Dodaj do ulubionych

Kuala Lumpur

IP: *.tmns.net.au 04.12.01, 12:40
Witam,
bede przez okolo 30 godzin w Kuala Lumpur. Chcialabym cos w tym czasie zobaczyc.
Jak uwazacie, co warto zobaczyc? Na co uwazac? Jak sie dostac z lotniska do
centrum miasta?
Pozdr.
Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: Bini Re: Kuala Lumpur IP: *.hkcable.com.hk 04.12.01, 14:08
      Gość portalu: aga napisał(a):

> Witam,
      > bede przez okolo 30 godzin w Kuala Lumpur. Chcialabym cos w tym czasie zobaczyc
      > Jak uwazacie, co warto zobaczyc? Na co uwazac? Jak sie dostac z lotniska do
      > centrum miasta?
      > Pozdr.
      > Aga

Malaysia ma wiele ciekawych stron w internecie, np.

www.asiatravel.com
      www.hoteltravel.com
      www.interknowledge.com
      www.asia-hotels.com/cityguides/malaysia.asp (z lewej strony masz Destination
      Guide)

Jezdze tam kilka razy w roku i ciagle mam cos do obejrzenia. Najlepiej jest
      wykupic pol- lub jednodniowa wycieczke (w kazdej hotelowej recepcji maja rozne
      propozycje), niewiele to kosztuje a masz przewodnika i samochod z klimatyzacja.
      Warto bo odleglosci miedzy niektorymi atrakcjami sa naprawde spore, miasto jest
      strasznie zatloczone (maja prawie dwa samochody na glowe mieszkanca), a kierowcy
      z agencji turystycznych znaja rozne skroty. Zelazne punkty do zwiedzenia to: The
      Petronas Twin Towers, Batu Caves, Muzeum Narodowe, Sri Mahamariamman Hindu
      Temple, Sultan Palast, China Town a jak Ci starczy czasu to jeszcze Insects
      Factory i Batik Factory. Maja tez przepiekne meczety.
      Taksowki sa bardzo tanie, jest tez takie napowietrzne metro - na lotnisku jest
      informacja, nie daj tylko nabrac sie na limuzyne. Bezpiecznie, ludzie mili i
      przyjacielscy, dobra kuchnia.

Pozdrawiam

• Gość: aga Re: Kuala Lumpur IP: *.tmns.net.au 04.12.01, 15:02
        Czesc,
        dzieki za info, zaraz wejde na www i poszperam w tym co od Ciebie otrzymalam.
        Jezeli wezme taxi do centrum miasta, to wiesz moze ile mniej wiecej zaplace?
        A moze jakis inny transport?
        Aga
        ps. w sumie ewentualnie moge dowiedziec sie cos na lotnisku, jak przylece.
        • Gość: Bini Re: Kuala Lumpur IP: *.hkcable.com.hk 05.12.01, 01:07
          Gość portalu: aga napisał(a):

> Jezeli wezme taxi do centrum miasta, to wiesz moze ile mniej wiecej zaplace?
          > A moze jakis inny transport?

Nie wiem, zawsze nas ktos prywatnie odbiera. Wlasciwie to kazde lotnisko ma swoje
          coach do roznych punktow miasta, a hotele transfer czy shuttle bus.
          Wrzuc haslo w Altavista albo Copernic to sobie cos wybierzesz. Ja tak robie przed
          kazda podroza, dzieki temu udaje mi sie znalezc ciekawe miejsca.
          Tez niedlugo lece do KL (tak tubylcy mowia o swoim miescie, skojarzenie z LA),
          zycze Ci milego pobytu
          Bini
    • ehud Re: Kuala Lumpur 05.12.01, 04:59
      Jak bys byla facetem, to polecalbym wyruchc Malajke.
      So boskie.
      Slabe owlosienie lonowe jednak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka