chardonnay11 08.01.08, 15:56 Mialem jedno i drugie.Teraz mieszkam w condo i wydaje mi sie ze to najlepszy sposob na ciekawe zycie.Dom ma swoje zalety ale dla mnie jest cholernie nudny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 Re: Dom vs Condo 08.01.08, 15:58 > Teraz mieszkam w condo i wydaje mi sie ze to > najlepszy sposob na ciekawe zycie a co takiego ciekawego? cos sie u sasiadow dzieje? wywierciles dziurkiem i podgladasz? Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Dom vs Condo 08.01.08, 16:08 Nie lubisz kosić trawy? Oj, leniszek z Ciebie. ) Odpowiedz Link Zgłoś
chardonnay11 Re: Dom vs Condo 08.01.08, 16:11 Koszenie trawy jest OK...mozna zrobic BBQ, miec ogrodek itd.W condo nie mozna sie nudzic.U mnie mozna pograc w golfa na tarasie,poplywac, sauna, fitness, bilard i wiele innych atrakcji.Pozatym wszystkie knajpy i atrakcje w zasiegu reki.Nie trzeba tracic czasu na dojazy i forsy na parkingi. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Dom vs Condo 08.01.08, 16:10 glowna wada to wlasnie sasiedzi i ich cholerny zwiazek Lepszej Moralnosci than Thou. Odpowiedz Link Zgłoś
japo1 Condo 08.01.08, 16:16 Paradokslanie, condo daje wiecej prywatnosci. Mniej problemow. Nowobudowane condominia w NY musza miec betonowe stropy o grubosci co najmniej 6 inczy miedzy mieszkaniami. Przez to nie przejdzie dzwiek , woda ani ogien ) A w domu- jesli nie masz 4-5 akrow to kika ci na te mizerna dzialczyne z okna sasiad o innych radosciach nie wspominajac. Pod koniec 2008 zjezdzam do NY zakupic za gotowke condo na LIC , moze nawet dwa. mam juz kilku developerow na oku. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Condo 08.01.08, 16:46 nie wiedzialem ze jakis przepis ograniczajacy stan posiadania do 3-4 akrow poza tym sugeruje wizyte u okulisty. Odpowiedz Link Zgłoś
japo2 Re: Condo 08.01.08, 17:29 > nie wiedzialem ze jakis przepis ograniczajacy stan posiadania do 3-4 > akrow Sir, you don't make much sense, sir. Odpowiedz Link Zgłoś
japo.x Re: Condo 08.01.08, 17:11 japo1 napisał: > Paradokslanie, condo daje wiecej prywatnosc KRETYN Niegdy nie dawalo, nie daje i nie bedzie dawac. no chyba tylko tym co lubia jak ty szpiegowac sasiadow Pod koniec 2008 zjezdzam do NY zakupic za gotowke condo na LIC , > moze nawet dwa. mam juz kilku developerow na oku. kup odrazu 5. co sie bedziesz rozdrabnial. a za reszte kup sobie jakiegos zwierzaka. bedziesz mial przynajmniej jednego przyjaciela. proponuje weza - macie podobne charaktery ale jezeli wolisz cos futrzastego to moze hiena albo skunks Odpowiedz Link Zgłoś
japo2 Re: Condo 08.01.08, 17:39 5 ? To troche za duze ryzyko. O dwa moge sie pokusic, nawet jak recesja trzasnie i rynek sie udupi na 50 lat to bede mial troche kasy z wynajmu. A jak nie to trudno, moja strata. Tobie zas polecam kupic sobie ptaszak, gluptak sie nazywa, bedziecie meili duzo wspolnych tematow do pogdakania. Odpowiedz Link Zgłoś
japo.x Re: Condo 08.01.08, 18:38 ales mi dolozyl uwazasz ze hiena jest lepszym przyjacielem niz gluptak???? Odpowiedz Link Zgłoś
japo2 Re: Condo 08.01.08, 17:41 japo.x napisał: > japo1 napisał: > > Paradokslanie, condo daje wiecej prywatnosc > > KRETYN > Niegdy nie dawalo, nie daje i nie bedzie dawac. Nie dawac to ci bedzie twoaja sasiadka, bos juz taki stary i glupi ze nawet 75 letni babsztyl ne ciebie juz nie moze patrzec i cie wachac. No i pieszo lazisz bo cie na samochod nie stac nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
japo.x chwalipieta 08.01.08, 18:42 mowisz jak tobie sie udalo zalapac na 75 letnia zasiadke ktora na ciebie patrzy i cie wacha i masz moskwicza to juz nikogo na to nie stac? to jest twoj sukces zyciowy ! Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Dom vs Condo 08.01.08, 17:35 chardonnay11 napisał: > Dom ma swoje zalety ale dla mnie > jest cholernie nudny. nudny? ja tam nie mam czasu sie nudzic w condo tez kiedys mieszkalem, basen, sauna, itp. ale wyobraz sobie, ze teraz czesciej na basen chodze niz jak mieszkalem w tym condo Odpowiedz Link Zgłoś
chardonnay11 Re: Dom vs Condo 08.01.08, 17:49 wiesz..chodzi o to ze wszystko jest poda reka.To szczegolnie wazne zima...U mnie jest nawet kino w condo ..na 26 osob.Mozna zorganizowac sobie party ii przy okazji poogladac przygody Jot-23 LOL Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 pissdus & yapcok 08.01.08, 17:55 no wiec tak, nasz smieszny pissdus napisal w ciagu roku i kilku dni prawie 3500 postow szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo= yapcok pod tylko swoimi yapocokowymi nickami napisal pewnie z 10,000 bo nadaje tutaj 24 godziny na dobe, duzo z nich laduje na oslej lawce no ale czego sie mozna spodziewac po nim niesamowite, taka wylewnosc forumowa, zero tresci...hehehe no yapcok czekamy na dalsze wpisy...heheheh jestem pelen podziwu ze i tak malo sie myla mu nicki. oo yapcok mozesz znalezc ostatni post jack39? bo mnie sie nie chce szukac a ty nic innego i tak nie robisz to przeciez twoja praca. mam dzis ubaw z zagluszaczy...oj kapral dzis bedzie po pysku lal yapcoka bo cos mu zagluszanie nie idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
japo2 Re: pissdus & yapcok 08.01.08, 18:06 Tak, prosze bardzo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15562&w=11234659&a=11694277 tu masz link do swych postow jako jack39nyc. Widzisz , jakie to proste? I link dziala nawet, w przeciwienstwie do twojego, ktory prowadzi donikad bo za glupi jestes nawet na to, by link poprawnie wkleic) To bylo 30 marca 04. Pozniej "twoj boss" wyjechal, zdaje sie do Bostonu ) Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: pissdus & yapcok 09.01.08, 02:13 japo2 napisał: > Tak, prosze bardzo: > tu masz link do swych postow jako jack39nyc. Widzisz , jakie to > proste? I link dziala nawet, w przeciwienstwie do twojego, ktory > prowadzi donikad bo za glupi jestes nawet na to, by link poprawnie > wkleic) > > To bylo 30 marca 04. Pozniej "twoj boss" wyjechal, zdaje sie do > Bostonu ) ODP: Przyczytałam wszystkie wspisy jack39nyc. Nie wiem czy viper39 i jack to jedna, i ta sama osoba ale podpisuję się obiema rękami i nogami pod wszystkimi wpisami Jacka z tego wątku....hehehe. Kan Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff let me guess 09.01.08, 04:11 wzrok ci siadl czy dyplom masz kupiopny za jajka? Mozliwe tez ze wyprowadzilem cie z rownowagi tak ze nie wiesz co czynisz. jako jacka pamietam cie dobrze: byles mesjaszem dla Polek z usa zanim cie komisyjnie nie wyrzucono z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Dom vs Condo 09.01.08, 04:44 znam to stwierdzenie. ktos z mojej rodziny cos takiego powiedzial. wole mieszkac w apartamentowcu bo tam jest duzo dzieci i to dodaje mi mlodosci. ktos tu napisal, ze w codominium jest wiecej prywatnosci niz w we walsnym domu. chyba ma na mysli takie domy ktore stykaja sie ze soba sciana lub dachem. w innym przypadku to absord. ja moge chodzic nago po moim jardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Dom vs Condo 09.01.08, 14:29 jphawajski napisał: > ja moge chodzic nago po moim jardzie. rowniez po frontyard? Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Dom vs Condo 09.01.08, 17:46 tak. i kazdej porze dnia moge sie tam wyszczac. Odpowiedz Link Zgłoś