Dodaj do ulubionych

chamstwo na Forum Polonia

05.07.03, 03:16
Takiego czegos nie ma na zadnym Forum. Obrzydliwe slownictwo, zolc,
wypowiedzi pelne nienawisci i jadu. Szczegolnie celuja w tym imigranci z
Australii. Faceci! A moze juz nie wiedza jak byc facetami - to sa frustraci,
zachowujacy sie tak jakby ktos ich na sile ciagnal do Australii. A jest
przeciwnie! Imigrantow nikt nie chce, imigranci sie pchaja na sile tutaj.
Takiego chamstwa to przeciez w Polsce nie ma! Czyzby Australia przyciagala
jakichs dziwakow psycholow? Charakterki nie z tej ziemi. Jakby wyjete z
Dickensa. A i tam to sa postacie przjeskrawione.

Jezeli Wam tutaj tak zle to wracajcie do Ojczyzny. Chyba zachowanie
czlowieczenstwa jest wazniejsze niz te pare dolarow za obijanie sie +
frustracja. Skad Wyscie sie wzieli tutaj? Niezaleznie czy Australia jest
dziura czy nie - NIKT was tutaj nie prosil i tak naprawde Australia Was nie
chce. To sa ludzie z uprzedzeniami. Ale ma sie wybor: siedziec tu i byc
cywilizowanym albo wynocha do Polski. I to z duze litery WYNOCHA!
Obserwuj wątek
    • oralhella Re: chamstwo na Forum Polonia 05.07.03, 03:32
      W tytule powinno byc CHAMSTWO KANGUROW
      • Gość: mylycyant zaraz cie wytne IP: *.100-201-24.mtl.mc.videotron.ca 05.07.03, 04:03
      • onazaustr Re: chamstwo na Forum Polonia 05.07.03, 04:05
        oralhella napisała:

> W tytule powinno byc CHAMSTWO KANGUROW

dlaczego??? Przeciez nazywa sie "kangurem" potocznie Australijczykow
        Ja mowie specyficznie o Polakach z Australii
        • Gość: aqustral Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.proxy.aol.com 05.07.03, 08:28
          poszol won gnoju
    • Gość: skorad Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.its.unimelb.edu.au 05.07.03, 08:36
      W Australii jest super, a najlatwiej jest znalezc tam prace poprzez Centrelink.
      Wlasnie dali mi prace z Centrelinku, i to wysokoplatna, na panstwowym
      uniwersytecie i w moim zawodzie architekta. Nie narzekajcie wiec, bo jak
      przychodzicie po prace brudni, smierdzacy i nie znajacy angielskiego, to
      zostaje wam tylko zasilek, lenie i brudasy czyli polonusy z antypodow!
      • Gość: astropitek Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.proxy.aol.com 05.07.03, 08:51
        poszol jebac luize
      • polak_aus Re: chamstwo na Forum Polonia 05.07.03, 11:19
        Gość portalu: skorad napisał(a):

> W Australii jest super, a najlatwiej jest znalezc tam prace poprzez
        Centrelink.
        >
        > Wlasnie dali mi prace z Centrelinku, i to wysokoplatna, na panstwowym
        > uniwersytecie i w moim zawodzie architekta. Nie narzekajcie wiec, bo jak
        > przychodzicie po prace brudni, smierdzacy i nie znajacy angielskiego, to
        > zostaje wam tylko zasilek, lenie i brudasy czyli polonusy z antypodow!

Ja mam bardzo dobra prace inzyniera (sam znalazlem)

Ale przesadzasz z tym Centrelinkiem. Trzeba sie zarejestrowac w agencji
        rzadowej wspolpracujacej z Centrelink. Oni z kolei Cie instruuja ze masz sam
        szukac pracy, nikt Tobie pracy nie poszuka. Nie bardzo rozumiem jak Centrelink
        Tobie znalazl prace.
        • onazaustr Re: chamstwo na Forum Polonia 05.07.03, 11:31
          polak_aus napisał:

> Gość portalu: skorad napisał(a):

skoradzie czemu wyzywasz rodakow od smierdzacych itd. Po co to komu potrzebne???
          I te mylne informacje jakie im dajesz co do pracy. PO co? Czy Tobie to daje
          satysfakcje ze kogos zwodzisz? Legalni maja problem z praca, a nielegalny jak
          sie zglosi w Centrelink to go zamkna.

Do Pawla: wiesz Ty jestes jeden z bardziej zrownowazonych na tym Forum
          I serio powiesz ze wierzyesz skoradowi? Az mi sie robi niedobrze, ze mozna byc
          tak niezyczliwym to swoich rodakow. Popatrz jak inne narodowosci sobie
          pomagaja!!!
          • onazaustr Re: chamstwo na Forum Polonia 05.07.03, 12:01
            czekaj juz rozumiem Pawel, jestescie siebie warci!

Ty reklamujesz swoj business. Jestes taki strasznie mily bo zbierasz klientow.
            cholera! ze nie ma miejsca na normalna ludzka uczciwosc, bezinteresownosc!
            • ciepluutka Re: chamstwo na Forum Polonia 06.07.03, 14:25
              Na to wyglada, ze jest duzo wsrod POlakow zazdrosci i nieufnosci makabra!
            • Gość: skorad Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 10:50
              onazaustr napisała: czekaj juz rozumiem Pawel, jestescie siebie warci!
              skorad: Zazdroscisz nam sukcesow i asymulacji (jedno powoduje zreszta drugie).

ona: Ty reklamujesz swoj business. Jestes taki strasznie mily bo zbierasz
              klientow. cholera! ze nie ma miejsca na normalna ludzka uczciwosc,
              bezinteresownosc!
              skorad: tu, w Australii jest prawdziwy kapitalizm! Nie ma miejsca na czulosci,
              liczy sie sukces, ktory osiagaja tylko tacy jak ja czy Pawel! czyli luczie
              sukcesu!

• onazaustr Re: chamstwo na Forum Polonia 08.07.03, 07:36

> onazaustr napisała: czekaj juz rozumiem Pawel, jestescie siebie warci!
                > skorad: Zazdroscisz nam sukcesow i asymulacji (jedno powoduje zreszta
                drugie)
                > .
                >
                > ona: Ty reklamujesz swoj business. Jestes taki strasznie mily bo zbierasz
                > klientow. cholera! ze nie ma miejsca na normalna ludzka uczciwosc,
                > bezinteresownosc!
                > skorad: tu, w Australii jest prawdziwy kapitalizm! Nie ma miejsca na
                czulosci,
                >
                > liczy sie sukces, ktory osiagaja tylko tacy jak ja czy Pawel! czyli luczie
                > sukcesu!

Ja Tobie sukcesu nie zazdroszcze sama jestem wyksztalcona od dziecka tutaj i
                lekarka ze specjalizacja Poza tym jak moge zazdroscic Twojej wyobrazni? smile

Kapitalizm to nie znaczy niezyczliwosc do rodakow, ktorzy chca sobie jakos
                tutaj ulozcy zycie. Ludzkie wartosci powinny pozostac.
          • Gość: skorad Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 10:48
            onazaustr napisała:
            polak_aus napisał:
            o:skoradzie czemu wyzywasz rodakow od smierdzacych itd. Po co to komu
            potrzebne???
            skorad: Nie wyzywam, tylkopisze jak jest. Przychodza brudni i smierdzacy po
            prace, slabio znaja angielski i potemsie dziwia,zezostaje im tylko sprzatanie...
            Dyplom z Polski niewystraczy tutaj, trzeba miec inicjatywe, znac angielski,
            szanowac tutejsza kulture,owiele wyzsza niz w Polsce, a wtedy Australia sie wam
            odwdzieczy np. dobra praca!

o: I te mylne informacje jakie im dajesz co do pracy. PO co? Czy Tobie to daje
            satysfakcje ze kogos zwodzisz? Legalni maja problem z praca, a nielegalny jak
            sie zglosi w Centrelink to go zamkna.
            skorad: Nie zrozumialas ironii (jakten Niemiecki posel Szulc). Legalni maja
            problemzpraca tylko wtedy, jak sa leniwi. Nielegalni tez prace znajduja w
            Australii ,jak tylko naprawde chca pracowac. Jak pisze Pawel z Melbourne
            "swiat tworzymy sobie sami"!

Do Pawla: wiesz Ty jestes jeden z bardziej zrownowazonych na tym Forum
            I serio powiesz ze wierzysz skoradowi? Az mi sie robi niedobrze, ze mozna byc
            tak niezyczliwym to swoich rodakow. Popatrz jak inne narodowosci sobie
            pomagaja!!!
            skorad: Ja jestem niezyczliwy? Ja in zycze jak najlepiej, ale coz, Polacy
            to by chcieli od razu 100 tys dolarow na rok, bez angielskiego i za nirobstwo.
            A pozniej narzekaja, a sami sa sobie winni!

• Gość: skorad Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 10:41
          polak_aus napisał:
          Gość portalu: skorad napisał(a): W Australii jest super, a najlatwiej jest
          znalezc tam prace poprzez Centrelink. Wlasnie dali mi prace z Centrelinku, i to
          wysokoplatna, na panstwowym uniwersytecie i w moim zawodzie architekta. Nie
          narzekajcie wiec, bo jak przychodzicie po prace brudni, smierdzacy i nie
          znajacy angielskiego, to zostaje wam tylko zasilek, lenie i brudasy czyli
          polonusy z antypodow!

p: Ja mam bardzo dobra prace inzyniera (sam znalazlem).
          skorad: gratuluje!
          P: Ale przesadzasz z tym Centrelinkiem. Trzeba sie zarejestrowac w agencji
          rzadowej wspolpracujacej z Centrelink. Oni z kolei Cie instruuja ze masz sam
          szukac pracy, nikt Tobie pracy nie poszuka. Nie bardzo rozumiem jak Centrelink
          Tobie znalazl prace.
          skorad: Widac malo rozumiesz. Trzeba byc tylko czystym, uprzejmym i znac
          angielski, a wtedy Centrelink ci da prace, i to nie byle jaka! Jak pisalem,
          Australia jest super!
      • Gość: Strzelec Re: chamstwo na Forum Polonia IP: 167.26.50.* 08.07.03, 18:41

> W Australii jest super, a najlatwiej jest znalezc tam prace poprzez
        Centrelink.
        >
        > Wlasnie dali mi prace z Centrelinku, i to wysokoplatna, na panstwowym
        > uniwersytecie i w moim zawodzie architekta. Nie narzekajcie wiec, bo jak
        > przychodzicie po prace brudni, smierdzacy i nie znajacy angielskiego, to
        > zostaje wam tylko zasilek, lenie i brudasy czyli polonusy z antypodow!

Z ta praca to jest pewnie dokladnie tak samo jak tutaj w Kanadzie. Jak sobie
        poscielesz, tak sie wyspisz...jak na prawde chcesz znalezc dobra prace to
        znajdziesz...no trzeba sie troche wysilic, i nauczyc jezyka, ewentualnie
        doksztalcic...no a pozniej to wystarczy troche mydla, dezodorantow i pewnosci
        siebie...i uszanowac nieco tutejsze zwyczaje i kulture...niby takie latwe, a
        okazuje sie, ze trudne dla wielu...
    • Gość: pies cywil Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.100-201-24.mtl.mc.videotron.ca 06.07.03, 18:59
      te dyskusje poznalem po wechu tocza sie miedzy mylycjantami
      znam sie na tym
      • Gość: Kan Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.mega.tmns.net.au 07.07.03, 12:30
        Chcialabym zwrocic uwage, ze wiekszosc obrzydliwych i pesymistycznych postow sa
        wypisywane przez jedna i ta sama osobe z Australii. Czy to znaczy, ze wszyscy
        sa w kategorii chamsta, wlaczajac w to Skorada, ktory jest dopiero od tygodnia
        w Australii?
        Ciekawe co wy na to?

Kan
        Kangur
        • pat3 Re: chamstwo na Forum Polonia 07.07.03, 12:42
          Gość portalu: Kan napisał(a):

>Czy to znaczy, ze wszyscy
          > sa w kategorii chamsta, wlaczajac w to Skorada, ktory jest dopiero od
          tygodnia
          > w Australii?
          > Ciekawe co wy na to?
          >
          > Kan
          > Kangur

to po jakim czasie czlowiek w au chamieje
          z ciekawosci siem pytam?
          • Gość: skorad Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 12:45
            pat3 napisała:
            Gość portalu: Kan napisał(a): Czy to znaczy, ze wszyscy sa w kategorii
            chamsta, wlaczajac w to Skorada, ktory jest dopiero od tygodnia
            w Australii? Ciekawe co wy na to?
            Kan
            Kangur
            S: Czemu mnie wyzywasz od "chamow"? Zazdroscisz mi moze dobrej pracy,
            doskonalej placy, domu i bezzwrotnej pozyczki na zagospodarowanie z Centrelinku?
            To nie moja wina, ze nie wiedziales jak o nia wystapic, a teraz jest juz dla
            ciebie za pozno...

- to po jakim czasie czlowiek w au chamieje? z ciekawosci siem pytam?
            S: Chamy to jestescie wy, lenie, brudasy i nieudaczniki!
            • Gość: Kan Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.mega.tmns.net.au 07.07.03, 13:17
              Do Skorada

Polonia australijska zostala ogolnie okreslona jako chamstwo. Ty tez sie do tej
              Polonii zaliczasz z racji, ze jestes tu od tygodnia. Ja jestem tu od 12 lat,
              wiec wg autora postu, pewnie naleze do supera chamastwa.
              Zazdroszcze Ci?, ciesze sie, ze wszystko ci sie uklada Ok. Rozluznij sie,
              jestes zbyt nerwowy. Mieszkanie sluzbowe cwiczylismy 11 lat temu, byl to mily
              poczatek koczowania w "slumsach".
              Pozdrawiam
              • Gość: Australopitek Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.tpgi.com.au 07.07.03, 13:36
                Gwoli jasnosci

Skorad jest w tych postach podrabiany przez Kagana.
                Skorad jest rzeczywiscie dopiero tydzien w au, ale wszystkie ostatnie posty
                podpisane "Skorad" wysyla Kagan (Dobrze znana postac na tym forum)

Pokoj
                • Gość: skorad australopitek na Forum Polonia IP: *.its.unimelb.edu.au 07.07.03, 14:07
                  Gość portalu: Australopitek napisał(a):
                  Gwoli jasnosci. Skorad jest w tych postach podrabiany przez Kagana.
                  Skorad jest rzeczywiscie dopiero tydzien w au, ale wszystkie ostatnie posty
                  podpisane "Skorad" wysyla Kagan (Dobrze znana postac na tym forum)
                  Pokoj
                  Skorad: uwazajcie na australopiteka, bo to jest kolejne alter ego kagana!
            • Gość: grzegorz Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.11-136-217.adsl.skynet.be 15.07.03, 06:25
              Wiecie co, w sumie nic mi do australi, bo z Belgii do niej daleko, ale wydaje
              mi sie, ze chamstwo to rzecz absolutnie uniwersalna, do obiektywnego
              zdefiniowania. To, co ty facet wypisujesz, to przyklad fundamentalnego
              chamstwa. Mozesz sie cieszyc, ze ci sie w zyciu uklada, ale zeby sloma z butow
              nie wychodzila, to sama kasa nie wystarczy. Moze myjesz sie piec razy dziennie
              o piec razy wiecej niz przecietny Polak czy tez "polak", ale maniery to masz
              ponizej przecietnej.

g.
        • onazaustr Re: chamstwo na Forum Polonia 08.07.03, 07:46
          Gość portalu: Kan napisał(a):

> Chcialabym zwrocic uwage, ze wiekszosc obrzydliwych i pesymistycznych postow
          sa
          >
          > wypisywane przez jedna i ta sama osobe z Australii. Czy to znaczy, ze wszyscy
          > sa w kategorii chamsta, wlaczajac w to Skorada, ktory jest dopiero od
          tygodnia
          > w Australii?
          > Ciekawe co wy na to?
          >
          > Kan
          > Kangur

Skad ten pomysl ze "wszyscy"? CZy ja napisalam "chamstwo wszystkich?"
          Mowie o konkretnym chamstwie osob ktore sie zachowuja skandalicznie.
    • Gość: sto kobiet Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.07.03, 06:02
      Podpisuje sie pod tym i to obiema rekami. Dotyczy to
      niestety takze niektorych osobnikow z Polonii
      kanadyjskiej. Chamstwo i wulgaryzmy okropne. No coz,
      dobrze ujete - frustraci!!!!! Inaczej sie tego
      wytlumaczyc nie da. Przykladow bez liku. A nad tymi
      wszystkimi frustratami goruje chyba Zlosliwe BYDLE...
      • onazaustr Re: chamstwo na Forum Polonia 08.07.03, 07:41
        Gość portalu: sto kobiet napisał(a):

> Podpisuje sie pod tym i to obiema rekami. Dotyczy to
        > niestety takze niektorych osobnikow z Polonii
        > kanadyjskiej. Chamstwo i wulgaryzmy okropne. No coz,
        > dobrze ujete - frustraci!!!!! Inaczej sie tego
        > wytlumaczyc nie da. Przykladow bez liku. A nad tymi
        > wszystkimi frustratami goruje chyba Zlosliwe BYDLE...

Tak jest. Kobiety jakos potrafia pokazac kulture.
        Powtorze: Jezeli Australia powoduje ze zatracacie czlowieczenstwo to chyba
        lepiej wracac do Polski nieprawdaz?
        • sforski tak, tak, masz racje. 08.07.03, 10:17
          tylko co zrobic z meblami?
        • Gość: sto kobiet Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.07.03, 15:46

> Tak jest. Kobiety jakos potrafia pokazac kulture.
          > Powtorze: Jezeli Australia powoduje ze zatracacie
          czlowieczenstwo to chyba
          > lepiej wracac do Polski nieprawdaz?

Jest jeden problem: oni Polski tez nienawidza. Zobacz
          sobie watek o wyjezdzaniu Polakow na wakacje (polonia).
          Wlos sie na glowie jezy, co ci ludzie tam wygaduja i jak.
          Tez sie zastanawiam (jak zlinczowana Zona Sikha - za swoj
          nick i za to ze smiala towarzystwo skrytykowac) z czego
          to wynika. Frustracja. Kompletna klapa zyciowa. Postawili
          wszystko na jedna karte, wyjechali, dostali po tylku od
          zycia, ambicje musieli odstawic na bok i zakulalo zycie
          osobiste?
          Wszyscy Polacy, ktorych spotkalam w Kanadzie narzekaja na
          wszystko. Bo Kanada to nie dla nich, bo tu to ludzie
          nawet ksiazek nie czytaja, a bo oni to by chetnie
          wrocili, ale dzieci...
          Mnie tez nie bylo latwo wyjechac - mialam dobra prace,
          duze fajne mieszkanie, wlasna firme, jakies juz tam
          nazwisko. Tu zaczynam od poczatku i nie mam nikogo oprocz
          mojego meza, dla ktorego zdecydowalam sie na ten krok. I
          tez nie szukam kontaktow z Polakami odkad mnie jeden
          wykiwal finansowo. Ot taka nauczka. Smutne... Prawda?
          Moze jestem rozpuszczona, bo mam meza, ktory mogl mnie
          utrzymywac przez te pierwsze pol roku, zanim znalazlam
          prace... Pewnie mialam latwiej od nich, ale to nie
          usprawiedliwia ich wulgarnosci i nienawisci do
          wszystkiego , co sie rusza...
          • spanski no jak piszesz 'chamstwo'?? Jak piszesz 'CHAMSTWO' 08.07.03, 18:41
            no moze i dobrze. Tylko cie jeden Polak skroil? A ilu Amerykanow czy
            Kanadyjczykow cie zrobilo na szaro? Powiedz cos o sobie czy jestes warta zeby z
            toba utrzymywac kontakt bo na razie widze ze lubisz tylko narzekac i powwtarzac
            frazesy. Co zrobilas dobrego dla Polaka tulajacego sie po jakiejs p..j latarni?
            Co zrobilas dla meza ktory cie trzymal za darmo pierwsze pol roku? Dlaczego
            masz w sobie tyle ukrytego i nieutulonego zalu?

Nie martw sie ze stracilas jakas tam firme. To bylo wszystko na pokaz. Firma by
            i tak padla sama.
            • Gość: sto kobiet Re: no jak piszesz 'chamstwo'?? Jak piszesz 'CHAM IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.07.03, 22:34
              spanski napisała:

> no moze i dobrze. Tylko cie jeden Polak skroil? A ilu
              Amerykanow czy
              > Kanadyjczykow cie zrobilo na szaro?

____ do tej pory ani jeden...
              Powiedz cos o sobie czy jestes warta zeby z
              >
              > toba utrzymywac kontakt bo na razie widze ze lubisz
              tylko narzekac i powwtarzac
              >
              > frazesy.

_____ nie narzekam, tylko dziele sie swoja opinia
              dotyczaca chamstwa na Forum Polonia. Wcale sie nie
              prosze, zebys chcial ze mna utrzymywac kontakt, a tym
              bardziej nie zamierzam udowadniac, ze jestem tego warta...

Co zrobilas dobrego dla Polaka tulajacego sie po jakiejs
              p..j latarni?

od pol roku pracuje za darmo dla organizacji
              charytatywnej. Co mam wiecej zrobic - przytulek we
              wlasnym domu?

> Co zrobilas dla meza ktory cie trzymal za darmo
              pierwsze pol roku?

_____nie Twoj interes, a co to w ogole za argument i do
              czego zmierzasz?

Dlaczego
              > masz w sobie tyle ukrytego i nieutulonego zalu?

--
          • waldek.usa Re: chamstwo na Forum Polonia 08.07.03, 21:58
            Czesc!

"Wszyscy Polacy, ktorych spotkalam w Kanadzie narzekaja na
            wszystko. Bo Kanada to nie dla nich, bo tu to ludzie
            nawet ksiazek nie czytaja, "

...a co powstrzymuje tych ludzi od obracania sie wsrod ludzi, ktorzy czytaja
            ksiazki badz chodza do Symphony Hall itd. itp.? Jak myslisz?
            Pzdr.
            Waldek
            • Gość: sto kobiet Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.07.03, 22:38
              waldek.usa napisał:

> Czesc!
              >
              > "Wszyscy Polacy, ktorych spotkalam w Kanadzie narzekaja na
              > wszystko. Bo Kanada to nie dla nich, bo tu to ludzie
              > nawet ksiazek nie czytaja, "
              >
              > ...a co powstrzymuje tych ludzi od obracania sie wsrod
              ludzi, ktorzy czytaja
              > ksiazki badz chodza do Symphony Hall itd. itp.? Jak
              myslisz?
              > Pzdr.
              > Waldek

Nie wiem Waldku, pewnie finanse, brak potrzeby - moze???
              Kurcze nie wiem, bo jak ktos ma zakodowane czytanie
              ksiazek, to bedzie wypozyczal z bibliotek, jak nie ma
              kasy na kupno.
              Pozdrawiam
              PS. A jakie jest Twoje zdanie?
              • waldek.usa Re: chamstwo na Forum Polonia 14.07.03, 14:45
                "bo jak ktos ma zakodowane czytanie
                ksiazek, to bedzie wypozyczal z bibliotek"

oczywiscie! Symphony jest drogie ($50-$150), ale CD/DVD sa tansze. Ludzie z
                pewnych srodowisk maja tendencje do tworzenia enklaw, w ktorych czuja sie
                bezpiecznie - brak angielskiego itp. Tam niestety sztuki piekne nie maja
                wziecia. Gdyby wszyscy byli inteligentni i wyksztalceni, to nie byloby
                naturalnego balansuwink
                Pzdr.
      • Gość: ksiadz dobrodziej Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.100-201-24.mtl.mc.videotron.ca 08.07.03, 22:17

> Podpisuje sie pod tym i to obiema rekami. Dotyczy to
        > niestety takze niektorych osobnikow z Polonii
        > kanadyjskiej. Chamstwo i wulgaryzmy okropne. No coz,
        > dobrze ujete - frustraci!!!!! Inaczej sie tego
        > wytlumaczyc nie da. Przykladow bez liku. A nad tymi
        > wszystkimi frustratami goruje chyba Zlosliwe BYDLE...
        czy ty kobito znasz aby slowo SARCASM?
        • Gość: sto kobiet Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.07.03, 22:23
          On nie jest sarkastyczny... Niestety. Chyba nie czytasz
          dokladnie jego postow albo mamy zupelnie co innego na
          mysli mowiac sarkazm.
          • waldek.usa Re: chamstwo na Forum Polonia 08.07.03, 22:30
            Ludzie inteligentni potrafia byc sarkastyczni (i cyniczni), nieinteligentni sa
            po prostu chamscy, brak im polotu.
            • Gość: sto kobiet Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.07.03, 22:36
              waldek.usa napisał:

> Ludzie inteligentni potrafia byc sarkastyczni (i
              cyniczni), nieinteligentni sa
              > po prostu chamscy, brak im polotu.

Niekoniecznie, mozna byc inteligentnym chamem.
              • jot-23 Re: chamstwo na Forum Polonia 08.07.03, 22:40

> waldek.usa napisał:
                >
                > > Ludzie inteligentni potrafia byc sarkastyczni (i
                > cyniczni), nieinteligentni sa
                > > po prostu chamscy, brak im polotu.
                >
                > Niekoniecznie, mozna byc inteligentnym chamem.

hehe , jedno jest pewne, kobiety sa zdecydowanie uposledzone jesli chodzi o
                zdolnosci analityczne.
                • Gość: sto kobiet Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.07.03, 22:47
                  Analityczne????
                  • jot-23 Re: chamstwo na Forum Polonia 08.07.03, 23:23

> Analityczne????

-
                    • waldek.usa Re: chamstwo na Forum Polonia 08.07.03, 23:41
                      Troche narozrabialem wink zupelnie nieintencjonalnie. Zgadzam sie z Toba. Moja
                      mala "teza" zapytuje: jakie sa "wymagania" aby byc chamem, tudziez oferuje
                      cztery kombinacje.
                    • Gość: sto kobiet Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.07.03, 04:07
                      smile)))
                      Nawet jesli masz racje - a nie wnikam, bo jestem za
                      bardzo zmeczona, to popelnilam blad w logicznym mysleniu,
                      a nie analitycznym.... smile))))
                      Jednym slowem: przyganial kociol garnkowismile))))
                      Pozdrawiamsmile
                      S
                • pomroczny Re: chamstwo na Forum Polonia 08.07.03, 23:14
                  jot-23 napisał:

>
                  > hehe , jedno jest pewne, kobiety sa zdecydowanie uposledzone jesli chodzi o
                  > zdolnosci analityczne.

jot co sie z toba dzieje, kiedys byles inteligentno dowcipny
                  teraz tylko glupie docinki, jakosc twoich postow osiagnela dno
                  czy ty masz girlfriend?
                  czeste niesprowokowane ataki na kobiety? twoje posty wskazuje na brak
                  normalnego zycia seksualno erotycznego...

• sforski Re: chamstwo na Forum Polonia - Pomroczny 09.07.03, 01:16
                    Masz dosyc jednostronna opinie. Uwagi j-23 sa zawsze na wysokim poziomie
                    intelektualnym, jego dowcip jest bardzo wyszukany a jego uwagi o kobietach jak
                    zwykle sa bardzo trafne. Nie wiesz, ze kobieta zmienia sie i jednego dnia jest
                    normalna a drugiego jest bitch from HELL? Widac wyraznie ze jestes osoba mloda
                    i niedoswiadczona ktora uwaza, ze spuszczenie sie kieszonki jest rozwiazaniem i
                    ma pozytywny wplyw na dowcip i intelekt?! Frankly, tylko kobieta moze tak
                    myslec albo jakis 'closetowy wesolek'.
                    • pomroczny Re: chamstwo na Forum Polonia - sforski 09.07.03, 02:59
                      sforski napisał:

> Masz dosyc jednostronna opinie. Uwagi j-23 sa zawsze na wysokim poziomie
                      > intelektualnym, jego dowcip jest bardzo wyszukany a jego uwagi o kobietach
                      jak
                      > zwykle sa bardzo trafne. Nie wiesz, ze kobieta zmienia sie i jednego dnia
                      jest
                      > normalna a drugiego jest bitch from HELL? Widac wyraznie ze jestes osoba
                      mloda
                      > i niedoswiadczona ktora uwaza, ze spuszczenie sie kieszonki jest
                      rozwiazaniem i
                      >
                      > ma pozytywny wplyw na dowcip i intelekt?! Frankly, tylko kobieta moze tak
                      > myslec albo jakis 'closetowy wesolek'.

sforski
                      zgadles, jestem mloda niedoswiadczona kobieta, a wlasciwie dziewczyna
                      i powiem ci szczerze, nie jest latwo dziewczynie na emigracji znalezc faceta
                      na poziomie
                      troche mnie ten jot zdenerwowal, ale moze to te hormony
                      coz, przyznaja sie, to samotnosc emigracyjna przygnala mnie na to forum
                      sforski, moze napisz troche o sobie, wydajesz sie miec duzo intelektu i dowcipu
                      a najwazniejsze, ze nie bierzesz tych bzdur co tu ludzie wypisuja na powaznie

pozdrawiam

pomroczna
                      • sforski Re: chamstwo na Forum Polonia - sforski 09.07.03, 04:24
                        Zalozmy ze to nie podpucha. No, coz twoja wypowiedz mnie zatkala. Oczekiwalem
                        jakiejs 'riposty' w dobrze wyprobowanym stylu forum Polonia: "to k. nie czytaj,
                        chwieju pogiety..." co jednak niekoniecznie musi byc dowodem chamstwa tylko
                        pewnego rodzaju swojska wersja 'punch line' z jaka nieomal pieszczotliwie
                        zwraca sie jeden forumowicz do swojego chwilowego anagonisty, tylko dlatego ze
                        ktos podpial watek pod zla linijka.

Nie wiedzac jak dlugo tu zagladasz, podpowiadam ze ja czytam glownie 'markowe'
                        nicki, a j-23 do nich wlasnie nalezy. (kryptyczna iskrowka do j-23: wyglada na
                        to ze czytanie ciebie na forum bedzie mnie mnie kosztowalo $350 chyba, ze sie
                        opre...).

Samotnosc emigracyjna? Kazdy jest zawsze sam, w kazdym kraju w kazdych
                        ukladach. Hormony... to juz wyzsza szkola jazdy. Jest wiele sposobow ich
                        kontrolowania, jedne za darmo dzieki dobrom wolnym, jak sugerujesz, inne
                        wymagaja niewielkich nakladow np kupna (dobrej) skakanki. No i wiele
                        posrednich, jak np zalanie ryja piec razy w tygodniu, albo chociaz i raz w
                        kazdy piatek, moze byc czyms z droga nalepka.
                        • trufelka Re: chamstwo na Forum Polonia - sforski 09.07.03, 05:01
                          Tak sobie mysle czyajac Forum ze emigracja rzeczywiscie zabija w niektorych
                          ludzkie wartosci.

A przeciez komunizmu dawno juz nie ma, nie ma przymusu byc tym "wygnancem". I
                          jest takie powiedzenie: jak sie nie ma czego sie chce to trzeba polubic co sie
                          ma. Ale dla tych nieszczesliwych: Sa inne opcje -
                          moze sprobowac inny kraj, jezeli nie chcecie wrocic do kraju.

Przecie Polacy maja taka dluga historie, piekna tradycje a na emigracji tak
                          bardzo wyrodnieja (mowie o niektorych!). Trzeba sie gleboko zastanowic co jest
                          najwazniejsze w zyciu, czy warto rzeczywiscie gorzkniec?

Ja rozumiem ze Australia jest rzeczywiscie daleko od Polski i to powoduje ze
                          moze emigranci z Au sa bardziej nieszczesliwi. POnad 30 godzin w podrozy,
                          versus 6-9 Canada czy USA. Moze tez z innych powodow Australia nie jest
                          najlepszym krajem emigracyjnym, ale chyba da sie zmienic prawda? Jest tyle
                          innych krajow gdzie mozna zamieszkac.
              • waldek.usa Re: chamstwo na Forum Polonia 08.07.03, 22:49
                Tak, tak, zreflektowalem sie w chwile potem. Znam kilka takich osob. Ktory
                gatunek jest gorszy - to chyba nie ma znaczenia. Wiele zalezy od rodziny,
                mialem przyjemnosc wychowac sie w rodzinie, gdzie szacunek i grzecznosc byly
                wszechobecne, tudziez inne. Jakkolwiek, wszystko zalezy od nas.
                smile
                • Gość: sto kobiet Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.07.03, 23:24
                  Waldku,
                  Wydaje mi sie ze inteligentny cham to jedna z
                  najbardziej obrzydliwych opcji, bo taki to dobrze sobie
                  zdaje sprawe z tego, ze wlasnie komus "dowala". Ludzie
                  malo inteligentni czasem nie zdaja sobie sprawy z tego,
                  ze wlasnie zachowali sie malo taktownie lub - wrecz po
                  chamsku...
                  Pozdrawiamsmile
                  • waldek.usa Re: chamstwo na Forum Polonia 14.07.03, 14:55
                    Dear sto kobiet : but of course. Ci, o ktorych mowisz sa najgorsi. W mojej
                    ksiazce ludzie inteligentni po prostu nie "dowalaja", gdyz szanuja siebie i
                    innych.
                    Ciao
      • Gość: skorad Re: chamstwo na Forum Polonia IP: 202.137.86.* 10.07.03, 07:53
        Podpisuje sie pod tym i to obiema rekami. Dotyczy to
        niestety takze niektorych osobnikow z Polonii
        kanadyjskiej. Chamstwo i wulgaryzmy okropne. No coz,
        dobrze ujete - frustraci!!!!! Inaczej sie tego
        wytlumaczyc nie da. Przykladow bez liku. A nad tymi
        wszystkimi frustratami goruje chyba Zlosliwe BYDLE...
        Skorad: No coz, nieudacznikow jest zawsze wiecej niz ludzi sukcesu -
        w Melbourne sukces odnioslem wlasciwie tylko ja i kolega Pawel
        co ma firmwe Win-Win.
        Skorad
        • Gość: sto kobiet Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.07.03, 23:26
          Gratuluje! I mowie to calkiem szczerze, bo dobrze wiem,
          jaki to wysilek...
          Pozdrawiamsmile
    • Gość: majka Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.chello.pl 10.07.03, 08:02
      ja uwazam ze w chamstwie celuja amerykanscy Polacy, swoja droga do USA
      wyjechalo duzo choloty za chlebem i zadza mamony, w Polsce jest fajnie, sama
      miszkam za granica ale u nas nie spotykam takich chamow, wszyscy sa na
      poziomie. Wstyd po prostu za taka amerykanska Polonie (ta ostatnia) Sama tez
      opuscilam forum Polonia bo nie moge zniesc tego slownictwa i prostactwa, po
      prostu gnojowisko
      • Gość: Kan Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.mega.tmns.net.au 10.07.03, 11:48
        Chamstwo na forum Polonia jest wieksze tylko dlatego,ze wiecej osob tu zaglada.
        Nie jestem ci w stanie tez odpowiedzic, ktory kraj ma wiecej psycho-internet
        maniakow Australia, US czy inne. Jest to nieprzyjemne, rowniez dla polonii w
        Austaralii. Osobiscie zagladam tam gdzie spodziewam sie znalezc cos ciekawego,
        jest kilku ciekawych autorow i na nich sie koncentruje. Reszta mnie naprawde
        nie obchodzi, nie odpisuje na ich posty i to jest najlepszy rewanz.

Pozdrawiam ze slonecznego Sydnej.
        • Gość: Pawel_z_Melbourne Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.lib.latrobe.edu.au 10.07.03, 11:58
          Gość portalu: Kan napisał(a): Chamstwo na forum Polonia jest wieksze tylko
          dlatego,ze wiecej osob tu zaglada.
          P: Po prostu polonusy maja w Australii dostep do internetu lepszy niz w kraju...

- Nie jestem ci w stanie tez odpowiedzic, ktory kraj ma wiecej psycho-internet
          Austaralii. Osobiscie zagladam tam gdzie spodziewam sie znalezc cos ciekawego,
          P: Masz racje! Olewajmy frustratow i nieudacznikow! Ja po kilku za;edwie latach
          pobytu w Melbourne dorobilem sie domu, samochodu i firmy, a taki skorad co
          ledwo przylecial tutaj zarabia juz ponad 10 tys. dolarow na tydzien. A ci, co
          wola siedziec na zasilku niech siedza cicho i nie psuja atmosfery tego forum!
          Niech ida po prace do Centrelinku - tam jest po 10 ofert na kazdego chetnego do
          pracy!
          Pozdrawiam ze slonecznego Melbern
          Pawel
          • Gość: skorad Re: chamstwo na Forum Polonia IP: 210.23.146.* 12.07.03, 10:10
            Gość portalu: Pawel_z_Melbourne napisał(a): Gość portalu: Kan napisał(a):
            Chamstwo na forum Polonia jest wieksze tylko dlatego,ze wiecej osob tu zaglada.
            P: Po prostu polonusy maja w Australii dostep do internetu lepszy niz w kraju..
            .
            - Nie jestem ci w stanie tez odpowiedzic, ktory kraj ma wiecej psycho-internet
            Australii. Osobiscie zagladam tam gdzie spodziewam sie znalezc cos ciekawego,
            P: Masz racje! Olewajmy frustratow i nieudacznikow! Ja po kilku zaledwie latach
            pobytu w Melbourne dorobilem sie domu, samochodu i firmy, a taki skorad co
            ledwo przylecial tutaj zarabia juz ponad 10 tys. dolarow na tydzien. A ci, co
            wola siedziec na zasilku niech siedza cicho i nie psuja atmosfery tego forum!
            Niech ida po prace do Centrelinku - tam jest po 10 ofert na kazdego chetnego do
            pracy!
            Pozdrawiam ze slonecznego Melbern
            Pawel
            S: nie chwal sie pawel, bo ja w tydzien zarobilem tu wiecej niz ty w kilka lat!
            • Gość: burak Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.proxy.aol.com 12.07.03, 11:11
              koledzy wy nie zarabiacie
              wy robicie pod siebie i odpychacie sie nogami
              • Gość: skorad Re: chamstwo na Forum Polonia IP: *.its.unimelb.edu.au 13.07.03, 07:37
                Gość portalu: burak napisał(a): koledzy wy nie zarabiacie
                wy robicie pod siebie i odpychacie sie nogami
                S: znow kolejny zazdrosnik-nieudacznik?
                • Gość: kangur Re: chamstwo na Forum Polonia(do onazaus) IP: 203.40.160.* 13.07.03, 12:30
                  Masz racje z tym chamstwem na forum szczegolnie pochodzacym z au ale problem
                  jest w tym,ze wszystkie te idiotyczne posty pochodza od jednego psychola,kagana
                  skorada,cgn i Pawel_z_ Melb(zwroc uwage na te kreski)oraz kilkanascie innych
                  nickow,ktore czesto zmienia po rozpoznaniu to jedna i ta sama osoba zreszta
                  psychiczna(znajde jego historie z sadu w Melb)Latwo poznac po stylu i adresach
                  z ktorych pisuje.Adresow jest kilka i czesto pod roznymi nickami+styl i juz go
                  masz.Ja jestem na tym forum juz od dluzszego czasu i to jest jedyna osoba z au
                  poszaca takie brednie.popatrz na inne forums gdzie pisze idiotyzmy na temat
                  Papierza,religii itd.,to jest psychol i trzeba go ignorowac,ale niedlugo
                  bedziez go z latwoscia odrozniala od innych forumowiczow.Dlaczego to robi?
                  ciezko chory facet i nic sie nie poradzi. Ignorowac.
                  Pozdr.
                  • trufelka Re: chamstwo na Forum Polonia(do onazaus) 13.07.03, 14:56
                    Gość portalu: kangur napisał(a):

> Masz racje z tym chamstwem na forum szczegolnie pochodzacym z au ale problem
                    > jest w tym,ze wszystkie te idiotyczne posty pochodza od jednego
                    psychola,kagana
                    >
                    > skorada,cgn i Pawel_z_ Melb(zwroc uwage na te kreski)oraz kilkanascie innych
                    > nickow,ktore czesto zmienia po rozpoznaniu to jedna i ta sama osoba zreszta
                    > psychiczna(znajde jego historie z sadu w Melb)Latwo poznac po stylu i
                    adresach
                    > z ktorych pisuje.Adresow jest kilka i czesto pod roznymi nickami+styl i juz
                    go
                    > masz.Ja jestem na tym forum juz od dluzszego czasu i to jest jedyna osoba z
                    au
                    > poszaca takie brednie.popatrz na inne forums gdzie pisze idiotyzmy na temat
                    > Papierza,religii itd.,to jest psychol i trzeba go ignorowac,ale niedlugo
                    > bedziez go z latwoscia odrozniala od innych forumowiczow.Dlaczego to robi?
                    > ciezko chory facet i nic sie nie poradzi. Ignorowac.
                    > Pozdr.

Tez czytalam to wszystko na tym watku i jestem w szoku ze ktos moze byc tak
                    nieludzki, i to wlasnie do swoich rodakow. Dlaczego? Chyba rzeczywiscie chodzi
                    o te frustracje - jemu sie nie powiodlo to niech innym bedzie zle tez?
                    Spaczenie charakteru, zeby nie powiedziec choroba unmyslowa.
                    • Gość: kangur Re: chamstwo na Forum Polonia(do onazaus) IP: 203.40.168.* 14.07.03, 14:54
                      Znalazlem te dane o kaganie vel kilkanascie innych nickowtongue_outanie i Panowie!

Dla tych co znaja angielski, proponuje nastepujaca strone:

www.fms.gov.au/judge/html/keller2001.html
                      Otoz wyglada na to ze nasz kochany Kagan, pozwal do sadu
                      nic innego jak australijskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych! Nie przyjeli
                      go do roboty, wiec podal ich do sadu za dyskryminacje na tle etnicznym (i
                      nie
                      tylko, jest jeszcze "psychiatric diability" ale sami musicie przeczytac
                      strone)!
                      Sprawe oczywiscie przegral. Polecam lekture.

Jak ktos poszuka na internecie to takich kwiatkow (Kagan podajacy wszystko
                      co
                      sie rusza do sadu i w znakomitej wiekszosci przegrywajacy z kretesem) jest
                      sporo.
                      Czytac mozna godzinami.

Kagan! Nazwalem cie glupim baranem. Sorry. Jestes po prostu chorym
                      czlowiekiem i smiac sie z ciebie nie wolno!

• Gość: kangur Re: chamstwo na Forum Polonia(do onazaus) IP: 203.40.168.* 14.07.03, 15:07
                        A to jest link do calej dyskusji o psychicznym problemie kagana
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=5076856&a=5101073
    • Gość: Mako Polonia w Australii jest PERFEKT !!! IP: *.tnt20.det5.da.uu.net 23.07.03, 01:14
      Polacy w Australii tak trzymajcie i nie przejmujcie sie jakims cieciem z :

www.jdl-florida.org/3.htm
    • luiza-w-ogrodzie Strasznie glupi watek 23.07.03, 01:43
      Rybka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka