Dodaj do ulubionych

POLACY NA KSIĘŻYCU

IP: *.punkt.pl 01.06.01, 20:58
Byli już wszędzie... nie brak zżadnego państwa.
Mieszka ktoś z was na księżycu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Shy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.POOL.ESR.SJO.wwc.com 01.06.01, 21:11
      Ty bedziesz tam pierwszy,ohh, a moze lepiej przemilczec
      • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 08:16
        Nie będzie pierwszy. Tam od wieków mieszka Polak - Pan Twardowski. ....Trzeba
        uczyć się historii, Dzieci!
        • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 05.06.01, 08:28
          slyszalem ze twardowski mial pochodzenie niemieckie...prawda to?
          • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 10:47
            Nieprawda.
            • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 05.06.01, 10:47
              dziekuje ci slicznie za mila odpowiedz smile
              • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.01, 15:55
                Bardzo proszę.
                • Gość: ;) Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 195.112.95.* 05.06.01, 16:16
                  Ja jade na wczasy na Marsa. Maja promocje w Orbisie
                • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.arcor-ip.net 05.06.01, 19:22
                  Gość portalu: Ania napisał(a):

> Bardzo proszę.

smile wiedzialem zawsze ze sa takrze mili polacy smile
                  • Gość: lysy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.dialinx.net 06.06.01, 06:24
                    kumpel mieszkal ale sie wyprowadzil, mowi ze za durzo zielonych tam mieszka
                  • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.01, 07:57
                    Oczywiście że są. Zdarzają się nawet mili Niemcy, Żydzi i Francuzi. Czasem
                    można nawet spotkać inteligentnego CZŁOWIEKA!!!
                    • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 07.06.01, 15:24
                      no prosze jak fajnie, znowu sie czegos nauczylem smile
        • Gość: trapszo Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.access.nacamar.de 07.06.01, 15:38

> Nie będzie pierwszy. Tam od wieków mieszka Polak - Pan Twardowski. ....Trzeba
          >
          > uczyć się historii, Dzieci!

To jest literatura nie historia
          pozdrowienia
          • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 07:56
            Naprawdę??? To może Wanda co nie chciała Niemca to też literatura? wink
            • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.arcor-ip.net 09.06.01, 16:55
              to nie jest literatura tylko glupie powiedzonko smile pozdrawiam slicznie
              • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 11:16
                Nie takie znowu głupie. Może był paskudny, oprócz tego, że był Niemcem?
                Ślicznie dziękuję i pozdrawiam.
                • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 11.06.01, 12:15
                  masz calkowita racje paskudni niemcy tez po swiecie sie petaja. Jak zawsze
                  slichne pozdrowienia
                  • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 12:21
                    Jak zwykle ślicznie dziękuję grzecznemu Przedmówcy.
                    • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 11.06.01, 12:34
                      no taki grzeczny to ja znowu nie jestem (przinajmniej w oczach wielu
                      forowiczow) slichnie pozdrawiam jeszcze raz
                      • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 12:37
                        Nie wiem co inni mają do Ciebie. Moja rozmowa z Tobą jest wyjątkowo grzeczna.
                        Może dlatego, że nie wymieniamy poglądów??? smile)
                        • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 11.06.01, 13:30
                          wiesz chyba masz racje, ale bez pogladow tez mozna sobie pogadac no nie?
                          sliczne pozdrowienia
                          • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 13:59
                            Rzekłabym: zwłaszcza bez poglądów można sobie porozmawiać - i to miło i
                            sympatycznie. Ślicznie dziękuję i pozdrawiam.
                            • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 11.06.01, 14:45
                              no czasami jest bardzo dobrze od pogladow sobie urlop wziac na dodatek z tak mila
                              forowiczka. pozdrawiam sliczmie
                              • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 10:25
                                A już myślałam, że urlop spędzę samotnie... Ślicznie pozdrawiam, Ania
            • Gość: Trapszo Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.access.nacamar.de 10.06.01, 09:04

> Naprawdę??? To może Wanda co nie chciała Niemca to też literatura? wink

Mam nadzieje ze zartujesz???
              Tak to jest literatura jak o smoku wawelskim,wars i sawa itp.

Ja mam pytanie czy Amerykanie byli na ksiezycu, uwazam to za najwiekste klamstwo
              20 wieku.Kazdy wie jakie urzadzenia potrzebne sa do wystartowania z ziemi wiec
              jak im sie udalo wrocic.A jezeli juz byli dlaczego mino 30 lat postepu techniki
              nie moga tego powtuzyc tylko kopiuja stary 15 lat pomysl rosjan.

Pozdrowienia
              • Gość: Stan Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.dbtec.de 11.06.01, 11:40
                Gość portalu: Trapszo napisał(a):

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                >
                > > Naprawdę??? To może Wanda co nie chciała Niemca to też literatura? wink
                >
                > Mam nadzieje ze zartujesz???
                > Tak to jest literatura jak o smoku wawelskim,wars i sawa itp.
                >
                > Ja mam pytanie czy Amerykanie byli na ksiezycu, uwazam to za najwiekste klamstw
                > o
                > 20 wieku.Kazdy wie jakie urzadzenia potrzebne sa do wystartowania z ziemi wiec
                > jak im sie udalo wrocic.A jezeli juz byli dlaczego mino 30 lat postepu techniki
                >
                > nie moga tego powtuzyc tylko kopiuja stary 15 lat pomysl rosjan.
                >
                > Pozdrowienia

Trapszo to dlatego, ze to tez byl spisek zydokomuny.

• Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 12:23
                  Z tego co wiem, to maczali też w tym palce masoni i Świadkowie Jehowy.
                  • Gość: trapszo Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.access.nacamar.de 11.06.01, 13:56

> Z tego co wiem, to maczali też w tym palce masoni i Świadkowie Jehowy.

Ale prawdopodobnie to kaczor Donald i myszka Miki tez dlaczego???
                    • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 14:01
                      Zawiązali spisek przeciwko psu Pluto.
                      • trapszo Re: POLACY NA KSIĘŻYCU 11.06.01, 16:21
                        Do diabla a to takie mile postacie.

Kogo z Polakow byscie wyslali na ksiezyc? Ja sie nie nadaje jestem za stary
                        miemam tez 20 milionow dolarow.

Pozdrowienia
                        • Gość: ethanol Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.coh.org 12.06.01, 05:26
                          Ja bym za darmo wyslal polski parlament na Ksiezyc. Z prawem nabywania ziemi na
                          ksiezycu lecz bez prawa powrotu

pozdrowka

ethanol
                        • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 10:25
                          A jaki wiek jest odpowiedni?
                          • Gość: trapszo Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.access.nacamar.de 12.06.01, 12:47

> A jaki wiek jest odpowiedni?

Trudno powiedziec jak by czlowiek wiedzial co z kogo wyrosnie to mozna juz
                            wczwsnie.

pozdroeienia
                            • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 10:27
                              Problem w tym, że ze mnie już wyrosło, a też bym chciała. POzdrawiam, Ania
    • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 12.06.01, 14:58
      jak ja cholrnie nie lubie tych czerwonych marsjanskich ludzikow
      • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 15:03
        Marsjan z Księżyca?
        • Gość: trapszo Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.access.nacamar.de 13.06.01, 15:00
          Marsjianie sa zieloni nie czerwoni w kazdym razie na zewnatrz????
          A jezeli juz zajeli ksiezyc to nalezy zlozyc protest w ONZ.

Pozdrawiam
          • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 13.06.01, 15:09
            Mars jest planeta czerwona wiec marsjanie powinni byc czerwoni,
            a poza tym "marsjanie" to byla przenosnia" chodzilo o kolor czerwony
            • Gość: Stan Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.dbtec.de 13.06.01, 15:53
              Gość portalu: andy napisał(a):

> Mars jest planeta czerwona wiec marsjanie powinni byc czerwoni,
              > a poza tym "marsjanie" to byla przenosnia" chodzilo o kolor czerwony

Jasne, jasne andy.
              Ziemia to zielona planeta wiec powinnismy byc tez zieloni. W twoim wypadku to juz
              to nawet podejrzewam. Ty tez nalezysz do spisku.
              • Gość: Zielony Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.oakton.edu 13.06.01, 18:27
                Propo zielonoch to ja tu jestem ekspertem
                • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.stg.tli.de 13.06.01, 21:26
                  handlujesz nimi? w Polsce z tego powstaly wielkie fortuny !
              • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.stg.tli.de 13.06.01, 21:24
                ja nie jestem zielony ostatnio glosowalem nawet na czerwonych (SPD)
                • trapszo Re: POLACY NA KSIĘŻYCU 14.06.01, 15:25
                  ziemia jest nibieska planeta. A my mamy rozne kolory, ciekawe dlaczego??

pozdrowienia
                  • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 09:09
                    Tak jak z jagodami - nie wszyscy dojrzeli.... smile
                    • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 15.06.01, 10:26
                      a to jagody juz mozna zbierac na ksiezycu? Znowu jestem i pozdrawiam
                      slicznie...co do urlopu to w rzeczywistasci nie mam go w tym roku.
                      • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 15.06.01, 12:06
                        a ja ma , pojedziemy albo na moja ulubiona Istrie albo na Lido di Isolo kolo
                        Wenecji

w gruncie rzeczy po wychowaniu na Slasku to jestem zielony (dymiace i cuchnace
                        kominy napawaja mnie wstretem i brrrr.....)
                        • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 15.06.01, 12:09
                          hi Andy, a ja nie umialem sie do zycia w zielonym tutaj przizwyczaic i robilem
                          wszystko zeby do Zaglebia Ruhry sie dostac...po pieciu latach mi sie udalo smile
                          • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 13:14
                            ... Kochanie, to trzeba było podjechać, a nie męczyć się na piechotę. Ślicznie
                            pozdrawiam, Ania
                            • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 15.06.01, 13:39
                              ober wiys cymu mi sie w zyciu udowo sie to co chca:
                              1. bordzo w to wierza
                              2. po druge chca
                              3. jo zawsze inacy nizli inni, jak wszyscy jechali do Westfalii to jo chciol w
                              cieple "kraje"czyli do krainy BMW albo do krainy Porsche
                              jak widzisz mi sie udalo i co wazniejsze niy zaluja.

Ania w W-wie cos przetlumaczyc? pozdrowienia ze Stuttgartu (fajne miasto na
                              luzie, ino jo mom widok na hasiok).
                              • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 14:21
                                Andy, napisz tylko co to hasiok, bo resztę zrozumiałam. A Warszawa tyz je
                                pikna. Pozdrawiam, Ania
                                • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 15.06.01, 14:37
                                  smietnik
                                  niestety literek polskich nie mam bo zeby je
                                  zainstalowac trzeba miec uprawnienia admina (taki
                                  cwany ten nasz admin, nich do ges kopnie oczywiscie
                                  siodlata)
                                  ej gdzie tam Warszawie do Stuttgartu , tu to sa
                                  dopiero hasioki, hej czasami to moze nie az tak jak w
                                  kieleckim ale zdiwic sie tez mozna ze to na zachodzie
                                  w XXI wieku.
                                  bylem kiedys w Straßburgu, ale bylo zdiwko, chodniki (
                                  po mojemu trotulary) nie wszystkie byly wylozone
                                  kostka albo asfaltem, te w centrum to tak ale te
                                  trochu z boku juz nie, gola bita gleba czegos takiego
                                  to nawet w moim rodzinnym Bytomiu nie bylo.
                                  • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 15:48
                                    Oj Andy co Ty tylko o tych hasiokach? Takie mam i w Warszawie. Napisz o czymś
                                    pięknym, żebym się czegoś, bida jedna, o świecie szerokim dowiedziała...
                                    Pozdrawiam, Ania
                                    • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 15.06.01, 16:43
                                      tu wcale nie szeroki swiat, raczej normalny, no oczywiscie to nie Amerykaale
                                      Zachod )-:
                                      owszem kominy sa ( 4 sztuki), ale tak jakby je wylaczyli,a poza tym cieniutko
                                      tak sie przedzie od urlopu do urlopu,
                                      krowy chore na BSE, nie ma w W-wie? nie przejmuj sie tez beda,
                                      o policja tu b. mila nie bije na dzien dobry,a pozatym to normalne zycie nie
                                      tak jak w W-wie co chwila napad na bankalbo jakas afera na miliony, mowie ci
                                      nudno tu, nawet skini tu nikogo nie bija, a juz napewno nie murzynow, no bo co
                                      ci czarni wini, o azylanci mieszkaja niedaleko w barakach ale to spokojni
                                      ludzie, pracuja na czarno, to na razie na tyle
                                      czesc

ober apropos czytales moja "kolizje" co myslisz poslij ymaila
                            • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 15.06.01, 13:41
                              Ania slicznie dziekuje za porade, niestety moje buty zabral mi kot, a na bosaka
                              nie chcialem leciec smile nie tak naprawde kiedy z rodzina masz zamiar sie
                              przeprowadzic to trzeba najpierw tam prace i mieszkanie znalesc no nie, tak
                              jest najrozsadniej.
                              • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 14:23
                                Pewnie, że rozsądniej. Tak sobie tylko miło
                                żartowałam. Ale kota to masz nicponia! Ślicznie
                                pozdrawiam, Ania
                                • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 15.06.01, 14:32
                                  No nicpon to byl moj sasiad a kot poprostu chcial kotem w butach byc smile a
                                  zarcik ci sie udal...pozdrawiam pieknie
                                  • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.01, 15:50
                                    No ślicznie dziękuję za pozdrowienia! A dlaczego nicponiem był Twój sąsiad?
                                    ŚP - Ania
                                    • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 15.06.01, 16:09
                                      no nie wiesz takie nazwisko Nicpon jeszcze nie slyszalas? nigdy nie pomyslalem
                                      ze sie to nazwisko kiedykolwiek do zarciku przyda smile a jaka pogoda w warszawie?
                                      • Gość: Stan Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do Ani IP: *.dbtec.de 15.06.01, 17:10
                                        Aniu,
                                        nasz przesympatyczny i wrecz przemily ober (wlasciwie oberek) w zapoczatkowanym
                                        przez niego temacie "Polenwitze" tzn. z niemieckiego "dowcipy o Polakach"
                                        niemal rowniez przesympatycznie dowcipkuje.
                                        Czy wiesz Aniu kim wedlug obera (obeka) jest Polak pozbawiony rak? Wedlug niego
                                        taka osoba to osoba "godna zaufania".
                                        Albo ten swietny dowcip o "wczasach" w Polsce w 1941 roku, wraz z SS, kiedy to
                                        w "programie" bylo gwalcenie polskich kobiet.
                                        Aniu, zachecam do lektury. Ober jest na prawde wyjatkowa i przeurocza postacia
                                        tego forum.

Pozdrowienia.
                                        • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do Stan IP: 193.194.145.* 15.06.01, 17:14
                                          Stan ja tutaj robie urlop, a co ja gdzie indziej pisze
                                          wiedza juz wszyscy piekne pozdrowienia takze dla
                                          ciebie Stan smile
                                          • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do Stan IP: *.stg.tli.de 15.06.01, 20:49
                                            nieładnie Stan ober tu jest na urlopie a ty go tu chcesz zakapować
                                            oj nieładnie, wstydż się
                                        • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do Ani IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 10:43
                                          Oj Stan, nie kapuj na Obera. On tak uroczo ze mną spędza urlop. A może zmieni
                                          się pod moim wpływem? Może polubi Polaków? A może przyjedzie do Polski na
                                          wczasy? wink))
                                          • trapszo Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do Ani 18.06.01, 14:14
                                            Proponuje wrocic do tematu.
                                            Tu nie chodzi o Polakow na ziemi.

Pozdrowiena
                                            • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do Ani IP: 10.240.5.* / *.fe.bosch.de 19.06.01, 09:14
                                              a Hermaszewski wyladowal juz?
                                          • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do Ani IP: 193.194.145.* 19.06.01, 12:13
                                            na urlop? kto wie, kto wie, na taka reakcje z twojej strony ania nie liczylem
                                            • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do Ani IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 13:58
                                              Nie??? Szkoda. A takie miałam marzenia i plany. Olejek kupiłam, żeby Ci
                                              plecki smarować abyś zanadto się nie spalił....
                                              • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do Ani IP: 193.194.145.* 19.06.01, 16:28
                                                przy tej pogodzie ktora mamy nie spala sie.
                                                • Gość: Stan Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do Ani IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.01, 17:25
                                                  a szkoda, szkoda bo jeszcze bym podmuchal.
                                                  • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do stana IP: *.arcor-ip.net 19.06.01, 19:27
                                                    dziekuje za szczere intencje smile bede uwazal na siebie
                                                    aco do Urlopu to predzej bede zawodowo w warszawie niz
                                                    na urlopie. slicznie pozdrawiam wszystkich
                                                  • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do stana IP: 10.240.5.* / *.fe.bosch.de 20.06.01, 12:38
                                                    Stan wiedzialem ze z ciebie dobry czlowiek, jak sie ober przysmazy to ty
                                                    bedziesz na niego dmuchal zeby schlodzic spalona skore, zeby mu pomoc w
                                                    cierpieniach,
                                                    dobry czlowiek
                                                  • Gość: Stan Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do andy IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.01, 20:08
                                                    ha ha andy, wiesz nawet sie zastanawialem, czy dopisac to "jak sie bedzesz
                                                    palil".. do mojego "podmuchalbym bym" ale myslalem, ze lepiej nie obrazac
                                                    inteligencji uczestnikow tego forum. Tak durnym przeciez nie sposob byc, -
                                                    myslalem - aby nie domyslic sie zwiazku. No coz, pomylilem sie.
                                                  • Gość: andz Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do andy IP: *.stg.tli.de 20.06.01, 20:15
                                                    jak sam widzisz nie ma ludzi nieomylnych nawet ty się mylisz
                                                    a ja mślałem że ty jako katolik, pomożesz bliźniemu jak ten samarytanin
                                                    no cuż teoria teorią a praktyka...........
                                                    no właśnie tacy są Polacy, teoria teorią a ................
                                                  • Gość: Stan Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do andza IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.01, 20:28
                                                    bla..bla...bla....
                                                    "no cuż" i znow sie pomyliles... "andzu"
                                                  • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do andza IP: 10.240.5.* / *.fe.bosch.de 21.06.01, 06:53
                                                    wszystko przez ten brak jednolitych norm, jak sie wlaczy polska klawiature
                                                    to "y" z "z" sa zamienione miejscami .....wot i czto,
                                                    odpowiedz lepiej cos na temat twojego samarytanstwa
                                                  • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do andza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 07:58
                                                    Hej Chłopcy, nie bijcie się tak o ten olejek. Dla wszystkich starczy...
                                                  • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do andza IP: 10.240.5.* / *.fe.bosch.de 21.06.01, 09:12
                                                    czesc Ania milo cie znowu czytac
                                                    sama widzisz jaki ten Stan brzydki, on by jeszcze dmuchal.......
                                                  • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do andza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 12:29
                                                    ... ale ja lubię jak Stan dmucha, bo to tak rozpala... wink
                                                  • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do ani IP: 193.194.145.* 21.06.01, 09:51
                                                    a ja myslalem ze masz go tylko dla mnie sad
                                                  • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do ani IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 12:27
                                                    Był dla Ciebie, ale go nie chcesz, to co ma się zmarnować? Ja nie zarabiam w
                                                    realiach europejskich, tylko polskich.
                                                  • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU - do ani IP: 193.194.145.* 21.06.01, 15:26
                                                    no wyrzucac nie wolno masz racje, a co z tym dmuchaniem? chcecie zebym cierpial?
                                                  • Gość: barabasz Re: do Stana IP: 194.95.176.* 21.06.01, 10:08
                                                    chyba to "rzaden" problem, ze sie pomylil, oder ?
                                                    b.
                                                  • Gość: Stan Re: zgadnijcie do kogo IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.01, 13:46
                                                    "adwerdarz" sie znow odezwal he he.

Do Andy,
                                                    wiem jak to jest z tymi czcionkami, mnie sie tez zdarza.
                                                  • Gość: ja Re: zgadnijcie do kogo IP: *.bund.de 21.06.01, 18:01
                                                    tak, to te cholerne czcionki ! nawet "z z kropka" potrafia zamienic na "rz"...
                                                    (gdyby nie one, mozna by posadzic niejakiego Stana o nieznajomosc polskiej
                                                    ortografii; coz za obrazoburcza mysl, pfuj !!!)
                                                  • Gość: Stan Re: do barabasza IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.01, 11:25
                                                    no widze, ze sie rozpoznales kundelku. Pisze "kundelku" bo przypominasz mi
                                                    wlasnie takiego malego kundelka, ktory wszedzie za mna biega i usiluje -
                                                    bezskutecznie - kasac w okolicach kostek. Czy twoja wlasna smiesznosc nie jest
                                                    juz nawet dla ciebie irytujaca? Nie widze, zebys pisal cokolwiek na inne
                                                    tematy. Jesli ktos tak niepewnie posluguje sie slowem pisanym to jest to
                                                    zrozumiale.

Gdybym wiedzial, ze tyle radosci sprawie ci tym jednym "r" to duzo wczesniej
                                                    bym to zrobil RZeby ten moj kundelek, "adwerdaRZ", "swinski pastuch", tak
                                                    bardzo lubiacy poslugiwac sie lamana niemczyzna rownieRZ zaznal nieco radosci w
                                                    swoim szarym, monotonnym RZyciu, gdzies w zakuRZonej sztubce tRZecioRZednego
                                                    uRZedasa.

In diesem Sinne moj "adwerdarzu" he he..

Starczylo juz "r" na nastepnych pare miesiecy?

Jestes mi winny jeszcze wyjasnienie co to takiego ten "adwerdarz". Czy moRZe
                                                    wolisz unikac tego tematu?

P.S. Widze u ciebie postepy. Juz od dawna nie doszukalem sie ani jednego
                                                    twojego ulubionego slowa zaczynajacego sie na "Ars...". Cieszy mnie, ze nasza
                                                    dyskusja nie poszla na marne i moglem zaszczepic ci nieco kultury. Pracuj dalej
                                                    nad soba.
                                                  • Gość: barabasz Re: do barabasza IP: *.bund.de 22.06.01, 13:16
                                                    "przypominasz mi wlasnie takiego malego kundelka, ktory wszedzie za mna biega
                                                    (...)
                                                    Nie widze, zebys pisal cokolwiek na inne tematy.Juz od dawna nie doszukalem sie
                                                    ani jednego"

nastepny przyklad "logiki" naszego swiatlego humanisty, eksperta w dziedzinie
                                                    finansow, stosunkow miedzynarodowych, Polakow na ksiezycu etc. etc.
                                                    ty, stanie, "nie widzisz" i "nie doszukales sie" bo za mna nie biegasz ???
                                                    uwazaj wiec, zeby ci sie lapki nie poplataly...

"Gdybym wiedzial, ze tyle radosci sprawie ci tym jednym "r" to duzo wczesniej
                                                    bym to zrobil"

zapewne, zapewne... samoosmieszenie "ekspertow" podobnych do ciebie nie napawa
                                                    mnie szegolnym smutkiem.

"Cieszy mnie, ze nasza dyskusja nie poszla na marne i moglem zaszczepic ci nieco
                                                    kultury."

jak juz ci mialem przyjemnosc zakomunikowac, o jakiejkolwiek dyskusji nie moglo
                                                    byc mowy. jak mozna dyskutowac ze "znawca" jezyka, ktory nie jest w stanie
                                                    przetlumaczyc "Schweinepriester" (badz tlumaczy: swiniopas), ale potrzebuje
                                                    bardzo wielu slow, aby nie powiedziec nic.
                                                    Boze bron mnie przed kultura cwiercinteligentow pierwszej generacji, ktorym sloma
                                                    wylazi z butow !
                                                    I diesem Sinne, mein freischwebendes Arschloch, ich behalte dich im Auge !
                                                    b.
                                                    ps
                                                    miliony, o ktorych ty z wlasciwym tobie "znawstwem" sie rozwodzisz, przechodza
                                                    codziennie przez moje rece. kilka setek DM w miesiacu przeznaczonych jest na
                                                    twoja zapomoge socjalna, ktora ja oplacam z moich podatkow. moze wiec troche
                                                    skromnosci ???

• Gość: Ala Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.pppool.de 21.06.01, 15:48
      MOZE W NASTEPNYM WIEKU?Nie z Polska Technika leciec nam na Ksiezyc.
      • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.stg.tli.de 21.06.01, 20:15
        ludzie ynalazłem nawet ź,
        naciśnąć "alt gr" i "x"

oj biedny ober on przsmażony a anni by jeszcze mu dmuchli...........Anię
        • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 11:07
          Nie dmuchli, tylko dmuchnęli.

Oberku, nie chę żebyś cierpiał, ale podmuchać nie zaszkodzi. wink
          • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 10.240.5.* / *.fe.bosch.de 22.06.01, 12:22
            a u nas sie mowi "dmuchli" np. rower
            • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 13:30
              Andy, przepraszam nie zrozumiałam. U nas już dawno nie dmuchają rowerów.
    • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 26.06.01, 00:00
      jak tu na ksiezycu spokojnie i cicho zaden nie prowokuje.... cos pieknego
      sliczne pozdrowionka
      • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 11:28
        A Twardowskiego spotkałeś? Wpadnij do niego na kawę. Ślicznie pozdrawiam, Ania
        • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 27.06.01, 11:31
          twardowskiego nie spotkalem, polecial na marsa na piwko dlatego wrocilem na
          ziemie pozdrowionka
          • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU Ania IP: 10.240.5.* / *.fe.bosch.de 27.06.01, 12:10
            Ania gdzie ten twoj olejek , w niedziele sie przysmazylem jak krupniok
            w robcie mi mowia czy ja "Indianer"?
            • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU Ania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 08:00
              Jak już się przysmażyłeś, to służę zsiadłym mleczkiem i dmuchaniem - a na
              przyszłość, to mów kiedy mam Cię posmarować, po co opalasz się tak bez
              ostrzeżenia i znienacka?
              • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU Ania IP: 10.240.5.* / *.fe.bosch.de 28.06.01, 09:17
                ssiadle mleko myslalem ze jest na kaca dobre,
                ja osobiscie lubie b. jogurt

ale byly widoki na jeziorze, super, szkoda ze jestem juz "szesliwie" zonaty,

niechbym napisal co innego to by mi zona pokazala
                • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU Ania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 10:10
                  Zsiadłe mleczko jest świetne na przypalone od słoneczka miejsca (te miejsca
                  trzeba tym mleczkien posmarować). A potem podmuchać. Jeśli jesteś szczęśliwie
                  żonaty, to wcale nie szkoda, ale cieszyć się należy. Pozdrowienia dla małżonki,
                  Ania
          • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 08:02
            A to spryciarz, myślałam, że chociaż tam nie ma Polaków.
            • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 28.06.01, 08:05
              sprytny to on jest ale jego kogut ten to umie jeszcze latac nawet bez RED-BUL-a
              • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 09:48
                Ja też, właśnie odlatuję!!!
                • Gość: Stan Re: do Ani IP: *.dbtec.de 29.06.01, 10:06
                  na miotle?
                • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU Ania IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 29.06.01, 12:18
                  "dalas sobie czadu?" trawka? czy strzykawka?
                  • Gość: Ania Do Andy i Stana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 15:38
                    Nie trawka, nie strzykawka i nie miotła. Po prostu szczęście!
                    • Gość: andy Re: Do Andy i Stana IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 29.06.01, 16:46
                      ty Ania to masz szczescie smile)))))))))))))))))
  • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 22.06.01, 00:00
    a u nas tak , nawet jeszcze jak nawet czesciej niz auta,
    jakiekolwiek twoje inne skojarzenia ze slowem dmuchnac byly nie na miejscu
    wstydz sie wstydz
    • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 22.06.01, 00:00
      pod pjeciem "dmuchanie" kojarze cos calkiem innego.....
      • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.pppool.de 23.06.01, 00:00
        wy faceci macie tylko jedno w głowie te no te .....................dmuchanie
        • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 25.06.01, 00:00
          hej ja mialem na mysli zdmuchiwanie tych bialych parasolkow z przekwitnietego
          mlecza (dobrze to nazwalem?)
          • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
            Tak, dobrze. "Dmuchawce, latawce, wiatr..." Lubię jak tak dmuchasz, Oberku.
            Ania
            • Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 10.240.5.* / *.fe.bosch.de 25.06.01, 00:00
              Urszula,
              super jest
              jest znakomita
              • Gość: emil Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.proxy.aol.com 25.06.01, 00:00
                Gość portalu: andy napisał(a):

> Urszula,
                > super jest
                > jest znakomita

Chyba cos Ci sie pokrecilo? Przeciez to gorolka!
                pzdr

• Gość: andy Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 10.240.5.* / *.fe.bosch.de 26.06.01, 00:00
                  ty chyba nie rozumiesz co to jest panstwo a co ludzie tam mieszkajacy, a ludzie
                  dziela sie jeszcze na madrych i na glupich
                • Gość: Ania Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
                  Kto to jest gorolka? A może góralka?
            • Gość: ober Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: 193.194.145.* 25.06.01, 00:00
              no nareszcie wiemy dlaczego dzisiaj tak wietrzno (wieje *hihi* wietrzno
              przecierz nie ma)
      • Gość: Stan Re: POLACY NA KSIĘŻYCU IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.01, 00:00
        Ober zapnij wreszcie rozporek bo przeziebisz barabasza.

P.S. Mowilem, nie kupowac emisji em.tv? Teraz nic dziwnego, ze rozumek
        szwankuje.

he he... dawno sie tak nie ubawilem...
  • Gość: Stan Re: do barabasza IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.01, 00:00
    ojejejej.. nasz kundelek znow traci fason (choc nigdy
    o fasonie w jego wypadku raczej nie moglo byc mowy) i
    znow uzywa tych wstretnych slow zaczynajacych sie
    na "A"...i to jeszcze "freischwebend"... woow. Ale
    czegoz mozna sie spodziewac po trzeciligowym
    urzedniczynie urzedu socjalnego.
    Z racji swego urzedu masz mnostwo "przyjaciol", ktorzy
    szkola cie w poslugiwaniu sie tymi - jakze lotnymi i
    oryginalnymi - epitecikami. Teraz przynajmniej znamy
    zrodlo twojej elokwencji.
    Jesli do tego doliczyc jeszcze frustracje majaca swe
    zrodlo w "kilku setkach tysiacy DM" (woooow, kuuupa
    szmalu) ktore jedynie przechodza przez twoje rece w
    zestawieniu z tym co na koniec miesiaca zostaje ci
    przelane konto.... Oj, to zapewne boli.

Uczynie ci jeszcze ta przysluge i zajme po raz ostatni
    stanowisko do naszego
    nieszczesnego "Schweinepriestera". Byc moze czegos sie
    jednak nauczysz. Celowo w liscie napisanym po polsku
    uzylem slowa "Schweinepriester", poniewaz w jezyku
    polskim nie ma okreslenia, ktore tak trafnie
    oddawaloby to, co chcialem wyrazic. Dlatego tez uzywa
    sie piszac po polsku takich slow jak "weekend".
    Zapewne przetlumaczylbys to jako "koncowka tygodnia"
    albo - znajac twoje sklonnosci do "lebendige Sprache" -
    "wepoczyneknaendoftygodnia".
    Nie widze powodu, dla ktorego mialbym tlumaczyc
    znaczenie "Schweinepriester" w zwiazku z powyzszym.
    Zwrocilem ci jedynie uwage, ze tlumaczenie go
    jako "swinski pasterz" jest nie tylko bledne ale i
    pozbawione sensu, gdyz w mowie polskiej nie istnieje
    takie pojecie. Istnieje i owszem "swinski ogon"
    i "swinski zad" ale nie "swinski pasterz". Jesli juz
    to "swiniopas" a nie "swinski pasterz". Czy wedlug
    ciebie weterynarz to tez "swinski lekarz" hi hi?

I ty jeszcze - moj "adwerdarzu" - nadal nie wiemy co
    to znaczy - piszesz cos o samoosmieszaniu.
    Nie spotkalem jeszcze na tym forum kogos tak bardzo
    sfrustrowanego i zawzietego. Jako niemiecki urzednik
    powinienes miec raczej cechy.. owczarka niemieckiego
    (lieb, gehorsam und kadavertreu)a nie zachowywac sie
    jak taki maly piskliwy kundelek. Fuj, musisz byc
    sporym rozczarowaniem dla twoich przelozonych.

Juz raz udalo mi sie urwac ta bezsensowna dyskusje ale
    znalazles mnie znow. Dlatego tym razem urywam ja
    ostatecznie. Ona jest nie tylko meczaca ale przestala
    nawet byc zabawna. Nawet jezeli bardzo cie tym zranie -
    nie odpisze juz wiecej na ani jeden twoj list.

Wez sie w garsc chlopie.
    • Gość: barabasz Re: do naszego WIELKIEGO HUMANISTY Stanusia IP: *.ibc.de.easynet.net 22.06.01, 00:00
      drogi maly stanusiu,

twoje wypociny sa, przyznaje, przyznaje, coraz bardziej zabawne.
      szczgolnie bawi to, ze nie jestes w stanie ustosunkowac sie do meritum, co
      probujesz, jakze nieudolnie, rekompensowac oszczekiwaniem Pana.
      twojej frustracji spowodowanej sloma w butach, marnym zasilkiem socjalnym i
      swiadomoscia pasozytniczego zycia nie zrekompensuje, wierz mi, zagladanie do
      mojego portfela - wprost przeciwnie, frustracja przeksztalci sie w gleboka
      depresje.
      w jednym byles bliski prawdy: takich jak ty znam "na peczki" - wielka geba
      i "pelen szpan", ktorym wypelnia sie pustke i wlasna znikomosc. widywalem ich
      na policji, w sadach, urzedach socjalnych, "Ausländerbehörde" i tym podobnych
      przybytkach. czesto probowalem wyciagac ich z gowna, choc w duzej czesci na to
      nie zaslugiwali...
      ps
      poniewaz widze, ze bardzo cie to intryguje, powodowany wrodzona mi dobrocia
      wyjasniam ci, ze nie jestem uzalezniony od mojej pensji, ktora oscyluje w
      granicach BAT IIa (jesli ci to cos mowi). w przeciwienstwie do falszywych
      prorokow twojej proweniencji, ja nie "jasnowidze" stosunku dolara kanadyjskiego
      do zlotego za dwa lata, tylko mnoze, chloptysiu, mnoze. kiedy ty nie miales
      pojecia co to jest, np. mobilcom lub em.tv, ja to kupowalem w duzych ilosciach
      i wierz mi, nie czekalem, az osiagna dzisiejsze "szczyty".
      prorokuj dalej, stanusiu i nie przegapiaj terminow w "socjalu" bo ci znowu
      ukroca...
      buzka - b.
    • Gość: ober Re: do barabasza IP: 193.194.145.* 22.06.01, 00:00
      a bylo tu tak spokojnie i bez klutni
      • Gość: Stan Re: do obera IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.01, 00:00
        Gość portalu: ober napisał(a):

> a bylo tu tak spokojnie i bez klutni

ober mogles juz dawno zalozyc barabaszowi kaganiec to bylby "spuokuj". Nie wiesz,
        ze "spuokuj" jest najwazniejszy?

Zalozysz mu kaganiec? Popatrz jak on sie meczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka