Dodaj do ulubionych

Z cyklu "proste pytania"......................... .

17.09.06, 13:00
Dlaczego prostaccy ludzie widzac jak zyja kulturalna czesc spoleczenstwa,
majac mozliwosc przyslowiowego; "zamieniena cholew na eleganckie buty",
pozostaje nieokrzesana i dobrowolnie tkwi w ciemnocie i chamstwie, oraz broni
sie rekami i nogami przed oswieceniem???

Dlaczego disco-Polo i murzynski "Hip-hop"....................... a nie Chopin?
Dlaczego kielubasa i chalupa..................................... a nie Opera?
Dlaczego "krzywy ryj"........................zamiast arystokratycznych manier?
Dlaczego piwsko i kanapa.................zamiast ksiazki oraz wizyty w muzeum?
Dlaczego trampki i kurtka skorzana..............................zamiast fraka?
Obserwuj wątek
    • flipflap Re: Z cyklu "proste pytania"..................... 17.09.06, 13:49
      Pisałem tobie już wcześniej.

Jesteś niesamowicie zakompleksionym człowiekiem.
      Słoma wychodzi tobie z trzewików i tego nie zauważysz do końca swojego istnienia.
      Choćbyś skończył najlepsze szkoły na świecie, choćbyś spał w operze , a
      klasycznej muzyki uczył się na pamięć - nigdy nie załapiesz sensu istnienia
      piękna we wszystkim do okoła.
      Pozdrowienia
      • waldek1610 ....z wymijajacymi odpowiedziami, jak widac :) 18.09.06, 07:53
        Ciekawy jestem skad bierze sie w ludziach przewrotnosc, krnoabrnosc oraz zawisc
        ktora ty niestety prezentujesz. Wedlug Ciebie jesli ktos mowi ze lubi biale, to
        na pewno lubi czarne, tylko chce to zatuszowac....

Zrozum ze zostales zepsuty przez geo-politycznej sytuacji panujacej w Polsce od
        wiekow, wiec siedzi w tobie ta przekornosc ktora w przeszlosci miala swoje
        pozytyne strony bo byla skuteczna ochrona przed utrata polskosci. Teraz jednak
        zawadza.

Powiedz mi dlaczego nie potrafisz uwierzyc w szczere intencje innych. Dlaczego
        wedlug Ciebie, nikt nie mowi prawdy, i wedlug ciebie jesli mowi cos, to na
        pewno nie mowi prawdy? Niezle pranie mozgu tobie zrobili w PL.
    • karmin-cynober Re: Z cyklu "proste pytania"..................... 18.09.06, 12:49
      Murzynski jazz, a owszem.
      Frak to nie oswiecenie.
      • des4 Re: Z cyklu "proste pytania"..................... 18.09.06, 13:07
        Ktoś powiedział, że aby frak leżał dobrze trzeba co najmniej trzech pokoleń,
        twoje wnuki walduś mają szansę...
      • waldek1610 zyjemy w epoce pauperyzacji spoleczenstwa 21.09.06, 08:18
        karmin-cynober napisała:

> Murzynski jazz, a owszem.

Murzyni Amerykanscy nie potrafia byc przecietni, wedlug mnie zawsze tworzyli
        albo muzyka z najwyzszej polki; Jazz, blues, soul......albo z tej najnizszej,
        anty-muzyke; rap i hip- hop.

> Frak to nie oswiecenie.

Dresy, zwlaszcza noszone na codzien, (poza stadionem i bierznia) tym bardziej
        nie sa objawem kultury ich wlascicieli.
    • ontarian tyle pytan zadales, ja tez mam jedno 18.09.06, 16:14
      dlaczego taki glupi jestes?
    • xtrin Re: Z cyklu "proste pytania"..................... 19.09.06, 00:26
      > Dlaczego trampki i kurtka skorzana zamiast fraka?

Bo frak dobrze leży dopiero w trzecim pokoleniu smile.
      • waldek1610 Re: Z cyklu "proste pytania"..................... 21.09.06, 08:12
        xtrin napisała:

> > Dlaczego trampki i kurtka skorzana zamiast fraka?

> Bo frak dobrze leży dopiero w trzecim pokoleniu smile.

Czyli jest nadzieja! smile
    • zorbathegreek Re: Z cyklu "proste pytania"..................... 21.09.06, 11:34
      Slyszales o prawie Greshama'Kopernika?
      en.wikipedia.org/wiki/Gresham's_Law
      Gresham's law is commonly stated as: "When there is a legal tender currency, this bad money drives good money out of circulation". This law was first formulated by Nicolaus Copernicus. Gresham's law applies specifically when there are two forms of commodity money in circulation which are forced, by the application of legal tender laws, to be respected as having the same face value in the marketplace. It is named after Sir Thomas Gresham, an English financier in Tudor times.
      A na serio: opera jest drozsza i trudniejsza niz disco-polo, podobnie z frakiem vs kufajka itd...
      Pozdr. wink
      • waldek1610 Re: Z cyklu "proste pytania"..................... 21.09.06, 12:27
        zorbathegreek napisał:

> A na serio: opera jest drozsza i trudniejsza niz disco-polo, podobnie z
        > frakiem vs kufajka itd...
        > Pozdr. wink

Byc moze ale wlasnie dlatego mowi sie; "you get what you have paid for"... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka