Dodaj do ulubionych

Swieta w Polsce

IP: *.attcanada.net 27.11.01, 19:14
dzisiaj zona obwiescila mi nasza decyzje o spedzeniu tegorocznych swiat w
Polsce.
O ile dobrze pamietam zdarzylo jej sie w przeszlosci raz czy dwa zmienic
zdanie, mam wiec cicha nadzieje, ze kilka przekonywajacych argumentow mogloby
pomoc zmienic 'nasze' plany...

Jakies pomysly?
Obserwuj wątek
    • Gość: Hrabia Re: Swieta w Polsce IP: 207.61.17.* 27.11.01, 20:58
      Gość portalu: bongo napisał(a):

> dzisiaj zona obwiescila mi nasza decyzje o spedzeniu tegorocznych swiat w
      > Polsce.
      > O ile dobrze pamietam zdarzylo jej sie w przeszlosci raz czy dwa zmienic
      > zdanie, mam wiec cicha nadzieje, ze kilka przekonywajacych argumentow mogloby
      > pomoc zmienic 'nasze' plany...
      >
      > Jakies pomysly?

You're on your own, bozo.
    • Gość: grzegorz Re: Swieta w Polsce IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.11.01, 21:17

> Polsce.
      > Jakies pomysly?

1. Zimno w Polsce
      2. Ostatnio, zbyt czesto niestety, samoloty pikuja w dolsad((
      3. Udawaj ze noge skreciles (odpukac)
      4. Upijaj sie codziennie wieczorem. Najlepiej kumpli sprowadzaj do chaty, bedzie
      wesolo.
      5. Chodz nago po mieszkaniu
      6. Nie jedz lub obzeraj sie, bekaj, pierdz.
      7. Zamow bilety a potem powiedz ze zgubiles.
      8. Pokloc sie z rodzina u ktorej macie spedzic swieta.

i mozna by wymyslac, ale i tak na 100% posluchasz zonysad( wiec..daj se spokoj

• erwas Re: Swieta w Polsce 27.11.01, 21:26
        jestes czlonkiem Al Kaidy, nie chcesz, zeby wszyscy o tym wiedzieli, i nie
        wygodnie by Ci obchodzic chrzescijanskie swieta.

erwas
        • Gość: bongo Re: Swieta w Polsce IP: *.attcanada.net 27.11.01, 22:07
          erwas napisał(a):

> jestes czlonkiem Al Kaidy, nie chcesz, zeby wszyscy o tym wiedzieli, i nie
          > wygodnie by Ci obchodzic chrzescijanskie swieta.
          >
          > erwas

prawdopodobnie nie uwierzy, ze ktos dzisiaj dobrowolnie moze sie przyznac do
          bycia czlonkiem tej organizacji,
          poza tym ja lubie chrzescijanskie swieta, tyle ze wole je obchodzic np. w
          miejscach gdzie zimne drinki podaja dziewczyny ubrane w g-string.

dzieki za pomysl,

cheers

• Gość: bongo Re: Swieta w Polsce IP: *.attcanada.net 27.11.01, 21:55
        dzieki grzegorz,

nie jestem poczatkujacy, wiekszosc z twojej listy juz kiedys probowalem, tym
        razem potrzebuje czegos troche lepszego..
    • Gość: Pit Re: Swieta w Polsce IP: *.pppool.de 27.11.01, 21:41

> Polsce.
      >
      > Jakies pomysly?

Na dzien przed wyjazdem (odlotem) powiedz, ze dostales sraczke,
      i do tego cie muli jakbys 3 dni pod rzad chlal spirytus kupiony
      od ruskich na targu (ciemnieje ci przed oczami).
      • Gość: bongo Re: Swieta w Polsce IP: *.attcanada.net 27.11.01, 22:13
        Pit,

brzmi jak warte rozwazenia rozwiazanie na ostatni moment kiedy wszystko inne
        zawiodlo.

Probowales tego kiedys? jesli tak to z jakim skutkiem ?

cheers
        • Gość: grzegorz Re: Swieta w Polsce IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.11.01, 22:41
          powiem Ci ze propozycja Pita jest niezlasmile)), ale jesli poczatkujacy nie jestes
          to i to nie przejdzie. Przeciez jak nagle dzien przed powiesz, ze masz sraczke i
          nie lecisz to Ci nic nie da.
          Zalezy gdzie pracujesz, mozesz miec np. kolo 20 grudnia nieoczekiwana wiadomosc
          ze musisz byc w pracy, albo ze 27 na delegacje jedziesz- wezmiesz narty, kolzeanke
          (opcjonalnie) i w gory.
          • muzaaa Re: Swieta w Polsce 27.11.01, 22:43
            Zaproponuj jakis bardzo atrakcyjny wyjazd, rozumiesz, w jakies bardzo
            egzotyczne i piekne miejsce. Powiedz ze taka okazja juz nigdy sie nie powtorzy.

Czy Ty w ogole chcesz sie gdzies ruszyc, czy po prostu wolisz zostac w domu?smile))
            • Gość: bongo Re: Swieta w Polsce IP: *.attcanada.net 27.11.01, 23:41
              muzaaa napisał(a):

> Zaproponuj jakis bardzo atrakcyjny wyjazd, rozumiesz, w jakies bardzo
              > egzotyczne i piekne miejsce. Powiedz ze taka okazja juz nigdy sie nie powtorzy.
              >
              >
              > Czy Ty w ogole chcesz sie gdzies ruszyc, czy po prostu wolisz zostac w domu?smile)
              > )

widzisz, ja nie mam ochoty jechac do Polski na swieta, a na razie jest to jedyna
              rozwazana opcja.

• Gość: bongo Re: Swieta w Polsce IP: *.attcanada.net 27.11.01, 23:37
            Gość portalu: grzegorz napisał(a):

> powiem Ci ze propozycja Pita jest niezlasmile)), ale jesli poczatkujacy nie jestes
            >
            > to i to nie przejdzie. Przeciez jak nagle dzien przed powiesz, ze masz sraczke
            > i
            > nie lecisz to Ci nic nie da.
            > Zalezy gdzie pracujesz, mozesz miec np. kolo 20 grudnia nieoczekiwana wiadomosc
            >
            > ze musisz byc w pracy, albo ze 27 na delegacje jedziesz- wezmiesz narty, kolzea
            > nke
            > (opcjonalnie) i w gory.

musze Ci przyznac, ze jestes myslacy facet Grzegorz.
            problem jaki mam z tym rozwiazaniem jest nastepujacy- uzylem go w ubieglym roku,
            spedzilem swieta w brazylii -sam ( przywozenie ze soba do tego pieknego kraju
            osobnikow plci zenskiej jest absolutnie niewskazane) i dla poprawienia stosunkow
            domowych powiedzialem o zwyczaju w firmie w ktorej pracuje, ze osoba 'zmuszona'
            do pracy w czasie swiat bedzie miec wolne w roku nastepnym.

musze miec cos lepszego,

cheers

• Gość: grzegorz Re: Swieta w Polsce IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.11.01, 23:48
              hyh, sprawa wyglada powaznie. co do brazylii to masz racjewink
              A jakbys tak zwyczanie wzial zonke na rozmowe do lozka, przytulil i powiedzial ze
              ja kochasz ale nie chce ci sie jechac!!
              Tylko nie mow ze juz probowales tej metody.
              Hy hy, od dzis CODZIENNIE wieczorem rob TO do swiat!!!!He he, powinno pomoc
              • Gość: bongo Re: Swieta w Polsce IP: 142.194.234.* 28.11.01, 00:16
                Gość portalu: grzegorz napisał(a):

> hyh, sprawa wyglada powaznie. co do brazylii to masz racjewink
                > A jakbys tak zwyczanie wzial zonke na rozmowe do lozka, przytulil i powiedzial
                > ze
                > ja kochasz ale nie chce ci sie jechac!!
                > Tylko nie mow ze juz probowales tej metody.
                > Hy hy, od dzis CODZIENNIE wieczorem rob TO do swiat!!!!He he, powinno pomoc

Grzegorz,

uzywanie lozka dla osiagniecia wartosci materialnych (czy wlasnych celow) uwazam
                za moralnie naganne

• Gość: grzegorz Re: Swieta w Polsce IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.11.01, 00:20
                  > Grzegorz,
                  >
                  > uzywanie lozka dla osiagniecia wartosci materialnych (czy wlasnych celow) uwaza
                  > m
                  > za moralnie naganne
                  >

ee no w malzenstwie?
                  i na pewno bedzie ucieszona, a jak bedzie ucieszona nie bedzie robic problemow i
                  sprawa zalatwiona.
                  I tu tkwi sukces twego problemu,
                  I to jest wlasnie 100% lekarstwo.

Nikt inny Ci nie pomorzesad muszisz sam TO zalatwic.

Innej mozliwosci nie widze
                  • Gość: bongo Re: Swieta w Polsce IP: *.attcanada.net 28.11.01, 00:31
                    dzieki,

przypililo mnie troche wiec pomyslalem, ze moze zlozenie paru glow rodakow do
                    kupy da w miare szybkie i skuteczne rozwiazanie..
                    dzieki za sugestie, Grzegorz
                    • Gość: grzegorz Re: Swieta w Polsce IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.11.01, 01:15

> dzieki,
                      >
                      > przypililo mnie troche wiec pomyslalem, ze moze zlozenie paru glow rodakow do
                      > kupy da w miare szybkie i skuteczne rozwiazanie..
                      > dzieki za sugestie, Grzegorz

z przyjemnoscia... ale widac babki zaczynaja pisac, moze one lepiej doradza?
                      pzdr
    • Gość: Biala Re: Swieta w Polsce IP: *.sympatico.ca 28.11.01, 01:07
      Nie napisales nic o charakterze swojej lepszej polowy ale wiekszosc kobiet woli
      uslyszec prawde. Proponuje Ci spokojne przedstawienie swojego stanowiska
      popierajac je argumentami:
      1. zmeczenie = ciagle przesiadywanie przy stole u kolejnych czlonkow rodziny
      = swietowanie przy nieuniknionej butelce alkoholu
      = brak wlasnego "kata"
      = zbyt krotki okres a bliskich osob masa
      2. obzarstwo = 5 kg do przodu
      3. obciazenie dla rodziny (przeciez beda chcieli Was ugoscic)
      4. nieprzewidziane wydatki = kuzynce Annie urodzil sie sym o ktorym nie
      wiedzieliscie i poproszono Was na rodzicow chrzestnych
      5. nie zapomnij powiedziec o Twojej niecheci do pobytu w Polsce (mow w
      kwestisch uczucia), ze wolisz te swieta spedzic tylko z nia i dziecmi (jezeli
      je macie)
      6. itd.

Pamietaj, ze kobieta chce jechac do Polski na swieta tylko ze wzgledow
      uczuciowych. Musisz jej obiecac solidna rekompensate, np. wyjazd w przyszlym
      roku lub na Wielkanoc albo zaproponuj jej samej wyjazd na cale wakacje, jezeli
      jest to mozliwe (i ona odpocznie i Ty - tego jej oczywiscie nie mow bo Cie
      zabije)
      Pozdr
      • Gość: bongo Re: Swieta w Polsce IP: *.attcanada.net 28.11.01, 02:48
        Gość portalu: Biala napisał(a):

> Nie napisales nic o charakterze swojej lepszej polowy ale wiekszosc kobiet woli
        >
        > uslyszec prawde. Proponuje Ci spokojne przedstawienie swojego stanowiska
        > popierajac je argumentami:
        > 1. zmeczenie = ciagle przesiadywanie przy stole u kolejnych czlonkow rodziny
        > = swietowanie przy nieuniknionej butelce alkoholu
        > = brak wlasnego "kata"
        > = zbyt krotki okres a bliskich osob masa
        > 2. obzarstwo = 5 kg do przodu
        > 3. obciazenie dla rodziny (przeciez beda chcieli Was ugoscic)
        > 4. nieprzewidziane wydatki = kuzynce Annie urodzil sie sym o ktorym nie
        > wiedzieliscie i poproszono Was na rodzicow chrzestnych
        > 5. nie zapomnij powiedziec o Twojej niecheci do pobytu w Polsce (mow w
        > kwestisch uczucia), ze wolisz te swieta spedzic tylko z nia i dziecmi (jezeli
        > je macie)
        > 6. itd.
        >
        > Pamietaj, ze kobieta chce jechac do Polski na swieta tylko ze wzgledow
        > uczuciowych. Musisz jej obiecac solidna rekompensate, np. wyjazd w przyszlym
        > roku lub na Wielkanoc albo zaproponuj jej samej wyjazd na cale wakacje, jezeli
        > jest to mozliwe (i ona odpocznie i Ty - tego jej oczywiscie nie mow bo Cie
        > zabije)
        > Pozdr

serdeczne dzieki Biala,

wyglada, ze mam teraz troche materialu z ktorym moge pracowac.
        intryguje mnie ten punkt nr 6.. masz moze w zapasie jakas historyjke z pobytu w
        kraju ktora pomoglaby ostatecznie przekonac kobiete ?

cheers
        • Gość: Biala Re: Swieta w Polsce IP: *.sympatico.ca 02.12.01, 00:16

> serdeczne dzieki Biala,
          >
          > wyglada, ze mam teraz troche materialu z ktorym moge pracowac.
          > intryguje mnie ten punkt nr 6.. masz moze w zapasie jakas historyjke z pobytu w
          >
          > kraju ktora pomoglaby ostatecznie przekonac kobiete ?
          >
          > cheers

Nie, nie znam takiej historyjki. Anyway, kazda bylaby podejrzana (naciagana).
          Swoja droga gdyby mezczyzna powiedzial mi, ze nie chce ze mna jechac na swieta do
          Polski, z wielka przyjemnoscia wybralabym sie sama. Ale moj mnie samej nie chce
          nigdzie puscic.
          Pamietaj, ze kazdy kij ma dwa konce. Zyjac razem uczymy sie od siebie pewnego
          rodzaju zachowan. W przyszlosci Twoja zona moze Ci wykrecic niezly numer. Zycie
          plata figle.
      • muzaaa Re: Swieta w Polsce 28.11.01, 02:52
        Bongo, wydaje mi sie ze w ogole nie chcesz jechac z zonka. Chyba nieistotny
        jest dla Ciebie cel tej podrozy, tak to odbieram.
        Czy juz cieszysz sie, ze za rok bedziesz mogl uzyc wymowke w rodzaju wyjazdu
        sluzbowego?
        Moja nastepna rada jest taka, ze zaproponuj jej wyjazd bez Ciebie. Mysle ze
        bedzie sie rownie dobrze bawic bez Twojego towarzystwasmile
        • aniutek Re: Swieta w Polsce 28.11.01, 03:42
          muzaaa napisa?(a):

> Moja nastepna rada jest taka, ze zaproponuj jej wyjazd bez Ciebie. Mysle
          ze
          > bedzie sie rownie dobrze bawic bez Twojego towarzystwasmile
          dooooobre muzaa
          ja bym sie cieszylasmile)))))
          ech te imprezy, powitania, pozegnania opowiesci do rana.........

• Gość: bogdan Re: Swieta w Polsce IP: *.tnt43.hou3.da.uu.net 28.11.01, 03:45
          wez pistolet i strzel se w leb to bedzie checa
          druga mozliwosc wyslij z zonka do Polski zastepce najlepiej w wieku ok 20 lat
    • Gość: karol w. Re: Swieta w Polsce IP: *.sympatico.ca 02.12.01, 04:45
      bongo - dwa lata temu zapakowalismy sie z niemal doroslym synem i pojechalismy
      do papiezowa na koniec roku po raz pierwszy od 18 lat. duze rozczarowanie.
      dystans miedzy nami i rodzina sie poszerzyl - co naturalne, polskie obyczaje i
      zwyczaje denerwuja, czasu na wszystko malo. no magic in this.
      • Gość: ESL Re: Swieta w Polsce IP: *.sympatico.ca 03.12.01, 01:44
        Bongo - obawiam sie, ze jestes bez szans. Z wieloletniego doswiadczenia wiem, ze jak sie kobita uprze,
        to nie ma przepros. Ja przyjmuje zasade, ze jak sie nie ma, co sie lubi, to sie lubi, co sie ma i jakby moja
        druga polowa zakrzyknela "swieta w Polsce", to trzeba by to bylo przynajmniej okrasic jakims
        Sylwestrem we Wiedniu albo innym Paryzu zeby juz tak kompletnie nie ugrzeznac w kapuscie z grzybami.
        Cos tam sobie, chlopie, upatrz "na dokladke" i szoruj po bilety do LOTu - teraz podobno podejrzanie
        tanie. Przeciez nie chcesz zasmucic swojej slubnej!
        Milych swiat zyczy kominiarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka