Dodaj do ulubionych

Wiza do USA

22.07.03, 12:17
Mieszkam w kraju, ktorego obywatele nie potrzebuja wiz do USA. Mam tutaj pozwolenie pobytu i pracy. Nadal jestem obywatelka Polski. Chcielibysmy z mezem pojechac w przyszlym roku na wakacje do USA. Gdzie powinnam ubiegac sie o wize amerykanska? W POlsce czy tutaj z racji stalego zamieszkania?
Obserwuj wątek
    • Gość: dachy-chicago zapraszamy,zapraszamy,miotla czeka IP: *.proxy.aol.com 22.07.03, 12:37
      • azak2 Re: zapraszamy,zapraszamy,miotla czeka 22.07.03, 12:53

Chetnie przyjedziemy, napisz tylko w ktorym to hotelu sprzatasz.
        • soup_nazi Re: zapraszamy,zapraszamy,miotla czeka 22.07.03, 19:16
          azak2 napisała:

>
          > Chetnie przyjedziemy, napisz tylko w ktorym to hotelu sprzatasz.

W jakim tam hotelu. U Zyda sprzata, ot co.
    • czarnowidze Re: Wiza do USA 22.07.03, 13:20
      azak2 napisała:

> Mieszkam w kraju, ktorego obywatele nie potrzebuja wiz do USA. Mam tutaj
      pozwol
      > enie pobytu i pracy. Nadal jestem obywatelka Polski. Chcielibysmy z mezem
      poje
      > chac w przyszlym roku na wakacje do USA. Gdzie powinnam ubiegac sie o wize
      amer
      > ykanska? W POlsce czy tutaj z racji stalego zamieszkania?

tam gdzie mieszkacie
    • Gość: vanc Re: Wiza do USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 13:43
      To zależy ile tam już mieszkacie.

Mój kolega z CH miał taką samą sytuację. Mieszkał tam od 8 m-cy (miał prawo
      stałego pobytu, pozwolenie na prace itp.). Trochę w ambasadzie marudzili że 8
      m-cy to za krótko, ale w końcu mu dali.

Dobrym pomysłem byłoby zadzwonić do "waszej" ambasady i zwyczajnie zapyteć. W
      normalnych krajach pracownicy ambasad US nie są tacy hamscy jak w Polsce i
      pewnie Ci powiedzą.
      • azak2 Re: Wiza do USA 22.07.03, 14:27
        Moj maz jest obywatelem tego panstwa w ktorym mieszkamy, wiec to tylko ja sie musze starac o te wize.
        Dzieki, sprobujemy zadzwonic. Tutaj sprawa umowienia sie z konsulem mam nadzieje wyglada duzo latwiej niz w POlsce.
    • dyplomata Re: Wiza do USA 22.07.03, 15:25
      azak2 napisała:

> Mieszkam w kraju, ktorego obywatele nie potrzebuja wiz do USA. Mam tutaj
      >pozwolenie pobytu i pracy. Nadal jestem obywatelka Polski. Chcielibysmy z
      >mezem pojechac w przyszlym roku na wakacje do USA. Gdzie powinnam ubiegac sie
      >o wize amerykanska? W POlsce czy tutaj z racji stalego zamieszkania?

Ubiegasz sie w miejscowej ambasadzie. Nie bedzie najmniejszych problemow z
      wiza 10-letnia. Jednak po 1.08 bedzie wymagane osobiste zgloszenie sie.
      Wiec najlepiej byloby poprosic juz teraz o przyslanie papierow i zrobienie
      wizy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka