Dodaj do ulubionych

Medicaid a sponsorowanie przez pracodawce

IP: *.dsl.nyc.megapath.net 21.07.03, 20:33
Jestem sponsorowany na zielona karte a moja zona zaszla w ciaze. Nie
mielismy do tej pory zadnego ubezpieczenia, wiec nawet jakbym teraz chcial
wykupic dla niej nic z tego bo i tak nie obejmie jej ciazy. O ile wiem moze
to bardzo niekorzystnie wplynac na sprawe. Jesli ktos ma doswiadczenie w tej
kewsti prosze o posty
Obserwuj wątek
    • i.p.freely Re: Z deszczu pod rynne... 21.07.03, 22:33
      Gość portalu: wicek napisał(a):

> Jestem sponsorowany na zielona karte a moja zona zaszla w ciaze. Nie
      > mielismy do tej pory zadnego ubezpieczenia, wiec nawet jakbym teraz chcial
      > wykupic dla niej nic z tego bo i tak nie obejmie jej ciazy. O ile wiem moze
      > to bardzo niekorzystnie wplynac na sprawe. Jesli ktos ma doswiadczenie w tej
      > kewsti prosze o posty
      ---------------
      W normalnej sytuacji okazja do radosci i gratulacji. Biorac pod uwage twoj
      scenariusz nie jestem pewna czy z gratulacjami sie wychylac.

Zobacz, moze cos znajdziesz na ten temat na tym website - podaja tam
      bezposrednie linki do stanowych biur MEDICAID i znajdziesz tam co nieco o
      wymaganiach. www.geocities.com/CapitolHill/5974/ just scroll down below
      the initial text.

Z tego co wiem to twoj/wasz dochod musi byc na poziomie nedzy - tj. ponizej
      $12,120.-/rok (suma moze byc w tym roku nieco wyzsza niz ta cytowana przeze
      mnie), by otrzymac calkowite pokrycie. Moze bedziecie sie kwalifikowali do
      jakiej formy doplaty - tzn. wy bedziecie pokrywali czesc kosztow a reszte
      Medicaid. Kazdy stan ma nieco inne wymagania

Kiedy pojdziesz wypelniac papiery beda pytali ile masz oszczednosci.
      Napisz "0" i zanim przyniesiesz wyciag z banku potwierdzajacy ten fakt
      postaraj sie tam nic nie miec. Mowie powaznie.
      • warchol3 Re: Z deszczu pod rynne... 21.07.03, 23:10
        i.p.freely napisał:

> Gość portalu: wicek napisał(a):
        >
        > > Jestem sponsorowany na zielona karte a moja zona zaszla w ciaze. Nie
        > > mielismy do tej pory zadnego ubezpieczenia, wiec nawet jakbym teraz chcial
        >
        > > wykupic dla niej nic z tego bo i tak nie obejmie jej ciazy. O ile wiem moz
        > e
        > > to bardzo niekorzystnie wplynac na sprawe. Jesli ktos ma doswiadczenie w t
        > ej
        > > kewsti prosze o posty
        > ---------------
        > W normalnej sytuacji okazja do radosci i gratulacji. Biorac pod uwage twoj
        > scenariusz nie jestem pewna czy z gratulacjami sie wychylac.
        >
        > Zobacz, moze cos znajdziesz na ten temat na tym website - podaja tam
        > bezposrednie linki do stanowych biur MEDICAID i znajdziesz tam co nieco o
        > wymaganiach. www.geocities.com/CapitolHill/5974/ just scroll down below
        > the initial text.
        >
        > Z tego co wiem to twoj/wasz dochod musi byc na poziomie nedzy - tj. ponizej
        > $12,120.-/rok (suma moze byc w tym roku nieco wyzsza niz ta cytowana przeze
        > mnie), by otrzymac calkowite pokrycie. Moze bedziecie sie kwalifikowali do
        > jakiej formy doplaty - tzn. wy bedziecie pokrywali czesc kosztow a reszte
        > Medicaid. Kazdy stan ma nieco inne wymagania
        >
        > Kiedy pojdziesz wypelniac papiery beda pytali ile masz oszczednosci.
        > Napisz "0" i zanim przyniesiesz wyciag z banku potwierdzajacy ten fakt
        > postaraj sie tam nic nie miec. Mowie powaznie.

dorady tej debilki naprawde mnie zaskakuja. nic wiec dziwnego ze dostala takie
        wysokie "scores" na SAT -

a teraz do autora watku - pamietaj ze gdy jestes w procesie otrzymania zielonej
        karty rowniez musisz udowodnic minimum dochodu na rodzine - wiec jak pokarzesz
        ze nic nie masz i ze nic nie zarabiasz do nie dostaniesz karty.

moja rada - zaplac za cala opieke za dziecko - porod ok. $5000, a lekcje i inna
        medyczna opieka ok $5000 rowniez. po prostu to jest kosztowne ale powinno cie
        byc stac bo nie placisz podatkow i pewnie rozliczasz sie jako samo zatrudniony
        i ukazujewsz pewnie $400 dochodu jebiac ten kraj w kakao a tacy jak my musimy
        napierdalac na was.

dlatego tak zrobili przepisy aby robale nie mogly brac zapomogi i dostawac
        zielone karty.
        • i.p.freely Re: Kozilku warcholku, 22.07.03, 00:49
          warchol3 napisał:

> dorady tej debilki naprawde mnie zaskakuja. nic wiec dziwnego ze dostala
          takie wysokie "scores" na SAT .

****Nie ma to jak "osobista wycieczka". Mam nadzieje, ze ci poprawila
          samopoczucie.

warchol13 napisal:
          > a teraz do autora watku - pamietaj ze gdy jestes w procesie otrzymania
          zielonej karty rowniez musisz udowodnic minimum dochodu na rodzine - wiec jak
          pokarzesz ze nic nie masz i ze nic nie zarabiasz do nie dostaniesz karty.

****Zakladajac, ze pytajacy jest w trakcie procesu...Co innego jesli on ta
          karte juz posiada. Z karta w reku ma takie same prawa (z malymi wyjatkami) jak
          tutejszy murzyn na ktorego ty i ja niestety zapierdalamy.
          Pamietaj, pytajacemu nie chodzi o FOOD STAMPS. Jemu chodzi, tak przynajmniej
          mysle, o MEDICAID CARD that provides health coverage to families with low
          incomes, children, pregnant women, and people who are aged, blind, or who have
          disabilities. Zwroc uwage na PREGNANT WOMEN.
          www.nls.org/medicaid/pregnant.htm
          warchol13 napisal:
          > moja rada - zaplac za cala opieke za dziecko - porod ok. $5000, a lekcje i
          inna medyczna opieka ok $5000 rowniez. po prostu to jest kosztowne ale powinno
          cie byc stac bo nie placisz podatkow i pewnie rozliczasz sie jako samo
          zatrudniony i ukazujewsz pewnie $400 dochodu jebiac ten kraj w kakao a tacy
          jak my musimy napierdalac na was.

***** To, ze ktos deklaruje sie jako 'samozatrudniony' nie ma znaczenia.
          No ale ja widze, ze ty bardzo zorientowany jestes w tej sprawie.

> dlatego tak zrobili przepisy aby robale nie mogly brac zapomogi i dostawac
          > zielone karty.

• i.p.freely Re: wicek 22.07.03, 01:04
            Is there a special Medicaid program for pregnant women?

Yes. It is important for pregnant women to get medical care as early in
            their pregnancy as possible. Medicaid has a special program called Presumptive
            Eligibility, which pays for medical care for pregnant women before their
            Medicaid applications have been approved.

The Department of Social Services (DSS) will make a decision within 45 days of
            the 1st medical appointment/application being placed.

Is it easier to get Medicaid when I am pregnant?

Yes. Because it is so important for pregnant women to get medical care,
            you are allowed to earn more money than other people. This is called Expanded
            Eligibility. Even if you have been denied regular Medicaid, you may be
            eligible under the expanded eligibility income levels. Any of the qualified
            clinics can tell you if you are eligible. Contact one of them.

poszperaj na tym linku: www.nls.org/medicaid/pregnant.htm
        • big_dick Re: Z deszczu pod rynne... 22.07.03, 00:55
          bardzo dobra rada. Jak nie uwazal jak robi to niech teraz robi jak uwaza. Poza
          tym co to za praca ktora on wykonuje ze nie ma ubezpieczenia, nawet
          najnedzniejszego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka