Gość: aga IP: *.tmns.net.au 04.12.01, 12:40 Witam, bede przez okolo 30 godzin w Kuala Lumpur. Chcialabym cos w tym czasie zobaczyc. Jak uwazacie, co warto zobaczyc? Na co uwazac? Jak sie dostac z lotniska do centrum miasta? Pozdr. Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bini Re: Kuala Lumpur IP: *.hkcable.com.hk 04.12.01, 14:08 Gość portalu: aga napisał(a): > Witam, > bede przez okolo 30 godzin w Kuala Lumpur. Chcialabym cos w tym czasie zobaczyc > Jak uwazacie, co warto zobaczyc? Na co uwazac? Jak sie dostac z lotniska do > centrum miasta? > Pozdr. > Aga Malaysia ma wiele ciekawych stron w internecie, np. www.asiatravel.com www.hoteltravel.com www.interknowledge.com www.asia-hotels.com/cityguides/malaysia.asp (z lewej strony masz Destination Guide) Jezdze tam kilka razy w roku i ciagle mam cos do obejrzenia. Najlepiej jest wykupic pol- lub jednodniowa wycieczke (w kazdej hotelowej recepcji maja rozne propozycje), niewiele to kosztuje a masz przewodnika i samochod z klimatyzacja. Warto bo odleglosci miedzy niektorymi atrakcjami sa naprawde spore, miasto jest strasznie zatloczone (maja prawie dwa samochody na glowe mieszkanca), a kierowcy z agencji turystycznych znaja rozne skroty. Zelazne punkty do zwiedzenia to: The Petronas Twin Towers, Batu Caves, Muzeum Narodowe, Sri Mahamariamman Hindu Temple, Sultan Palast, China Town a jak Ci starczy czasu to jeszcze Insects Factory i Batik Factory. Maja tez przepiekne meczety. Taksowki sa bardzo tanie, jest tez takie napowietrzne metro - na lotnisku jest informacja, nie daj tylko nabrac sie na limuzyne. Bezpiecznie, ludzie mili i przyjacielscy, dobra kuchnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kuala Lumpur IP: *.tmns.net.au 04.12.01, 15:02 Czesc, dzieki za info, zaraz wejde na www i poszperam w tym co od Ciebie otrzymalam. Jezeli wezme taxi do centrum miasta, to wiesz moze ile mniej wiecej zaplace? A moze jakis inny transport? Aga ps. w sumie ewentualnie moge dowiedziec sie cos na lotnisku, jak przylece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini Re: Kuala Lumpur IP: *.hkcable.com.hk 05.12.01, 01:07 Gość portalu: aga napisał(a): > Jezeli wezme taxi do centrum miasta, to wiesz moze ile mniej wiecej zaplace? > A moze jakis inny transport? Nie wiem, zawsze nas ktos prywatnie odbiera. Wlasciwie to kazde lotnisko ma swoje coach do roznych punktow miasta, a hotele transfer czy shuttle bus. Wrzuc haslo w Altavista albo Copernic to sobie cos wybierzesz. Ja tak robie przed kazda podroza, dzieki temu udaje mi sie znalezc ciekawe miejsca. Tez niedlugo lece do KL (tak tubylcy mowia o swoim miescie, skojarzenie z LA), zycze Ci milego pobytu Bini Odpowiedz Link Zgłoś
ehud Re: Kuala Lumpur 05.12.01, 04:59 Jak bys byla facetem, to polecalbym wyruchc Malajke. So boskie. Slabe owlosienie lonowe jednak. Odpowiedz Link Zgłoś