wobbler 22.05.07, 01:57 W Kanadzie ,albo Stanach jest jakies 6 godz wczesniej.Dajcie Mamy znacki! Nudno mi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bozenka12 Re: Kanada! 22.05.07, 03:32 no tak, zlezy gdzie w Stanach. Z arizony jest 8 godzin, albo 9 w czasie zimowym. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolia4 Re: Kanada! 22.05.07, 04:31 Pwenie juz nikogo niema (( a pomiedzy Polska i USA jest 6 godz roznicy.Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
mongolia4 Re: Kanada! 22.05.07, 04:42 No tak ,masz racje to zalezy gdzie sie mieszka,a gdzie Ty mieszkasz,ze jeszcze jestes?Bo u mnie dopiero 22:45 . Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka12 Re: Kanada! 22.05.07, 04:45 u mnie 19 25. Mieszkam w Arizonie, wlasnie burze piaskowa mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolia4 Re: Kanada! 22.05.07, 04:48 Wow to trzymajcie sie tam,ja jestem z Indiany u nas sa tornada ochydne. Czesto macie takie burze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka12 Re: Kanada! 22.05.07, 04:51 nie, na szczescie nie czesto. i wcale nie sa silne. Taki wiatr z piachem sie przesypuje. Najgorsze to jest to, ze alarmy samochodow sie wlaczaja i wtedy moje psy ujadaja budzac mi dzieci. Teraz tez wlasnie wrzeszcze na psiaki i modle sie aby dzieciaki sie nie obudzily bo co dopiero zasnely. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolia4 Re: Kanada! 22.05.07, 04:59 Ja tornada neszczescie tez nie widzalam i nie chce widziec,rozrywa domy jak kartony do nas czasami dochodzi tylko silny wiatr,zawsze przejdzie bokiem hihi.Moje dziecie tez spi po paru dniach choroby dziwnej i mam nadzieje ze przespi mi nocke.Przez Arizone raz jechalismy do Kaliforni. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka12 Re: Kanada! 22.05.07, 05:01 W kaliforni mieszkalam zanim sie do Arizony przeprowadzilismy. Tam z kolei zaliczylam kilka trzesien ziemi. A ja panicznie sie boje trzesien ziemi... Takze wole juz burze piaskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolia4 Re: Kanada! 22.05.07, 05:08 Gdzie czlowiek by sie nie przeprowadzil to tam cos na niego czeka co to za kraj hihihi.I jak Ci sie podobala Kalifornia? Bo mnie zachwycila powiem Ci,bylam tam co prawda dwa razy ale zrobila na mnie wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka12 Re: Kanada! 22.05.07, 05:11 Wiesz, kalifornia jest piekna!!!! Ach, jak tesknie Ale bardzo drogo. Szczegolnie jak sie chce dom kupic. My tam mieszkalismy pare ladnych lat i moglismy sobie tylko na wynajmowanie mieszkania pozwolic.Takze z bolem serca zdecydowalismy sie przeprowadzic do Arizony. W przyszlym miesiacu jedziemy na wakacje do Kaliforni!! Doczekac sie nie moge! Odpowiedz Link Zgłoś
mongolia4 Re: Kanada! 22.05.07, 05:18 Tak jest piekna i droga,niestety ( Wow zazdroszcze tych wkacji hihi,ale daleko nie macie prawda?My narazie musimy poczekac z wakacjami bo kupilismy dom niedawno no i finansowo bysmy sie chyba nie wyrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka12 Re: Kanada! 22.05.07, 05:22 jedziemy na polnoc kaliforni, takze bedzie jakies 10 godzin samochodem. Do los Angeles (moja milosc) jest kolo 7 godzin. Nie jest tak zle. My staramy sie jedzic do Kaliforni co roku, chociaz w zeszle wakacje nam sie nie udalo. Teraz poszalejemy cale 5 dni! Niestety wiecej urlopu nie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
mongolia4 Re: Kanada! 22.05.07, 05:28 Dobre i 5 dni,my za pierwszym razem wybralismy sie do Kaliforni samochodem zeby zobaczyc okolice bylo fajnie ale trzy dni w jedna i trzy dni w druga strone (w tedy jeszcze bez dziecka),troche meczonce ale bylo warto.Za drugim razem juz samolotem co by wiecej czasu spedzic na zwiedzanie.A Arizona ciekawym jest stanem? Bo Indiana niezbyt Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka12 Re: Kanada! 22.05.07, 05:37 Wiesz, mi sie Arizona na pocztku nie podobala. Taka zupelnie inna niz Kalifornia. Dopiero niedawno zaczelam odkrywac jej uroki. Ta dzika nieposkromiona pustynna przyrode. Sezon monsunowy w srodku suchego lata. Kaktusy siegajace prawie do nieba! Arizona ma cos w sobie. Taka niepokorna pustynia. Jest interesujaca. No i mamy wielki kanion! Odpowiedz Link Zgłoś
mongolia4 Re: Kanada! 22.05.07, 05:52 Wow to faktycznie jest co odkrywac,fajnie.A u nas to nuda jak cholera nic nie ma takiego fajnego a szkoda . My pozwiedzalismy troche Stany zanim nam sie synek urodzil.Jest naprawde co zwiedzac ,moze na nastepny rok gdzies pojedziemy,zobaczymy OK Bozenka,ja uciekam spac bo 24:00 dochodzi,dzieki za mila rozmowe i moze sie kiedys znowu zklikamy ) Dobrej nocki zycze,pa ) Odpowiedz Link Zgłoś
wobbler Re: Kanada! 22.05.07, 08:42 Rozrywa domki z kartonu,bo tez lipe taka Amerykany buduja...Mojej stuletniej kamienicy z solidnej cegly zadne tornado nie daloby rady.Conajwyzej dachowki by odfrunely. Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: Kanada! 22.05.07, 05:56 bozenka12 napisała: > u mnie 19 25. Mieszkam w Arizonie, wlasnie burze piaskowa mamy. A w której części Arizony mieszkasz? Bo ja w Missouri, w St. Louis. Ale właśnie wróciłam z wycieczki po Arizonie. Dla mnie temperatury nie do wytrzymania. Jak sobie dajesz radę? Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka12 Re: Kanada! 22.05.07, 06:01 latem jest okropnie goraco, trzeba byc w pomieszczeniach z klimatyzacja albo sie moczyc w basenie. Jetst tak kolo 4 miesiecy. Potem temperatura normalnieje i jest spoko. Mozna sie przyzwyczaic. Ja tez juz kochane spadam spac. Wprawdzie u mnie dopiero dziewiata, ale ja ranny ptaszek jestem. Wstaje kolo 5. Takze juz zieeeewam. Dobranoc, milych snow. Odpowiedz Link Zgłoś
inia1984 Re: Kanada! 30.05.07, 04:56 u mnie 8 godzin róznicy.....kiedy ja na forum jestem ono spi.... Odpowiedz Link Zgłoś