Dodaj do ulubionych

Kuba wyspa jakck wulkan goraca

10.12.06, 16:44
czy przy wjezdzie na kube na paszporcie USA stempluja wjazd albo wyjazd?

Ktos mi mowil ze jest mozliwe leciec kanadyjskimi liniami lotniczymi z kanady
i wtedy nie daja pieczatek w amerykanskich paszportach. Slyszalem ze kuba to
piekny kraj z cala masa antycznych samochodow i maja tez wiele skansenow.
Obserwuj wątek
    • unaswameryce Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 10.12.06, 16:54
      jesli wlecisz na kube z amerykanskim paszportem powiedz celnikowi zeby go NIE
      STEPLOWAL!!! jest to bardzo istotne bo teoretycznie za pieczatke z Kuby w usa
      mozesz isc nawet siedziec. Kubanczycy dlatego nie stepluja amerykanskich
      paszportow, dadza ci tylko cos w rodzaju tarjeta turistica nie zgub jej bo
      zabiora ja spowrotem przy wylocie. Lec na Kube piekny kraj mieszkalem tam!!!
      • piss.doff Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 10.12.06, 17:52
        aaa, a wiec to tak jest. Super!
    • b467 Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 10.12.06, 16:55
      przejedz sie lepiej po USA tam tez znajdziesz gorsze niz na KUBIE dziadostwo
      • piss.doff Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 10.12.06, 17:54
        nedza jest wszedzie ale ja bym pojechal na Kube z ciekawosci bo tam jeszcze nie
        bylem. Clintoon palil oficjalnie tylko hawanskie.
      • harlista Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 10.12.06, 19:21
        Ja jade do Polski na swieta. Nie tyle z powodow turystycznych co z synowskiego
        obowiazku.
        Podaj adres to ci podesle pare zdjec Bulbonskiego dziadostwa
        • robinhood101 Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 10.12.06, 20:32
          Ja bylem na Kubie jakies 17 lat temu, pierwsze wakacje jakie mialem od czasu
          zamieszkania w Kanadzie. Dziadostwo, dziadostwo i dziadostwem pogania. Wszystko
          maja na kartki, w sklepach puste polki. Samochody lata 50-te pozostalosci po
          Amerykanach. Dziwki czekaja na klientow w kazdym hotelu, do wyboru i do
          koloru... dokladnie. Brud smrod i ubostwo.
          Jak juz wakacje to jakies normalne miejsce na Karaibach. Polecam St Maarten, St-
          Barts, szczegolnie Barbados i Cayman Islands.
          • harlista Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 10.12.06, 20:40
            Nie zapomnij ze el comandante powiedzial ze na Kubie wszyscy maja wyzsze
            wyksztalcenie-nawet dziwki.

Absolutnie zgadzam sie z wyborem Cayman smile)

Na Kube to pojechalbym ale tylko zeby sprowadzic oryginalnego Harleya sprzed '50
          • johngalt Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 00:35
            Ha, a mi ostatnio znajomy Singapurczyk bardzo Kube polecal. Nie moze wiec byc
            tak zle.
        • piss.doff Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 10.12.06, 23:32
          hahaha piss.dooff at gazeta

trzeba bylo przeflancowac rodzicow tez...
        • johngalt Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 00:36
          harlista napisał:

> Nie tyle z powodow turystycznych co z synowskiego
          > obowiazku.

Ja synowskie obowiazki wypeniam latem, bo na swieta jest za zimno smile
    • unaswameryce Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 10.12.06, 22:20
      ja odwiedzilem prawie wszystkie wyspy karaibskie to prawda sa piekne mi
      szczegolnie bardzo sie podoba tobago ( w trynidad i tobago) ale kuba jest
      jedyna w swoim rodzaju naprawde i trzeba to zobaczyc! A dziewczyny ulalala
      sliczne ladniejsze znajdziesz tylko w Kolumbii i w stanie Bahia w Brazylii.
      Jesli masz mozliwosz to jedz. To prawda kuba jest biedna i kupe dziadostwa ale
      jesli pojedziesz do 5* hotelu w Varadero ominie cie to dziadostwo.
      • piss.doff Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 10.12.06, 23:37
        Karaiby mi sie juz znudzily, za duzo. St Lucia najbardziej mi sie podobala.
        Brazylijki widzialem: sa boskie. Kolumbijki? Z tego co widzialem byly nie za
        bardzo, podobno kolubia to sprzatacze dla Wenezueli. Dziewczyny z Aruby byly
        super.

Przejazd do Kanady na lotnisko, lot na Kube i powrot w ten sam sposob, problem
        tylko ta niepewnosc co do stemplowania passu. Jezeli chodzi o nedze turystyczna
        to juz jest wszedzie, trzeba znac miejsca.
    • viper39 Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 10.12.06, 23:02
      piss.doff napisał:

> czy przy wjezdzie na kube na paszporcie USA stempluja wjazd albo wyjazd?
      >
      > Ktos mi mowil ze jest mozliwe leciec kanadyjskimi liniami lotniczymi z kanady
      > i wtedy nie daja pieczatek w amerykanskich paszportach. Slyszalem ze kuba to
      > piekny kraj z cala masa antycznych samochodow i maja tez wiele skansenow

wez dwa paszporty, USA-nski i Polski, do Kanady lecisz na Amerykanskim z Kanady
      na kube na Polskim, i nie ma znaczenia ze np Polski paszport nie jest wazny
      wpuszcza cie na niego za okazaniem Amerykanskiego paszportu, oni nie stempluja
      paszportow Amerykanom
      • piss.doff Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 10.12.06, 23:39
        to jest tez bardzo dobra informacja zeby wziac uzywany i niewazny. Nie
        wiedzialem ze ma jakas wartosc smile
        • unaswameryce Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 01:40
          sluchaj na 100% w zeszlym roku nie steplowali paszportow moja kolezanka
          rodowita amerykanka siedziala na kubie okolo roku, chodzila na zajecia z
          hiszpanskiego na universytecie w Habanie. Z Habany przyleciala do Cancun w
          Mexyku tutaj byla 7 dni a potem poleciala do usa bez najmniejszych problemow.
          • piss.doff Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 02:11
            ja o tym slyszalem od lat ale nikt nie mogl tego potwierdzic do momentu az ty
            zabrales glos i ten drugi forumowicz. smile)
            • viper39 Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 02:51
              piss.doff napisał:

> ja o tym slyszalem od lat ale nikt nie mogl tego potwierdzic do momentu az ty
              > zabrales glos i ten drugi forumowicz. smile)

zawsze slucham tych ktorzy maja osobiste doswiadczenia,
              a nie kolega kolegi co ma kolezanke a ta ma znajoma co zna goscia ktory kiedys
              slyszal........

wyspa kiedys byla bezpieczna ale nie radze sie szlajac zbytnio, tam jest
              naprawde bieda gdzie mezowie sprzedaja zony na ulicach itd....

plaze sa ladne ale ludzie z obslugi caly czas na rece patrza aby im dac typa.
              nie wiem kiedy sie wybierasz ale sa okresy gdzie jest duzo turystow z niemiec a
              mowiac szczerze to niemcy zachowuja sie jak swinie....

reszte powie ci agent, najlepiej zamawiaj wakacje w agencjach w Kanadzie w
              Toronto oni maja opanowane miejsca niezle i niezle maja ceny.

pamietaj nadal jest embargo wiec sie nie wychylaj z chwaleniem sie ze byles na
              kubie, uwazaj z cygarami jak bedziesz przekraczal granice do USA....
              • piss.doff Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 05:02
                jak tam sie placi za kiszenie ogora? Np w takim Varadero to nie wyobrazam sobie
                jak to zrobic? Tam cudzoziemcom placa w bonach a dziewczynki nie moga wziac..
                jak sie tam placi za te uslugi?
                • unaswameryce Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 09:27
                  sluchaj stary to jest proste jak d....nie
                  sam zobaczysz
                  nawet jesli sie nie bedziesz ruszal z hotelu to panienki same przyjda.
                  Ja niestety w Varadero bylem z moja dziewczyna ( uh co czlowiek jest glupi) i
                  wyobraz sobie ze dosiadla sie do nas podczas kolacji panienka do stolika i
                  zapytala czy nie mamy ochoty na bara bara. One sie petaja po hotelach. Przez
                  ten incydent stracilem moja dziewczyne he he, bo nalegala zebym juz dluzej nie
                  siedzial na wyspie ( ja mieszkalem w havanie a moja dziewczyna przyleciala i
                  razem bylismy dwa tygodnie w varadero).
                  Placisz oczywiscie w usd.
                  Aha stary wazna sprawa podobnie jak w wiekszosci miejsc w Ameryce Poludniowej,
                  jako gringo wiekszosc tambylcow bedzie cie probowalal zrobic w konia. Uwazaj na
                  ulicy jesli by ci ktos probowal sprzedac trawe albo koke bardzo czesto
                  policjanci sobie tak dorabiaja- robia prowokacje a potem placisz ogromnego
                  bribe badz ostrozny i udanego pobytu na Kubie.
                  • piss.doff Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 11:37
                    smile)) + smile
                    • bruno5 Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 21:18
                      Kubanczycy to lenie i obiboki juz na Kube wiecej nie pojade.
                      • chardonnay Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 21:39
                        Podaje poprawne tlumaczenie:
                        " ...juz na Kube wiecej nie pojade." czytaj- juz wiecej nie pojde do biblioteki
                        na Roncesvalles ogladac tych zdjec o Kubie.
                  • harlista Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 12.12.06, 01:06
                    Blad !!!
                    Wozenie drzewa do lasu sad
    • monterx [...] 11.12.06, 00:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • harlista Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 01:36
        w niedziele 17 w poludnie
        wyznacz miejsce najchetniej na okeciu bo mam przesiadke.
        Acha, nie zapomnij wlozyc wiecej swiezej slomy do butow,
        zebym mogl cie poznac
        Pozdrowienia smile)
      • piss.doff Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 02:09
        monter, nie podskakuj, nas jest tu wiecej i takich jak ty to my tu psom rzucamy
        na sniadanie. W kawalkach.

monterx napisał:

> haralisto palancie,siostry nigdy nie miałem,ale ty widać masz dziadostwo w
        > Kraju.Podaj datę twojego przylotu,i jeżeli lądujesz frajerze w Warszawie to
        > chętnie się z tobą spotkam i przy okazji "obetnę" tą twoją dziadowską rodzinę.
        • harlista Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 03:18
          Ten smieszny ciec jest warsiawiakiem od 3 pokolen,
          a mimo to tepy jak siekiera
          Slomiane geny sa mocniejsze smile
        • monterx Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 08:21
          Ja ci wierzę że takich ćwoków jak ty i haralista jest tu więcej,dlatego wam w
          USA I Kanadzie dobrze w te wasze łby nasrali tylko niestety żle wam
          wymięszali.A tak przy okazji,po takich wieśniakach to mój dziadek wchodził na
          konia,i przysługiwała mu noc poślubna takiego właśnie chłopstwa.
          • harlista Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 13:00
            Po diabla wiesniaku strzepisz jape.
            Badz na lotnisku w niedziele , to pogadam z toba w sposob jedynie zreozumialy
            dla ciebie.
            Co do dziadka to przydyskutujemy te kwestie i napewno sam dojdziesz do wniosku
            ze ten "smieszny nawyk" to masz wlasnie po Dziaduniu, ktory nie byl dziedzicem
            i wsiadal na konia ale "szachista" co konia walil

Do Niedzieli.
            Kartke z napisem "Harlista" trzymaj wysoko zebym cie nie przeoczyl
            • monterx Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 13:28
              Bardzo się wzruszyłem czytając jak huista,przepraszam haralista poświęca sie
              przybywając do Kraju tylko żeby spełnić synowski obowiązek.Myslałem,że pochodzi
              on z biednego Podlasia,ale podobno ma prześiadkę w Warszawie to chyba leci do
              Krakowa a pózniej do zapyżałej wsi w Małopolsce.Ale będzie się działo.Napewno
              na tę okazję tatuś da w łeb prosiakowi którego chodowano specjalnie na przyjazd
              syna sami jedząc żiemniaki z żurem.Bimber napewno już dawno jest
              napędzony.Zleci się chyba cała wieś,bo jeszcze nikt nie widział człowieka z
              dalekiego kraju.Przypuszczam że stryj i stryjenka uronią nawet łzę,a burek go
              jednak pozna i cichutko z głodu zapiszczy.Krasula chętnie by wyszła na
              powitanie, oblepiona goownem nie może się jednak ruszyć.Tak jak obiecałeś
              wyślij troche fotek tego DZIADOSTWA.
              • harlista Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 14:18
                Widzisz wiesniaku jak ci rura zmiekla?
                Juz nie myslisz o osobistym spotkaniu.
                Wolisz odszczekiwac sie anonimowo.
                Nie jestes wart moich wpisow.
                Szczekaj sobie dalej w samotnosci smile)

pozdrawiam HAU, HAU smile)
                • unaswameryce Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 14:39
                  hej panowie to mialo byc o Kubie a wy jakies ustawki robicie jak nie
                  przymierzajac polscy gimnazjalisci. Zaczynacie sie taplac w ekstrementach jak
                  nie jaki zoopa. Ale z drugiej strony to chyba bylibyscie bardzo medialni
                  jakbyscie sie faktycznie pobili na lotnisku he he. Bylby kolejny argument na to
                  aby zamknac gazete wyborcza. Powodzenia.
                • monterx Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 15:29
                  No nie koniec świata,żeby taki kmiot i burak prosił o witanie go na
                  lotnisku.Nie chodzi tu wcale o jakiś lęk,bo chętnie bym cię czereśniaku
                  sprawdził ale o zasadę że z burakom nie podaje się ręki i nie idzie się z nimi
                  na solo.Dopiero miałbym obciach,że waliłem się z kmiotem oderwanym siłą od
                  pługa,któremu wyjazd uratował życie.Przeciesz dobrze wiesz kmiocie co czekało
                  cię na rodzinnej wsi.Czekałbyś ubrany w gumiaki i waciak pod sklepem aż ktoś
                  litościwie da kilka łyków alpagi i parę machów peta.Dokładnie zrób kilka zdjęć
                  tego rodzinnego dziadowskiego obejscia i przedstaw na forum.Tak jak obiecałeś,
                  ale chamy honoru nie mają i idę o zakład że nikt tego nie zobaczy.Wykonałem
                  dozwolony limit na dyskusję z ćwokiem i burakiem.Nie oczekuję odpowiedzi i nie
                  będę odpisywał.
                  • piss.doff Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 16:08
                    lecz sie nieszczesny strzepie ludzki.

***miales chamie zloty rog***
                    • harlista Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 16:54
                      piss.doff
                      Najsmieszniejsze w tym jest to ze ten czeresniak sam mi wczesniej
                      zaproponowal "powitanie" na Okeciu.
                      Kiedy na to przystalem, pewnie walnal kupe w spodnie przez co glowa mu sie
                      lekko odciazyla i zaczol myslec, ze kozak to on jest ale na odleglosc,
                      anonimowo i tylko w mordzie
                      Typowy fizyczny ale tchurzliwy krapol
                      • monterx Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 17:18
                        Złamię zasadę i sprawdzę cię buraku.Będe na Okęciu w piątek 17 w
                        południe.Trzymaj kartkę z napisem MONTERX.Tylko bez kręcenia że bardzo się
                        spieszyłeś.Słowo tchórzliwy piszę się ćwoku przez ó.
                        • monterx Re: Kuba wyspa jakck wulkan goraca 11.12.06, 17:21
                          Z tej radosci za szybko piszę.Oczywiscie w niedzielę 17.
                          • monterx [...] 11.12.06, 21:20
    • monterx [...] 11.12.06, 21:52
    • bonk Re: Kupa jak wulkan goraca 14.12.06, 22:52
      Powodzenia! wiesz jak wylapuja amerykanskich turystow podrozujacycha na Kube ?
      prosto jak drut - komputery kanadyjskie (meksukanski, itd.) dziela sie
      informacja z Amerykanskimi, ze Mr X przyjechal do Kanady prosto z Hawany na
      ameryknskim paszporcie. Obecnie ludzie nie placa jeszcze wysokich kar (do
      $250,000), ale gdzies w granicach $7,000 - 25,000.
    • wujek_wacek Re: Cuba wyspa jak dziwka goraca ... 15.12.06, 15:23

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka