polonus5 19.06.09, 00:55 Z najnowszego sondażu CBOS przekazanego w czwartek PAP. 44 proc. Polaków pozytywnie ocenia PRL, niemal tyle samo - 43 proc. - negatywnie. www.wnp.pl/informacje/44-proc-polakow-pozytywnie-ocenia-prl,82752_1_0_0.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polonus5 Re: PRL - 44 proc. 19.06.09, 00:58 hotdoq1 napisał: a ty poltus jak oceniasz? ===================================================================== Nie oceniam bo nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: PRL - 44 proc. 19.06.09, 01:17 to normalka w przypadku przelomu gospodarczo-politycznego.NRD np.Albo Wietnam.Byly plusy i minusy.Czego sie nie znalo tego sie nie chcialo..he,he.. Odpowiedz Link Zgłoś
kupa.kazi Re: PRL - 44 proc. 19.06.09, 01:53 przepraszam,ze zapytam,polonus, no i co ma z tego wynkiac? wiesz dzisaj u mnie bardzo goraco,moze mUzg mi rozmiekczylo czy cus? Odpowiedz Link Zgłoś
hotdoq1 Re: PRL - 44 proc. 19.06.09, 02:16 przepraszam cie kupa, poltus to fantasta, mitoman, sklerotyk i zlodziej czasu swojego pracodawcy ale bledow ortograficznych to on nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: szerszy artykol 19.06.09, 06:55 – Zapisałam się w 1980 r. do PZPR, by służyć ludziom. Jestem przekonana, że większość członków partii czy urzędników myślała podobnie – mówi Sierakowska. […] Inaczej widzi to prof. Antoni Dudek, historyk UJ: – Wyniki nie zaskakują, gdy uświadomimy sobie, że w działalność opozycyjną w PRL angażowała się zdecydowana mniejszość społeczeństwa. Tymczasem z władzami czy z PZPR powiązanych było wielu Polaków. A nikt nie chce potępiać własnej przeszłości. […] Zadziwia niekonsekwencja Polaków. Z jednej strony twierdzą, że przeszłość powinni rozliczać historycy. Z drugiej chcą lata PRL uznać za rozdział zamknięty i de facto uniemożliwić badania nad nim – mówi Dudek. Jego zdaniem takie wyniki są efektem prowadzonej ostatnio nagonki pod adresem IPN. www.rp.pl/artykul/15,322002_Czy_Polacy_znowu_polubili_PRL.html PRL ma więcej zwolenników niż przeciwników www.rp.pl/galeria/15,2,322002.html Atak ZOMO na zgromadzonych na Starym Mieście w Warszawie, 1 maja 1983 r. www.rp.pl/galeria/15,1,322002.html Odpowiedz Link Zgłoś
kupa.kazi Re: szerszy artykol 19.06.09, 07:21 warchol,fajne miales dziecinstwo hmmm Odpowiedz Link Zgłoś