Dodaj do ulubionych

Oszust z Polski dzialajacy w USA

IP: 170.28.16.* 18.12.01, 20:31
Niejaki Blazej Baumgart, zamieszkaly w Koronowie, w woj. Pomorskim. Na terenie
USA operuje glownie w Detroit.

Czy ktos wie, gdzie w tej chwili jest ten facet? Oszukal spora liczbe ludzi tu
i w USA. Pozycza kase na wyimaginowane interesy i znika. Posluguje sie
prawdopodobnie polskim paszpotrem ze sfalszowana wiza biznesowa. Trudno go
namierzyc, bo bardzo czesto zmienia miejsce zamieszkania, co w z drugiej strony
jest normalne dla profesjonalnego oszusta... wink)))
Jestem sklonny zaoferowac pieniadze za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zybi Re: Oszust z Polski dzialajacy w USA IP: 130.68.2.* 19.12.01, 01:45
      Troche ciezko go znalezc
      narazie mam ich:
      250 - osob o tym nazwisku
      4 - ma pierwsza litere B.
      ale to nie te imie
      a jezeli ma telefon zastrzezony to nic z tego.

• Gość: Nuta Re: Oszust z Polski dzialajacy w USA IP: *.proxy.aol.com 19.12.01, 05:39
        Dzieki, ja tez tak probowalem.Niestety, on jak przypuszczam mieszka katem u
        ludzi, bo buja sie tam i z powrotem, nigdy dlugo nie siedzi w jednym miejscu,bo
        predzj czy pozniej dopadaja go wierzyciele.
        Mam go namierzonego w miejscu zamieszkania w Polsce. koronowo k.
        Bydgoszczy,Tel. 052-382 2630. Niestety, on sie wije miedzy USA i polska,
        pozycza w Stanach kase na konto interesow w Polsce, a w US odwrotnie. Ludzie,
        ktorzy znaja chuja wiele lat dali sie po prostu nabrac, bo kto przypuszczal ze
        35 letniego faceta z dwojka dzieci , ktory nigdy raczej nie wywalil zadnego
        numeru, nagle tak pierdolnie w glowe?
    • Gość: police Re: Oszust z Polski dzialajacy w USA IP: *.ipt.aol.com 19.12.01, 03:36
      Z tego wynika ze w DALSZYM CIAGU NAIWNYCH w Polsce nie brakuje,ten kraj i
      ludzie chyba nigdy sie nie zmienia. A poki co radze zglosic do prokuratury
      sprawe i interpolu , albo zaopatrzyc sie w trotyl [od polskich gornikow] i
      czekac cierpliwie na cwaniaka na Okeciu,pewnego dnia napewno sie tam zjawi -
      udanego polowania zycze.
      • Gość: Nuta Re: Oszust z Polski dzialajacy w USA IP: *.proxy.aol.com 19.12.01, 05:24
        Dzieki za rady, ale taki madry to i jestem... Znam gnoja ponad 20 lat, zawsze
        uwazalem go za powaznego faceta.pozyczalem mu kase i on ode mnie pozyczal.
        Skad, mieszkajac kilkanascie lat na za granica, moglem wiedzec, ze ludzie w
        Polsce pojebalo do tego stopnia, ze nie zawahaja sie walnac w rogi kogos, kogo
        znaja tyle lat? Dalej uwazasz, ze jestem naiwny? A Ty nie zaufalbys komus,
        kogo znasz prawie ? Nie? To nieladnie....
        A poza wszystkim, to juz po fakcie dowiedzialem sie, ze on oszukuje wszystkich
        naokolo bez zadnych skrupolow, wlaczajac w ti i wlasna rodzine
        • Gość: NUTA Re: Oszust z Polski dzialajacy w USA- P.S. IP: *.proxy.aol.com 19.12.01, 05:45
          Wiem, ze jakis czas "pracowal" w warsztacie samochodowy Antec Colission w
          Hamtrack, MI
          na Conant Ave, tel 313 874 7997, ale ich podobno tez wyrznal na jakies
          pieniadze i przepadl.
          Moze ktos cos wie na ten temat?
        • Gość: police Re: Oszust z Polski dzialajacy w USA IP: *.ipt.aol.com 20.12.01, 04:35
          Ufac mozesz w zyciu wlasnej matce lub ojcu, ale juz nawet do brata trzeba
          zachowac ostroznosc a coz dopiero do obcego nawet jesli zna sie go i 100 lat,
          wszedzie tam gdzie w rachube wchodza pieniadze mozna zostac "nabitym w
          butelke" a niestety nasi rodacy w tym prym wodza, to po polsku nazywa sie
          teraz modnie "przekrety",nie nauczyles sie tego, radze wyciagnac z tej lekcji
          wnioski i przekazac doswiadczenie nawet do wnukow [jesli masz] a poki co odloz
          jeszcze pare groszy na ten w/w trotyl - podobno w Warszawie na "gieldzie"
          kupisz najtaniej. Wesolych Swiat!!! idz do kosciola ,zaspiewaj kolede!!! to
          pomoze.A swoja droga ciekawe na ile cie walnal????
          • Gość: 121901 Re: Oszust z Polski dzialajacy w USA IP: *.25.197.149.Dial1.Chicago1.Level3.net 20.12.01, 07:00
            Gość portalu: police napisał(a):

> Ufac mozesz w zyciu wlasnej matce lub ojcu, ale juz nawet do brata trzeba
            > zachowac ostroznosc a coz dopiero do obcego nawet jesli zna sie go i 100 lat,
            > wszedzie tam gdzie w rachube wchodza pieniadze mozna zostac "nabitym w
            > butelke" a niestety nasi rodacy w tym prym wodza, to po polsku nazywa sie
            > teraz modnie "przekrety",nie nauczyles sie tego, radze wyciagnac z tej lekcji
            > wnioski i przekazac doswiadczenie nawet do wnukow [jesli masz] a poki co odloz
            > jeszcze pare groszy na ten w/w trotyl - podobno w Warszawie na "gieldzie"
            > kupisz najtaniej. Wesolych Swiat!!! idz do kosciola ,zaspiewaj kolede!!! to
            > pomoze.A swoja droga ciekawe na ile cie walnal????

Nazwisko typowo nie polskie.To wazne poniewaz piszesz "my rodacy......,mnie on
            wskazuje na rodaka ale zydowskiego.
            • Gość: Nuta Re: Oszust z Polski dzialajacy w USA IP: 170.28.16.* 20.12.01, 15:14
              To, na ile mnie walnal nie wkurwia mnie az tak bardzo jak to, w jaki sposob ,
              no i kto mnie walnal. Chocby to, ze wielokrotnie obiecywal zwrot, kilka razy
              umawialem sie z ch...em , a on szedl sobie w tym czasie na wodke. Suma w $$
              jest czterocyfrowa.
              Za to wlasnego wujka "przekrecil" (?) na okolo 30 tysiecy $$$ , szacunkowo
              wszystkiego jest winien kolo stowy.
              Ja jednak uwazam, ze ludziom ktorych sie dlugo zna, powinno sie jednak ufac.
              Gdybym ja kiedys potrzebowal, to tez bym chcial by mi ktos pozyczyl kase.
              Za to znam goscia, ktorego wlasna matka wywalila w rogi przy postepowaniu
              spadkowym na grube pieniadze.
              A co do nazwiska Tak i mnie sie wydaje, gosc urodzony w Polsce, polski
              paszport, a metody jakby skadinad.
              Dzieki za trotyl, mysle ze w modzie jest teraz semteks...
              • Gość: Don Re: Oszust z Polski dzialajacy w USA IP: *.uc.nombres.ttd.es 20.12.01, 21:56
                Gość portalu: Nuta napisał(a):

> To, na ile mnie walnal nie wkurwia mnie az tak bardzo jak to, w jaki sposob ,
                > no i kto mnie walnal. Chocby to, ze wielokrotnie obiecywal zwrot, kilka razy
                > umawialem sie z ch...em , a on szedl sobie w tym czasie na wodke. Suma w $$
                > jest czterocyfrowa.
                > Za to wlasnego wujka "przekrecil" (?) na okolo 30 tysiecy $$$ , szacunkowo
                > wszystkiego jest winien kolo stowy.
                > Ja jednak uwazam, ze ludziom ktorych sie dlugo zna, powinno sie jednak ufac.
                > Gdybym ja kiedys potrzebowal, to tez bym chcial by mi ktos pozyczyl kase.
                > Za to znam goscia, ktorego wlasna matka wywalila w rogi przy postepowaniu
                > spadkowym na grube pieniadze.
                > A co do nazwiska Tak i mnie sie wydaje, gosc urodzony w Polsce, polski
                > paszport, a metody jakby skadinad.
                > Dzieki za trotyl, mysle ze w modzie jest teraz semteks...

Kolego to smutne ale prawdziwe -takie jest zycie. Ostatni idiota jeszcze sie nie
                narodzil i takie typy maja zawsze kogo obrabiac. "wywalila w rogi" ciekawe
                powiedzenie,skad to masz?.Kolego i co z tego ,ze Polak-metody nie sa zalezne od
                paszportu lub miejsca urodzenia. WESOLYCH SWIAT smile
                • Gość: edek Re: Oszust z Polski dzialajacy w USA IP: *.ipt.aol.com 21.12.01, 00:40
                  Gość portalu: Don napisał(a):

> Gość portalu: Nuta napisał(a):
                  >
                  > > To, na ile mnie walnal nie wkurwia mnie az tak bardzo jak to, w jaki sposo
                  > b ,
                  > > no i kto mnie walnal. Chocby to, ze wielokrotnie obiecywal zwrot, kilka ra
                  > zy
                  > > umawialem sie z ch...em , a on szedl sobie w tym czasie na wodke. Suma w
                  > $$
                  > > jest czterocyfrowa.
                  > > Za to wlasnego wujka "przekrecil" (?) na okolo 30 tysiecy $$$ , szacunkow
                  > o
                  > > wszystkiego jest winien kolo stowy.
                  > > Ja jednak uwazam, ze ludziom ktorych sie dlugo zna, powinno sie jednak uf
                  > ac.
                  > > Gdybym ja kiedys potrzebowal, to tez bym chcial by mi ktos pozyczyl kase.
                  > > Za to znam goscia, ktorego wlasna matka wywalila w rogi przy postepowaniu
                  >
                  > > spadkowym na grube pieniadze.
                  > > A co do nazwiska Tak i mnie sie wydaje, gosc urodzony w Polsce, polski
                  > > paszport, a metody jakby skadinad.
                  > > Dzieki za trotyl, mysle ze w modzie jest teraz semteks...
                  >
                  > Kolego to smutne ale prawdziwe -takie jest zycie. Ostatni idiota jeszcze sie n
                  > ie
                  > narodzil i takie typy maja zawsze kogo obrabiac. "wywalila w rogi" ciekawe
                  > powiedzenie,skad to masz?.Kolego i co z tego ,ze Polak-metody nie sa zalezne od
                  >
                  > paszportu lub miejsca urodzenia. WESOLYCH SWIAT smile

A od pozyczania pieniedzy sa BANKI [na calym swiecie] a nie koledzy, nie
                  nauczyles sie tego jeszcze,???? no to obgryzaj paznokcie teraz i nie placz !!
                  na forum .Wesolych Swiat >
                  • Gość: Nuta Re: Oszust z Polski dzialajacy w USA IP: *.proxy.aol.com 21.12.01, 04:52
                    Gość portalu: edek napisał(a):

> Gość portalu: Don napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: Nuta napisał(a):
                    > >
                    > > > To, na ile mnie walnal nie wkurwia mnie az tak bardzo jak to, w jaki
                    > sposo
                    > > b ,
                    > > > no i kto mnie walnal. Chocby to, ze wielokrotnie obiecywal zwrot, kil
                    > ka ra
                    > > zy
                    > > > umawialem sie z ch...em , a on szedl sobie w tym czasie na wodke. S
                    > uma w
                    > > $$
                    > > > jest czterocyfrowa.
                    > > > Za to wlasnego wujka "przekrecil" (?) na okolo 30 tysiecy $$$ , szac
                    > unkow
                    > > o
                    > > > wszystkiego jest winien kolo stowy.
                    > > > Ja jednak uwazam, ze ludziom ktorych sie dlugo zna, powinno sie jedna
                    > k uf
                    > > ac.
                    > > > Gdybym ja kiedys potrzebowal, to tez bym chcial by mi ktos pozyczyl k
                    > ase.
                    > > > Za to znam goscia, ktorego wlasna matka wywalila w rogi przy postepo
                    > waniu
                    > >
                    > > > spadkowym na grube pieniadze.
                    > > > A co do nazwiska Tak i mnie sie wydaje, gosc urodzony w Polsce, pols
                    > ki
                    > > > paszport, a metody jakby skadinad.
                    > > > Dzieki za trotyl, mysle ze w modzie jest teraz semteks...
                    > >
                    > > Kolego to smutne ale prawdziwe -takie jest zycie. Ostatni idiota jeszcze
                    > sie n
                    > > ie
                    > > narodzil i takie typy maja zawsze kogo obrabiac. "wywalila w rogi" ciekawe
                    >
                    > > powiedzenie,skad to masz?.Kolego i co z tego ,ze Polak-metody nie sa zalez
                    > ne od
                    > >
                    > > paszportu lub miejsca urodzenia. WESOLYCH SWIAT smile
                    >
                    > A od pozyczania pieniedzy sa BANKI [na calym swiecie] a nie koledzy, nie
                    > nauczyles sie tego jeszcze,???? no to obgryzaj paznokcie teraz i nie placz !!
                    >
                    Dziekuje. A ty sie chuju w ryj jebany nie wtracaj jak nie masz konkretnych
                    informacji o ktore prosze, tylko zamknij swoj swinski ryj.Swe ulpmne, ogolne
                    komentarze mozesz zasuwac babuni przy sniadaniu przed pojsciem do szkoly
                    specjalnej. Wesolych Swiat!
                    > na forum .Wesolych Swiat >

• Gość: Nuta Re: Oszust z Polski dzialajacy w USA IP: *.proxy.aol.com 21.12.01, 04:57
                  Gość portalu: Don napisał(a):

> Gość portalu: Nuta napisał(a):
                  >
                  > > To, na ile mnie walnal nie wkurwia mnie az tak bardzo jak to, w jaki sposo
                  > b ,
                  > > no i kto mnie walnal. Chocby to, ze wielokrotnie obiecywal zwrot, kilka ra
                  > zy
                  > > umawialem sie z ch...em , a on szedl sobie w tym czasie na wodke. Suma w
                  > $$
                  > > jest czterocyfrowa.
                  > > Za to wlasnego wujka "przekrecil" (?) na okolo 30 tysiecy $$$ , szacunkow
                  > o
                  > > wszystkiego jest winien kolo stowy.
                  > > Ja jednak uwazam, ze ludziom ktorych sie dlugo zna, powinno sie jednak uf
                  > ac.
                  > > Gdybym ja kiedys potrzebowal, to tez bym chcial by mi ktos pozyczyl kase.
                  > > Za to znam goscia, ktorego wlasna matka wywalila w rogi przy postepowaniu
                  >
                  > > spadkowym na grube pieniadze.
                  > > A co do nazwiska Tak i mnie sie wydaje, gosc urodzony w Polsce, polski
                  > > paszport, a metody jakby skadinad.
                  > > Dzieki za trotyl, mysle ze w modzie jest teraz semteks...
                  >
                  > Kolego to smutne ale prawdziwe -takie jest zycie. Ostatni idiota jeszcze sie n
                  > ie

NIE UWAZAM, ZE KTOS KTO CHCE POMOC KOLEDZE TO IDIOTA, CHYBA ZE TERAZ TAKIE
                  KRYTERIUM OBOWIAZUJE W MEJ UKOCHANEJ OJCZYZNIE, RP. CZEMU NIE ZDZIWILBYM SIE
                  ZBYTNIO, PATRZAC NA RYJE POLITYKOW.

> narodzil i takie typy maja zawsze kogo obrabiac. "wywalila w rogi" ciekawe
                  > powiedzenie,skad to masz?
                  Z RAWICZA, STARA GRYPSERA.
                  .Kolego i co z tego ,ze Polak-metody nie sa zalezne od
                  >
                  > paszportu lub miejsca urodzenia. WESOLYCH SWIAT smile

• Gość: XYZ Re: Oszust z Polski dzialajacy w USA=glupich nie IP: *.enter.net 21.12.01, 09:35
                    Sieja glupki sie rodza.Wesolych Swiat
                    Ps.Widzialem takich naiwnych z Polski Mieli miec minimum 1 milion $ kredytu a
                    mieli skrojone ;dupy;na minimum 10.000$ prowizji w Belgii.Powodzenia za
                    pozyczone Zycze w Biznesach
                    • Gość: Nuta Re: Oszust z Polski dzialajacy w USA=glupich nie IP: *.proxy.aol.com 21.12.01, 15:39
                      Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Sieja glupki sie rodza.Wesolych Swiat
                      > Ps.Widzialem takich naiwnych z Polski Mieli miec minimum 1 milion $ kredytu a
                      > mieli skrojone ;dupy;na minimum 10.000$ prowizji w Belgii.Powodzenia za
                      > pozyczone Zycze w Biznesach

MASZ CIEKAWY SPOSOB PISANIA. SZKODA, ZE ABSOLUTNIE NIE MOZNA ZROZUMIEC O CO CO
                      CHODZI. SKROJONE; DUPY;? TO MOZE PROSTYTUTKI?
                      A DLA INFORMACJI: JA NIE JESTEM Z POLSKI.
    • Gość: emil m. trafila nuta na blazeja IP: 142.108.17.* 21.12.01, 19:44
      nuta - przeczytalem te twoje zale. nie dosc ze jestes cwok, ktory zasluzyl na
      blazejowe wycyckanie, bo pieniedzy bez gwarancji sie nie pozycza, ale jeszcze
      jestes po prostu polaczek, powtarzajacy swoje glupie zaklecia bez
      zastanowienia. widac, ze to ty duzo bys skorzystal ze szkoly specjalnej.
      • Gość: Nuta Re: trafila nuta na blazeja IP: *.proxy.aol.com 21.12.01, 23:37
        Dziekuje za komentarz i pouczenie. Mysle, ze jestes tak madry i doswiadczony
        zyciowo, ze z checia podalbym ci chuja do geby.
        • Gość: Nuta Nuta dziekuje wam... IP: *.proxy.aol.com 21.12.01, 23:52
          ...drodzy koledzy. Przeczytajcie raz jeszcze wasze posty. Po co tak naprawde ,
          zalosci pedalkowie, wlaczaliscie sie do tej dyskusji? Przeciez ja zadalem
          konkretne pytanie, a dostalem w zamian stek idiotyzmow w rodzaju" pieniedzy sie
          nie pozycza" , " od pozyczania sa banki" i " nie pozycza sie bez zabezpieczenia"
          A czy ktorys z was idioci, zastanowil sie ze nieraz jest potrzeba szybkiego
          pozyczenia kasy, np w niedziele? Pojdziesz deblu, do banku wtedy? Albo: czy
          bank jak ci pozycza, to bierze od ciebie zabezpieczenie? I co ty bys dal temy
          bankowi, polglowku, swoje stare gacie? Albo babcie w zastaw? Wsadzcie wiec
          sobie swe dobre rady gleboko do dupy i nie traccie czasu na glupie puczanie.
          Wesolych Swiat !
          • Gość: $$$ Re: Nuta dziekuje wam... IP: *.ipt.aol.com 22.12.01, 07:24
            szybka kase to pzyczaja sobie tylko tzw.. cinkciarze [za komuny hadlowali
            dolarami] a tu w USA od tego sa karty kredytowe,a w banku jak pozyczasz to
            zastawu nie trzeba bo maja wszystkie twoje dane i jak nie jestes wiarygodny to
            ci nie dadza ani centa, .......... ty chlopie chyba przyjechales z
            Bialoruskiej wioseczki skoro o takich rzeczach nie wiesz.
            • Gość: Look Twój problem IP: *.sn.g.bonet.se 22.12.01, 13:49
              Gość portalu: $$$ napisał(a):

> szybka kase to pzyczaja sobie tylko tzw.. cinkciarze [za komuny hadlowali
              > dolarami] a tu w USA od tego sa karty kredytowe,a w banku jak pozyczasz to
              > zastawu nie trzeba bo maja wszystkie twoje dane i jak nie jestes wiarygodny to
              > ci nie dadza ani centa, .......... ty chlopie chyba przyjechales z
              > Bialoruskiej wioseczki skoro o takich rzeczach nie wiesz.

Zgadzam się.
              Kto pożycza pieniądze i to jeszcze Polakowi nie mam tu na uwadze
              wszystkich rodaków piszę o tej garstce tak zwanych cwaniaków.
              Nie jest mi nawet żal tych naiwniaków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka