Dodaj do ulubionych

Ile pieniędzy możesz odłozyc miesiecznie ?

25.01.02, 21:51
JA OK. 2000 PLN
Obserwuj wątek
    • Gość: --Michal skad takie pytanie? IP: *.tiaa-cref.org 25.01.02, 21:58
      Szczerze! Nie rozumie motywow kierujacych osoba zadajaca takie pytanie. Moze
      uchylisz rabka tajemnicy? Jezli to ciekawosc, to czym jest ona spowodowana?
      dzieki.
      • dekster Re: skad takie pytanie? 25.01.02, 22:11
        Kupa ludzi w kraju nie może odłożyć niczego.
        Ci co jeszcze mogą, powinni się liczyć z tym, że za chwilę sięgnie się do ich
        kieszeni - no bo przecie bida !!!
        Odnoszę wrażenie, że wkrótce posiadanie będzie grzechem, jak wypielęgnowane
        ręce w czsie rewolucji w Rosji.
        A nadmar nędzy spowoduje, że będę mieć kaca z powodu tego, że jeszze coś mi
        zostało.
        Ponadto ciekawi mnie ilu ludzi mogących oszczędzać -rzeczywiście to robi.
        Zapytuję : ile możesz, nie ile odkładasz.............
        • Gość: --Michal w taki razie odpowiadam IP: *.tiaa-cref.org 25.01.02, 22:23
          Nistety nie do konca rozumie motyw, pozatym pytanie o sume jest troche
          niedyskretne. Z tego co zrozumialem to zliczasz ludzi mogacych odlozyc i tych
          co odkladaja. Wiece mozesz mnie zaliczyc do tych co moga i odkladaj. Jest to
          niewielka suma, ale przeciez po przekroczeniu wieku emerytalnego tzeba z czegos
          zyc smile.
          • jot-23 Re: w taki razie odpowiadam 25.01.02, 22:24
            Gość portalu: --Michal napisał(a):

> Nistety nie do konca rozumie motyw, pozatym pytanie o sume jest troche
            > niedyskretne. Z tego co zrozumialem to zliczasz ludzi mogacych odlozyc i tych
            > co odkladaja. Wiece mozesz mnie zaliczyc do tych co moga i odkladaj. Jest to
            > niewielka suma, ale przeciez po przekroczeniu wieku emerytalnego tzeba z czegos
            >
            > zyc smile.

tiaa-cref? smile)
            • Gość: Realista Re: w taki razie odpowiadam IP: *.il.us.prserv.net 25.01.02, 22:27
              Ja tez moge i odkladam.
            • Gość: --Michal Re: w taki razie odpowiadam IP: *.tiaa-cref.org 25.01.02, 22:34
              >>tiaa-cref

jot-23!
              "... dobre bo polityczne ..." smile, ale to niestety tylko klient, w dzisiejszych
              niepewnych czasach chcialo by sie byc tu na etacie smile.

PS. Jakos Cie nie widze w watku, ktory specjalnie otworzylem zeby Ci
              odpowiedziec. "lyk-end"
    • portugalczyk1 Re: Ile pieniędzy możesz odłozyc miesiecznie ? 25.01.02, 22:07
      Jebana polska debilna swinia.Zresz swoje gowna z glodu.Jedyne co odkladasz to
      suchy chleb dla konia.
      • Gość: gruszka Re: Ile pieniędzy możesz odłozyc miesiecznie ? IP: *.*.*.* 26.01.02, 13:18
        Sie masz portugalczyk , a ty jak zwykle kogoś zje...ś , może mu się należało
        a tak na marginesie to w styczniu nie odłożyłem nic a jeszcze dołożyłem 600 zł
        do szczęśliwego życia w naszym pieknym kraju (pracując w firmie która jest
        potentatem na rynku kart płatniczych ) niezła bryndza
        • Gość: zybi Grosz do grosza IP: 130.68.2.* 26.01.02, 15:49
          zarobione pieniadze odkladam w calosci do BANKU.
          - wydaje $100 na zakup stock --Janus, Balanced Fund i Strategic Value fund
          - za $150 kupilem maszynke do odgarniania sniegu
          Gdzie jeszcze mozna wydac pieniadze.??????
          Pracuje po to zeby zyc i wydawac zarobione $$ na przyjemnosci.
          • kops Re: Grosz do grosza 26.01.02, 15:58
            Zybi, napisz jeszcze, kto ciebie utrzymuje.
          • Gość: MalMal Re: Grosz do grosza IP: *.nyc.rr.com 26.01.02, 16:00
            Gość portalu: zybi napisał(a):

> zarobione pieniadze odkladam w calosci do BANKU.[...] Pracuje po to zeby zyc i
            wydawac zarobione $$ na przyjemnosci.

... jezeli, Zybi zarobione pieniadze 'w calosci' odkladasz do banku, jakie
            pieniadze wydajesz na przyjemnosci ...?...
            • Gość: JoeK Do MalMal i Kops RE: Zybi IP: *.rdu.bellsouth.net 27.01.02, 02:33
              Gość portalu: MalMal napisał(a):

> Gość portalu: zybi napisał(a):
              >
              > > zarobione pieniadze odkladam w calosci do BANKU.[...] Pracuje po to zeby z
              > yc i
              > wydawac zarobione $$ na przyjemnosci.

Kops napisal:
              "Zybi, napisz jeszcze, kto ciebie utrzymuje."

Mam podobny problem zrozumiec te logike. Zobaczcie moja dyskusje z tym osobnikiem
              na watku "Harowka". Goraco polecam....

>
              > ... jezeli, Zybi zarobione pieniadze 'w calosci' odkladasz do banku, jakie
              > pieniadze wydajesz na przyjemnosci ...?...

• jot-23 Re: Do MalMal i Kops RE: Zybi 27.01.02, 02:40
                Gość portalu: JoeK napisał(a):

> Gość portalu: MalMal napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: zybi napisał(a):
                > >
                > > > zarobione pieniadze odkladam w calosci do BANKU.[...] Pracuje po to z
                > eby z
                > > yc i
                > > wydawac zarobione $$ na przyjemnosci.
                >
                > Kops napisal:
                > "Zybi, napisz jeszcze, kto ciebie utrzymuje."
                >
                > Mam podobny problem zrozumiec te logike. Zobaczcie moja dyskusje z tym osobniki
                > em
                > na watku "Harowka". Goraco polecam....
                >
                > >
                > > ... jezeli, Zybi zarobione pieniadze 'w calosci' odkladasz do banku, jakie
                >
                > > pieniadze wydajesz na przyjemnosci ...?...
                >

nie jest to chyba AZ takie trudne do zrozumienia... mysle ze zybi ma na
                mysli "wszystkie" juz po uwzglednieniu "przyjemnosci" i.e kosiarka smile....
                odkalada w inwestycje...a stamtad pobiera np staly "income"....
            • Gość: zybi Re: Grosz do grosza IP: 130.68.2.* 27.01.02, 23:23
              Drogie dziewczatko MalMal
              teraz jest zima, jeziorka i inne bajorka gdzie plywam sa zamarzniete.
              Przyjdzie wiosna to z odkladanych drobnych do banku zrobimy uzytek.
              Zima jest teraz, wiec my zeglarze ciulamy drobne na lato.
              Zaprosil bym Cie na jacht ale Ty z byle kim nie chcesz sie zadawac.
              Co ci tam jakis smetny zeglarz Zybi bedzie robil propozycje. Tobie wystarczy
              wirtualny swiat. Co ci tam spieniona fala Atlantyku,,, Ty masz swoj intymny
              maly wirtualny swiat.
        • Gość: bogdan Re: Ile pieniędzy możesz odłozyc miesiecznie ? IP: *.proxy.aol.com 27.01.02, 03:01
          jestescie ciekawscy gorsi niz IRS
      • Gość: mik Re: Portugalczyk IP: *.turboline.skynet.be 26.01.02, 16:09
        Musisz tlumaczyc swoje teksty na Polski,nikt Cie nie moze zrozumiec.
        Co tam w Portugali?
        • Gość: zybi Malzenstwo --PARTNERSKIE IP: 130.68.2.* 27.01.02, 03:29
          A od czego porzadny czlowiek ma zone.
          Zona placi na zycie.
          Na koniec miesiaca jest - gola i wesola. Znaczy wydala wszystko
          - zywnosc
          - splata za dom do banku
          - za samochod
          - telefony
          - gaz, prad
          Jak trzeba miec przyjemnosc i na wakacje czas jechac to wtedy ja place.
          Ale ostatnio wymyslilem ze nawet za to nie bede placil.
          AMERYKA moze byc ZA DARMO.
          I jedziemy na te moje zagle za darmoche.
          A co , do tej pory placilem
          • Gość: Realista Internet za darmo... Zybi? IP: *.dialinx.net 27.01.02, 04:00
            Ja uzywam za darmo internet juz od jakiegos czasu. Ostatnio NetZero. Problem
            (jedyny) lezy tylko w tym, iz ograniczyli uzytek do 10 godzin miesiecznie.
            Kiedys byl nieograniczony...
            Czy znasz jakis innych providerow za friko?
            • jot-23 Re: Internet za darmo... Zybi? 27.01.02, 04:03
              Gość portalu: Realista napisał(a):

> Ja uzywam za darmo internet juz od jakiegos czasu. Ostatnio NetZero. Problem
              > (jedyny) lezy tylko w tym, iz ograniczyli uzytek do 10 godzin miesiecznie.
              > Kiedys byl nieograniczony...
              > Czy znasz jakis innych providerow za friko?

chyba sie skonczylo "za friko"... bylo za darmo jak frimy "internetowe" mialy
              kupe kasy, a zadnego planu jak zarabiac pieniadze, bo to w koncu internet...i
              jakos to bedzie...nowa ekonomia panie dziejku...
              • Gość: MICHAL Re: Internet za darmo... Zybi? IP: 194.103.189.* 27.01.02, 04:30
                Oszczedzam i to sporo.
                Przystojny wysoki w typie Pawla Delaga
                niech do mnie napisze.

ARTURKRAUZE@HOTMAIL.COM
            • Gość: zybi Specjalista od DARMOCHY IP: 130.68.2.* 27.01.02, 05:56
              Ostatecznie to nie kto inny jak ja "zybi" jestem spesjalista od DARMOCHY w USA.
              Korzystam od 10 lat z internetu i nie udalo mi sie zaplacic za ta przyjemnosc.
              No to po co ja przyjechalem tu zeby ...placic. ???????????????????????
              Ostatnio corka chodzi do szkoly, a studenci maja konto przez uniwersytet za
              darmo.
              • Gość: bogdan Re: Specjalista od DARMOCHY IP: *.proxy.aol.com 27.01.02, 06:28
                POLAK TO BRZMI DURNIE panie specjalisto
                staram sie nie zaczepiac ludzi ale te twoje za darmo to mnie zaczyna wq-c
                wazelina tez jest za darmo?
                jESTES NICZYM I ZMIERZASZ DO NIKAD
                Mezczyzna placi za siebie
                Ja nigdy nie czekam az mi ktos postawi
                JA STAWIAM JELOPIE BO MNIE NA TO STAC
                Jestes nudny dusigrosz
                have good day
              • Gość: bogdan Re: Specjalista od DARMOCHY IP: *.proxy.aol.com 27.01.02, 06:40
                Gość portalu: zybi napisał(a):

> Ostatecznie to nie kto inny jak ja "zybi" jestem spesjalista od DARMOCHY w USA.
                > Korzystam od 10 lat z internetu i nie udalo mi sie zaplacic za ta przyjemnosc.
                > No to po co ja przyjechalem tu zeby ...placic. ???????????????????????
                > Ostatnio corka chodzi do szkoly, a studenci maja konto przez uniwersytet za
                > darmo.

wspolczuje twojej CORCE ZONIE I WSZYSTKIM KTORZY od ciebie sa uzaleznieni
                finansowo
                wracaj do wycinania kuponow zamiast tracic czas w internecie
                Jako zem dobry czlowiek dam ci rade z mojego doswiadczenia
                ZAMIAST OSZCZEDZANIA NA PIERDOLACH SPROBUJ WIECEJ ZAROBIC PALANCIE
                i przestan teroryzowac rodzine i nas wszystkich na forum
                Pamietaj nie pomoga szczere checi z gowna bata nie ukreci
                Zastanow sie nim mi odpiszesz!!!!!!!!!!!
                • Gość: zybi Re: Specjalista od DARMOCHY -- do Boba IP: 130.68.2.* 27.01.02, 16:19
                  Drogi kolego Bogdan.
                  Na internecie jest strona stworzona przez milosnikow zeglarstwa. Ludzie maja
                  jachty i chcieliby poplywac z kims. Jakcht to nie kajak na 1 osobe. Jacht
                  zabiera na poklad 10 ludzi. Jest tam pelna automatyka, ze taka maszyna moze 1
                  czlowiek operowac bez problemu.
                  Ale ten czlowiek nie lubi samotnosci.
                  Ten czlowiek lubi innych ludzi.
                  Zeglarz to czlowiek ktory ma :
                  - doswiadczenie zyciowe
                  - doszedl do pieniedzy
                  - jacht jest dla jego przyjemnosci
                  Takich ludzi jest okolo 100 - podane sa adresy , nr telefonow i okreslenia
                  rodzaju zeglarstwa.
                  Regaty - szukam silnych i mlodych -
                  wycieczki -szukam takich co maja urlop
                  na niedziele - szukam chetnych.
                  Na dole jest dopisek, zabrac dobry humor , cos do jedzenia.
                  O zaplacie nikt nie pisze, to jest plywanie dla przyjemnosci.
                  To ze lubie plywac to nie wolno mi dac odpowiedzi na takie propozycje.?????
                  Renka napisala ze zaraz bandyci wywala mnie do wody albo zboczency . A w
                  najlepszym razie lajba sie wywroci i do konca zycia bede placil ubezpieczenie
                  ofiarom wycieczki.
                  Jak nie lubisz ludzi i plywania to nie opluwaj tych co robia wiele rzeczy za
                  darmo .

Ameryka to nie Polska.
                  Za DARMO w Polsce mozesz utargowac po gebie od takiego jak TY dziwoloaga.
                  W Ameryce ludzie sa ludzmi.

• Gość: mik Re: zybi kilka faktow IP: *.turboline.skynet.be 27.01.02, 17:27
                    Wczoraj udalo mi sie po 3 latach sprzedac lodz,motorowa.Jestem vice-kapitanem
                    klubu motorowodnego.Wiem jakie sa ceny na lodzie,statki i jachty.Wiem gdzie
                    najtaniej mozna kupic w europie,okazje.To co piszesz,to wyglada mi,ze nie masz
                    zielonego pojecia o jachtach.Przepraszam Cie,gdtbys napisal o zaglowce,to jest
                    bardziej realne.Prosze Cie,nie pisz durnot.
                    Pozdrawiam
                    • kops Re: zybi kilka faktow 27.01.02, 17:52
                      Mam takie jakies podejrzenie, ze to, co prezentuje zybi, wyplywa z choroby.
                      Niekoniecznie powaznej, ale jakiej, nie wiem. Psychiatra napewno by pomogl
                      blizej ja okreslic.
                      I sadze, ze ten rodzaj terapii grupowej, jaki sobie wybral, czyli stala
                      aktywnosc na tym wlasnie forum, wcale mu nie pomaga. Raczej odwrotnie.
                      Szkoda czlowieka.
                    • Gość: zybi Re: zybi kilka faktow IP: 130.68.2.* 27.01.02, 23:01
                      Kolego MIK ....motorowodniak to nie to samo co zeglarz.
                      Vice- kapitan to tytul dosc dziwny , w klubie na ladzie mozesz byc Vice -preZes
                      na jachcie nie ma Vice- kapitan, jest kapitan potem sa oficerowie.
                      My zeglarze uzywamy map i przyrzadow nawigacyjnych ktore pokazuja dokladnie
                      pozycje jachtu. Twoje wypowiedzi sa metne jak woda w szuwarach, piszesz ale nie
                      dokladnie , co ja zle napisalem ???
                      Moje posty mozna sprawdzic . lajba kosztuje drogo lub tanio
                      26' Macgregor Powersailer 2002 US$ 27,995
                      25' Catalina Sloop 1981 US$ 7,500
                      Na stronie
                      www.yachtworld.com/
                      dowiesz sie jakie sa aktualne ceny
                      Ja jestem milosnik zeglarstwa ale jeszcze nie posiadacz lodzi.

• Gość: G Re: Specjalista od DARMOCHY -- do Boba IP: *.dsl.hstntx.swbell.net 27.01.02, 18:45
                    To wcale nie sa durnoty. Mam lodz zaglowa w Kanadzie - dosyc mala bo tylko 26
                    stop, ale slyszalam o specjalnych programach gdzie ludzie wymieniaja sie
                    zalogami czy szukaja za darmo miejsca w zalodze na regatach. Jest to zupelnie
                    realne. Mamy liste dyskusyjna w mojej klasie lodzi i ludzie sie nawzajem
                    zapraszaja i wymieniaja. Nie jest to nic nowego. Zeglarze to troche inna grupa
                    ludzi - inne podejscie do zycia.
                    • Gość: mik Re: Specjalista od DARMOCHY -- do Boba IP: *.turboline.skynet.be 27.01.02, 19:07
                      Przpraszam ze sie wtracam.On pisze,ze posiada taki jacht,bynajmniej z tekstu
                      tak wynika.O ile tym sie parasz, wiesz o kosztach.To jest nie na kieszen
                      sredniego ciulacza i dla podkreslenia,ta elektronika.
                      Pozdrawiam.
                      Ps.Lubie ten sport,ludzie uprawiajacy go,z zasady sa fajni
                    • leosia Re: Specjalista od DARMOCHY do ..G.. 28.01.02, 04:34
                      napisz na ten adres to pogadamy o zaglach. Chcialem poplynac przez Ontario do
                      Toronto.
    • Gość: dekster patrzcie jak się lata gdy dupsko jest wolne od ... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 22:42
      bata.
      Państwo internauci z krajów daleki ale polecieliście w tym wątku !!! hoho
      Juliusz S. - mistrz dygresji bez watpienia byłby pod wrażeniem.
      Dziękuję.

hasło na dziś : bezinteresowne zacietrzewienie
      • jot-23 Re: patrzcie jak się lata gdy dupsko jest wolne od ... 27.01.02, 22:48
        Gość portalu: dekster napisał(a):

> bata.
        > Państwo internauci z krajów daleki ale polecieliście w tym wątku !!! hoho
        > Juliusz S. - mistrz dygresji bez watpienia byłby pod wrażeniem.
        > Dziękuję.
        >
        > hasło na dziś : bezinteresowne zacietrzewienie

rozumiem ze sie nie dowiedziales za wiele..ale to nie jest dobra formula zeby
        takie rzeczy sei dowiadywac...powaznie smile

• Gość: krysek Re: Ile pienie˛dzy moz˙esz od?ozyc miesiecznie ? IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 28.01.02, 01:33
      dekster napisa?(a):

> JA OK. 2000 PLN

ja $3K miesiecznie
      • Gość: zybi Do ....KRYSEK IP: 130.68.2.* 28.01.02, 01:40
        Kiedy mozna zobaczyc czy naprawde masz odlozone te pare drobnych.
        Kiedy pop;yniemy na windsurfingu kupionym za te odlozone.
        Ja cala zime odkladam sobie od ust i na lato kupie zaglowke.
        Aniutek byl z wizyta .. kiedy proponujesz rewizyte w twoim domku.
        • krysek Re: Do ....KRYSEK 28.01.02, 03:11
          Gos´c´ portalu: zybi napisa?(a):

> Kiedy mozna zobaczyc czy naprawde masz odlozone te pare drobnych.
          chyba sobie zarty stroisz????? urzad skarbowy , IRS czy co????
          > Kiedy pop;yniemy na windsurfingu kupionym za te odlozone.
          windsurfing jest , jednoosobowy zreszta i nie za odlozone.... za bierzace
          kolego
          > Ja cala zime odkladam sobie od ust i na lato kupie zaglowke.
          glodujesz??????
          > Aniutek byl z wizyta .. kiedy proponujesz rewizyte w twoim domku.
          domku nie mam a nie jednemy psu burek na imie ......../ tak w Twoim stylu/

• Gość: zybi Re: Do ....KRYSEK IP: 130.68.2.* 28.01.02, 03:37
            No to na deske sie zalapiesz czy nie.
            I co z zaglowka plyniemy czy nie
            Wiem ze jestes z NYC - jak domku nie masz to jestes Krysek od Aniutka
            • krysek Re: Do ....KRYSEK 28.01.02, 03:50
              Gos´c´ portalu: zybi napisa?(a):

> No to na deske sie zalapiesz czy nie.
              > I co z zaglowka plyniemy czy nie
              > Wiem ze jestes z NYC - jak domku nie masz to jestes Krysek od Aniutka

Zybi Detektyw ...........
              • Gość: zybi Re: Do ....KRYSEK IP: 130.68.2.* 28.01.02, 04:16
                Skoro znamy sie juz to mow mi ZYBI
                Wyslalem zdjecia na twoj adres
                Jak chcesz plynac ???
                na desce czy na zaglach ??
      • Gość: bogdan Re: Ile pienie˛dzy moz˙esz od?ozyc miesiecznie ? IP: *.proxy.aol.com 28.01.02, 03:42
        co za glupawe pytanie
        nawet IRS jest madrzejszy niz autor tego pytania
        Uwazaj cwoku bo ci powiem
        Naprawde trzeba byc idiota aby je zadac
        • Gość: zybi porownanie IP: 130.68.2.* 28.01.02, 04:13
          kazdy ma jakies osiagniecia, wiec pytajc chcemy sie porownac. czy inni tez maja
          dno , czy moze lepiej.
          • Gość: mik Re: Zybi IP: *.turboline.skynet.be 28.01.02, 13:55
            Nie chcialem Cie urazic,tylko nie mogac Cie zrozumiec,dlayego tak napisalem.
            Proponuje Ci, zebys jeszcze raz przeczytal swoje teksty,przeanalizowal i o
            wnioskach nam napisal.Dobrze?Co do mnie,niemam zadnych problemow,to o czym
            pisze jest prawda.Moge sie mylic w ocenie lecz o sobie pisze i mowie tak jak
            jest.
            Pozdrawiam.
            • Gość: zybi Re: Zyb do .....MIK IP: 130.68.2.* 28.01.02, 23:58
              Nie odbiegajmy od tematu
              Ile odkladasz i na co.
              Jakos nie napisales co robisz z zarobionymi pieniedzmi.
              • Gość: mik Re: Zybi IP: *.turboline.skynet.be 29.01.02, 14:24
                To ma byc to, o czym chcialem uslyszec w odpowiedzi?Wracajac do tematu.Jak to
                az tak Cie interesuje odp.Zarabiam tyle,zeby zyc godnie.Nie mierze na wyrost,
                zyje tak na ile mnie stac.Zeby byc czlowiekiem,to do tego odkladania,trzeba
                jeszcze miec honor,kulture i bardzo duzo rzeczy potrzebnych do zrozumienia
                zycia i ludzi.Ten temat podany,to jest cos wstretnego w samym sobie nie mowiac
                o jego autorze.Silac sie na jakikolwiek dodatkowy komentarz,dalbym odp.
                swiadczaca o madrosci pytajacego.
                Pozdrawiam Cie Zybi-VICE-kapitan portu
                Ps.Jachtem dowodzi sternik.
                • Gość: --Michal W kewsti formalenj IP: *.tiaa-cref.org 29.01.02, 17:20

Sternik steruje- jednostka plywajaca (nie tylko yacht'em czy lodzia zaglowa ale
                  tez drobnicowcem)

Natomiast dowodzi kapitan, a jak nie jest na miejscu dowodzeni to najwyzszy
                  ranga oficer lub wyznaczony.

Pomieszalem czy co? Prosze o wyjasnienia.
                  Ahoy!
    • Gość: kozak Re: Ile pieniędzy możesz odłozyc miesiecznie ? IP: *.telefony.com.pl 29.01.02, 14:44
      Przestancie plesc bzdury tylko napiszcie ile zarabiacie i ile odlozycie
      Ja zarabiam (niestety tylko) 1200 PLN a odkladam 100, coz mieszkam w Polsce !
      • Gość: mik Re: kozak IP: *.turboline.skynet.be 29.01.02, 15:36
        A co to mnie obchodzi ile Ty zarabiasz i odkladasz i vice-versa.
        Moj komfort zycia,a Twoj,to wilk i baran,z tym ze ja jestem tym baranem,
        spokojnym,pozywiajacym sie bez pospiechu.O wilku,uluz sobie sam proze.
      • aniutek Re: Ile pienie˛dzy moz˙esz od?ozyc miesiecznie ? 29.01.02, 15:47
        Gos´c´ portalu: kozak napisa?(a):

> Przestancie plesc bzdury tylko napiszcie ile zarabiacie i ile odlozycie
        > Ja zarabiam (niestety tylko) 1200 PLN a odkladam 100, coz mieszkam w
        Polsce !

i jestes w stanie za to zyc?????
        mieszkasz u siebie, masz rodzine, w jakim miescie......
        opowiedz jak to robisz....
        • Gość: jacal Re: Ile pienie˛dzy moz˙esz od?ozyc miesiecznie ? IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 29.01.02, 20:11
          Smutna dyskusja.Ile mozna odlozyc pieniedzy .
          Kazdy, kto zyje w USA na poziomie sredniej klasy, nie odlozy za wiele
          Wiekszosc Polakow w USA zyje na srednim poziomie tj jakas contractorka,
          skromny office, fabryka, sprzatania,jakas agencja turystyczna(padly paczki do
          Polski, bo po co wysylac , gdy w Polsce jest tego nadmiar, wiec lepiej wyslac
          kase i niech kupia sobie to, co lubia - bez narzucania np. koloru bluzki, czy
          fasonu, zmalala ilosc"nielegalnych", wiec agencje bazuja na Ruskich,
          Slowakach, Pepiczkach. Znam wielu Polakow, ktorzy w Polsce( pisze o emigracji
          z lat 80 tych)pokonczyli dobre studia w KRAJU, a tu pracuja jak powyzej - nie
          stac ich(niekoniecznie finansowo; bardziej mentalnie i jezykowo) na ten krok
          na przod, by nostryfikowac dyplom i przebic sie na tym rynku.Ci,co tu pisza o
          wielkich sukcesach, to wyjatki.Dodam, ze poskie dzieci tych emigrantoe z lat
          80'tych (emigracja post-solidarnosciowa) wysylane sa na najlepsze uczelnie i
          to bez znaczenia kim byli rodzice w kraju - prostacy ze wsi,intelignci. Kazdy
          pcha swoje dzieci jak najdalej. Warto, byscie o tym wiedzieli - mysle Wy w
          Kraju. Pierwsza generacja zawsze dostaje w d...e. Chce tylko podkreslic, ze
          nawet polski chlop z zabitej dziury pcha swoje pociechy jak najwyzej, nawet
          kosztem zanizania standardow wlasnego zycia.Dlatego pelne pychy posty, ktore
          czytacie sa tworem tej mlodej generacji, przynajmiej w wiekszosci.
          Do tematu:licze przecietna rodzine polska w ameryce(90%)
          ON - $15/h BRUTTO x 40h/tydzien = $600 X 0.75(~25%podatki - kazdy roznie, ale
          to standard dla rodziny) = $450 GOTOWKI
          ONA - sprzata i jak jest obrotna, to ma max $100 GOTOWKI dziennie = $500/tydz
          Poniewaz ON ma ubezpieczenia, Jej praca ma sens, bo nawet, gdyby skonczyla
          college, lub podobne, to jej zarobki w sensie gotowki nie beda tak wysokie-
          marne szanse(jak mawiaja Francuzi)Moja siostra jest jedna z glownuch
          menadzerek najbardziej wplywowych gazet w New Jersey i jej personalna
          sekretarka(babka jest wiecej, niz SUPER - siostra stestowala ich wiele po
          studiach) zarabia $15/h - cala reszta personelu(college jest wymagany minimum)
          to MAX $12/h, czyli $9 cach. Moja siostrzenica , laszencja 20 letnia po jednym
          z najbardziejn prestizowych uniwerkow USA George Washington University.
          Osobka nie chwalac z zajebista wiedza, ktora kazde drzwi otwiera bez PUKANIA i
          gebe ma wieksza, niz cala siec internetu, jest apodyktyczna jednostka
          przywodcza, o wiecej, niz przecietna bazie wiedzy
          ( wiekszosc Jej kolezanek, to male cipki(sorry)-prace ma obecnie za $12/h.
          gdzie studia cztero-letnie to $120tys credytu - Ona da sobie rade- a co inne
          "cipki"??????
          Do tematu:
          BRUTTO - CASH(GOTOWKA):
          ON = $450/tydzien + wszelkie ubezpieczenia
          ONA = $500/tydzien
          RAZEM = $950/TYDZIEN
          $950 X 52 TYGODNIE = $49400/ ROK
          wYDATKI
          DOM = ~$800 NORTGAGE X 52= $9600
          PODATKI MIEJSKIE = ~ $2500/ROK-dobra strefa
          UBEPIECZENIA DOMU =~ $ 150 x12 =$1800/rok- takie byle co
          WYWOZKA SMIECI = $50/KWATRAL X4 =$200/rok
          WODA = $100/ROK
          ASSOCIATES FEE = ~1000/ ROK(takie uslugi techniczne na terenie np odsniezanie,
          koszenie trawy, ogolne sprzatanie terenu, drobne naprawy, itp
          TELEWIZJA CABLOWA = $49/miesiac x12 = $588/rok
          INTERNET CABLOWY = $ 39/miesiac x12 =$468/rok
          ENERGIA = ~$100/miesiac- to srednia, bo w zime to nawet $160/mo-.latem max $160
          ( klimatyzacja), a w sezonie matrwym $50) =$1200/ROK
          Dwa samochody( to nie szpan, tylko koniecznosc, bo w USA komunikacja miejska
          jest daleka od potrzeb) :ubezpieczenia za dw $ 1500/rok
          REJESTRACJA~ $100/ROK/dwa samochody = $200
          Paoliwo - praca, wycieczki = ~ $1500/ROK
          ZYWNOSC 2+2 =~ $600/miesiac x 12 =$7200
          Splata samochodu = $350/miesiac x12 -$4200(jeden nowy w domu wsrod Polonii to
          standard)
          Razem=30tysiecy256 - to tak ogolnie
          Zarobki brutto = $49400
          wydatki-30tys256 = $19tys144- niby do banku---a reszta zycia tj ciuchy
          rozrywki wyjazdy na wczasy, nieprzewidziane koszty, zachcianki...itp
          To tyle
    • dekster no to już sobie poodkładałem - witam chude krowy 29.01.02, 16:10
      WŁAŚNIE OTRZYMAŁEM PROPOZYCJĘ Z GRUPY NIE DO ODRZUCENIA -PRZEJDŹ NA INNE
      STANOWISKO ZE ZNACZNĄ REDUKCJĄ ZAROBKÓW ALBO ODEJDŹ - A JAK CI SIĘ POWIEDZIE
      BĘDZIESZ MIEĆ NOWY DZIAŁ...........

NA DZIEŃ DZISIEJSZY MOGĘ ZATEM ODŁOŻYĆ 400 PLN.
      KONKURS TRWA.
      GDZIE SĄ GRANICE KOMPROMISU ?
      IDĘ SPRAWDZIĆ.
      DOBRZE, ŻE SPOTKAŁEM TŁUSTE KROWY
      • Gość: Polak Do Dekstera IP: 199.71.64.* 29.01.02, 20:14
        Podoba mi sie to ze piszesz prawde .Takie jest zycie .pozdrawiam i zycze pomyslnosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka