Gość: michał IP: *.chello.pl 03.02.02, 13:20 Wybieram się do Chicago. Czy jest możliwość znalezienia tam pracy jako grafik komputerowy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: student Re: grafik komputerowy w Chicago IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.02.02, 13:30 zobacz na : www.monster.com pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: grafik komputerowy w Chicago 03.02.02, 15:04 Monster i wiele mu podobnych to publiczna kloaka ktora sluzy tylko do magazynowania. Daje nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: grafik komputerowy w Chicago IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.02.02, 15:26 czegos tu nie rozumiem - TO PO CO WLASCIWIE LUDZIE TAM WYJEZDZACIE - skoro ta hAmeryka z Waszego opisu to gorzej niz RUMUNIA/AFGANISTAN i dziura w polskim budzecie do "KUPY" zebrane ???????????????? Skoro Wam sie udalo to i innym moze sie uda !!!!!!!!!! Nie robcie otoczki jakby sie jechalo do SLAMSOW !!!!!!!!!!!!!!! student Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: grafik komputerowy w Chicago Student... 03.02.02, 18:32 ... nie denerwuj sie. Widze, ze troche tych naszych przestrog do ciebie trafilo. Chodzi mi (bo jak powiem 'nam' to ktos sie zaraz sprzeciwi) o to,zebys wyjechal z ziemna glowa. A teraz na temat: moster jak i wiele mu podobnych sa w celu, no wlasnie, nie wiem w jakim celu, bo na pewno nie znalezienia dobrej pracy. No ale ty i ja mamy rozne wymagania wiec moze tobie to akurat pasowac. Probuj, bo probowac nie zaszkodzi. Ja nie mowie, ze tu jest zle, wprost przeciwnie. Tu jest raj na ziemi: dla mnie. Moze i dla ciebie tez tak bedzie? Mowilem juz raz, ze Ameryka ta kupa smieci przemieszanych z diamentami tylko trzeba te diamenty umiec znalezc. Moj kolega np. zlapal w Ameryce AIDS i z tym wrocil do Polski. Znajoma przyjechala, popracowala dwa dni w Waffle House i ja wyrzucili bo sie dwa rzy spoznila i nie mogla zrozumiec o co im chodzilo. Inny, dostal prace w fajnym garazu samochodowym i wytrzyma tylko jeden dzien. Jeszcze jedna, przyjechala, probowala sie zalapac za jakas prace, nic z tego nie wyszlo, zaczela komus tam dawac i wrocila z kilkoma prezentami. Znany lekarz medycyny, usiadl na krawezniku i zaczal plakac: co ja tu robie? Inny znany warszawski ortopeda-cudotworca zainteresowal sie wylacznie praca fizyczna. Byl, jakby tu powiedziec: chcialby a sie boi... Wrocil no i zaluje, ze nie sluchal. A coz mu takiego powiedzialem? Ano powiedzialem mu, ze jak chce zostac to musi sie liczyc z 10 latami pracy, nie zawsz takiej jak w szpitalu w Warszawie. Wydalo mu sie to za duzo. Nie moze, a na pewno mam spaczony poglad na emigracje: albo tu albo tam. To 'na plocie' zostawcie dla Arabow. Na temat Polski sie nie wypowiadam bo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: grafik komputerowy w Chicago Student... IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 03.02.02, 20:12 Drapiezniku, nic dodac nic ujac- zywa prawda........... zycie to nie je bajka ino bitwa........ buzki, aniutek Odpowiedz Link Zgłoś
drapieznik Re: grafik komputerowy w Chicago Student... A-tek 04.02.02, 00:40 ..po buzke to bym sie chetnie zglosil. A jakbym wiedzial gdzie, tobym zaraz podeslal kosz z kwiatami. Dzieki. Zrozumialas to co napisalem o Arabach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: grafik komputerowy w Chicago Student... A-tek IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 04.02.02, 01:01 chyba zrozumialam ...; ) ale kto tam wie przeca baba jestem, nie? oj juz mi malmal od polglowkow nawsadzala pietro wyzej..... ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: grafik komputerowy w Chicago IP: *.proxy.aol.com 03.02.02, 14:42 Gość portalu: michał napisał(a): > Wybieram się do Chicago. Czy jest możliwość znalezienia tam pracy jako grafik > komputerowy ? NIE-nawet sprzatanie staje sie atrakcyjne ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: grafik komputerowy w Chicago 03.02.02, 15:57 Gość portalu: michał napisał(a): > Wybieram się do Chicago. Czy jest możliwość znalezienia tam pracy jako grafik > komputerowy ? MOzliwosc jest, oczywiscie, zapotrzebowanie na grafikow jest i bedzie. Jesli jedziesz legalnie, z pozwoleniem na prace to moim zdaniem predzej czy pozniej dostaniesz dobra prace w zawodzie, wies znie oczekuj 2 tygodnie wysylania podan i 5 ofert..moze ci to zajac pare miesiecy, pol roku, w miedzyczasie bedziesz robil co innego...ale oczywiscie w koncu dostaniesz cos co bedziesz lubil. Ja zawsze mialem obawy ze jak rzuce prace , to nie bede mogl znalezc nastepnej, bezpodstawnie, kazda nastepna byla lepsza od poprzedniej ( nie jako grafik, ale IT) troche samozaparcia i cierpliwosci.... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
emma1 Re: grafik komputerowy w Chicago 03.02.02, 18:15 > Gość portalu: michał napisał(a): > > > Wybieram się do Chicago. Czy jest możliwość znalezienia tam pracy jako gra > fik komputerowy ? Z jakimi programami pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: grafik komputerowy w Chicago IP: *.chello.pl 03.02.02, 20:01 emma1 napisał(a): > Z jakimi programami pracujesz? W firmie gdzie pracuję zakres wykonywanych prac jest bardzo szeroki: od prac do druku poprzez internet do programów TV. Ja korzystam głównie z: Photoshop, Corel Draw, Flash, Director W zależności od potrzeb również After Effects i Lightwave. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś