Dodaj do ulubionych

INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA

07.03.04, 15:38
MOZE MI KTOS OBJASNIC TE WYNIKI WBC-10.2, RBC-4.76, HGB-4.76, HCT-45.3, PLT-
368. ZGORY DZIEKUJE. POZDROWIENIA
Obserwuj wątek
    • Gość: Halina Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA IP: 217.153.196.* 08.03.04, 00:07
      WBC to białe krwinki (skrót od White Blood Cells) ich norma to
      4tys-10tys/mm3
      RBC to erytrocyty (Red Blood Cells) norma dla kobiet to 3,5-5,2
      mln/mm3
      HGB to hemoglobina, czerwony barwnik krwinek, który wiąże tlen aby
      krwinki go mogły transportować. Norma dla kobiet to 12-16 g/dl
      HCT to hematokryt (ogólnie mówiąc to stężenie krwinek w osoczu)-
      norma dla kobiet to 37-47%
      PLT to płytki krwi (skrót od Platellets) czyli komórki
      odpowiedzialne za krzepnięcie krwi. Norma to 150tys-400tys
      Pozdrawiam.
    • Gość: Brzoskwinka Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 22:58
      Gremlinko,nie masz dobrych wyników,a o tej hemoglobinie to
      się już nawet nie wypowiadam.Jak Ty się wogóle czujesz?
      Nie jest Ci slabo,nie mdlejesz?
      Masz krwawienia z nosa?
      Matko!Dziewczyno zrób co? z sobš,bo się doprowadzisz do takiego stanu jak
      ja!Proszę!!!!
      • Gość: gremlinka1 Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 10.03.04, 04:08
        Co rozumiesz przez "stan taki jak Ja" ?? Krwawienie z nosa to u mnie
        codzienność, poza tym każdego dnia kiedy wstaje to musze spowrotem usiąść na
        chwile bo zaraz mi się ciemno robi przed oczami, podobnie jak w zatłoczonych
        miejscach, o kojarzeniu juz nie wswpomne ... Czy to juz jest anemia?? bo w
        szpitalu lekarka zasugerowala cos takiego ale nikt mnie nie skierował na zadne
        badania... Jesli mi mozesz cos wiecej powiedziec to prosiłabym bardzo na maila
        Dzieki za pomoc Pozdrowionka
    • Gość: xlo Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.04, 12:44
      dziewczyno! wynki mam dobrę! jak masz jednak wątpliwości to mozesz iść do
      pierwszego lepszego lekaża i ci potwierdzi to!
      • Gość: gremlink1 Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 10.03.04, 14:07
        To w koncu sa dobre czy nie??...
        • Gość: navia Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA IP: 212.33.92.* 11.03.04, 08:46
          Gremlinko, wystarczy, ze porównasz swoje wyniki z normami podanymi przez
          Halinę, która najwyraźniej zna sie na tym, co pisze. W przeciwieństwie do
          niektórych. NIe bedę stwierdzać autorytatywnie, ze masz wyniki dobre albo
          niedobre, bo nie jestem specjalistą, ale na Twoim miejscu - mając częste
          krwotoki z nosa, mroczki przd oczami, a do tego hemoglobinę poniżej normy -
          wybrałabym się do lekarza. I nie do takiego, który ograniczy sie do
          stwierdzenia anemii i nic więcej nie zrobi, ale do kogo bardziej sensownego.
          Pozdrawiam.
    • Gość: Aga Re: INTERPRETACJA WYNIKÓW - MORFOLOGIA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.04, 16:22
      Kochanie, Halinka rzeczywiście, się na tym zna. Uwierz mi jednak, lekarze nie
      są debilami. Idź koniecznie do lekarza. Dbaj o siebie. Sam fakt , że tu
      zaglądasz wskazuje, że masz jakiś kłopot. Trzymam za Ciebie kciuki. Całuski.
      Papapapa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka