Gość: beata IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 12:57 Napiszcie proszę jak Wam tam jest ,jak sie zyje.A może ktoś sie tam akurat wybiera i nie ma towarzysza??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jr Re: pozary, susza i upaly IP: 203.129.132.* 30.01.03, 23:35 Gość portalu: beata napisał(a): > Napiszcie proszę jak Wam tam jest ,jak sie zyje.A może ktoś sie tam akurat > wybiera i nie ma towarzysza??? toc to koniec swiata! matka boska pojawia sie na jednej z plaz - przynajmniej tak twierdza niektozy... pozary jak cholera susza ze az strach - Dundee_girl to chyba prysznica nie miala od tygodnia a i po wiadro wody musi wedrowac 2 godziny! no i ten piekielny upal 45C!!! az czacha paruje! tak poza tym to jest klawo! dzis piatek to jutro z rana plaza, ocean, laski w bikini, piwko no i ... zona.. hehe pozdrowionka z upalnego sydney przesyla jr. Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: pozary, susza i upaly 30.01.03, 23:50 Od tygodnia??? od miesiaca nie mialam prysznica, do ludzi sie nie nadaje) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lombat Re: pozary, susza i upaly 31.01.03, 01:28 Wczoraj w Penritowie niedaleko Sydnejowa powietrze, ktorym oddychac trzeba by zyc mialo temperature 54 C. Nie szlo oddychac, chociaz myslalem, ze mroz -45 C w Norylsku byl czyms najgorszym w zyciu, a tu niespodzianka. Tutaj gdy jest tak goraco to mozna isc nad wode i plywac razem z ukochanym psem. PZDR dla wszystkich cierpiacych w taki upal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiezyswiat Australia = ZADUPIE ,CIENKI ZAROBKI ,KONIEC SWIATA IP: *.tampabay.rr.com 31.01.03, 01:44 PO HUJA TAM JECHAC JAK W EUROPIE JEST LEPIEJ I CYWILIZACJA A NIE JAKIES ZASMARKANE POKOLENIE WYGNANCOW Z MIESZANKA AZJATYCKA BEDZIE MOWILO JAK SIE MA ZYC Odpowiedz Link Zgłoś
wambuco Re: Australia- co o niej sądziecie ?? 31.01.03, 01:50 Australia jest pieknym krajem w ktorym rzeki plyna mlekiem i miodem a rajskie owoce spadaja same wprost buzi i mozna je wtedy brac... A propos buzi, czy...??? Jest troche ryzyka bo trzeba uwazac na nisko latajace bumerangi ale za to przepiekne miniaturowe helikoptery umilaja zycie. Dzikie syberyskie husky radosnie wpatruja sie przenikliwym spojrzeniem przez plot dzielace kangury z jednej polowy wyspy na druga. Ech, kangury, poboksowaloby sie. Partnerka zawsze mile widziana. Na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Australia- co o niej sądziecie ?? 31.01.03, 02:41 Mnie sie nie pytaj, bo ja stronnicza jestem... Zyje mi sie tu dobrze od ponad 10 lat i jak Stary, codziennie patrze w lustro i ciesze sie ze tu jestem. Watki o Australii byly tu wiele razy, poszperaj w archiwum. Pozdrawiam z Sydney Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwystarywiarus Re: Australia- co o niej sądziecie ?? 31.01.03, 02:52 luiza-w-ogrodzie napisała: > Mnie sie nie pytaj, bo ja stronnicza jestem... Zyje mi sie tu dobrze od ponad > 10 lat i jak Stary, codziennie patrze w lustro i ciesze sie ze tu jestem. > > Watki o Australii byly tu wiele razy, poszperaj w archiwum. > > Pozdrawiam z Sydney > Luiza-w-Ogrodzie U mnie ta sama reakcja na Australie utrzymuje sie od lat dobrze ponad dwudziestu. Jakby tu mialo byc tak zle, jak rozni frustraci tego forum sobie zycza, to skad ten milion podan rocznie na 80-100 000 wiz imigracyjnych oferowanych co roku? I skad ta kolejka do biura wizowego w Australia House na The Strand w Londynie, ktora codziennie rano wystaje na kilakdziesiat metrow na ulice? Az przyjemnie popatrzec. Pozdrowienia dla Luizy. Stary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AU AUSTRALIA = MALARIA KRAJ DAL AZJATOW IP: *.tampabay.rr.com 31.01.03, 03:08 Bo jak kazdy wie wiecej debili niz madrzejszych na tym swiecie jaki sens jest jechac na koniec swiata chyba trzeba byc jakis niedojebem wydupczonym w leb zeby zyc na takim koncu swiata , co to jest 1930 rok ?, sa piekne miejsca , bogatsze bardziej cywilizowane i blizej , a wy tam siedzcie jak banici Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie hej *.tampabay.rr.com 31.01.03, 04:33 Co sie tak pienisz? Nie podoba sie Tobie Australia? To jest OK, naprawde, nie powinienes sie tak denerwowac. Najwazniejsze, ze mnie sie Australia podoba. I Staremu. Tobie nie musi sie podobac. Tym bardziej ze tego kraju nie znasz, jak wynika z Twoich postow. I zdecyduj sie czy jestes AU, czy obiezyswiat. Rozdwojenie jazni jest niezdrowe na dluzsza mete. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
exoz Re: Australia- co o niej sądziecie ?? 31.01.03, 04:14 prawdziwystarywiarus napisał: > luiza-w-ogrodzie napisała: > > > Mnie sie nie pytaj, bo ja stronnicza jestem... Zyje mi sie tu dobrze od po > nad > > 10 lat i jak Stary, codziennie patrze w lustro i ciesze sie ze tu jestem. > > > > Watki o Australii byly tu wiele razy, poszperaj w archiwum. > > > > Pozdrawiam z Sydney > > Luiza-w-Ogrodzie > > > U mnie ta sama reakcja na Australie utrzymuje sie od lat dobrze ponad > dwudziestu. > > Jakby tu mialo byc tak zle, jak rozni frustraci tego forum sobie zycza, to skad > > ten milion podan rocznie na 80-100 000 wiz imigracyjnych oferowanych co roku? I > > skad ta kolejka do biura wizowego w Australia House na The Strand w Londynie, > ktora codziennie rano wystaje na kilakdziesiat metrow na ulice? Az przyjemnie > popatrzec. > > Pozdrowienia dla Luizy. > Stary Czy ty jestes jebniety nigdy tam nie widzialem zadnej kolejki. Nie pocieszaj sie stary i tak ci robale zezra w tym goracym piachu. To widac po twoim stanie psychicznym. Szczesliwy ze wyjechal i nigdy wiecej nie wrocil exoz Odpowiedz Link Zgłoś
lolo271 Re: Australia- co o niej sądziecie ?? 31.01.03, 05:00 luiza-w-ogrodzie napisała: > Mnie sie nie pytaj, bo ja stronnicza jestem... Zyje mi sie tu dobrze od ponad > 10 lat i jak Stary, codziennie patrze w lustro i ciesze sie ze tu jestem. > > Watki o Australii byly tu wiele razy, poszperaj w archiwum. > > Pozdrawiam z Sydney > Luiza-w-Ogrodzie ________________________________________________________________ <>...Moim zdaniem luiza jest bezstronna............ Krotko i zwiezle ci odpisala,wylozyla kawe na lawe......... Ona i stary gola codziennie do lustra,tak fajnie w AU......... Jak lubisz alkohol to masz pole(kraj) do popisu.......... Moze stary i luiza uzycza lustra.......... Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Australia- co o niej sądziecie ?? 31.01.03, 05:03 lolo271 napisał: ________________________________________________________________ > <>...Moim zdaniem luiza jest bezstronna............ > Krotko i zwiezle ci odpisala,wylozyla kawe na lawe......... > Ona i stary gola codziennie do lustra,tak fajnie w AU......... > Jak lubisz alkohol to masz pole(kraj) do popisu.......... > Moze stary i luiza uzycza lustra.......... Lolo, to przykre ze lustro kojarzy sie Tobie z piciem. Sprobuj przezyc dzien na trzezwo... chociac pol dnia... zobaczysz, jak sie tobie percepcja poprawi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: alez tu milo IP: 203.129.132.* 31.01.03, 03:59 Gość portalu: beata napisał(a): > Napiszcie proszę jak Wam tam jest ,jak sie zyje.A może ktoś sie tam akurat > wybiera i nie ma towarzysza??? az sie serduszko sciska: dundee, luiza, stary, lombat tylko co sie z ozpolem i larsonem stalo??? susza? no i pawel przeniosl sie na inne forum... erotyka! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Do JR 31.01.03, 04:27 Gość portalu: jr napisał(a): > az sie serduszko sciska: > dundee, luiza, stary, lombat tylko co sie z ozpolem i larsonem stalo??? susza? > no i pawel przeniosl sie na inne forum... erotyka! hehehe Hej, JR my wszyscy siedzimy na Polonii Bis. Sa takie upaly, ze nikomu z Sydnejczykow nie chce sie siedziec na dwoch forach rownoczesnie ;oD Pozdrawiam GORACO Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
larson Larson calling 31.01.03, 06:09 Gość portalu: jr napisał(a): > az sie serduszko sciska: > dundee, luiza, stary, lombat tylko co sie z ozpolem i larsonem stalo??? susza? Dzieki za pamiec. Bylismy, jestesmy, bedziemy, tylko pewnie szkoda nam czasu na dyskusje z durniami. Tobie nie szkoda? pzdr Larson Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sydney Re: Australia- co o niej sądziecie ?? IP: 3* / *.prem.tmns.net.au 31.01.03, 04:45 Luiza i stary nie maja innej mozliwosci tu mozma wegetowac na bezrobociu i to im bardzo odpowiada ,co do ludzi to brudasy prawdziwy australijczyk nie ma butow ani dluguch spodni to bydlo i mysla ze to Europa jest na dole , Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie do Sydney 31.01.03, 05:07 Widac ze nigdy w Australii nie pracowales. Ani nawet nie byles. Popisywanie sie ignorancja i brakiem manier na forach internetowych swiadczy tylko o glupocie piszacego. To nara... u mnie juz piatek, zaraz koncze prace i spadam na plaze. Wy mozecie kontynuowac dalej warczenie na Australie Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyl Re: Australia- co o niej sądziecie ?? IP: *.bc.hsia.telus.net 31.01.03, 05:10 Gość portalu: Sydney napisał(a): > Luiza i stary nie maja innej mozliwosci tu mozma wegetowac na bezrobociu i to > im bardzo odpowiada ,co do ludzi to brudasy prawdziwy australijczyk nie ma > butow ani dluguch spodni to bydlo i mysla ze to Europa jest na dole , Nie zgadza sie, australijczycy maja bardzo zle mniemanie o sobie. Bardzo tesknia za podrozami. A Europa to dla nich marzenie (nie Polska). A Luiza i Stary chlaja do lusterka ale to ich sprawa na zeslaniu tez bys to robil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Australia- co o niej sądziecie ?? IP: *.arach.net.au / *.arach.net.au 31.01.03, 05:33 Booooozzzzzzeeeeee!!!!!!!! Jak dlugo pozwolisz tak pieprzyc tym przyglupaskom ????????? Beata!!Jak chcesz sie czegos dowiedziec to przejdz na forum Polonia-Bis bo widzisz ze tu z tymi Obszczyjmurkami nigdy dogadac sie nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: cuda, cuda!!! IP: 203.129.132.* 31.01.03, 06:49 jezu! toc to chyba spisek tej matki boskiej co pojawia sie na coogee beach! larson i maz tyz sie odezwali C'MON ozpol gdzie jestes? boss komputer odlaczyl??? heheeh milego i goracego (ufff) weekendu zycze wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
_waterfall_ Re: Australia- co o niej sądziecie ?? 01.02.03, 19:44 Kochana napisz do mnie mailika to sobie o Australii pogadamy... pozdrawiam Waterfall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel_z_Melbourne Australia jest pieknym, dobrze urzadzonym IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 01.02.03, 22:10 krajem - nie ma zebrakow na ulicach, edukacja i kultura sa niezlymi produktami eksportowymi... nie jest zle; oczywiscie - zarobki (zwlaszcza top-top - sa nizsze niz w USA czy nawet GB, ale tez koszt zycia na poziomie jest nizszy... inny problem, ze cos ok. 50% profesjonalistow nie moze dostac pracy w swoich zawodach - chociaz sa polscy adwokaci, lekarze, wykladowcy... a najwazniejsze - w Australii dominuje jednak zyczliwy stosunke do ludzi (pisalem kiedys dluuuugo o tym) - ale i na tej wlasnie stronie masz probki klasy ludzi z Australii i 'klasy' tych napadaczy... (to chyba najlepsza podstawa wyboru, nie ))))) (Luiza, Stary, Dundee - i wszystkie Kangury - pozdrowko!) pokoj ludziom dobrej woli Pawel (dzis w misjonarskim nastroju buzka! P. Odpowiedz Link Zgłoś
_waterfall_ Re: Australia jest pieknym, dobrze urzadzonym 01.02.03, 22:29 ciesze sie ,ze Ci sie podoba...mam nadzieje,ze jesli tam dotre to mi sie tez spodoba pozdrowienia Waterfall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaszek Re: Australia jest pieknym, dobrze urzadzonym IP: 130.94.107.* 01.02.03, 22:45 tak, na pewno cie ise spodoba. A potem bedziesz tu wypisywala jak sie pozbyc meza bo brutal i smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
_waterfall_ Re: Australia jest pieknym, dobrze urzadzonym 01.02.03, 22:50 moj"maz" nie smierdzi ani nie jest brutalem(chyba nie sadzisz,ze moglkabym sie z kims takims zwiazac i myslec o wspolnej przyszlosci)..wiec nie generalizuj i nie osadzaj..pozbywac sie nie mam zamiaru...ot co...jak mi sie nie bedzie podobac to pakuje manatki i wram...oby nie... pozdrawiam Waterfall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joseph Re: Australia jest pieknym, dobrze urzadzonym IP: 168.143.113.* 01.02.03, 22:53 hmm, masz meza, tzn bedziesz statystyka po przyjezdzie. Zaraz ktos zechce cie dymac i dojdzie do separacji- rozwodu jak 90% malzenstw emigracyjnych. Statystyka prawde ci powie. Odpowiedz Link Zgłoś
_waterfall_ Re: Australia jest pieknym, dobrze urzadzonym 01.02.03, 23:09 z co zechce?myslam,ze o czyms innym mowilismy a nie o pozyciu malzenskim... pozdrawiam Waterfall Odpowiedz Link Zgłoś
_ulf Re: Australia jest pieknym, dobrze urzadzonym 02.02.03, 00:33 pierdol sie nimfomanko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel_z_Melbourne malzenstwa: 50%, a nie 90% IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 02.02.03, 02:16 - to typowy przypadek paranoi i rzeczywistosci: - rzeczywistosc nie jest latwa, ale nie jest tez paranoidalna pozdrowko wszystkim ludziom dobrej woli ) P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boomerang a czy to poprawia jej szanse? IP: 130.94.106.* 02.02.03, 02:23 Jak jesj sie to trafi to bedzie miala 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew_lewandowski Re: Australia- co o niej sądziecie ?? 02.02.03, 03:21 Gość portalu: beata napisał(a): > Napiszcie proszę jak Wam tam jest ,jak sie zyje.A może ktoś sie tam akurat > wybiera i nie ma towarzysza??? Przede wszystkim nie pytaj sie tych co tam mieszkaja. To sa ludzie bez wyboru wiec ci bzdury przekarza. Pawel, jr, maz, larsony, luizy i inne prawdziwestarefujasy to psychopaci i to na fleku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: australopitek Re: Australia- co o niej sądziecie ?? IP: *.cust203-87-120.ghr.chariot.net.au 03.02.03, 04:03 Jak sie zyje w Australii? Moja opinia po 10 latach zycia w au. (mieszkalem tez w Wiedniu przez rok, zjechalem wiekszosc Europy i bylem jakis czas w USA, glownie L.A. i Chicago) W skali od 1 do 10 ( 1- b.zle, 10 -b.dobrze) (to wszystko jest oczywiscie subiektywne, zalezy od wyksztalcenia, wieku, zawodu, z czym sie porownuje, i jak sie bylo zdesperowanym wyjezdzajac z Polski) edukacja- podstawowa 3,4 srednia 5,6 wyzsza 7-9 zarobki ( w porownaniu do Europy zachodniej i USA) 5 (kokosow nie zarobisz ale nikt Tobie z glodu nie da zginac) Warunki do wychowywania dzieci 8-9 Klimat 5-9 ( generalnie bardzo korzystny, ale pozary daja sie we znaki, zwlaszcza tym co stawiaja sobie domy na granicach miast, w lesie (buszu) juz wlasciwie) Warunki socjalne (zasilki dla bezrobotnych, samotnie wychowujacych dzieci, doplaty do lekarzy, szpitali, wynajmu mieszkan ....itd) 8-9 Szansa na znalezienie ulubionej pracy 4 Szansa na znalezienie pracy 8-9 ( bezrobocie okolo 6-7%, Europa +- 9-10%, USA okolo 4%) Jakosc zycia 7-9 ( w zasadzie wiekszosc statystyk plasuje au w gornej polowie, blizej topu, moje doswiadczenia to popieraja) Poczucie wyobcowania jako emigrant 2-3 (duzo lepiej niz w europie, i lepiej niz w USA) Krotko mowiac szybko i bez wiekszych problemow zostaniesz zaakceptowana w au jako nowy ozzie. Dostep do kultury tzw. swiatowej 3-5 (Koncerty, wystawy...) Ogolny poglad jest taki ze to szwankuje, ale znam ludzi ktorzy sie z tym absolutnie nie zgadzaja. Final statement: jest dobrze, i jest to raczej ogolna opinia "kangurow". Wiekszosc Australijczykow i ludzi ze stalym pobytem, podrozujacych po swiecie stwierdza ze nigdzie na stale by sie nie wyniosla. Zauwaz napisalem "wiekszosc", jest spora grupa ludzi ktorym zawsze cos przeszkadza ( i tak powinno byc! ) Tyle subiektywnych opini. Pokoj Australopitek Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Do Australopitek 03.02.03, 04:26 Dawno Ciebie nie widzialam - jak zycie? (w skali 1-10 oczywiscie...) Zapomniales o plazach. Wg Twojej skali dalabym 11 punktow. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocnywiart Re: Do Australopitek IP: squid* / 192.168.219.* 03.02.03, 07:40 Juz od pewnego czasu czytam posty o Poloni i Oz Spercyzuje ze mieszkam poza Polska i musze dodac ze zenujaca jest ta nawracajaca cyklicznie nienawisc do wszystkiego i wszystkich co niektorych wypowiadajcych sie na tym forum cokolwiak nie bylby za temat trzeba to wysmac opluc zbesztac z wyzywac i wtedy sie czujemy Panowie!!! ze hej!! prawda? a skad wynika nienawisc? jak nie z frustracji niespelnienia kompleksow zawiscii zazdrosci!!! a niech sobie bedzie ta OZ jaka chce jezeli siedzicie w Polsce to zajmijcie sie nia bo smutno sie robie jak sie przez nia jedzie oczywiscie spodziewam sie nie wybrednych atakow na mnie za to co napisalem a wiec panowie do dziela!!! puscie upust Waszej nienawisci do wszystkiego i wszystkich!!! Paryz tez oplujecie? bo tutaj wlasnie mieszkam no slucham... ulzy sie wam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icon Re: Do Australopitek IP: *.dialup.optusnet.com.au 04.02.03, 13:18 luiza-w-ogrodzie napisała: > Dawno Ciebie nie widzialam - jak zycie? (w skali 1-10 oczywiscie...) > Zapomniales o plazach. Wg Twojej skali dalabym 11 punktow. > > Pozdrawiam > Luiza-w-Ogrodzie Plaze w Darwin - 0 Odpowiedz Link Zgłoś