjsciem moznaby sie zapowiedziec, bo nie lubie
              niespodziewanych gosci (hyhyhyhy).
              Mimo, ze to restauracja, to jednak nie jest ona typowa, trzeba powiedziec to
              sobie jasno smile
              Mysle, ze niewiele jest takich miejsc jak www.polishrestaurant.com
          • _asia Re: placki ziemniaczane i inne 05.02.03, 06:29
            mmm, wspaniale. rozmazylam sie. Jestes kochana. Dziekuje ci! Niech ci Bog w
            wygrywajacych bilteach na loterii wynagrodzi. Renia, kup kupon na loterie i
            koniecznie obstaw 9-wiatki.

• Gość: Renka Re: placki ziemniaczane i inne (Asia) IP: *.home.cgocable.net 05.02.03, 19:45
              Dziekuje, kochanie za mile slowa.Chcialabym jednak zauwazyc, ze placki
              wszelkiego rodzaju sa zrodlem przede wszystkim weglowodanow,a wiec cukrow smile
              Nie kazdemu sluza.
              Ci co maja problemy z cukrem lub z nadmierna waga powinni ich unikac smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka