harlista 01.09.06, 03:41 Ponad milion Polaków leczy się u psychiatrów: wiadomosci.onet.pl/1379141,16,item.html Wielkie odkrycie. Wystarczy poczytac wpisy niektorych rodakow, zeby nie miec najmniejszych watpliwosci skad pisza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 lol...to nie jest bezpieczny temat 01.09.06, 03:47 piszac z ameryki.... "Pre-schoolers are the fastest-growing market for antidepressants. At least four percent of preschoolers Odpowiedz Link Zgłoś
taki2 Re: lol...to nie jest bezpieczny temat 01.09.06, 05:09 Jot-23 mysle, ze jestes jednym z niewielu, ktory nie dostateczna informacje u rodzicow tych dzieci, tlumaczy pozytywnie. Czy wogle jest cos co sie tobie niepoba poza Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: lol...to nie jest bezpieczny temat 01.09.06, 05:37 Tlumaczy negatywnie - zle. Tlumaczy pozytywnie - tez zle. Ale nic dziwnego, bo w dzisiejszych czasach, kiedy Czterej Pancerni nie maja szans, J-23 tez sie nie utrzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
taki2 Re: lol...to nie jest bezpieczny temat 01.09.06, 06:05 Masz absolutan racje. Kto by zaplaci 23zlote(nowe pieniadze) za jabola. Jak dobrze pamientam kiedys placilo sie wlasnie 23zlote(stare pieniadze) za tak prosty trunek z jablek. Z tad ta nazwa J-23. Co pewnie nie ktorym kojazy sie z jakims wywiadem. Hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: lol...to nie jest bezpieczny temat 01.09.06, 06:22 Eeee, to Ty mlody jakis pewnie jestes. 23 zety za jabola? Przeplaciles... Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: lol...to nie jest bezpieczny temat 01.09.06, 15:17 18zl? j-23 pochodzi od Klossa, Stawka WIeksza niz Zycie. Zayebie was tu smiechem jak usiadzie do klawiatury, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Wiem kim jesteś 01.09.06, 17:23 piss.doff napisał: > 18zl? > > j-23 pochodzi od Klossa, Stawka WIeksza niz Zycie. Zayebie was tu smiechem jak > usiadzie do klawiatury, hehehe. ► Rok 1941. Polak - Stanisław Kolicki ucieka z obozu w Królewcu na stronę radziecką i przekazuje informacje o koncentracji wojsk niemieckich. Jak się okazuje, jest on łudząco podobny do niemieckiego oficera schwytanego przez Rosjan. Wywiad radziecki wysyła więc młodego Polaka z dokumentami pojmanego kapitana Hansa Klossa na stronę niemiecką. Zostaje on wkrótce członkiem sztabu dywizji, organizując jednocześnie siatkę wywiadowczą. Jednak Gestapo wykrywa po krótkim czasie radiostację, a w walce ginie jej obsługa. J-23 pozorując własną śmierć, ucieka na stronę radziecką. Rosjanie przygotowują więc kolejny plan - podstawiają Staszka do celi, w której przebywał prawdziwy Kloss. Podczas ataku niemieckiego J-23 ucieka wraz ze współwięźniami. Wkrótce potwierdzają oni jego tożsamość, podobnie jak i wuj Hansa ściągnięty z Berlina. Dzięki znajomości języka i Związku Radzieckiego Staszek zostaje oficerem Abwehry - niemieckiego wywiadu wojskowego. Agent J-23 zaczyna swoją pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff pytanie jest: kto nie wie? 01.09.06, 18:32 wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/pfw_stawka_wieksza.htm ciszej glosniki. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: pytanie jest: kto nie wie? 01.09.06, 18:48 piss.doff napisał: > wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/pfw_stawka_wieksza.htm ciszej glosniki. ► dzieki za ostrzezenie wzgledem glosnikow, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
harlista to jest bezpieczny temat 01.09.06, 14:25 Do tej pory jezeli mowilo sie o grubasach to tylko amerykanskich. Prozac - amerykanskie sniadanie, niedouczone dzieci - amerykanskie szkolnictwo itd. Okazuje sie teraz ze Polska szybko nadrabia zaleglosci do Ameryki. Problemem jest jednak to ze w USA kazdy kto ma jakikolwiek problem moze natychmiast liczyc na konska dawke Prozacu-czy potrzebuje czy nie. W Polsce licznba potrzebujacych pomocy w ciagu ostatnich 10lat wzrosla o 100%. Ale tylko czesc z nich moze liczyc na pomoc Zobaczymy za kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: to jest bezpieczny temat 01.09.06, 15:21 ale czy komus z problemem psychicznym mozna pomoc? Woda z weza, elektrowstrzasy, kaftan albo lit. Co to za rozwiazanie. Mam znajoma, ok, ta gumowa lalka, codziennie musi zjesc pastylke, chyba niebieska. Kosztuje cos 12 dolcow. Jak nie zje to podobno (nie widzialem) wszystko co najgorsze. Ale jak zje to chodzacy aniol. Jest przy tym bardzo pilna i bierze regularnie wiec spoko. Ot, dodatek do jedzenia i jak reszta gra to co to komu przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: to jest bezpieczny temat 01.09.06, 15:50 Pytanie: tylko czy kazdemu a szczegolnie dziecku potrzebna jest kolorowa pastyleczka. Ja wychowalem sie bez, moja corka tez. Wystarczyla "tradycyjna medycyna ludowa"- jak nie pomagaly persfazje to doopa nie szklanka, nie stlucze sie. Teraz idzie sie na latwizne, zamiast samemu kontrolowac swoje zachowanie, lyka sie pigole i samo sie zalatwia. Zamiast pracowac z dzieckiem faszeruje sie go pastylkami i z glowy Oczywiscie ze to nie dotyczy wszystkich, ale tym sie nikt nie martwi. Wazne zeby business sie krecil Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: to jest bezpieczny temat 01.09.06, 16:09 wlasnie. I szcyzlowi wmawia sie jaki to on ma byc wolny, jakie ma prawa i ze jak cos tolec do pani. A nauczycielka teraz ma prawo decyzji ktorego dzieciak nafaszerowac prozakiem. a ja bym sie zapytal dlaczego teraz jest tyle swirnietychdzieci? Kidys tez byly ale to byl jeden swir, moze dwoch na calaszkole. Teraz tojest wiekszosc takich. Raz pomagalem znajomej z dzieckiem. Poszedlem z nia na policje i policjant -opiekun tej szkoly powiedizal: ja z nimi nic nie moge sobie poradzic. Rozlozyl rece. Uprosilem go zeby tam poszedl mimo wszystko. Poszedl ale po cywilnemu, bal sie zalozyc mundur. Po drodze wyrostki go pozdrawiali: hi, frank. itp. I g zdzialalem. On tez nic. Nauczycielka sama byla wariatka. Od razu skierowala dziecko do psychologa, kazal sobei zaplacic i pierwsze co to zaczal tendencyjnie sugerowac dobieranie sie do dziecka. dobrze ze dziecko bylo normalne i stanowczo kilka razy powiedzialo NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff ktos wie ile jestcukru w coca coli classic? 01.09.06, 15:22 jakies lyzeczki placza mi sie wpamieciale niewiem ile. Wiem ze wytwarza sie benzen sam przez sie ale co to komu przeszkadza? Szkodzi tylko najbardziej szczurom. Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: ktos wie ile jestcukru w coca coli classic? 01.09.06, 15:40 cos kolo 1.5 kg a litrze Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: ktos wie ile jestcukru w coca coli classic? 01.09.06, 15:43 lol...c'mon...1 litr coca coli nie wazy nawet 1.5 kg.... "Sugar Content (grams per 100ml) Coca-Cola' 10.6" czyli 106gramow, "10 deko" w litrze Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: ktos wie ile jestcukru w coca coli classic? 01.09.06, 15:56 This recipe is attributed to a sheet of paper found in an old formulary book owned by Coca-Cola inventor, John S. Pemberton, just before his death (U.S. measures): Ingredients: 1 oz caffeine citrate 3 oz citric acid 1 fl oz extract vanilla 1 qt lime juice 2½ oz flavoring 30 lb (14 kg) sugar 4 fl oz fluid extract of coca (decocainized flavor essence of the coca leaf) 2½ gal water Caramel sufficient Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: ktos wie ile jestcukru w coca coli classic? 01.09.06, 16:01 no i co to znaczy? nic chlopie, nic... zawartosc cukru jest drukowana na kazdej puszce coca coli, jezeli be te dane nie byly prawdziwe (a zawartosc cukru jest wyjatkowo latwo sprawdzic) mieli by sporo "klopotow" ale nie maja, no nie? prosze, nie denerwuj mnie podajac jakies "skrawki papieru" i inne debilizmy jako "fakty" Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: ktos wie ile jestcukru w coca coli classic? 01.09.06, 16:37 Nie denerwuj sie - pij mniej coli. Ja nie pije zadnych tych drinkow tak wiec nie mam najswiezszych wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: ktos wie ile jestcukru w coca coli classic? 01.09.06, 16:55 Te debilizmy jak ty to nazywasz to Wikipedia: en.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola_formula Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: ktos wie ile jestcukru w coca coli classic? 01.09.06, 17:07 harlista napisał: > Te debilizmy jak ty to nazywasz to Wikipedia: faktycznie wiarygodne zrodlo informacji tam i kagan moze swoje dziwactwa o AU i NZ wypisywac Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: ktos wie ile jestcukru w coca coli classic? 01.09.06, 19:38 do czasu wydania twojej encyklpedii musze niestety opierac sie na takich g.....h Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: ktos wie ile jestcukru w coca coli classic? 01.09.06, 17:33 ok, ok tera widze, to sa "przepisy" na syrop...ktory pozniej jest rozcienczany woda sodowa na normalna "coca cole" ...rozumiesz roznice... Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: ktos wie ile jestcukru w coca coli classic? 01.09.06, 18:28 jeden z czterech' sekretnych przepisow kursujacych po necie. Moze jest wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: ktos wie ile jestcukru w coca coli classic? 01.09.06, 19:27 upsss, nie zauwazylem tego wczasniej mea culpa Odpowiedz Link Zgłoś
george_w.bush Huh? 01.09.06, 19:59 jot-23 napisał: >ok, ok tera widze, t'sa "przepisy" na syrop...kto'y pozniej jess rozcienczenny >woda sodowa na no'malna "coca cole" ...rozumiesz roznice... Man, o co tu chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Huh? 01.09.06, 20:00 george_w.bush napisał: > Man, o co tu chodzi??? o zawartosc cukru w cukrze Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Aaaaa 02.09.06, 19:02 ontarian napisał: > george_w.bush napisał: > > > Man, o co tu chodzi??? > o zawartosc cukru w cukrze ► hehehe, dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: ktos wie ile jestcukru w coca coli classic? 01.09.06, 16:21 ok, 35 g w 330ml can. nie wiem jaki to rodzaj. www.organicconsumers.org/school/cocacola021605.cfm tu wspominaja ze zamisat cukru daja hogh fructose sirup co do receptury harlisty, to mam trzy inne a te dodaje do kolekcji bo nie mialem. Odpowiedz Link Zgłoś
robinhood101 Re: Ponad milion swirow 02.09.06, 06:52 Rejestrowanych swirow. A tak naprawde, to wystarczy pojechac i zobaczyc ,ze praktycznie co drugi ma klopoty.....umyslowe. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Ponad milion swirow 02.09.06, 13:42 wystarczy wszedzie wyjsc na ulice, wyjechac samochodem albo gdziekolwiek wejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Ponad milion swirow 02.09.06, 16:34 parafrazujac pewnego luminarza: nie ma ludzi zdrowych psychicznie, sa tylko zli psychiatrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Ponad milion swirow 02.09.06, 17:18 Nie calkiem w temacie, ale parafrazujac mojego kolege: Nie ma mezczyzn impotentow, sa tylko niewprawne rece kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Ponad milion swirow 02.09.06, 19:23 temat morze, nie rozumiem czemu wszystkie sa leniwe jak slonie. Odpowiedz Link Zgłoś