mrowka33 23.02.05, 11:22 zdarza wam się mdleć? jeżeli tak to w jakich okolicznościach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wodnik73 Re: omdlenia 23.02.05, 11:54 Kiedyś często mdlałam, miałam zawroty głowy, było mi słabo....zaczęło się w momencie gdy zaczęłam dojrzewać. Czesto robiłam badania krwi i zawsze miałam bardzo mało czerwonych krwinek i niską hemoglobinę. Całe życie faszerowałam się żelazem. Dwa lata temu było ze mą bardzo źle, to bulimia pogorszyła ten stan, miałam anemię. Brałam żelazo, witaminy, mój stan sie poprawił. Od tamtej pory jest dobrze, czasem może jest mi słabo. Ale to wynik złego odżywiania, wymiotów. Od 38 dni nie wymiotuję, mimo to zdarzają mi się dni kiedy jest mi słabo. Za dużo kawy, alkoholu, zła dieta robią swoje. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
niobe5 Re: omdlenia 23.02.05, 11:59 Ja bardzo czesto mdleje: w dusznych pomieszczeniach, jak dlugo stoje, na aerobiku, w kosciele itd. Po pierwsze jest to wina chorego serca - zespol Barlowa (skutek bulimii), a po drugie ogolnego oslabienia organizmu z powodu wymiotow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maybe123 Re: omdlenia 23.02.05, 18:52 boze, co to jest zespol Barlowa?? niby wiem, ze bulimia jest grozna, ale od nowa sie przestraszylam Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: omdlenia 23.02.05, 21:41 Ja też mdleję, w Kościele, w autobusie zdarzyło mi się to też w supermarkecie w kolejce do kasy....głodzenie się i ataki bulimii zrobiły swoje, bo kiedyś tego nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
niobe5 Re: omdlenia 23.02.05, 22:24 Zespol Barlowa to zespol wypadajacej plytki z zastawki mitralnej serca. Niektorzy sie z tym rodza, niektorzy nabywaja to z niewiadomych powodow. Lekarze tak naprawde wiedza bardzo malo o tym schorzeniu, nie wiedza skad sie bierze ani jak je leczyc. Przewaznie mowia, zeby sie nie przejmowac, ze to taka "uroda" serca i wiele ludzi nie wie nawet ze to ma. Zazwyczaj przepisuja na to tabletki uspokajajace. Niestety u mnie choroba ta daje sie bardzo we znaki. Oczywiscie jest to spowodowane bulimia, ktora pogarsza stan mojego serca, m.in. wyplukujac magnez i potas. Bole sa nie do wytrzymania. Ma sie wrazenie jakby sie umieralo i to jest w tym chyba najbardziej przerazajace. Pomimo, ze wiem, ze to "tylko" ten zespol Barlowa, za kazdym razem jak serce zaczyna mnie bolec tak, ze nie moge oddychac, ani ruszac sie jestem przekonana ze umieram i cale zycie staje mi przed oczami. W bardzo juz zaawansowanych przypadkach (a bulimia latwo do nich prowadzi) serce operuje sie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tsuli Re: omdlenia 24.02.05, 20:40 ja raczej nie mdleje, ale odkad zaczęlam sie odchuzac czesto jest mi slabo i kręci mi sie w głowie, nawet jak leże. mam taki sposob, ze jak juz widze takie kolorowe plamki, to spuszczam głowę i zaczynam bardzo głęboko oddychać. zazwyczaj pomaga :) Odpowiedz Link Zgłoś
fryciuchna Re: omdlenia 27.02.05, 00:59 ja takze mam skłonności do omdleń. ciepłe, ciasne, pelne ludzi pomieszczenia. ale czemu? być moze z głodu :/ Odpowiedz Link Zgłoś