Dodaj do ulubionych

narozrabiali na Cyprze,obciach poslow!

05.12.08, 03:17
i znowu afera z polskimi poslami na Cyprze ,niby na
wakacajach byli i zachlali pale tak ze podemolowali wozki go
kartowe od gry w golfa ,pijani jezdzili po terenie hotelowym ,a
kiedy policja chciala ich uspokoic zaslaniali sie imunitetem

Obciach !! na caly pysk !! znowu skomentowano ,- pijany jak polak
[posel],,,,,,,,
Obserwuj wątek
    • gadajaca-glowa Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 05.12.08, 04:02
      kagann napisała:
      > Obciach !! na caly pysk !!

Kagan samica sie martwi? Taki jest rezultat, jak sie nie wie kogo
      sie na posla wybiera. Glupie buractwo wybiera jeszcze glupszych od
      siebie i taki jest reultat.

Dzieki Bogu nie mieszkam juz w tym kraju.
      • spejsmen Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 05.12.08, 10:07
        To byli poslowie z PiSu. Za rzadow PiSu zaobserwowalem np. pijanego,
        cuchnacego woda na kilometr, konsula w ambasadzie RP w Nikozji...
        PiSuary to zwykle chamy, co sie przy pomocy radyja z ryjem dostaly
        na salony... sad
        • odal_sie_dziadu Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 05.12.08, 19:30
          a jakie to ma znaczenie czy to byli poslowie z PiSu czy innych
          organizacji ,sa polskimi poslami i zrobili totalny
          obciach ,wystawili znowu polakow na posmiewisko !!
          • gaassarbajter Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 05.12.08, 19:40
            Ma znaczenie, bowiem PiS to zgrupowanie zrzeszajace najwieksza ilosc
            ciemniakow i oszolomow w calej historii Polski.
            • kagann Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 05.12.08, 20:09
              a kto ich wybral ???????????

takie same oszolomy i ciemniaki zalegajace obszar miedzy Wisla a
              Bugiem !!!
              • kagann Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 06.12.08, 13:02
                w sejmie jest prowadzone sledztwo ! o tych oszolomomach
                • prawdziwawadera2 Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 07.12.08, 03:57
                  Jak skancza dochodzenie w tym sejmie to niech swiat powiadomia o
                  wyrokach jakie zapadly na tych poslow-oslow.
                  Tylko co to zmieni?
                  Opinia juz poszla w swiat i tego niczym nie wymazesz.
                  Teraz wiecie dlaczego nawet babcie 77-letnie sa wracane do Polski z
                  lotnisk w USA.
                  Boze, Ty to widzisz i nie grzmisz?
                  Ja cie prosze Bog zrob to dla mnie i zapobiec zniesieniu wiz dla
                  Polakow.
                  Szczerze bardzo, bardzo szczerze Cie o to prosze.
                  Twoja oddana Ci Wadera
                  • waran_z_komodo Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 07.12.08, 04:52
                    wiesz, to ze ciebie zawrocili z powodu wieku to jest jakas troche nienormalna
                    sytuacja, musisz przyznac.
                    • prawdziwawadera2 Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 07.12.08, 05:49
                      waran.
                      Przeczytaj to co napisales 3 razy i zastanow sie nad sensem tego o
                      czym piszesz.
                      Ps.
                      Kociu mnie nikt nie zawrocil i nie zawroci z zadnej mojej zyciowej
                      drogi. A Ameryka przyjela mnie z otwartymi rekami,od 22 lat jestem
                      pelnoprawna, dumna obywatelka USA.
                      Pozdrawiam mimo wszytko
                      Wadera
                      • waran_z_komodo Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 07.12.08, 06:09
                        kocio nie musial czytac bo kocio, tfu, waran, majac wiele wad ma jedna naczelna
                        zalete: ma qreska pamiec. Otoz waran wypuscil pania prawdziwa wadere zeby sie
                        usmiechnela a tymczasem pani wadera chyba pracuje w zakladzie pogrzebowym lub -
                        ba moze nawet w krematorium gdzie powaga jest cnota zawodowa. 22 lat wadzia to
                        jest w USA bo na obywatelstwo trzeba odliczyc 5+1 czyli szesc. Z matematyka jest
                        szanowna pani na bakier.
                        • danuszek Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 07.12.08, 08:04
                          dlaczegoa 5+1 ? na zielona karte mozna czekac do roku,pozniej 5 i po zdaniu
                          jeszcze do roku na uzyskanie certyfikatu razem do 7 lat ale tez mozna wziac
                          slub z citizenem i wtedy max bedzie 1+3+1=5 no chyba,ze sie ma inne przywileje
                          hehehee
                          • danuszek Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 07.12.08, 08:21
                            a zreszta nie wazne ile lat wazne,ze dumna
                            • odal_sie_dziadu Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 07.12.08, 13:08
                              przyklad poslow - oslow,swiadczy o tym jak nas widza za
                              granica !!,to wlasnie takie jelopy ,w tym przypadku na najwyzszym
                              szczeblu wystawiaja opinie o Polakach !!

wizy do USA nigdy nie powinny byc zniesione dla dobra ogolu
                              Polakow.
                          • waran_z_komodo Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 07.12.08, 15:53
                            fakt! Jak ten czas leci, zupelnie zapomnialem o roku katorgi z zielona karta i
                            bez dowodu na nia. Sprobuj komus przetlumaczyc ze masz zielona karte jak jej
                            przez rok nie mozesz pokazac, a jesc cos trzeba?

A wiec rok na gc, teoretycznie 5 lat na obywatelstwo i min 1 rok czekania. Tyle
                            ze tu na forum zaraz sie odezwa eksperci (jedna juz sie odezwala ze jest 22 lata
                            obywatelka) ze oni dostawali wszystko z klucza podczas nie przerywajac snu.
                            Ostatnio mialem interesujaca rozmowe z polskim kanadolem: klal w zywy kamiec ze
                            mu to do niczego niepotrzebne bo i tak zyje w republice, heheheh. Count your
                            blessings, man, hehehe!
                            • odal_sie_dziadu Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 07.12.08, 16:46
                              Kellner zmieniles szybko nik na "baran z komodo" ,,heheheheheh!!

i tak cie tu rozpoznajemy phd Kellner !!!!!!!

hihihihihihihihiihihi!!

dzien bez dokopania phd Kellnerowi to stracony czas -
                              • immigration.au Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 07.12.08, 16:52
                                To raczej japek zmienil nicka... wink
                                • przyjaciel.twojej.zony Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 08.12.08, 04:41
                                  Mowia ...ze to Kellner ich sypnal.Nie chcieli go wziac na waleta do
                                  pokoju.....w hotelu.
                                  • spejsmen Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 08.12.08, 11:05
                                    Ich wina, ze nie znaja jezykow obcych, jak ich prezio Jarek...
                                    • bluff Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 08.12.08, 11:44
                                      dobrze,ze ty je swietnie znasz,kagan,jak twoja matura?juz nostryfikowana?
                                      • gaassarbajter Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 08.12.08, 12:11
                                        Martw sie lepiej swoj dyplom ukonczenia zlobka. Podobno otrzymal go
                                        twoj blizniak, a nie ty... wink
                                        • prawdziwawadera2 Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 08.12.08, 16:18
                                          oj-lapki mi opadaja jak czytam to o czym Wy naprawde nie macie
                                          zielonego pojecia a probujecie byc madrzejsi od Salomonasmile)
                                          Moje 22 lata bycia dumna obywatelkasmile) to 27 bycia w USA.
                                          A 5 lat pomiedzy, to brak funduszy na wyslanie aplikacjii na
                                          obywatelstwo.
                                          \Prawny nasz status po przyjezdzie do USA to "refuge".Ten status
                                          dostalismy juz w ambasadzie amerykanskiej w Austrii, co spowodowalo,
                                          ze odrazu mielismy "zielone karty", prawo do pracy .Praktycznie
                                          permanent resident ma takie same prawa wewnterzne w USA jak urodzony
                                          Amerykan z jednym wyjatkiem, nie ma prawa glosu..
                                          Czesto ma ograniczone mozliwosci podjecia pracy, szczegolnie
                                          goverment job, gdzie wymagane jest obywatelstwo.
                                          Tu jez wchodze w kompetencje "szczegolikow" a nie o to mi chodzi.
                                          My , po okresie 2 letniej "karencjii" w USA, mielismy pelne prawo do
                                          ubiegania sie o obywatelstwo. W tym czasie to okolo rok oczekiwania
                                          na interviu w urzedzie emigracyjnym.
                                          Ja poprostu nie mialam pieniedzy na to zeby zaplacici za nasze
                                          aplikacje na obywatelstwo. Dlatego zrobilam to troche pozniej.
                                          Proste.
                                          A teraz liczcie dalej te nasz 5-10 i wiecej lat oczekiwania na
                                          obywatelstwo.
                                          Ktos tam pisze o Canada, ze ktossmile)) nie potzrebuje obywatelstwa
                                          canadyjskiego. Znam takich Polakow w USA z naszej emigracjii, ktorzy
                                          do dzisiaj nie maja amerykanskiego obywatelstwa i mowia tak samo jak
                                          ten kanadyjczyk- jest mi ono nie potrzebne.
                                          I sie z tym zgadzam pod warunkiem, ze tutaj spedzi zycie. Chodzi mi
                                          o wysylanie emerytur amerykanskich do Polski. Nie bede sie wdawac w
                                          szczegoly o emeryturach- nie widze takiej potrzeby.
                                          Pozatem nie mam czasu. Biegne wyklocac sie urzedem miejskimsmile)
                                          Rok temu sprzedajacy zmienili "bakse wodna" przy corp , po czym
                                          inspektor z miasta zrobil odbior roboty i wystawili dokument
                                          stwierdzajacy, ze wszytko jest ok. Po 15 miesiacach przyslalai mi
                                          papier, ze chcieli zamknac doplyw wody do domu, bo lokator moj nie
                                          placil rachunkow za wode / amerykan zreszta/ i okazalo sie, ze
                                          zawor "pod klucz" jest urwany i musze to wymienic na wlasny koszt.
                                          Wzielam hydraulika, odkopalismy cala bakse i okazalo sie, ze
                                          zmieniona zostala tylko " baxa ochronna" czyli zewnetrzny cover
                                          zaworu. Natomiast wszytko inne jest zardzewiale, stare pewnie tyle
                                          ma lat co ten "domek". Ide dzisiaj "ich zapytac" co inspektorzy
                                          z "miasta" sprawdzali podpisujac dokument odbioru.
                                          Bede sie wyklocac o swoja racjesmile))jak beda uparci to wezme ich do
                                          court i tam sobie wyjasnimy sprawe.Nie chodzi mi pieniadze ktore
                                          bym zaplacila za wymiane , chodzi mi o principale. Nikt ze
                                          mnie "wariata" robil nie bedzie. Jak naprawde jestem glupia to niech
                                          mi to powie sedzia sadu amerykanskiego a nie jakis niedoksztalcony
                                          hydraulik z urzedu miejskiegosmile)))))
                                          Biegne-pa.
                                          Milego dnia zycze
                                          Wadera
                                          • waran_z_komodo Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 08.12.08, 18:24
                                            tobie opadaja nie lapki a czesci zapasowe. Motasz sie jak pogryzina w klatce. A
                                            wiec jestes w USA od roku 2001 a gc dostalas idiotko nie w Austrii tylko w USA.
                                            W AUstrii tylko ci powiedzieli ze dostaniesz gc jak dojedziesz do USA bo wielu
                                            nie dojechalo z roznych powodow, np nie umielis ie poslucgiawc widelcemm na
                                            kursie we Frankfurcie. A wiec po przyjezdzie dostalas NA GRANICY w swoim polskim
                                            paszporcie stempel ktory mowil ze masz prawo do podjecia pracy w USA ale nie
                                            bylo tam ani slowa o gc. To sie rozumialo samo przez sie 'ze masz gc' ale nikt
                                            tego nie rozumial z wyjatkiem kilku urzednikow specjalistow. Teraz zaczela sie
                                            jazda szukania pracy i przekonywania ludzi ze ten maly stempelek w jakims
                                            szemranym paszporcie z trzeciego swiata to gc. Praw nie mails tez na zakup broni
                                            i na wyjazd z mozliwoscia powrotu, byly rozne obwarowania.

Dopiero po roku moglas dostac GC. PO roku dopiero dostawalas dokument zwany GC i
                                            nie byl on koloru zielonego. tj po roku moglas sie dopiero starac o gc bo nikt
                                            ci nic nie dawal. Tzn kolejki, wizyty, papiery i placenie. W koncu dostalas to
                                            gc i teraz dopiero moglas zaczac oczekiwac na prawo o ubieganie sie o
                                            obywatelstwo, tzn oficjalnie 5 lat dodaj rok na poslizg. Czyli razem 7 jak
                                            zreszta skorygowal mnie danuszek powyzej (ty w ogole sprawdzasz swoja skrzynke?
                                            Lepiej sie pospiesz smile Jaka karencja 2 lata? Karencja to tylko rok a reszta
                                            wynikala z nieznajomosci przepisow. Z tym oczekiwaniem na interview tez
                                            zamulilas ale to juz zostawie w spokoju.

Nie wiem co to jest "baxa wodna" ale na wszelki wypadek radze nie jezdzic na
                                            rowerze;.... Juz cie widze w sadzie. 27 lat w USA a myslisz cwok z Pierdziszewa
                                            Sredniego.

oj-lapki mi opadaja jak czytam to o czym Wy naprawde nie macie
                                            zielonego pojecia a probujecie byc madrzejsi od Salomonasmile)
                                            Moje 22 lata bycia dumna obywatelkasmile) to 27 bycia w USA.
                                            A 5 lat pomiedzy, to brak funduszy na wyslanie aplikacjii na
                                            obywatelstwo.
                                            \Prawny nasz status po przyjezdzie do USA to "refuge".Ten status
                                            dostalismy juz w ambasadzie amerykanskiej w Austrii, co spowodowalo,
                                            ze odrazu mielismy "zielone karty", prawo do pracy .Praktycznie
                                            permanent resident ma takie same prawa wewnterzne w USA jak urodzony
                                            Amerykan z jednym wyjatkiem, nie ma prawa glosu..
                                            Czesto ma ograniczone mozliwosci podjecia pracy, szczegolnie
                                            goverment job, gdzie wymagane jest obywatelstwo.
                                            Tu jez wchodze w kompetencje "szczegolikow" a nie o to mi chodzi.
                                            My , po okresie 2 letniej "karencjii" w USA, mielismy pelne prawo do
                                            ubiegania sie o obywatelstwo. W tym czasie to okolo rok oczekiwania
                                            na interviu w urzedzie emigracyjnym.
                                            Ja poprostu nie mialam pieniedzy na to zeby zaplacici za nasze
                                            aplikacje na obywatelstwo. Dlatego zrobilam to troche pozniej.
                                            Proste.
                                            A teraz liczcie dalej te nasz 5-10 i wiecej lat oczekiwania na
                                            obywatelstwo.
                                            Ktos tam pisze o Canada, ze ktossmile)) nie potzrebuje obywatelstwa
                                            canadyjskiego. Znam takich Polakow w USA z naszej emigracjii, ktorzy
                                            do dzisiaj nie maja amerykanskiego obywatelstwa i mowia tak samo jak
                                            ten kanadyjczyk- jest mi ono nie potrzebne.
                                            I sie z tym zgadzam pod warunkiem, ze tutaj spedzi zycie. Chodzi mi
                                            o wysylanie emerytur amerykanskich do Polski. Nie bede sie wdawac w
                                            szczegoly o emeryturach- nie widze takiej potrzeby.
                                            Pozatem nie mam czasu. Biegne wyklocac sie urzedem miejskimsmile)
                                            Rok temu sprzedajacy zmienili "bakse wodna" przy corp , po czym
                                            inspektor z miasta zrobil odbior roboty i wystawili dokument
                                            stwierdzajacy, ze wszytko jest ok. Po 15 miesiacach przyslalai mi
                                            papier, ze chcieli zamknac doplyw wody do domu, bo lokator moj nie
                                            placil rachunkow za wode / amerykan zreszta/ i okazalo sie, ze
                                            zawor "pod klucz" jest urwany i musze to wymienic na wlasny koszt.
                                            Wzielam hydraulika, odkopalismy cala bakse i okazalo sie, ze
                                            zmieniona zostala tylko " baxa ochronna" czyli zewnetrzny cover
                                            zaworu. Natomiast wszytko inne jest zardzewiale, stare pewnie tyle
                                            ma lat co ten "domek". Ide dzisiaj "ich zapytac" co inspektorzy
                                            z "miasta" sprawdzali podpisujac dokument odbioru.
                                            Bede sie wyklocac o swoja racjesmile))jak beda uparci to wezme ich do
                                            court i tam sobie wyjasnimy sprawe.Nie chodzi mi pieniadze ktore
                                            bym zaplacila za wymiane , chodzi mi o principale. Nikt ze
                                            mnie "wariata" robil nie bedzie. Jak naprawde jestem glupia to niech
                                            mi to powie sedzia sadu amerykanskiego a nie jakis niedoksztalcony
                                            hydraulik z urzedu miejskiegosmile)))))
                                            Biegne-pa.
                                            Milego dnia zycze
                                            Wadera
                                            • spejsmen Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 08.12.08, 20:17
                                              Ale was tam traktowali w USA jak goovno. Ja dostalem w Kolonii
                                              niemalze od reki wizy imigracyjne do RPA i NZ. W NZ mialem od
                                              poczatku prawo do pracy, zasilkow itd., a w RPA, prawo do pracy.
                                              Samo sie rozumie, ze moglem (i dalej moge) w kazdej chwili pojechac
                                              do RPA czy NZ i ze moglem z RPA wyjechac i wrocic bez utraty prawa
                                              stalego pobytu...
                                              • waran_z_komodo Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 08.12.08, 20:21
                                                fakt niezaprzeczalny. Po prostu pogrywali sobie i przepisami urzedniczymi
                                                trickami. Dlaczego? Nie wiem. Czy w Niemczech sobie nie pogrywali? Tez sobie
                                                pogrywali i to dopiero. Czy w Polsce sobie nie pogrywali? Tez pogrywali. Nie bez
                                                powodu Czechow napisal Czynownika.
                                          • ontarian Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 08.12.08, 18:28
                                            prawdziwawadera2 napisała:

> Nikt ze mnie "wariata" robil nie bedzie.
                                            nikt nie musi robic, od dawna wariatkom jestes

> Jak naprawde jestem glupia to niech
                                            > mi to powie sedzia sadu amerykanskiego a nie jakis niedoksztalcony
                                            > hydraulik z urzedu miejskiegosmile)))))
                                            co za roznica kto ci to powie?
                                            niczego to nie zmieni
                                          • fan.club Taaa, a drosselklapa dalej ryksztosuje? ntxt 08.12.08, 18:35
                                            • spejsmen Re: Taaa, a drosselklapa dalej ryksztosuje? ntx 08.12.08, 20:21
                                              Nigdy nie ryksztosowala. Natomiast fizykus koronny naprawil mi
                                              ostanio feedbacki w laserowym zwierciadle anymaterii, abym mogl sie
                                              podziwiac tez i od srodka...
                                              Pozdr. smile
                                          • spejsmen Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 08.12.08, 20:14
                                            Czyli dostalas sie na oszustwo - naklamalas, ze cie w PRLu
                                            przesladowali, aby dostac azyl w Austrii i wize imigracyjna do USA,
                                            gdy jedynym twoim prolemem w PRLu byly kolejki po mieso... Przez
                                            takich jak ty, nie mamy wciaz bezwizowego ruchu do USA, bo tam sie
                                            wciaz obawiaja tej rzekomo olbrzymiej fali uchodzcow z Polski,
                                            chcacych, jak ty we wczesnych latach 1980., dostac sie za wszelaka
                                            cene do "Hameryki"... sad
                                            • danuszek Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 09.12.08, 00:56
                                              no ale teraz jest dumna obywatelka za zaslugi w walce z komuna,moze trzeba jej
                                              pomnik meczennika w PL postawic a moze obok kosciuszki ,jak mozesz
                                              podejrzewac,ze klamala chyba nie jest taka glupia bo jakby ktos doniosl np taki
                                              sciur to pewnie by jej te dumne odebrali,nie,to niemozliwe zeby klamala
                                          • danuszek Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 08.12.08, 20:16
                                            dlugo czekalas,zeby ci ktos prawde powiedzial i to kto hehee czy to nie
                                            przypadkiem polski hydraulik?
                                            • prawdziwawadera2 Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 10.12.08, 05:27
                                              Pzreciez od poczatku wiem, ze tutaj 80% piszacych to polscy
                                              hydraulicy-danuszku.
                                              Dlatego malo sie wdaje z wami w dyskusje, bo tak jak napisalam
                                              wyzej-lapki opadaja jak Was czytam!
                                              Ktos tam oblicza i tlumaczy mi jaki byl proceder z moja gc po
                                              przyjezdzie tutajsmile))))))))))))
                                              Ludzie!!!!! juz lepiej piszcie o tych dragach do s.ania bo w innych
                                              tematach naprawde malo macie do powiedzenia, chyba ze wrzucicie
                                              jakis "link-cytat", w ktorym cos od czasu do czasu madrego mozna
                                              przeczytac.
                                              Koncze dyskusje z Wami by Wam oszczedzic reszte ......smile
                                              Pozdrawiam
                                              Wadera
                                              Przepraszam, ze pozno odpisuje i wcale nie z mysla zeby podbijac ten
                                              glupi watek, poprostu nie mam czasu na pierdoly. Wpadam tutaj czytam
                                              wybiorczo cos nie cos i pedze dalej w swoje ciekawe bardzo zycie.
                                              pa
                                              • danuszek Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 10.12.08, 07:40
                                                no jak pedzisz to pedz,nie zatrzymuje
                                                • danuszek Re: narozrabiali na Cyprze,obciach poslow! 10.12.08, 08:21
                                                  aha a co z tym meczenstwem w twoim wydaniu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka