mrouzo 11.04.08, 23:59 ten przegrał życie. Żaden nieudaczny polonijny wyrobnik nie osiągnie takich dochodów na starość. finanse.wp.pl/kat,69476,wid,9845847,raportwiadomosc.html?rfbawp=1207951005.626 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donk A my to 12.04.08, 00:02 mamy w doopie. Nie chcemy zadnej ziemi w Polandzie bo nam do niczego nie potrzebna. Paniatno? No i kto przegral zycie? heheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Hehehe 12.04.08, 01:45 donk napisała: > mamy w doopie. > > Nie chcemy zadnej ziemi w Polandzie bo nam do niczego nie potrzebna. Paniatno? > No i kto przegral zycie? heheheheheh ► tu sie zgadzam. Poza wyglupami z ontarianem masz od czasu do czasu trzezwe posty. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus5 Ha Ha tylko kto to będzie kupował 12.04.08, 00:31 Ha Ha tylko kto to będzie kupował Dzolo 2008.04.11 Bardzo śmieszne to co się o ziemi pisze. W Radomiu też i owszem ziemia w górę tylko na boga już za cenę 150zł za metr nikt nie kupuje. Przeglądam ogłoszenia i widzę te same już ponad rok, Czy jeszcze zdrożeje, pewnie tak tylko kto to na boga to kupi. Teraz budują się ludzie co kupili działki jakieś 4- 5 lat temu. Czy działka 1000m do 1200m za 150000 do 200000 będzie mała chetnych obawiam się że dopuki sytuacja się nie zmini w kredytach i zarobkach będzą sprzedawać się jeszcze bardzo długo żygać się chce ! polikarp 2008.04.11 ziemia zdrożeje o 400-1000%. kto ją kupi ? inwestorzy z zachodu ? i , co . Wybudują na niej domy i biznesy . dla kogo ? Wszystko jest przewartościowane i to jest największa klęska ludzkości . Dodruk pieniądza , który spotęguje inflację lub inny rodzaj krachu .Dobrze jest kiedy wszystko tanieje . MANIPULACJA!!! analityk-X 2008.04.11 nie wiezrcie tym bredniom!! trend się odwrócił i nie ma już komu kupować po takich chorych cenach- BĘDZIE 20,30 40% taniej za max 2 lata- spadki dopiero się zaczynają! poczekajcie a oszczędzicie dużo kasy, bo chmara spekulantów, deweloperów, "ziemian" uwłaszczonych na lewo ostro podpłaca za takie zwichrowane "analizy"!! ziemia w Polsce już jest za droga. wiem co mówię chcą napędzić naiwnych do kupowania 1dollar 2008.04.11 Moim zdaniem efekty zmian prawnych w kwestii obrotu ziemią będą miały taki efekt,że przybędzie ziemi odrolnionej i tym samym działem budowlanych.Ceny działek budowlanych przestaną więc rosnąć dynamicznie a często stracą na wartości i właśnie tym ewentualnym stratom próbuje ,,zapobiec''artykuł nakręcając ludzi do kupna ziemi. A tymczasem ceny ziemi, jak już wspomniano rosną od dobrych 4 lat.Ten artykuł próbuje zapobiec spadkowi koniunktury na rynku obrotu ziemią i bezpośrednio chroni interesy tych, którzy ziemię już posiadają i obawiają się spadku cen. finanse.wp.pl/kat,69476,wid,9845847,raportwiadomosc.html? rfbawp=1207951005.626&ticaid=15b20 Odpowiedz Link Zgłoś
harlista Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 12.04.08, 02:26 A ty kupiles ? Najwidoczniej tak bo teraz szukasz glupku frajerow jak ty sam do towarzystwa? Zebys mogl sie dowartosciowac ze nie tylko ty jestes frajerems Spadaj na drzewo ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 12.04.08, 03:03 ten za pare lat kupi taniej albo juz teraz na australijskim outbacku Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 14.04.08, 03:36 latarnick napisał: > ten za pare lat kupi taniej > > albo juz teraz na australijskim outbacku ODP: Na australijskim 'outbacku' to można było kupić tanio w tym samym czasie co i w Polsce. Kto kupił - to zarobił. Teraz jest 'boom' surowców i taniej ziemi/domów nie ma. Przejrzyj sobie miejsca takie w 'outbacku' jak np; wyśmiewane Kalgoorlie. Dziesięc lat za późno!!!! www.realestate.com.au/cgi-bin/rsearch?a=o&id=104706923&f=0&p=10&t=res&ty=&fmt=&header=&cc=&c=96319459&s=wa& snf=rbs&tm=1208136737 Pozdrawiam Kan Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 14.04.08, 12:09 ales ty zorientowana w gruntach... a jak z toba w akcjach? czy Chris Murphy (ksywa Meataxe) ci nie zrobil kolo puzderniczki? Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 14.04.08, 13:49 latarnick napisał: > ales ty zorientowana w gruntach... a jak z toba w akcjach? czy Chris > Murphy (ksywa Meataxe) ci nie zrobil kolo puzderniczki? ODP: Nie ruszam czegoś czego nie czuję. Nie mam akcji i nie kupuję. Kan Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 18.04.08, 12:30 > ODP: Nie ruszam czegoś czego nie czuję. Nie mam akcji i nie kupuję. nic dziwnego, akcje za trudne dla ciebie, podczas gdy real estate i grunty sa proste jak drut Odpowiedz Link Zgłoś
henryk245 Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 12.04.08, 08:09 Autor: mrouzo 11.04.08, 23:59 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz ten przegrał życie. Żaden nieudaczny polonijny wyrobnik nie osiągnie takich dochodów na starość. ______________________________________________________________ nie zawsze,ja naprzyklad sprzedalem 9ha podzielonej na dzialki budowlane ziemi w poblizu duzego miasta - kupilem za to 10ha lasu debu korkowego w Portugali,jest tez maly kamienny domek,w sam raz na wakacje. ziemia w polsce jest duzo drozsza niz w iberi . Odpowiedz Link Zgłoś
nad_oceanem I o to mu chodzilo. 13.04.08, 08:46 To ty henryk sie wpisujesz wlasnie w to o czym pisal ouzo. Kupic jak bylo tanio i sprzedac jak jest drogo. Nie sadzisz chyba ze kogos ze srednio platna posadka w USA czy Kanadzie bylo by stac na wydanie 100 000 Euro na ziemie w Portugalii. O to mu chodzilo. "henryk245 napisał: ______________________________________________________________ > > nie zawsze,ja naprzyklad sprzedalem 9ha podzielonej na dzialki > budowlane ziemi w poblizu duzego miasta - kupilem za to 10ha > lasu debu korkowego w Portugali,jest tez maly kamienny domek,w sam > raz na wakacje." > > ziemia w polsce jest duzo drozsza niz w iberi . > Odpowiedz Link Zgłoś
mrouzo Tylko jeden zrozumiał 14.04.08, 15:27 nad_oceanem napisał: > To ty henryk sie wpisujesz wlasnie w to o czym pisal ouzo. > Kupic jak bylo tanio i sprzedac jak jest drogo. > Nie sadzisz chyba ze kogos ze srednio platna posadka w USA czy Kanadzie bylo by stac na wydanie 100 000 Euro na ziemie w Portugalii. > ---- No ale nasza diaspora jest na to zbyt goopia, by zrozumieć, że można było niemiłosiernie się odbić na polskiej ziemi, korzystając tylko z polskiego obywatelstwa. Jeszcze dwa, trzy lata temu ziemi był tania, a dolar drogi. Dziś jest odwrotnie i ze sprzedażą dobrze położonych działek problemu nie ma, bo kupców na dobre działki jest wielu gdyż wiedzą, że i tak już tylko zdrożeją. Skorzystały nativy. O takim odbiciu polonusi nie mają jednak pojęcia, bo to za trudne na ich wyrobniczy łeb. Ich interesuje tylko "pensja", "tygodniówka", ile "kilo ba rok roku", ile "na godzinę" i jaka będzie "emerytura". I tacy już umrą. Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 15.04.08, 14:56 heniek, na xuj komu w ameryce jakas yebana portugalia z korkiem? Pomysl, ile razy w roku mozna pojechac do tego lasu i pozrywac ten korek? Raz w zyciu? USA to wielki i piekny kraj i kazdy kto tam mieszka ma gleboko w doopie przeliczniki korkowo-PGR-wskie. Oczywiscie jest to niepatriotyczne ale za to bardziej zdrowe emocjonalnie. Po drugie, znam dokladnie proces kupowania ziemi w Portugalii i wiem z pierwszej reki jak to jest z posiadaniem tego placu korkowego: pyerdolisz jak pogryziony czytajac jakas gazetke w $raczu bo to nie jest tak proste jak to przedstawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 15.04.08, 14:59 "czytajac jakas gazetke w $raczu" KAMIENNYM $raczu! i tu jest roznica... wielopokoleniowy $racz, wiesz ze zostawisz po sobie cos dla potomnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 16.04.08, 19:47 to kurde, musi byc jakas gazetka rozprowadzana miedzy swojakami za grube pieniadze, bo slyszalam juz o podobnym numerze z polem mahoniowym na filipinach. Tam jednak cos sie stalo i jakas zaraza machujowa zezarla niedojrzale jeszcze plony. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatix A co z takim, ktorzy juz sprzedali? 12.04.08, 10:22 I juz nie chca wiecej kupowac. Kupic to nie problem, tylko co z tym zrobic? Dom w Polsce, przyjezdzam raz do roku do Polski, drzwi wylamane, wszystko zniknelo, krany, instalacje! Wszystko mozesz od nowa kupowac. Jak szukasz frajerow, to kup sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek_z_portu Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 12.04.08, 10:26 Pani oczywiscie kupila i wygrala zycie. Ciekawe na jak dlugo??? Gratulujemy. Dlaczego pani tu wyplakuje to swoje przgrane zycie na forum Polonia, gdzie 99.9 piszacych pania nie trawi. Mimo wszystko pani tu pisze. Jak sie jest wygranym, to nawet jak mu pluja w gebe, to sie wydaje, ze deszcz pada. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 13.04.08, 08:18 mrouzo 11.04.08, 23:59 Odpowiedz ten przegrał życie. Żaden nieudaczny polonijny wyrobnik nie osiągnie takich dochodów na starość. Mocne slowa,"nieudacznik" i "nieosiagnie" Polonia dzieli sie na ta tzw."stara" i te nowa "turystyczna" , oczywiscie ci nowi i nietylko immigranci beda musieli dluzej popracowac by te same dobra osiagnac ktore my "starzy emigranci" osiagnelismy,ale to niejest wina tych nowych,i niesa nieudacznikami - tylko zycie obecnie stalo sie bardziej "gruboskurne" ,bardziej wredne . Odpowiedz Link Zgłoś
starywiarus Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 13.04.08, 12:54 Keller już kupił: szerokość 1m, długość 2,20m, no i tradycyjne sześć stóp, czyli 1,8 m głębokości. Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 13.04.08, 13:40 starywiarus napisała: > Keller już kupił: szerokość 1m, długość 2,20m, no i tradycyjne sześć > stóp, czyli 1,8 m głębokości. ODP: Stary Ty się nie śmiej. Moja mama rozbudowała grobowiec rodzinny na cmentarzu. Jest miejsce dla wszystkich - kurna chata. Przy każdej wizycie w Polsce albo ja albo siostra(częściej Ona) biegamy na ten cmentarz aby sprawdź czy już płyta ze zdjęciem której z Nas i epitafium nie umieszczone... Były próby - ale na szczęście byłyśmy obydwie czujne i w porę zatrzymałyśmy - tfu, tfu, po co los kusić? Chetnie też Kaganowi odstapię 'miejscówkę'...solidny tak jak się w Polsce buduje. Pozdrawiam Kan Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 14.04.08, 06:04 to jest straszne, ze ludzie za zycia kupuja sobie nagrobki. coz, takie sa polskie realia. dzisiaj mozna jeszcze kupic, sa miejsca. co bedzie za kilka lat? ile to bedzie kosztowac? Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 14.04.08, 06:56 jphawajski napisał: > to jest straszne, ze ludzie za zycia kupuja sobie nagrobki. coz, > takie sa polskie realia. dzisiaj mozna jeszcze kupic, sa miejsca. co > bedzie za kilka lat? ile to bedzie kosztowac? ODP: Nie przejmuj się aż tak bardzo. Już teraz kosztuje tyle, że można by było za to 'kawalerkę' kupić. Jak się dowiedziałam o cenie, to o mało z krzesła nie spadłam!!! Z czasem będzie tak jak w innych krajach; kremacja zwłok a prochy na wiatr. Osobiście to mogę nawet 'robić' po śmierci jako piasek dla kota. A jak się komuś nie będzie podobało - to zapowiadam, żeby mi nie przeszkadzał, bo będę zza grobu straszyć.hihihihi Dzięki temu jeszcze nie mam zdjęcia...na tym rodzinnym grobowcu.heheheehe Pozdrawiam Kan Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 14.04.08, 08:19 troche to profanujesz ale masz racje. cialo jest niewazne, liczy sie tylko dusza. te nagrobki i ceremonie robi sie na pokaz. prawdziwe pamiatki pozostawia czlowiek swoim dorobkiem i tworczoscia. liczy sie to jak przysluzylas sie ludziom, blizszym i dalszym a moze takze przyrodzie czy swiatu. naszego papierza powinni oglosci swietym nie za to ze czynil cuda a za to wlasnie ze przysluzyl sie swiatu, ze zmienil go na lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 14.04.08, 08:40 jphawajski napisał: > troche to profanujesz ale masz racje. cialo jest niewazne, liczy sie > tylko dusza. te nagrobki i ceremonie robi sie na pokaz. prawdziwe > pamiatki pozostawia czlowiek swoim dorobkiem i tworczoscia. > > liczy sie to jak przysluzylas sie ludziom, blizszym i dalszym a moze > takze przyrodzie czy swiatu. > naszego papierza powinni oglosci swietym nie za to ze czynil cuda a > za to wlasnie ze przysluzyl sie swiatu, ze zmienil go na lepszy. ODP: Trochę??? No załamałam się. > naszego papierza powinni oglosci swietym nie za to ze czynil cuda a > za to wlasnie ze przysluzyl sie swiatu, ze zmienil go na lepszy. ODP: Profanuję więc dalej; Świętym to powinno się ogłosić każdą kobietę, która mając mężą alkoholika wciąż zdołała wychować dzieci na ludzi. Świętym dla mnie jest też każdy kto przechodząc przez różne przeciwności losu wciąż ma uśmiech na twarzy, wciąż cieszy się i docenia każdy moment swojego życia. Świętym jest każdy obibok, który w końcu skończył szkołę i zarabia na swoje i rodziny utrzymanie. Jak widzisz - sporo świętych...a przykłady możnaby mnożyć bez końca. W ramach takiej świętości może by się też gdzieś papież załapał. Kategorycznie z listy świętych natomiast zdejmuję wszystkich umęczających się, czyli zagrzebanych głęboko w ziemi już za życia - podobno w celach wyższych. heheheeh Pozdrawiam Kan Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 14.04.08, 11:32 i pomyslec ze jeszcze niedawno (albowiem za tzw historycznych czasow) jak kto pod nasza szerokoscia geograficzna umarl to palono jego zwloki i dobytek, wlacznie z jedna z jego kochajacych zon, ta ktora zglosila sie na ochotnika, po czym stawiano kopiec, mniejszy lub wiekszy, jak te pod Krakowem Odpowiedz Link Zgłoś
japo1 Infantylny moron 15.04.08, 14:57 kan_z_oz napisała: > jphawajski napisał: > > > to jest straszne, ze ludzie za zycia kupuja sobie nagrobki. coz, > > takie sa polskie realia. Kolejny raz pokazuje jaka jest jego znojomosc kraju w jakim mieszka Amerykancy wykupuja sobie specjalne ubezpieczenie na koszty pochowku jeszcze nie skonczywszy 40-ki, miejsce na cmentarzu czesto- gesto wykupuje sie ok. 40 Jak mieszkalem w NY to co miesiac przysylali mi "zaproszenia" by pomyslec o "tym" juz teraz, bo potem bedzie za pozno. Zawsze zadziwialo mnie skad wiedzieli, ze jestem ( teoretycznie) katolikiem, bo foldery zawsze przysylali wylacznie z cmentarzy katolickich ... Co do niejakiego H to niczym juz chyba nie zaskoczy, mieszka ponoc 10 lat w USA a jak cos pierdyknie to jaby sie z ksiezyca urwalo, male dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
viper39 Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 13.04.08, 18:06 mrouzo napisał: > ten przegrał życie. > Żaden nieudaczny polonijny wyrobnik nie osiągnie takich dochodów na starość. > > finanse.wp.pl/kat,69476,wid,9845847,raportwiadomosc.html?rfbawp=1207951005.626 > ty kaganiec nie powinienes sie na ten temat wypowiadac, twoje ty jestes ubogi i finansowo i umyslowo Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 13.04.08, 18:27 mrouzo napisał: > ten przegrał życie. > Żaden nieudaczny polonijny wyrobnik nie osiągnie takich dochodów na starość. Kravietz, ty ziemi tyle masz ile jej stopa twa pokrywa. Dopokad idziesz.... czyli juz niedlugo. I nie kombinuj jak zwykle, bo chodzeniem na czworaka wiele siem nie wzbogacisz hehe Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_us Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 14.04.08, 00:59 Na czworaka, jak na czworaka, on jak ma to tylko po ojcach, jakas stara chalupe i troche dookola i to do tego do podzialu. Bo jak wiadomo jest pochodzenia unteligenckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
starywiarus 3' wide x 7' long x 6' deep 14.04.08, 11:42 Na takiej standardowej działce nie musimy go chować na czworakach, zmieści się na leżąco, w pozycji wyprostowanej. Na nagrobku napiszemy wtedy zgodnie z prawdą: LJK-K, homo erectus. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: 3' wide x 7' long x 6' deep 14.04.08, 12:31 nie sadze zeby Kagan zechcial byc pochowany po semicku, czyli zakopany w ziemi dla robakow- Odpowiedz Link Zgłoś
starywiarus Re: 3' wide x 7' long x 6' deep 14.04.08, 12:33 Niezłym wariantem jest też wystawianie zwłok na pastwę ptaków. Rozdziobią go kruki i wrony. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: 3' wide x 7' long x 6' deep 14.04.08, 12:36 zeromski sie w grobie przewraca, bo dzis dziobia kaczory i tuski Odpowiedz Link Zgłoś
japo.x Re: 3' wide x 7' long x 6' deep 14.04.08, 14:24 zaraz zglosze to do zielonych ze proponujesz wytrucie krukow i wron Odpowiedz Link Zgłoś
japo.x Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 14.04.08, 14:21 ten bedzie spal spokojnie w przyszlosci Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwawadera2 Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 14.04.08, 15:22 Czytam to z wielkim zaciekawieniem, bo ciagle mnie ten temat dotyczy i to w "bardzo duzym zakresie") Narazie to .....tylko czytam i utozsamiam) Decyzje podejme w odpowiednim dla nas momencie. Napewno nie w najblizszej przyszlosci, bo co ja z taka forsa zrobie? Inwestowac powaznie juz troche pozno, w banku tzrymac, zadna lokata bo inflacja i oprocentowanie procentow... . Pewnie dobry financial advisor by mi podpowiedzial co z tym zrobic ale ja wole sama decydowac o swoich pieniadzach /narazie/. Co dalej? Bede uwaznie sledzic to forum. Czasami zdarza sie Wam poryszyc interesujacy temat, taki jak ten chociazby ale tzrepanie skorka donka z oratlionem tez mnie przyprawia o usmiech a przeciez to tez bardzo wazne w naszym zyciu. Klopociki z powodami do szczescia i usmiechu zawsze powinny "zyc" w compensacie, inaczej ... nie chce palcem pokazywac przykladu zachwiania tej rownowagi psychicznej...) Pozdrawiam wiosennie z NJ Wadera Ps. U mnie slicznie juz, zielono zaczyna sie robic, wiele drzew juz puszcza liscie, krzewy zielone i kwitna slicznie, magnolie obsypane kwieciem----ech, dusza sie raduje. Poranna kawusia wypita, zaraz wyruszam na dlugi spacerek z moim pieskiem.Potem... zastanwie sie ale napewno bede robila cos w ogrodach. Wam rowniez milego i konstruktywnego dnia zycze. Zostawcie compy i idzcie sie przejsc po swierzym powietrzu Kto moze oczywiscie-- Pa Odpowiedz Link Zgłoś
latarnick Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 15.04.08, 10:05 prawdziwawadera2 napisała: > Pozdrawiam wiosennie z NJ > Wadera to ty z New Jersey? Odpowiedz Link Zgłoś
mrouzo Dowód tezy 15.04.08, 10:22 www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=d493368c-a614-4459-b427-db119632ae59&open=sec Odpowiedz Link Zgłoś
mrouzo Może chociaż starą, zapomnianą działkę POD macie? 15.04.08, 10:26 prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomosci/artykul/dzialkowcy;dostana;ogrodki;na;wlasnosc,98,0,335970.html Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Może chociaż starą, zapomnianą działkę POD ma 15.04.08, 10:33 to tekst dla ciebie. przeczytaj uwaznie. facet troche pomylil pojecia. dla niego kazdy wrog (pis) to komunista ale wszystko reszte bardzo trafne. warte przypomnienia. www.matka-kurka.net/post/?p=1356 Odpowiedz Link Zgłoś
mrouzo Re: Może chociaż starą, zapomnianą działkę POD ma 15.04.08, 11:05 Czyżby to były kolejne wypociny wiarusa, wicie rozumicie ? Tylko jemu podobni polonusi wciąż żyją PRL-em W kraju nikt tego w ogóle od dawna już nie wspomina. No, ale wiadomo niektórzy zatrzymali się w czasie. A tu działka - kasa i hajda na Hawaii (albo nie, po Europie, Turcji i Egipcie, bo Hawaii nudne i niczego tam godnego obejrzenia nie ma, no może oprócz okrętowych wraków). Odpowiedz Link Zgłoś
mrouzo Od działkowca do milionera 15.04.08, 11:00 Kto nie kupił ma jeszcze szansę www.tvn24.pl/12692,1546110,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
aksiegowy Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 15.04.08, 14:09 Ja to sie bardzo ciesze ze tam w kraju robi sie dostatnio. Siostra kupila miszkanie w Warszawie za ok $360K stan surowy - jeszcze to ceny nie amerykanskie ale juz nie tak daleko - pozostaje tylko czekac na wrost zarobkow. Co do inwestowania w Polsce to mialem pare lat temu takie ciagoty ale doszedlem do wniosku ze za duzo problemow. Zainwestowalem po prostu u siebie na miejscu. Moze teraz ten problem juz nie istnieje ale kilka lat temu taki jak ja mial duze problemy z dostaniem pozyczki w Polsce. Po prostu nie bylo programow dla ludzi na stale mieszkajacych za granica a chcacych pozyczc 500K. A inwestowac $100K gotowka bylo bez sensu - za malo by cos konkretnego zarobic za duzo by stracic czas i nerwy. Na podstawie zakupu siosty dochodze do wniosku ze ceny doszly juz do gornego pulapu - chyba ze zarobki zaczna gwaltownie rosnac 360K mieszkanie + $20K urzadzenie -ktore mozana wynajac za 1600 czynsz daje ok 5% zwrotu na inwestycji - nie liczac podatku, oplat, itp. Przy tych cyfrach jest jeszcze troszeczke miejsca na wrost cen ale to juz sa grosze. Ci co mieli kase pare lat temu i zainwestowali ja w Polsce na pewno na tym nie stracili ale tez i ci co zainwestowli ja w USA tez sa dobrze do przodu. ot poprostu pieniadz robi pieniadz. Mozna dawac przyklady dobrego zarabiania i tu i tam. Ale po co sie licytowac. Masz, udalo ci sie ciesz sie. AK Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 15.04.08, 14:34 jako polacy za granica, bylismy predysponowani do inwestowania w bulbie. wiecie kapital i znajomosc (mniejsza lub wieksza lokalnego rynku i uogolniajac "customs") ... mowienie o tym ze kto w odpowiednim czasie zainwestowal w polsce "na tym nie stracil" to jest duzy understatement. zysk w skali 5 lat mogl i czesto wynosil 300-400-500% ... co do "dobrze do przodu" w USA to "hehe"...mozesz oczywiscie powiedziec ze "u mnie na hawajach to..." ale generalnie kaszana... moja firma od paru ladnych lat inwestuje glownie (cale szczescie) za granica --> kanada, australia itd. to BYL "once in a lifetime opportunity" (specyficznie) dla "polonii" Odpowiedz Link Zgłoś
aksiegowy Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 15.04.08, 14:56 Firmy maja inne mozliwosci kredytowe niz drobni inwestorzy. Bez leverage to zadne zarobki w Polsce z 100K zrobiles 500K w Stanach z 30K w 2000 roku danych jako 10% downpayment (300K) w Nowym Yorku sprzedajac w 2005 za 700K zarobiles 400K to samo - tyle ze bez nerwow i na miejscu. timing is everything Po prostu zawsze mozna znalesc taki przyklad jaki sie chce. To ze ktos kupil tanio Yahoo to nie znaczy ze trzeba kupowac internet stocks zawsze. AK Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 15.04.08, 15:07 zgoda, kupujac RE w nyc i okolicach na przelomie dekady to byl bullseye... tez faworyzujacy polonie ---> przynajmniej te "mojego" pokolenia, jakos wlasnie wtedy "wszyscy" kupowali...czy to "tradycyjne" czynszowki na queens czy baraczki w NJ... wtedy mozna bylo kwestionowac ich wybor...hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 15.04.08, 15:07 "znalezc" jak w "znalazl" Firmy makja inne mozliwosci kredytowe? Ano maja, sprzedaja kwity jeden drugiemu i potem w sadzie nie maja co pokazac na dowod wlasnosci mowiac tylko ze 'mamay' Albo bierze sie pozyczke na pozyczke na pozyczke a placic bedzie ten ostani inwestor. Jakie to sa mozliwosci? Oddziela sie jakis lepszy dzial duzejfirmy, daje nowa nazwe, przy okazji odlacza sie fundusze emerytalne, firma jest juz neizalezna, winduje sie stock, durni kupuja i wtedy sie ten stock obniza (wicie, panie spalila nam sie forma). Wtedy kazdy siedzi na kupie bezwartosciowego smiecia. Mozliwosc druga: firma od ktorej oddzilono kasek puszcza lewe wiadomosci ze idzie do gory, ludziska kupuja papier, firma leci w dol, papier jest bezwartosciowy a ludziska juz zapomnieli co im zrobiono. Inwestycja w Polsce, w POrtugalii, w CHinach i w doopie: Regula inwestowanai w RE mowi ze nigdy nie inwestuje sie na odleglosc. Kto to robi musi sie liczyc z telefonem w srodku nocy. I z wydatkami oraz zawalem. Jezeli ty nie kupiles tylko dlatego ze chciales pozyczke z ciebie jest doopa jasiu a nie 'a ksiegowy'. Poczytaj sobie Gazete Prawna, tam piszemy o takich przypadkach patologiczncyh jak wasze inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
aksiegowy Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 15.04.08, 15:43 Buba - ty sie nie denerwuj - idz sie kawy napic O mnie sie nie martw. Jakos wiaze koniec z koncem i pcham swoj wozek pod gorke. A wracajac do meritum - lata 1995 - 2002 byly w moim krotkim zyciu chyba najlepsze do inwestowania - Gdziekolwiek to mialo sens, Swiat plywal w gotowce a teraz juz nie - Polska to tez odczuje. AK Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 15.04.08, 23:44 martwic sie o ciebie? Brakuje ci tego? JA osobiscie to ciebie pyerdole z twoimi infanty,nymi pogladami. Swiat (i ty) eraz beda oddawali to w co tak troskliwie 'inwestowali'. Albo wyciagna wam to z gardla. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 16.04.08, 08:10 nadau napisał: > Poczytaj sobie Gazete Prawna, tam piszemy o takich przypadkach > patologiczncyh jak wasze inwestycje. hahahaha... a to jakis autorytet? wy tu gaworzyzie o inwestycjach a ja w tym czasie to robie wy jak zwykle po latach napiszecie. jakbym w 2008 zainwestowal w ... to dzis mialbym miliony ) taki jest wasz biedny, malutki i glupiutki swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 16.04.08, 19:54 wiesz, ostatnio mam duzo do czynienia z HAwajami z racji mojej kaprawej rodzinki ktora akturat wybrala sie tam zarabiac pieniadze. SLysze o roznych historiach nowobogackich geniuszy z NIemiec japonii. Otoz, glowny motyw robienia tej forsy to doradztwo podatkowe (facet klepie biede ale uzywa sobie na ludziach placac icm po $3 na godzine za odbieranie telefonu, ten wiekszy sklep, zapmnialam nazwe, taki Neuman Markus placi znajomej cale $600 na tydzien, zyc czy umierac? A najlepszy jest jeden takich chwiej z Niemiec ktory uruchomil firme internetowa czyli wynajmuje chlopakow ktorzy pieprza ludziom strony internetowe. Specjalizuje sie w biznesach od 5 do 9 ludzi, znamienne. Zaczal ez jakas network czyli daj mu kontakty a on je podoi. Gdyby czytali gazete prawna to wiedzieliby ze to kit. W koncu jak przez rodzinke nacisnelam nNiemca posiadacza okazalo sie ze Niemiec przyznal ze siedzi glownie dla pogody a nie dla pieniedzy, bo rynek zarabiania jest maly i watlu (dziwne dlaczego? Nie zgadza sie to z tym co ty twierdzisz) a utrzymanie drogie po xuju. W sumie zyjesz, cieszysz sie czyms tam ale zeby ci zazdroscic zycia w jakims normalnym kraju europejskim czy nawet w USA to juuz za wiele oczekujesz. Powodzenia ) Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 15.04.08, 14:28 Ten bendzie siem piekle palil. heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 15.04.08, 14:44 a ty bendziesz skorkom w kotle mieszal Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy jednak inwestujaca polonia jest durna 15.04.08, 15:26 pieprza o inwestycjach a nie maja pojecia o realiach miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,5117104.html Odpowiedz Link Zgłoś
ratpoles_tamer Re: jednak inwestujaca polonia jest durna 15.04.08, 15:40 A co to może obchodzić inwestora? Przecież ziemi nikt nie ukradnie. Wynajętego domu zresztą też nie. W swoich inwestycjach się nie mieszka. Dziś są już zresztą lepsze okazje na sprzedaż, nie na zakupy. Przez trzy ostatnie lata można było zarobić ogromny szmal na podmiejskich działkach budowlanych, domach i mieszkaniach. I można to było przewidzieć obserwując rynek nieruchomości w Portugalii i Hiszpanii po ich wejściu do EU. Spóźnialskim pozostały już tylko ochłapy w Rumunii i w Bułgarii. Bo inni dawno już tam są. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwawadera2 Re: jednak inwestujaca polonia jest durna 15.04.08, 16:06 Tak latarnick, od 27 lat w New Jersey. Ty rowniez? Pozdrawiam Wadera Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Ten wątek to przykład 15.04.08, 16:24 kontrowersyjnie podważanego na tym Forum 'słoneczka w doopie' wg Zupy. No więc czytam i okazuje się, że to Polacy okryli i donieśli światu o możliwości inwestowania w nieruchomości!!! Stało się to na skutek przeżywanego 'boomu' w Polsce oraz nie ukrywanej euforii z tego powodu tysięcy tych co już zarobili oraz milionów tych 'wannabes' którzy mają nadzieję, że też zarobią. Ta bajka już się kręciła na wielu innych rynkach światowych - uzupełniam tylko, bo tłumy radośnie wyglądające na tym watku wydają się być w amoku, który ja z koleji miałam już okazję obersować kilka razy w swoim krótkim życiu. Jest to dosyć zatem nudne - bo papierowi milionerzy - czy bogaci w nieruchomości i wypstykani z gotówki to smutny widok gdy w ciągu miesiąca rynek odwraca się ogonem i pokazuje gołe doopsko takowym. Przez pierwsze pół roku jest nadzieja, że może to tylko chwilowe zachwianie i w następnie wszystko wróci do normy. Po dwóch latach nerwy puszczają zaczyna się upychanie nieruchomości. Po trzech upycha się sporo poniżej ceny zakupu i tutaj się okazuje naprawdę kto miał a kto udawał.hehehe Okazuje się też kto liczył a kto się przeliczył z własnymi mozliwościami. Po czterech jest już spokojnie bo 'spekutanci'i papierowi wrócili do supermarketów sortować mrożonki na półkach... Inwestować czyli kupować i sprzedawać należy. Należy też wiedzieć kiedy wyjść w ramach tego co się palnuje. W ramach też tego co się nie palnuje, bo życie ma swój plan osobny. Rynek Polski zaczyna odczuwać pewnego rodzaju zmiękczenie na dzień dzisiejszy - moja obserwacja, a lubię obserwować. Mieszkania idą zazwyczaj pierwsze, póżniej cała reszta. (nikt nie wiem dokładnie tego odnośnie rynku, który pierwszy raz przezywa taką 'głupawkę') W cyklu recesji ziemia jest długotrwałą inwestycją - może być 10, lub 15 lat. Życzę więc powodzenia i umiaru. A słuchać zawsze należy 'gut feeling' Kan Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Ten wątek to przykład 15.04.08, 16:49 aksiegowy napisał: > Nic dodac nic ujac ODP: Słuchać też należy księgowego - bo ten rozliczał nie jednego 'dewelopera'. 5% - eheheheheh Kan Odpowiedz Link Zgłoś
aksiegowy Re: Ten wątek to przykład 15.04.08, 17:56 5% i to zakladajac zero kosztow wlasnych - takich jak podatek, naprawy, czynsz. W NY tez mozna bylo sprzedac za 40 razy adjsuted cash flow (czyli 2.5%). Polska teraz tez tak wyglada. Ale gdy zarobki poszybuja do gory to i czynsze wzrosna. Zycie pokaze. AK Odpowiedz Link Zgłoś
mrouzo Tylko udajesz,czy naprawdę nic nie rozumiesz? 15.04.08, 18:49 kan_z_oz napisała: nwestować czyli kupować i sprzedawać należy. Należy też wiedzieć > kiedy wyjść w ramach tego co się palnuje. W ramach też tego co się > nie palnuje, bo życie ma swój plan osobny. > ---- O to właśnie chodzi ! Nie porównuj sytuacji w Polsce do tej, która panuje od lat na świecie. Polska dopiero wchodzi na te wyżyny wzrostów i spadków. Tu chodzi o to, że był wyjątkowy i JEDYNY w życiu skok, który się już nie powtórzy. Wynajem kupionych sklepów czy mieszkań przynosi raz większy, raz mniejszy zysk, ale kapitał został pomnożony przez 3 - 6 razy. Ziemia jest jeszcze tańsza od europejskiej i cały czas do niej zmierza. Tu wzrost kapitału jest jeszcze większy, choć bieżących zysków z tego nie ma, tylko śmieszne koszty z racji braku podatku katastralnego w Polsce. Jak lubisz Kan to trzymaj gotówkę w banku, ale pamiętaj, że tam Ci ten cały majątek zeźre inflacja. Zrozum jeszcze nigdy na świecie żaden kraj nie szedł tą drogą. Od komuny do UE. Tak było w Portugalii, Hiszpanii, Grecji i tak BYŁO w Polsce. Teraz tak się dzieje w Rumunii, Bułgarii i koniec. Taka okazja już się nie powtórzy. Będą wzrosty i spadki, ale tak dużego wzrostu i tak małych spadków nie będzie już nigdy. To jest zwykłe dochodzenie do cen europejskich w krótkim czasie i na tym polega wygrana tych, którzy zainwestowali swe nadwyżki. Nadwyżki! na hektary i całe piętra domów, a nie tam jakieś kredyty na jedno mieszkanie i liczenie jakiegoś zwrotu 5%. Zwroty są po 500%, tylko po co je teraz realizować, skoro teraz wolno, ale cały czas rośnie. A gotówkę to się zbiera z tego, Kan na bieżąco. Kto poszedł w giełdę szybko dużo zyskał i jak się w 2007r nie wycofał to stracił. Kto poszedł w nieruchomości przed 2006r. zyskał dużo więcej, zarabia i zyskuje nadal. Ceny 2500,- zł za metr mieszkania nie wrócą już nigdy. Tak jak nie wrócą już ceny działek budowlanych. (były po 25 zł za metr) Odpowiedz Link Zgłoś
aksiegowy Re: Tylko udajesz,czy naprawdę nic nie rozumiesz? 15.04.08, 20:22 alez czemu sie pienisz - nikt nie napisal ze investowanie w Polsce to byla zla rzecz. wrecz przeciwnie - byla okazja - takie okazje zdarzaja sie ciagle i tu i tam - kwestia wyboru, wiedzy, odpornosci na ryzyko, posiadanej kasy itp. Pisze ze dzis to moze byc risky business - a kiedys to byl no brainer. Polska nigdy nie bedzie New England/California Europy - lecz raczej Pensylwania lub Ohio. Tam ceny sa duzo, duzo nizsze niz w NJ, NY, MA, czy CA. Ot juz tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
mrouzo Re: Tylko udajesz,czy naprawdę nic nie rozumiesz? 15.04.08, 22:10 aksiegowy napisał: alez czemu sie pienisz... Polska nigdy nie bedzie New England/California Europy - lecz raczej > Pensylwania lub Ohio. Tam ceny sa duzo, duzo nizsze niz w NJ, NY, > MA, czy CA. Ot juz tak jest. ----------- Przede wszystkim ja się nie pienię, a mój post był ripostą dla Kan. Oczywiście, że ceny nieruchomości w Polsce będą zawsze niższe od podobnych w Europie Zach. Nie twierdzę, że będzie inaczej. Ja tylko uważam, że taki skok cen, jaki ostatnio był w Polsce nigdy się już nie powtórzy i ceny nigdy już nie wrócą do swoich wartości wyjściowych, bo było to związane z przeobrażeniami w kraju i wejściem Polski do UE. Poprzednie ceny, jeszcze z czasów komuny nijak się miały do rynku kapitałowego Europy. Te ceny tylko zniwelowały różnice i wiadomo, że zawsze będą niższe niż w krajach bardziej rozwiniętych. Takich cen apartamenty w Polsce raczej nigdy nie osiągną: muzyka.onet.pl/10174,1729768,plotki.html Ale też tylko na nich można było w dwa lata zarobić tak jak nigdzie w Europie dotąd. Kupić i sprzedać i mieć duużo więcej gotówki, którą tak kocha Kan. Ale ona tego nie zrozumie bo porównuje to do normalnych zmian koniunktury na rozwiniętym rynku nieruchomości. Byłem osobiście doradcą kilku Polonusów z US, którzy przy wysokim kursie $ kupili po kilkanaście tanich mieszkań i dwa lata później sprzedali je z ogromnym zyskiem, zamieniając złote z powotem na dolary, ale już przy tanim kursie dolara. Zaobili w dolarach podwójnie. Chcieli to powtórzyć, ale tego powtórzyć już się nie da. Oni nie wedzą co to jest Forum Polonia GW. Umieją za to liczyć i wykorzystali znajomość j. polskiego i swoje korzenie do pomnożenia swoich oszczędności tuż przed emą. Sami przyznali, że w życiu się tak nigdy nie odbili. No bo niby jak? Z pracy własnych rąk i uciułanych oszczędności. I jeszcze przy okazji szczęki sobie w kraju podmienili, bo ww US nie było ich na to stać. I to pracując cały czas ma nie najgorszych etatach. Niestety dowiedziałem się też, że pazerny amerykański fiskus się ich czepia i czyha na ich legalnie zarobione baksy poza granicą US. Ot pazerne te urzędasy w Hameryce. Chcą okraść swoich współobywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
kan_z_oz Re: Tylko udajesz,czy naprawdę nic nie rozumiesz? 16.04.08, 02:25 Pozwoliłam sobie tylko zauważyć, że to co opisujesz jako jedyną i niepowtarzalną okazję zdarzyło się już na innych rynkach. Cieszę się ogromnie więc 'zarobiłeś', oraz Ci 'bezzębni' Właśnie te skoki cenowe ziemi, zaistniały wcześniej na wielu innych rynków światowych, w różnych okresach czasu. Mowę sprzedawcy - jedyna, niepowtarzalna okazja - nigdy już się nie zdarzy, ostatnia ziemia na planecia ziemia - znam. Już nigdy nie kupisz nic poniżej 2,500/metr w Polsce? www.miklewscy.com.pl/oferty.php?t=0 Kupisz - pół roku temu jeszcze nie - teraz już tak. To na zdjęciu uważam, że jest zawyżone. Większość zresztą około 2,500/metr. Nowe - próby upchnięcia w granicach 3,800/metr. W czercu 2007 była mowa, że pójdą powyżej 4,000/metr. Spoko, to tylko gra w 'monopol'. Pozdrawiam Kan Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Tylko udajesz,czy naprawdę nic nie rozumiesz? 16.04.08, 08:36 to nie prawda, ze to sie zdazylo tylko w polsce i tylko w tym czasie. mamy przyklady w wlasnego podworka gdzie dzialka kupiona w 2000 roku juz w roku 2005 kosztowala 7 razy wiecej. inwestowac w polsce jak tu w usa sa jeszcze wieksze przebitki? bzdura. i to nie prawda, ze to zdaza sie raz w zyciu. obecnie ceny domow w usa sa tak niskie, ze kupujac dzisiaj juz za 2, 3 lata bedzie przebitka 200%. oczywiscie nie wszedzie jednakowo. na inwestycje kazdy czas jest dobry i inwestowac trzeba. nigdy nie mozna sobie pozwolic na trzymanie pieniedzy w banku. to moga robic drobni ciulacze ktorzy zawsze beda biedni. a to co tu niektorzy probuja tak deskredytowac tzn zadluzenie w bankach, jest jak najbardziej celowe i z gruntu korzystne. prawdziwy biznesmen obraca wielkimi pieniedzmi a konto oszczednosciowe ma puste. ma przy tym olbrzymie zadluzenie, oczywiscie adekwatne do posiadanego kapitalu i osiaganych przychodow. Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: Tylko udajesz,czy naprawdę nic nie rozumiesz? 16.04.08, 18:10 wiesz, z tym zaadluzeniem to troche tak jak daniem malpie brzytwe. Moze sie ogolic a moze sie pochlastac, you newer knows. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Tylko udajesz,czy naprawdę nic nie rozumiesz? 16.04.08, 19:00 zagadeknaukowy napisała: > you newer knows. Pardone muła??? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: jednak inwestujaca polonia jest durna 15.04.08, 23:46 masz zerowe pojecie o posiadaniu ziemi 'ze niby nikt ci jej nie ukradnie' Z tym 'niemieskzaniem' tez dales doopy. NAjlepiej powroc do czynnosci fizjologicznej i przestan cytowac wersety z Nowego Dziennika. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek_z_portu Re: jednak inwestujaca polonia jest durna 16.04.08, 09:23 Towarzyszko redaktorka, uswiadomnijcie go, wt wiecie wszystko. Przeceiz to wy posiadacie te fabryki i businessy. Nie wspomne o wielkich jajach, ktore swiadcza o mozliwosciach umyslowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian co tam domy 15.04.08, 17:16 bonk w chlewnie zainwestowal i teraz mu wszystko kolo skorki lata ma tam swojom maciorem i nic mu wiencej do szczenscia nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
mrouzo Re: co tam domy 15.04.08, 18:50 W Polsce to nie jest najlepszy biznes, bo za dużo jest wieprzowiny na rynku i ceny lecą na pysk. Ludziska coraz mniej teraz tego jedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy z tym wynajmowaniem to was niezle pogielo 15.04.08, 23:51 jak sie wynajmuje to sie trzeba liczyc ze wynajmujacy zje sciany. Z drugiej strony, wynajmujacy sie wyprowadzi i zostawi was z tym kramem - do remontowania. Albo pozwie was do sadu za nietolerancje. Mozecie sie wtedy bronic przez adwokatow do usranej smierci. MAm wrazenie ze jakies pomylone malolaty pisza o RE i wynajmie. Wynajmowanie teraz jak meisiac jest za darmo, sprowadz przyjaciela a dostaniesz $1000 gotowka, takie to raje wynajmowania. Wait for the health department az zrobi wam kepisza. Zacznijcie ludzie czytac Gazete Prawna, chyba ze was na to nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
krzywy_wacek_ontariana Re: z tym wynajmowaniem to was niezle pogielo 16.04.08, 02:41 panie zagadek a gdzie kupic ta gazete bo do kiosku mam daleko,panie,no Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: z tym wynajmowaniem to was niezle pogielo 16.04.08, 05:42 pogielo ci krzywe paluchy przez klawiature? Pstryknij w link Gazety prawnej cmoku a zaraz dostaniesz pdf, tylko ze musisz miec pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
krzywy_wacek_ontariana Re: z tym wynajmowaniem to was niezle pogielo 16.04.08, 05:48 panie zagadek co pan taki nerwowy,ja tylko pytalem,juz dobrze panie same tu nerwusy ja juz nie chce zadnego pfd ani opr poczytam sobie co innego,nie Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: z tym wynajmowaniem to was niezle pogielo 16.04.08, 09:15 una taka prawna jak te cale bulbonskie prawo - calkiem na lewo. W bulbie to zarabiali tylko cwaniaczki pomnazajac narodowa korupcje. Lewe przydzialy, konfiskata gruntow...itd. Wystarczy jeszcze poczekac i w Strasbourgu odzyskac coscie ukradli -qwy i zlodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: z tym wynajmowaniem to was niezle pogielo 17.04.08, 20:47 ty, nie szukaj sobie kolegi bo my ci tu razem zrobimy krzywego wacka! Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: z tym wynajmowaniem to was niezle pogielo 16.04.08, 08:50 nadau, to co prezentujesz typowo polskie myslenie. bo w polsce ludzie nie maja szacunku do czyjejs wlasnosci. znam takich polakow ktorzy wypozyczajc samochod zajezdzaja go lub robia tak dla zabawy rysy i naciecia zeby pozostawic po sobie pamiatke. to z ramach zazdrosci, ze ktos na nim zarobil pare dolarow. podobnie z mieszkaniami. tu w usa ludzie szanuja czyjas wlasnosc. dbaja o nia bardziej niz o swoja. tu niema ryzyka, ze ktos zdewastuje dom czy mieszkanie. zwykle, depozyt wystarcza na pozniejsze naprawy czy malowanie. samo wynajmowanie staje sie biznesem jak wynajmuje sie kilka domow czy mieszkan. wynajmowanie jednego to zarabianie na kino. zwykle robi sie poto aby ktos splacal nasza pozyczke. w dluzszej perspektywie to moga byc jakies pieniadze. sa jednak lepsze inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: z tym wynajmowaniem to was niezle pogielo 16.04.08, 09:24 Nie wiem po jaka cholere tlumaczysz hawajski bulbiakom jak sie robi interesa w Ameryce. Onie znaja tylko wlasna "ruska prawde. Na gruntach sie nie zarabia, bo trzeba doplacac z wlasnej kieszeni podatki ect. W bulbie ceny poszly do gory, bo szal na emigracje nastal i ludziska nie chca wyjezdzac w samych gaciach.. Na walizkach siedza i czekaja na frajera co by z niego wycinac jak najwiecej, bo sie na strat emigracyjny przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: z tym wynajmowaniem to was niezle pogielo 16.04.08, 18:09 a ja nie wiem jak ty mozesz rano wstac i nie pyerdolnac sie gumowym mlodkiem w przysadke mozgowa. Popatrz na hawajskiego i bierz z niego przyklad, ty dziergany ciacmoku. Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: z tym wynajmowaniem to was niezle pogielo 16.04.08, 18:08 sluchaj, to bylo pisane nie do cibie! To bylo pisane do tych wyjechanych cmokow polonijnych ktorych jedynym cenzusem sa dziergane tatuaze kryminalne i odsiadka w kamieniolomach. Ty jestes osoba cywilizowana o innych potrzebach niz te lajzy majaczace o inwestycjach. Przepraszam ze tego nie wyjasnilam wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 16.04.08, 18:04 www.gazetaprawna.pl/prenum bo zadna wiedza nie jest tak poprawna jak Gazeta Prawna!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zagadeknaukowy Re: Kto nie kupił kilka metrów ziemi w Bulbonii 16.04.08, 18:06 zdrowiem szczesciem pomyslnosciom tchnie Gazeta Prawna gosciom! Odpowiedz Link Zgłoś