flipflap 14.10.07, 23:11 Narodził się zbawca: i23.tinypic.com/beiqts.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_cali Re: Ten, który zbawi Polskę 15.10.07, 03:03 hehe,tak ale jeszcze trzeba bedzie poczekac az podrosnie Odpowiedz Link Zgłoś
legalalien1 Re: Ten, który zbawi Polskę 15.10.07, 03:17 przeciez to australijczyk ? czemu mialby zbawiac polske ? Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Ten, który zbawi Polskę 15.10.07, 03:56 Flipflap napisał; Narodził się zbawca: ODP: Fantastyczne zdjęcie. Protestuje jednakże stanowczo przeciwko jakimkolwiek nawet wirtualnym próbom krzyżowania tego australijskiego cudu z tym nad Wisłą. Pozdrawiam z Sydney Kan Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwawadera2 Re: Ten, który zbawi Polskę 15.10.07, 05:01 Flip, wiem, ze mnie nie lubisz , mimo wszytko mam do Ciebie prosbe. Kiedys dawno temu prosilam Cie o piesni wykonane prze Anne German- podales mi link do strony z jej "muzyka'- jeszcze raz dziekuje. Dlatego wlasnie Ciebie prosze o to co nizej. Wlasnie skonczylam ogladac film pod tytulem :"Oniegin" na Ancore canal. Piekny melodramat o zyciu i milosci Eugenia Oniegina. Na zakonczenie filmu grali piekna melodie rosyjska...Instrumentem prowadzacym sa skrzypce/ to tak dla informacjii/ ,byc moze jest wykonanie w innym skladzie intsrumentalnym. Nie znam jej tytulu , ale sluchalam jej dusza. Prosze, jezeli masz link do tego nagrania , wrzuc mi go tutaj. Chetnie poslucham jej jeszcze raz i jeszcze raz....... . Dziekuje. Ps. Przypomnial mi sie urywek wiersza o Onieginie, ktorego uczylam sie jeszcze w liceum... A oto: Oniegin dobryj nasz prijatiel Rodilsja na briegach Moskwy Tam mozet byt radilis Wy ili sczitali nasz pryjatiel Tam niekagda gulial i ja No wremien sewier dla mienia ............... Pozdrawiam Wadera Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Ten, który zbawi Polskę 15.10.07, 05:41 tu sa fragmenty tej plyty. o ktory utwor chodzi? www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=444&sekcja=muzyka Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwawadera2 Re: Ten, który zbawi Polskę 15.10.07, 06:26 Jp-dziekuje bardzo. Nagranie z filmu to pozycja nr1 na "plycie". Tutaj jest ten utwor wykonany na fortepianie, w filmie wadzacym instrumentem sa skrzypce. W porownaniu- utwor w wykonaniu "na skrzypce", brzmi bardziej barwnie. Ale to wykonaie jest rowniez dobre Jutro biegne do sklepu muzycznego, poszukam. Jak masz gdzies link do calosci utworu to prosze, poslucham z przyjemnoscia jeszcze dzisiaj. Jak nie to jutro bede miala duchowa uczte. Txs Jp za info. Pozdrawiam Wadera Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Ten, który zbawi Polskę 15.10.07, 07:47 "Onegin" film uk/usa z roku 1999, zrobila go angielska rodzinka fiennes, wyrezyserowala go martha fiennes, jeden z jej wielkich braci ralph fiennes zagral glowna role a drugi magnus fiennes zrobil do niego muzyke. niestety latwiej jest znalezc caly fim do sciagniecia niz plytke z muzyka do filmu, choc istnieje. www.youtube.com/watch?v=Z7aaBCekTXY zobacz tutaj ostatnia scene. muzyka zaczyna sie fortepianem a pozniej dochodza skrzypce i inne ) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwawadera2 Re: Ten, który zbawi Polskę 15.10.07, 13:53 Jp-dziekuje bardzo. Milego dnia Ci zycze Wadera Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzorba Czyżby to był wnuk Iluzji i Wiarusa ? 15.10.07, 14:25 Po rzeźbie łydek poznać jednak, że to wnuk Iluzji i Wiarusa. Odpowiedz Link Zgłoś