gremlinka1 07.03.04, 15:38 MOZE MI KTOS OBJASNIC TE WYNIKI WBC-10.2, RBC-4.76, HGB-4.76, HCT-45.3, PLT- 368. ZGORY DZIEKUJE. POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Halina Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA IP: 217.153.196.* 08.03.04, 00:07 WBC to białe krwinki (skrót od White Blood Cells) ich norma to 4tys-10tys/mm3 RBC to erytrocyty (Red Blood Cells) norma dla kobiet to 3,5-5,2 mln/mm3 HGB to hemoglobina, czerwony barwnik krwinek, który wiąże tlen aby krwinki go mogły transportować. Norma dla kobiet to 12-16 g/dl HCT to hematokryt (ogólnie mówiąc to stężenie krwinek w osoczu)- norma dla kobiet to 37-47% PLT to płytki krwi (skrót od Platellets) czyli komórki odpowiedzialne za krzepnięcie krwi. Norma to 150tys-400tys Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brzoskwinka Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 22:58 Gremlinko,nie masz dobrych wyników,a o tej hemoglobinie to się już nawet nie wypowiadam.Jak Ty się wogóle czujesz? Nie jest Ci slabo,nie mdlejesz? Masz krwawienia z nosa? Matko!Dziewczyno zrób co? z sobš,bo się doprowadzisz do takiego stanu jak ja!Proszę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gremlinka1 Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 10.03.04, 04:08 Co rozumiesz przez "stan taki jak Ja" ?? Krwawienie z nosa to u mnie codzienność, poza tym każdego dnia kiedy wstaje to musze spowrotem usiąść na chwile bo zaraz mi się ciemno robi przed oczami, podobnie jak w zatłoczonych miejscach, o kojarzeniu juz nie wswpomne ... Czy to juz jest anemia?? bo w szpitalu lekarka zasugerowala cos takiego ale nikt mnie nie skierował na zadne badania... Jesli mi mozesz cos wiecej powiedziec to prosiłabym bardzo na maila Dzieki za pomoc Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xlo Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 12:44 dziewczyno! wynki mam dobrę! jak masz jednak wątpliwości to mozesz iść do pierwszego lepszego lekaża i ci potwierdzi to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gremlink1 Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 10.03.04, 14:07 To w koncu sa dobre czy nie??... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: navia Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA IP: 212.33.92.* 11.03.04, 08:46 Gremlinko, wystarczy, ze porównasz swoje wyniki z normami podanymi przez Halinę, która najwyraźniej zna sie na tym, co pisze. W przeciwieństwie do niektórych. NIe bedę stwierdzać autorytatywnie, ze masz wyniki dobre albo niedobre, bo nie jestem specjalistą, ale na Twoim miejscu - mając częste krwotoki z nosa, mroczki przd oczami, a do tego hemoglobinę poniżej normy - wybrałabym się do lekarza. I nie do takiego, który ograniczy sie do stwierdzenia anemii i nic więcej nie zrobi, ale do kogo bardziej sensownego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.04, 16:22 Kochanie, Halinka rzeczywiście, się na tym zna. Uwierz mi jednak, lekarze nie są debilami. Idź koniecznie do lekarza. Dbaj o siebie. Sam fakt , że tu zaglądasz wskazuje, że masz jakiś kłopot. Trzymam za Ciebie kciuki. Całuski. Papapapa Odpowiedz Link Zgłoś