alltid_ung 21.12.03, 21:11 Zycze wszystkim emama -zarowno tym "zagranicznym" jak i "polskim"- serdecznych, wesolych i zdrowych Swiat Bozego Narodzenia oraz szczesliwego Nowego Roku )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrufkaa Re: Wesolych Swiat 21.12.03, 22:01 Dolaczam sie do zyczen )) Duzo radosci i pociechy z pociech ! Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: Wesolych Swiat 22.12.03, 16:40 I ja sie dolaczam. Wszystkim mamusiom i tatusiom na obczyznie, oraz ich dzieciaczkom, radosnych, rodzinnych Swiat i wiele milosci i ciepla na caly Nowy Rok. A kto powiedzial, ze w Anglii nie ma sniegu? Oto widok przed moim domem dzis rano: foto.onet.pl/upload/46/51/_189690_n.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kdavies Re: ni z gruszki, ni z pietruszki 23.12.03, 13:59 Do zyczen Swiatecznym sie oczywiscie dolaczam, ale przy okazji chcialam zapytac Ewunie jaka firma budowlana wybudowala osiedle, na ktorym mieszka. Marzy mi sie zakup zupelnie nowiutkiego domku. Cos wlasnie w stylu tego, gdzie Ty mieszkasz. Najbardziej znana firma, ktora buduje takie domy jest chyba Barratt, ale przerazaja mnie ceny przez nich oferowane... Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: ni z gruszki, ni z pietruszki 23.12.03, 15:15 Nasz dom byl budowany przez Leech Homes, ktora to firma zostala wykupiona pare lat temu przez Persimmon. Wydaje mi sie, ze to jest firma budujaca tyko w polnocnej Anglii. Nasz domek ma juz 5 lat, ale chyba Jagienka tu pisala, ze sie niedlugo wprowadza do nowego, ale nie wiem, jakiej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: nowe domy oraz też wesołych świąt od nas! 23.12.03, 22:26 Zgadza się, przeprowadzam się do nowego domu, oto on (nie ma jak się chwalić): www.westburyhomefinder.com/search/housestyledetails.aspx?DevCode=RIP1&Phase=1&Region=11&Plot=26 Mam nadzieję że link zadziała! Moim głównym kryterium w wyborze domu było: NO BAY WINDOWS i w ogóle okien z przodu Gdy szukaliśmy domu (z Polski!!!) korzystaliśmy m.in z tego linku: www.new-homes.co.uk/ Wam też życzę Wesołych Świąt i dziękuje za pomoc i zrozumienie!! Z pozdrowieniami Jagienka & Dominik (29.11.02)najnowsze zdjęcia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7662007&a=9506776 Odpowiedz Link Zgłoś
farpakon Re: Wesolych Swiat 22.12.03, 23:20 dzieki za zyczenia! i wzajemnie, samych serdecznosci w tym szczegolnym okresie i nie tylko. te beda wyjatkowe, bo pierwsze naszego maluszka. pozdrawiam inne emamy. ps. ewunia, fajny ten snieg. az trudno uwierzyc, ze to w anglii. w londynie ani widu, ani slychu, ja juz sie calkiem odzwyczailam od bialych zim. Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mama_danielcia Re: Wesolych Swiat 22.12.03, 23:49 Wesolych Swiat i szczesliwego Nowego Roku wszystkim na obczyznie i nie tylko. Oby zdrowko i dobre humorki dopisywaly I jak najmniej problemow z dziecmi, samych cudownych chwil, usmiechow i chichow... Pozdrawiam, Sugar Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Wesolych Swiat 23.12.03, 14:36 Wszystkiego naj, naj dla wszystkich i ode mnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: Wesolych Swiat 23.12.03, 15:55 Tez sie dolaczam do zyczen. Wszystkiego najlepszego z okazji Swiat i Nowego Roku. A w Toronto leje. Snieg mielesmy w zeszlym tygodniu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: Wesolych Swiat 23.12.03, 21:52 Powtorze za pewna e-mama z innego forum, bo bardzo przypadly mi do serca jej zyczenia "Niech święta Bożego Narodzenia przyniosą radość z tego co jest, nadzieję na to, co przed Wami a uśmiech i życzliwość na każdy dzień Nowego Roku" Tego wlasnie Wam i Waszym Rodzinom serdecznie zyczymy Ania z Bartusiem (za miesiac konczy roczek!) Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: znow off topic - do kirianny 24.12.03, 02:00 Aniu, ja przepraszam, ale czy to prawda, ze kutia to turecka potrawa???? Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna do mrufkii :) 27.12.03, 22:40 Witaj, przyznam, ze nie wiem. Co prawda u nas w domu w Polsce nie jadalo sie kutii i znam ja tylko z przepisow Za to uwielbiam makowiec i kiedys na poczatku mojego pobytu w Turcji mialam wielka ochote go sobie upiec, ale spotkala mnie przykra niespodzianka. W Istanbule maku prawie nie uswiadczysz, chyba, ze na chlebie jako posypka w sladowej ilosci, a i to nie wszedzie. Okazalo sie jednak, ze mak jest popularny w Turcji, tyle, ze w innych regionach, glownie na wschodzie. W Afyonie w sklepie widzialam mak juz zmielony i ugotowany w opakowaniach 0,5kg. Z kolei znajoma z Malatyi opowiadala mi kiedys o roznych potrawach z dodatkiem maku, ktore sa ich daniami regionalnymi. Przejrzalam kilka przepisow na kutie i sadzac po ilosci bakalii, pszenicy, miodu calkiem mozliwe, ze pochodzi gdzies ze wschodu. Zaciekawila mnie tez zbieznosc nazw - "kut" to po turecku szczescie, "kutlamak" winszowac, gratulowac. Wiec moze rzeczywiscie cos w tym jest? Przeciez kutia to danie swiateczne, a mak ponoc jest symbolem szczescia i pomyslnosci Popytam jeszcze dokladniej moje Turczynki o te kutie i jak bede wiedziec cos konkretnego, to dam znac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: do mrufkii :) 27.12.03, 22:44 dzieki Aniu! Bardzo chetnie sie czegos dowiem )) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.n Re: Wesolych Swiat 24.12.03, 19:03 Gwiazdki najjasniejszej choinki najpiekniejszej prezentow wymarzonych Swiat mile spedzonych, karnawalu szalonego roku bardzo udanego - dla wszystkich eMam z dziecmi, mezami i z rodzinami - Sylwia z Patrycja i Tomkiem Odpowiedz Link Zgłoś