Dodaj do ulubionych

Polacy juz spakowani

IP: 5.3.1R* / *.telenet-ops.be 23.10.03, 12:19
naprawde myslicie,ze tysiace ludzi wyjada z Polski,zaraz po przystapieniu Polski do Unii?jakos
zapominaja o okresach przejsciowych,i maja wizje wygodnych domow,dobrze platnej pracy i
opieki socjalnej,wszystko prezencie od rzadu nowego kraju osiedlenia,czy to nie piekna
perspektywa?uwazam,ze wiekszosc sie rozczaruje,
Obserwuj wątek
    • Gość: Barka Wowy Re: Polacy juz spakowani IP: 195.182.168.* 23.10.03, 12:44
      Gość portalu: Pingi napisał(a):

> naprawde myslicie,ze tysiace ludzi wyjada z Polski,zaraz po przystapieniu
      Polsk
      > i do Unii?jakos
      > zapominaja o okresach przejsciowych,i maja wizje wygodnych domow,dobrze
      platnej
      > pracy i
      > opieki socjalnej,wszystko prezencie od rzadu nowego kraju osiedlenia,czy to
      n
      > ie piekna
      > perspektywa?uwazam,ze wiekszosc sie rozczaruje,

Oczywisice, ze sie rozczaruja. W Polsce wszyscy oczekuja cudu, ktory ma
      nastapic latem przyszlego roku. Cudu nie bedzie. Nic sie nie zmieni. Ci, ktorzy
      chcieli i co wazniejsze potrafili, to juz zdazyli wyjechac nie czekajac na
      niczyja pomoc. Reszta, niestety, tylko chce.
      Oczywiscie zycze wszystkim zaintersowanym zebym to ja sie mylil.
      • Gość: bruno555 Re: Polacy juz spakowani IP: *.proxy.aol.com 23.10.03, 13:01
        do odwaznych swiat nalezy
        a reszta na PGR-y
    • Gość: wadera Re: Polacy juz spakowani IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 23.10.03, 20:26
      Pinga,ja zycze kazdemy kto tylko chce, zeby mial mozliwosci wyjazdu. Wreszcie
      poznaja smak emigracjii .... i sie naprawde rozczaruja. W prezentach to w
      Polsce dostaja: studia za darmo, opieka spoleczna , na emerytury juz majac 55
      lat/ toz to niedopomyslenia na zachodzie./ A 65 nie laska panowie i panie?/
      W Usa juz nawet dluzejsad((( . Powodzenia zycze, i jak najminiej rozczarowan.
      W razie co, Ojczyzna zawsze przyjmie spowrotem - glowa do gory i w swiat
      marszowym krokiemsmile))))))))
      • Gość: wadera Re: Polacy juz spakowani IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 23.10.03, 20:31
        Tylko upraszam jak bedziecie wracac to z pochylonym czolem ku chwale Ojczyzny
        zawiedzeni emigranci.
        • Gość: Emigrant Re: Polacy juz spakowani IP: *.web.thalamus.se 23.10.03, 22:18
          Przesadzasz wyjechalem z Polski i nigdy bym tam nie powrócił, znam język mam
          kontakty i rodzinę mogę tam załatwić sobie dobrą pracę. Ale wolę pracować do 70-
          ki ale żyć godnie.
          Nigdy na saksy i gdy dorywcza praca nigdy poniżanie ten kraj nie miał i nie ma
          przyszłości ludzie emigrowali i emigrują nadal, część żyje napewno bardzo
          dobrze ale liczy się ogół - przecież to wegetacja.
          Po tygodniu pobytu w Polsce mam dosyć - pewnie że można się przyzwyczaić i
          można tam żyć ale co to za życie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka