Dodaj do ulubionych

bulimia-zęby

09.09.06, 20:48
Dziewczyny czy Wy też macie takie problemy z zębami?Ja choruje już 7 lat mam
dość choroby i jej konsekwencji.Miałam takie ładne zęby?Paradontoza, i full
plomb.A co Wy robicie zeby się tak nie niszczyły?
Obserwuj wątek
    • night21 Re: bulimia-zęby 09.09.06, 23:54
      hej.ja mimo bulimii (ponad 6 lat) nie mam jakiś poważnych problemów z
      zębami-moja dentystka nawet sie zdziwila..i powiedziala ze mam mocne szkliwo:P
      bo przy takiej czestotliwosci haftania juz dawno powinnam zostac bez
      zebów........ hieh tyle dobrze...bo z serduchem juz tak fajnie nie jest...
      • lost-in-translation Re: bulimia-zęby 10.09.06, 09:28
        k.rwa, boję się o serce........
    • idamarcowa Re: bulimia-zęby 10.09.06, 09:43
      pasta meridol, płyn do płukania elmex, oprócz tego płukanie roztworem z wodą
      utlenioną (1 łyżeczka na pół szklanki wody zwykłej), dentysta co pół roku.
      • authentica Re: bulimia-zęby 10.09.06, 17:32
        Jakie dzialanie ma roztwor z wodą utlenioną?
        • idamarcowa Re: bulimia-zęby 11.09.06, 09:15
          przeciwbakteryjne i przeciwzapalne - to na podrażnione dziąsła; zapobiega też
          powstawaniu osadu.
          • manuelle Re: bulimia-zęby 11.09.06, 10:07
            a co z sercem? jakie mogą być problemy? bo mi czasami tak strasznie kołacze,że
            niemal czuję, jakby biło w gardle i chciało wyskoczyć! ale nie wiem,czy to może
            byc spowodowane bulimą???...
            • kwietniowe_cappuccino Re: bulimia-zęby 11.09.06, 11:19
              manuelle napisała:

> a co z sercem? jakie mogą być problemy? bo mi czasami tak strasznie
              kołacze,że
              > niemal czuję, jakby biło w gardle i chciało wyskoczyć! ale nie wiem,czy to
              może
              >
              > byc spowodowane bulimą???...

dziwne...
              zajawiasz swój blog słowami
              "wszystko o bulimii, naukowo, od strony medycznej, fakty i sama prawda."

i zadajesz takie podstawowe pytania świadczące o kompletnej niewiedzy i życiu w
              oszukiwaniu się?
              to chyba nizbyt wiele poczytałaś o tej stronie medycznej i faktach
              • manuelle Re: bulimia-zęby 11.09.06, 11:43
                owszem,naukowo jest,bo ściągnęłam informacje z netu,ale to przede wszystkim
                blog o mnie samej i o mojej walce z bulimią. A to że pytam,świadczy tylko o
                mojej chęci douczenia się, poszerzenia wiedzy. Wiem,że zeby lecą jak się żyga,
                z autopsji niestety,ale problemów serca jakoś dotyczas nie łączyłam z bulimią...
                teraz wiem,że powinnam.
                • kwietniowe_cappuccino Re: bulimia-zęby 11.09.06, 11:50
                  co z tego, że ściągnęłaś, skoro nawet nie przeczytałaś
                  więc może tym razem wczytasz się uważniej

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=592&w=33734796&a=33735613
                  • manuelle Re: bulimia-zęby 11.09.06, 12:03
                    a co TY dziś taka cięta jesteś???

owszem,przeczytałam i to dokałdnie. Najzywczajniej w świecie,dolegliwości
                    mojego serca nie są częste i dlatego nie łączyłam ich z bulimią. A no miom
                    blogu umieściłam informacje medyczne ściągnięte z netu ze względu na
                    odwiedzające mnie osoby, które mogą nie być tak dobrze poinformowane,jak Ty.

Zresztą,nieważne... to forum traktuję,jak miejsce,gdzie sama mogę się czegos
                    dowiedziec, douczyć, zrozumieć i nigdy za speca od bulimii się nie uważałam i
                    nie podawałam...

tyle,miłego dnia.
    • dormeuse_infante Re: bulimia-zęby 11.09.06, 10:46
      4 dziury, masa pląb, jeden usunięty, jeden do usunięcia, próchnica,
      zapalenia dziąseł itp., słabe szkliwo, nieprzyjemny zapach z ust, a przede
      wszystkim po moich białych ząbkach nic nie pozostało bo są tragicznie żółte.
      Poza tym stan zębów znacząco wpływa na stan naszego organizmu, serca również.
      ehh, szkoda gadać:(((
    • lupus48 Re: bulimia-zęby 12.09.06, 23:28
      przy wymiotowaniu kwas żołądkowy niszczy szkliwo,rada? przestac wymiotować,zęby to
      najmniej ważne co mozesz stracić przez bulimie.
      • kongo81 Re: bulimia-zęby 20.09.06, 10:10
        dziewczyny ja dzisiaj podjęłam walkę z choroba mam te wszystkie objawy, o
        kórych pisałyście bo choruję od 6 lat.Miałam piekne zdrowe bialutkie ząbki
        teraz mam ubytki zębów dwóch jedynek, chore dziąsłą i osad na zębach nie mówie
        już o bólu i zapachu...czy któraś z Was wyleczyła zęby po chorobie tak że
        wyglądały jak kiedyś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka