Dodaj do ulubionych

grafik komputerowy w Chicago

IP: *.chello.pl 03.02.02, 13:20
Wybieram się do Chicago. Czy jest możliwość znalezienia tam pracy jako grafik
komputerowy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: grafik komputerowy w Chicago IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.02.02, 13:30
      zobacz na : www.monster.com

pozdrawiam...
      • drapieznik Re: grafik komputerowy w Chicago 03.02.02, 15:04
        Monster i wiele mu podobnych to publiczna kloaka ktora sluzy tylko do
        magazynowania. Daje nadzieje.
        • Gość: student Re: grafik komputerowy w Chicago IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.02.02, 15:26
          czegos tu nie rozumiem - TO PO CO WLASCIWIE LUDZIE TAM WYJEZDZACIE - skoro ta
          hAmeryka z Waszego opisu to gorzej niz RUMUNIA/AFGANISTAN i dziura w polskim
          budzecie do "KUPY" zebrane ????????????????

Skoro Wam sie udalo to i innym moze sie uda !!!!!!!!!! Nie robcie otoczki jakby
          sie jechalo do SLAMSOW !!!!!!!!!!!!!!!

student
          • drapieznik Re: grafik komputerowy w Chicago Student... 03.02.02, 18:32
            ... nie denerwuj sie. Widze, ze troche tych naszych przestrog do ciebie
            trafilo. Chodzi mi (bo jak powiem 'nam' to ktos sie zaraz sprzeciwi) o to,zebys
            wyjechal z ziemna glowa.

A teraz na temat: moster jak i wiele mu podobnych sa w celu, no wlasnie, nie
            wiem w jakim celu, bo na pewno nie znalezienia dobrej pracy. No ale ty i ja
            mamy rozne wymagania wiec moze tobie to akurat pasowac. Probuj, bo probowac nie
            zaszkodzi.

Ja nie mowie, ze tu jest zle, wprost przeciwnie. Tu jest raj na ziemi: dla mnie.

Moze i dla ciebie tez tak bedzie?

Mowilem juz raz, ze Ameryka ta kupa smieci przemieszanych z diamentami tylko
            trzeba te diamenty umiec znalezc. Moj kolega np. zlapal w Ameryce AIDS i z tym
            wrocil do Polski. Znajoma przyjechala, popracowala dwa dni w Waffle House i ja
            wyrzucili bo sie dwa rzy spoznila i nie mogla zrozumiec o co im chodzilo. Inny,
            dostal prace w fajnym garazu samochodowym i wytrzyma tylko jeden dzien. Jeszcze
            jedna, przyjechala, probowala sie zalapac za jakas prace, nic z tego nie
            wyszlo, zaczela komus tam dawac i wrocila z kilkoma prezentami. Znany lekarz
            medycyny, usiadl na krawezniku i zaczal plakac: co ja tu robie? Inny znany
            warszawski ortopeda-cudotworca zainteresowal sie wylacznie praca fizyczna. Byl,
            jakby tu powiedziec: chcialby a sie boi... Wrocil no i zaluje, ze nie sluchal.
            A coz mu takiego powiedzialem? Ano powiedzialem mu, ze jak chce zostac to musi
            sie liczyc z 10 latami pracy, nie zawsz takiej jak w szpitalu w Warszawie.
            Wydalo mu sie to za duzo.

Nie moze, a na pewno mam spaczony poglad na emigracje: albo tu albo tam. To 'na
            plocie' zostawcie dla Arabow.

Na temat Polski sie nie wypowiadam bo nie wiem.

• Gość: aniutek Re: grafik komputerowy w Chicago Student... IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 03.02.02, 20:12
              Drapiezniku, nic dodac nic ujac- zywa prawda...........
              zycie to nie je bajka ino bitwa........
              buzki,
              aniutek
              • drapieznik Re: grafik komputerowy w Chicago Student... A-tek 04.02.02, 00:40
                ..po buzke to bym sie chetnie zglosil. A jakbym wiedzial gdzie, tobym zaraz
                podeslal kosz z kwiatami. Dzieki. Zrozumialas to co napisalem o Arabach???
                • Gość: aniutek Re: grafik komputerowy w Chicago Student... A-tek IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 04.02.02, 01:01
                  chyba zrozumialam ...; ) ale kto tam wie przeca baba jestem, nie?
                  oj juz mi malmal od polglowkow nawsadzala pietro wyzej..... ech
    • Gość: bogdan Re: grafik komputerowy w Chicago IP: *.proxy.aol.com 03.02.02, 14:42
      Gość portalu: michał napisał(a):

> Wybieram się do Chicago. Czy jest możliwość znalezienia tam pracy jako grafik
      > komputerowy ?

NIE-nawet sprzatanie staje sie atrakcyjne ostatnio
    • jot-23 Re: grafik komputerowy w Chicago 03.02.02, 15:57
      Gość portalu: michał napisał(a):

> Wybieram się do Chicago. Czy jest możliwość znalezienia tam pracy jako grafik
      > komputerowy ?

MOzliwosc jest, oczywiscie, zapotrzebowanie na grafikow jest i bedzie. Jesli
      jedziesz legalnie, z pozwoleniem na prace to moim zdaniem predzej czy pozniej
      dostaniesz dobra prace w zawodzie, wies znie oczekuj 2 tygodnie wysylania podan
      i 5 ofert..moze ci to zajac pare miesiecy, pol roku, w miedzyczasie bedziesz
      robil co innego...ale oczywiscie w koncu dostaniesz cos co bedziesz lubil. Ja
      zawsze mialem obawy ze jak rzuce prace , to nie bede mogl znalezc nastepnej,
      bezpodstawnie, kazda nastepna byla lepsza od poprzedniej ( nie jako grafik, ale
      IT)

troche samozaparcia i cierpliwosci.... powodzenia
      • emma1 Re: grafik komputerowy w Chicago 03.02.02, 18:15

> Gość portalu: michał napisał(a):
        >
        > > Wybieram się do Chicago. Czy jest możliwość znalezienia tam pracy jako gra
        > fik komputerowy ?

Z jakimi programami pracujesz?
        • Gość: michał Re: grafik komputerowy w Chicago IP: *.chello.pl 03.02.02, 20:01
          emma1 napisał(a):

> Z jakimi programami pracujesz?

W firmie gdzie pracuję zakres wykonywanych prac jest bardzo szeroki: od prac do
          druku poprzez internet do programów TV.
          Ja korzystam głównie z: Photoshop, Corel Draw, Flash, Director
          W zależności od potrzeb również After Effects i Lightwave.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka