Dodaj do ulubionych

ile zarabia netto Art Director w NY city ?

IP: 134.65.105.* 19.03.03, 09:52
dostalem propozycje stalej pracy ale musze sie okreslic- ile chce zarabiac. Nie znam kosztow zycia w NY
choc bylem tam kilka razy. zawsze mieszkalem w hotelu i za wszystko placila firma. Ile kosztuje wynajem
umeblowanego mieszkania dla 3 osob (mam rodzine) i czy w ogole urzadzone mieszkania sa na
wynajem? jak ksztaltuja sie ceny zycia, szkoly - mam 2 synow 14 i 16 lat
dodam ze praca jest w okolicach Central parku -56 ulica i chcialbym dochodzic do niej spacerkiem i nie
uzywac samochodu. Ewentualnie metro. Gdzie szukac lokum? jakie sa warunki wynajmu? kaucje umowy
itd ?
czy 1200 tygodniowo (5000 miesiecznie) wystarczy na godne zycie?
Obserwuj wątek
    • prawdziwystarywiarus Re: ile zarabia netto Art Director w NY city ? 19.03.03, 10:36
      Gość portalu: art D napisał(a):

> dodam ze praca jest w okolicach Central parku -56 ulica i chcialbym dochodzic
      d
      > o niej spacerkiem i nie
      > uzywac samochodu. Ewentualnie metro. Gdzie szukac lokum? jakie sa warunki
      wynaj
      > mu? kaucje umowy
      > itd ?
      > czy 1200 tygodniowo (5000 miesiecznie) wystarczy na godne zycie?

Netto? Wystarczy. Na komorne tam gdzie chcesz mieszkac. Zycie osobno.
      • Gość: artD Re: ile zarabia netto Art Director w NY city ? IP: 134.65.105.* 19.03.03, 11:43
        nie bardzo zrozumialem ... czy wystarczy na zycie i komorne czy tylko na komorne?
        chcialbym mieszkac gdzies w okolicy a nie dojezdzac Amtrakiem z jakiegos Njersey
        • Gość: proch Re: ile zarabia netto Art Director w NY city ? IP: *.proxy.aol.com 19.03.03, 11:57
          z prochu powstales
          w shit sie obrocisz
        • Gość: jot-23 Re: ile zarabia netto Art Director w NY city ? IP: *.dyn.optonline.net 19.03.03, 12:59
          Gość portalu: artD napisał(a):

> nie bardzo zrozumialem ... czy wystarczy na zycie i komorne czy tylko na
          komorn
          > e?
          > chcialbym mieszkac gdzies w okolicy a nie dojezdzac Amtrakiem z jakiegos
          Njer
          > sey

tak na powaznie, to zeby samemu pracowac i "godnie" utrzymac 4-osobowa rodzine
          mieszkajac gdzies w okolicach midtown (poza zachodnia czescia - portoryki) ,
          to mysle ze musisz poprosic ze 180-200k
          • Gość: artD Re: ile zarabia netto Art Director w NY city ? IP: 134.65.105.* 19.03.03, 14:44
            wiesz... mam tam NJ -kuzynke z mezem, tylko ze oni mieszkaja poza NY.
            Razem zarabiaja okolo 100k rocznie moze ciut wiecej ? ale niewiele
            wiecej.
            Zyja sobie normalnie tylko zapierdalaja do swojej pracy dzien w dzien bez
            niedziel i poniedzialkow. Zaczynaja dzien o szostej rano i docieraja do
            domu na siodma. 10 dni wakacji w roku. Maja dom , 2 auta i kupuja
            ziemie na florydzie bo chca sie tam wyniesc na stare lata.
            ja jestem w innej sytuacji - mam 2 synow i tyle. Musze im poswiecic czas
            oprocz pracy. Matki ni ma. Stad moje pytanie o mieszkanie w okolicach
            miejsca pracy, no moze okolice down town, Washington square albo
            gdzies kolo Blue Note (to taki klub jazzowy). Zdaje sobie sprawe ze Battery
            park nie dla mnie.
            W tej chwili mieszkam w UE i mam spokoj. Wlasciwie tylko to. Wiem ze
            chlopaki jak podrosna beda mieli trudnosci z uzyskaniem dobrej pracy bo
            tu gdzie jestem , jak u Ruskich. Bez znajomosci nic nie znaczysz ,a
            przyjezdny ma jeszcze gorzej niz miejscowy z prowincji. Mnie sie udalo bo
            ktos z gory z headq-rs mnie tu wsadzil gdzie pracuje i na miejscu nikogo
            nie znalem. Na poczatku miejscowi nie rozumieli o co chodzi , potem
            zazdroscili mi pensji, potem uspokoili sie , bo czas leczy rany. Moi
            synowie poznali inna kulture i obcy jezyk. Teraz kolej chyba na kolejna
            przeprowadzke. A jest mozliwosc.....
            Mam wrazenie ze tu gdzie jestem nic nie ma poza stagnacja w
            gospodarce . Jaki jest kraj przyszlosci? gdzie bedzie latwo zyc? gdzie
            mozna sie poczuc u siebie? gdzie jest mlode spoleczenstwo? podobno w
            Holandii jest wlasciwy standart zycia i pewnosc jutra. Tak mowia badania
            socjoligczne na ten temat. Ludzie tez normalni.
            • jot-23 Re: ile zarabia netto Art Director w NY city ? 19.03.03, 16:00
              Gość portalu: artD napisał(a):

> wiesz... mam tam NJ -kuzynke z mezem, tylko ze oni mieszkaja poza NY.
              > Razem zarabiaja okolo 100k rocznie moze ciut wiecej ? ale niewiele
              > wiecej.
              > Zyja sobie normalnie tylko zapierdalaja do swojej pracy dzien w dzien bez
              > niedziel i poniedzialkow. Zaczynaja dzien o szostej rano i docieraja do
              > domu na siodma. 10 dni wakacji w roku. Maja dom , 2 auta i kupuja
              > ziemie na florydzie bo chca sie tam wyniesc na stare lata.
              > ja jestem w innej sytuacji - mam 2 synow i tyle. Musze im poswiecic czas
              > oprocz pracy. Matki ni ma. Stad moje pytanie o mieszkanie w okolicach
              > miejsca pracy, no moze okolice down town, Washington square albo
              > gdzies kolo Blue Note (to taki klub jazzowy). Zdaje sobie sprawe ze Battery
              > park nie dla mnie.
              > W tej chwili mieszkam w UE i mam spokoj. Wlasciwie tylko to. Wiem ze
              > chlopaki jak podrosna beda mieli trudnosci z uzyskaniem dobrej pracy bo
              > tu gdzie jestem , jak u Ruskich. Bez znajomosci nic nie znaczysz ,a
              > przyjezdny ma jeszcze gorzej niz miejscowy z prowincji. Mnie sie udalo bo
              > ktos z gory z headq-rs mnie tu wsadzil gdzie pracuje i na miejscu nikogo
              > nie znalem. Na poczatku miejscowi nie rozumieli o co chodzi , potem
              > zazdroscili mi pensji, potem uspokoili sie , bo czas leczy rany. Moi
              > synowie poznali inna kulture i obcy jezyk. Teraz kolej chyba na kolejna
              > przeprowadzke. A jest mozliwosc.....
              > Mam wrazenie ze tu gdzie jestem nic nie ma poza stagnacja w
              > gospodarce . Jaki jest kraj przyszlosci? gdzie bedzie latwo zyc? gdzie
              > mozna sie poczuc u siebie? gdzie jest mlode spoleczenstwo? podobno w
              > Holandii jest wlasciwy standart zycia i pewnosc jutra. Tak mowia badania
              > socjoligczne na ten temat. Ludzie tez normalni.

rozumiem co masz na mysli, nie sugeruj sie za bardzo znajomymi, bo mozna tutaj
              zyc normalnie...jest wiele swietnych miejsc do pracy...gdzie bedziesz chcial
              pracowac, i nie zastanawial sie ktora to dopiero godzina. Co do holandii, to,
              zgadzam sie, moja opinia jest ze jezeli gdzies w europie to wlasnie tam.
              najnormalniejsze spoleczenstwo jakie widzialem. co to dwoch dorastajacych
              synow, to nie wiem czy to jest wlasnie to czego by oni chcieli. NYC moze byc
              dla nich doskonalym miejscem.

battery park nie jest zly smile, poza tym ze to miejsce zamiera po zmierzchu, jak
              ludzie koncza prace...jesli masz prace na midtown to nie ma sensu oczywiscie.
              Moze zapomnij o spacerku, bo to duze miasto, byle bys mial 30 minut door to
              door. sa swietne miejsca do mieszkania, jakies 3-br pietro w brownstonie na
              upper east/west side...to cie bedzie kosztowac pewnie z 3000-3500 miesiecznie,
              do tego dodaj koszt samochodu, bo chyba ci bedzie potrzebny... to jest z 15k
              rocznie (parking, ubezpieczenie, splaty/lease)... na 3 osoby i 2 dependants,
              moze ci na poczatek starczyc 120-140 rocznie, podatki bedziesz mial
              mniejsze... jezeli nie wynegocjujesz tyle, to chyba nie ma co sobie zawracac
              glowy. powodzenia

• Gość: Bart C Daj wiecej info IP: *.proxy.aol.com 19.03.03, 14:28

> dostalem propozycje stalej pracy ale musze sie okreslic- ile chce zarabiac.
      Nie
      > znam kosztow zycia w NY
      > choc bylem tam kilka razy. zawsze mieszkalem w hotelu i za wszystko placila
      fir
      > ma.

No wlasnie, napisz na przyklad co to za zdziadziala firma, zebysmy tam kiedys
      do pracy nie trafili.
      Zatrudnia "dyrektora" ,a "dyrektor" musi po polskim glupkowatym forum szukac
      informacji nt. "umeblowanego mieszkania na Manhattanie"?
      Amoze tylko miales piekny sen i stukasz w klawisze przed wyjsciem do pracy "na
      Manhattanie" tylko ta praca troche innego typu ?
      • Gość: dyrektor Re: Daj wiecej info IP: *.ok.ae.wroc.pl 19.03.03, 14:33
        Gość portalu: Bart C napisał(a):

> Gość portalu: art D napisał(a):
        >
        > > dostalem propozycje stalej pracy ale musze sie okreslic- ile chce zarabiac
        > .
        > Nie
        > > znam kosztow zycia w NY
        > > choc bylem tam kilka razy. zawsze mieszkalem w hotelu i za wszystko placil
        > a
        > fir
        > > ma.
        >
        > No wlasnie, napisz na przyklad co to za zdziadziala firma, zebysmy tam kiedys
        > do pracy nie trafili.
        > Zatrudnia "dyrektora" ,a "dyrektor" musi po polskim glupkowatym forum szukac
        > informacji nt. "umeblowanego mieszkania na Manhattanie"?
        > Amoze tylko miales piekny sen i stukasz w klawisze przed wyjsciem do
        pracy "na
        > Manhattanie" tylko ta praca troche innego typu ?

ja też jestem dyrektorem na Manhattanie , tzn.: po "Manhattanie".Kupiłem z
        kolesiem winko "Manhattan" i teraz jastem po.
      • Gość: do barta Re: Daj wiecej info IP: 134.65.105.* 19.03.03, 14:53
        kolego nie wiesz o co chodzi, to sie nie wypowiadaj
        nadajesz wlasnie temu forum forme glupkowata jak to zrecznie ujales

art director to osoba nadajaca direction - czyli kierunek
        -osoba od ksztaltowania wizerunku produktu lub dzialania
        nie ma to nic wspolnego z zarzadzaniem czyli
        dyrektorstwem w znaczeniu jakie ty znasz
        moze gdybys mial cos wspolnego z reklama? albo product management?
        miales z tym jedynie kontakt fizyczny. Wybacz prawde.

trafic tam nie trafisz, no moze kiedys ... - nie w tym dziesiecioleciu

a firma jest wsrod 500 najwiekszych bodajze sto siedemdziesiata ktoras
        ...
        • cantroll To jest splawienie glupka z klasa, hehehehe 19.03.03, 19:28
          Niektorzy rodacy nijak nie moga uwierzyc, ze inny rodak moze zarabiac na zycie
          inaczej niz grajac w hokeja miotla, hehehe
    • kanadyjka Re: ile zarabia netto Art Director w NY city ? 19.03.03, 19:02
      poczytaj sobie

www.bls.gov/
    • Gość: bodek Re: ile zarabia netto Art Director w NY city ? IP: *.gnmipr.gm.com 19.03.03, 21:17
      Mam dla Ciebie link gdzie bedziesz mogl zorientowac sie w skali plac w twoim
      zawodzie w konkretnym miescie. Zakladam, ze znasz angielski (mieszkales w
      Nowym Yorku w hotelach)bedziesz wiec mogl precyzyjnie okreslic swoje wymogi.
      UWAGA zarobki realnie sa troche nizsze, trzeba umiec sie wyklucic lub trzeba
      miec poparcie (znajomosci).

secure.salary.com/jobvaluationreport/docs/jobvaluationreport/jobsellhtmls/Assistant-Art-Director-salary-job-description.html

Powodzenia, bede wdzieczny jezeli po wejsciu na link odpiszesz nam na ile
      jestes oceniany.

• jot-23 Re: ile zarabia netto Art Director w NY city ? 19.03.03, 21:21
        Gość portalu: bodek napisał(a):

> Mam dla Ciebie link gdzie bedziesz mogl zorientowac sie w skali plac w twoim
        > zawodzie w konkretnym miescie. Zakladam, ze znasz angielski (mieszkales w
        > Nowym Yorku w hotelach)bedziesz wiec mogl precyzyjnie okreslic swoje wymogi.
        > UWAGA zarobki realnie sa troche nizsze, trzeba umiec sie wyklucic lub trzeba
        > miec poparcie (znajomosci).
        >
        > <a
        href="secure.salary.com/jobvaluationreport/docs/jobvaluationreport/j
        > obsellhtmls/Assistant-Art-Director-salary-job-
        description.html"target="_blank">
        >
        secure.salary.com/jobvaluationreport/docs/jobvaluationreport/jobsellhtmls/Assis
        > tant-Art-Director-salary-job-description.html</a>
        >
        > Powodzenia, bede wdzieczny jezeli po wejsciu na link odpiszesz nam na ile
        > jestes oceniany.
        >

bodek, jezeli zabierasz sie za udzielanie rad, popracuj nad tym co wysylasz,
        wiem, wyszukiwarka znalazla ci ten adres, ale tym razem trzeba troche samemu
        dorobic.

secure.salary.com/jobvaluationreport/docs/jobvaluationreport/jobsellhtmls/Art-Director-salary-job-description.html
        • znikad W kwestii tego netto 19.03.03, 21:39
          To ja sie Was spytam, ludki, jak Wy to netto liczycie? Bo jak slowo honoru
          daje, to u mnie ono zawsze pozostaje w domysle. Kto to w ogole liczy pensje
          w netto kategoriach? Chyba tylko jak ma placone pod stolem.
          Ja mysle, Kloss, ze i te Twoje $120K rocznie to tez raczej przed podatkiem
          a nie netto ale co ja tam wiem? Nico - jajco ;o)
          A pomarzyc to zawsze fajna rzecz...
          • jot-23 Re: W kwestii tego netto 19.03.03, 22:10
            znikad napisał:

> To ja sie Was spytam, ludki, jak Wy to netto liczycie? Bo jak slowo honoru
            > daje, to u mnie ono zawsze pozostaje w domysle. Kto to w ogole liczy pensje
            > w netto kategoriach? Chyba tylko jak ma placone pod stolem.
            > Ja mysle, Kloss, ze i te Twoje $120K rocznie to tez raczej przed podatkiem
            > a nie netto ale co ja tam wiem? Nico - jajco ;o)
            > A pomarzyc to zawsze fajna rzecz...

ja wszystko w brutto
    • warchol3 NIE WYSTARCZY 20.03.03, 00:25

> dostalem propozycje stalej pracy ale musze sie okreslic- ile chce zarabiac.
      Nie
      > znam kosztow zycia w NY
      > choc bylem tam kilka razy. zawsze mieszkalem w hotelu i za wszystko placila
      fir
      > ma. Ile kosztuje wynajem
      > umeblowanego mieszkania dla 3 osob (mam rodzine) i czy w ogole urzadzone
      miesz
      > kania sa na
      > wynajem? jak ksztaltuja sie ceny zycia, szkoly - mam 2 synow 14 i 16 lat
      > dodam ze praca jest w okolicach Central parku -56 ulica i chcialbym dochodzic
      d
      > o niej spacerkiem i nie
      > uzywac samochodu. Ewentualnie metro. Gdzie szukac lokum? jakie sa warunki
      wynaj
      > mu? kaucje umowy
      > itd ?
      > czy 1200 tygodniowo (5000 miesiecznie) wystarczy na godne zycie?

TO ZA MALO.
      NA 3 OSOBY TO ZA MALO.

JAKBYS BYL SAM TO MOZE - ALE TO TEZ NIE BYLABY REWELACJA
      • superprawdziwystarywiarus Re: NIE WYSTARCZY 20.03.03, 00:33
        -br pietro w brownstonie na
        upper east/west side...to cie bedzie kosztowac pewnie z 3000-3500 miesiecznie,
        do tego dodaj koszt samochodu, bo chyba ci bedzie potrzebny... to jest z 15k
        rocznie (parking, ubezpieczenie, splaty/lease)... na 3 osoby i 2 dependants,
        moze ci na poczatek starczyc 120-140 rocznie, podatki bedziesz mial
        mniejsze... jezeli nie wynegocjujesz tyle, to chyba nie ma co sobie zawracac
        glowy. powodzenia

slowa jota. Mieszkanie za 3500 miesiecznie? Samochod, powiedzmy $500
        miesiecznie to $6000 rocznie. A wiec 9000 na ubezpieczenia i parkingi??? Ja za
        to ubezpieczam sredniej wielkosci samolot z benzyna nawet.

Osobiscie, to jakbym ja mial w takich warunkach zyc to ja pierdole takie zycie.

Kloss, jak daleko masz do rozwodu?
        • Gość: jot-23 Re: NIE WYSTARCZY IP: *.dyn.optonline.net 20.03.03, 00:52
          superprawdziwystarywiarus napisał:

>
          > slowa jota. Mieszkanie za 3500 miesiecznie? Samochod, powiedzmy $500
          > miesiecznie to $6000 rocznie. A wiec 9000 na ubezpieczenia i parkingi??? Ja
          za
          > to ubezpieczam sredniej wielkosci samolot z benzyna nawet.
          >
          > Osobiscie, to jakbym ja mial w takich warunkach zyc to ja pierdole takie
          zycie.
          >
          > Kloss, jak daleko masz do rozwodu?

parking...zalezy jak trafisz od $300 do $500 miesiecznie, a jest tak ze raczej
          szukasz blisko domu a nie "good deal". ubezpieczenie na nowy wozek na
          manhattanie? mysle ze $3000 , albo w okolicy. Samolot znacznie drozszy w
          eksploatacji. i do lotniska z manhattanu tez nie jest blisko. O co chodzi z
          tymi warunkami? ze relatywnie drogo? czy co?

• aniutek a moze???? 20.03.03, 01:45
      Kolego art d,
      smiem przypuszczac, ze sie znamy.
      jestem w NYC, napisz prosze na priva,
      pozdrawiam,
      aniutek
      • _balwanek_ Re: a moze???? 20.03.03, 01:53
        aniutek napisała:

> Kolego art d,
        > smiem przypuszczac, ze sie znamy.
        > jestem w NYC, napisz prosze na priva,
        > pozdrawiam,
        > aniutek

ciebie kurwo wszyscy znaja /tlusta nienazarta krowo.
        • aniutek Re: a moze???? 20.03.03, 02:00
          _balwanek_ napisał:

> aniutek napisała:
          >
          > > Kolego art d,
          > > smiem przypuszczac, ze sie znamy.
          > > jestem w NYC, napisz prosze na priva,
          > > pozdrawiam,
          > > aniutek
          >
          >
          > ciebie kurwo wszyscy znaja /tlusta nienazarta krowo.

kiss your sorry ugly asssssssss because no one will
          • _balwanek_ Re: a moze???? 20.03.03, 02:13
            aniutek napisała:

> _balwanek_ napisał:
            >
            > > aniutek napisała:
            > >
            > > > Kolego art d,
            > > > smiem przypuszczac, ze sie znamy.
            > > > jestem w NYC, napisz prosze na priva,
            > > > pozdrawiam,
            > > > aniutek
            > >
            > >
            > > ciebie kurwo wszyscy znaja /tlusta nienazarta krowo.
            >
            > kiss your sorry ugly asssssssss because no one will

www.raywei.net/funnies/misc/krispykreme.jpg
      • Gość: artD do Aniutka IP: 134.65.105.* 20.03.03, 11:25
        mysle ze sie nie znamy.
        znam 2 Michalow z NYC - jednego z nich tez znasz
        zadnych kobietek poza kuzynka Malgosia ...
        aa.... i jeszcze poznalem panne z recepcji hotelu bodajze Park Hotel (56 albo 57ulica) ale za nazwe nie recze ...
        w poniedzialki w barku na parterze kolo recepcji grywa tam Woody Alen na saxie. Tylko ta panna to byla
        chyba Iwona? niepamietam bo specjalnie nie rozmawialismy - tylko robila mi wydruk faktury za pobyt.
        a moze znamy sie z Polski? albo?
        podaj swoj adres na priva
        pozdr
        • huncwot Battery Park dobry bedzie ! 20.03.03, 16:25
          "Mam dla Ciebie link gdzie bedziesz mogl zorientowac sie w skali plac w twoim
          > zawodzie w konkretnym miescie. Zakladam, ze znasz angielski
          (mieszkales w
          > Nowym Yorku w hotelach)"

Mysle, ze to zalozenie nie jest konieczne...
          Po co Art Director znajomosc angielskiego do pracy w firmie marketingowej lub
          edytorskiej na Manhattanie?
          Chociaz, jak chlop w hotelach mieszkal, to chyba troche musi znac ten angielski.
          Osobiscie tez doradzalbym zamieszkanie w Battery Park. Latwy dojazd i prosty
          angielski wystarczy by sie doczlapac 1 do Midtown.
          Z zarobkami "bez angielskiego" spoko sobie z rentem poradzi, mysle.
          Artie:
          Jak tam ten kontrakt ktory miales miec w Anglii?
          Zupelnie podobny tekst pare miesiecy temu. Manhattan lepszy niz City?
          • Gość: artD Re: Battery Park dobry bedzie ! IP: 134.65.105.* 21.03.03, 16:30
            ta Anglia to nie byl moj post .... chociaz pracowalem tam 8 lat temu. Mile wspomnienia.
            Robilem dokladnie to samo co i teraz.
        • aniutek Re: do Aniutka 20.03.03, 17:58
          mozemy sie znac z polski z Wawy- taki pomysl, kto wie moze trafny?
          ades na priva jest w gornym lewym rogu postu -aniutek@gazeta.pl
          pozdrawiam,
          aniutek
          • Gość: artD Re: do Aniutka IP: 134.65.105.* 21.03.03, 17:22
            Aniutku - nie wiem dlaczego, ale ten twoj adresik nie dziala
            sprobuj na moj
            copestello@hotmail.com
            • aniutek Re: do Aniutka 22.03.03, 00:45
              hehehe jak sie okazuje mialam nosa, swiat jest jednak baaaardzo maly : )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka