14.04.06, 09:39
Życzę wszystkim człowieczkom, a w szczególności tym, którzy borykają się z
zaburzeniami odżywiania (ja akurat jestem bulimiczką) aby przeżyły
nadchodzące Święta w radosnej atmosferze. Postarajmy się zapomnieć o
problemie, chorobie. Niech to będzie czas wolności. Nie pozwólmy by starania
innych osób (rodziców, dziadków itd.) "zmarnowały się". Uszanujmy innych, a
przede wszystkim samych siebie. Nie katujmy się. Dajmy sobie odpocząć. Moja
recepta - jeść wszystkiego po trochu, z umiarem, aby nie dopuścić do momentu,
w którym dojdziemy do wniosku, że już przesadziliśmy. Jeśli mocno najjemy się
rano, odpuśćmy sobie wieczorem. Jutro znów będzie dzień. Nikt nam niczego nie
zabierze. Przykro mi pisać to tak dosadnie, ale super byłoby nie myśleć o b.
w te świeta. Ja postaram się tak zrobić.

Dużo zdrowia życzę i wytrwałości.
Wesołych Świąt i wiosennej atmosfery.
Iiifa.
Obserwuj wątek
    • amano_ai Re: święta 14.04.06, 20:35
      Chcialabym przezyc te swieta bez choroby, jesc normalnie jak to w swieta
      wszyscy jedza, ale nie wiem jak to zrobic zeby zjesc wszystkiego po troszku:(
      po prostu wiem ze sie napcham i zwymiotuje i tak kilkanascie razy i nic na to
      nie poradze, nie umiem sie opanowac:( Boze jak ja marze zeby miec z powrotem
      anoreksje, zeby nigdy nie bylo tego dnia w ktorym rzygalam pierwszy raz, chce
      znowu wazyc 40 kilo a nie 49i tego sobie zycze na swieta...A Was kochane
      pozdrawiam i zycze najpiekniejszych i najzdrowszych swiat...:)
      • marcysia1991 Re: święta 15.04.06, 08:48
        Ja wiem, czuję że uda mi się te święta jako jedyne przeżyć normalnie. Chcę
        spróbować wszystkiego po troszki nawet słodkiego(mam anoreksję). Nigdy w życiu
        nie było normalnie, albo przez kilka lat zawsze w święta sie opychałam-->tyłam,
        albo w zeszłym roku nic nie jadłam prawie. KONIEC te święta będą normalne,
        zwłaszcza dlatego że mama tak się stara pyta mi się o wszystko, na jakim oleju
        co usmażyć, jak co ugotować i nawet czy chcę by na naszym stole nie było
        słodkiego jak mi będzie łatwiej.Chcę normalne święta!! Życzę wszystkim by tak
        było!!!!
        • pula20 Re: święta 15.04.06, 09:24
          Ja również dołączam sie do życzeń, przede wszystkim życzę duzo zdrowia, sily i
          wytrwalości nie tylko na te świeta ale na caly rok, żebyśmy mogły życ normalnie
          nie tylko przez pare dni ale juz zawsze!!!
          Ściskam mocniutko:*
          • misiaxl Re: święta 15.04.06, 11:11
            Wszystkim osobom odwiedzającym to forum życzę zdrowych,pogodnych Świąt
            Wielkanocnych,pełnych wiary,nadziei i miłości,radosnego wiosennego
            nastroju,serdecznych spotkań w gronie rodziny i przyjaciół oraz Wesołego
            Alleluja.
            I jeszcze jedno dziewczyny-uwierzcie że z tego da się wyjść ale pod warunkiem
            że się tego bardzo mocno chce i myślę że ja będę kolejnym tego przykładem.
            Jeszcze raz gorąco pozdrawiam wszystkich
    • megris Re: święta 15.04.06, 16:42
      Również zycze Wam Wszystkim pomimo choroby aby czas Świąt był pogodny i w miłej
      atmosferze mijał.Niech choroba nie dominuje nad tymi chwilami ,które moga być
      tak radosne.
      I wreszcie życzę Wam wiary ,że pokonacie chorobę i nowej siły do tej walki .
      Radosnego Alleluja!

Pozdrawiam ciepło i iście Wielkanocnie.
      • miisiola Re: święta 15.04.06, 22:11
        no ja też wam wszystkim życzę wszystkiego najzrowszego!!! wesołego bez tych
        psychicznych dołków i zmartwień. od miesiąca udawało mi się całkiem "normalnie
        żyć" (mam bulimie) i wymiotowałam jakieś 3-4razy czyli 1x na tydz.. dla mnie
        sukces, ale te przygotowania do świąt... nienawidzę tego, denerwuję się że nie
        daję rady (tym bardziej w tak ekstremalnych warunkach jak święta) i jem i
        jeszcze bardziej się denerwuję... dzisiejsze "przedświęto" zawalone...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka