strawbery1 09.09.06, 20:48 Dziewczyny czy Wy też macie takie problemy z zębami?Ja choruje już 7 lat mam dość choroby i jej konsekwencji.Miałam takie ładne zęby?Paradontoza, i full plomb.A co Wy robicie zeby się tak nie niszczyły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
night21 Re: bulimia-zęby 09.09.06, 23:54 hej.ja mimo bulimii (ponad 6 lat) nie mam jakiś poważnych problemów z zębami-moja dentystka nawet sie zdziwila..i powiedziala ze mam mocne szkliwo:P bo przy takiej czestotliwosci haftania juz dawno powinnam zostac bez zebów........ hieh tyle dobrze...bo z serduchem juz tak fajnie nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
lost-in-translation Re: bulimia-zęby 10.09.06, 09:28 k.rwa, boję się o serce........ Odpowiedz Link Zgłoś
idamarcowa Re: bulimia-zęby 10.09.06, 09:43 pasta meridol, płyn do płukania elmex, oprócz tego płukanie roztworem z wodą utlenioną (1 łyżeczka na pół szklanki wody zwykłej), dentysta co pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
authentica Re: bulimia-zęby 10.09.06, 17:32 Jakie dzialanie ma roztwor z wodą utlenioną? Odpowiedz Link Zgłoś
idamarcowa Re: bulimia-zęby 11.09.06, 09:15 przeciwbakteryjne i przeciwzapalne - to na podrażnione dziąsła; zapobiega też powstawaniu osadu. Odpowiedz Link Zgłoś
manuelle Re: bulimia-zęby 11.09.06, 10:07 a co z sercem? jakie mogą być problemy? bo mi czasami tak strasznie kołacze,że niemal czuję, jakby biło w gardle i chciało wyskoczyć! ale nie wiem,czy to może byc spowodowane bulimą???... Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: bulimia-zęby 11.09.06, 11:19 manuelle napisała: > a co z sercem? jakie mogą być problemy? bo mi czasami tak strasznie kołacze,że > niemal czuję, jakby biło w gardle i chciało wyskoczyć! ale nie wiem,czy to może > > byc spowodowane bulimą???... dziwne... zajawiasz swój blog słowami "wszystko o bulimii, naukowo, od strony medycznej, fakty i sama prawda." i zadajesz takie podstawowe pytania świadczące o kompletnej niewiedzy i życiu w oszukiwaniu się? to chyba nizbyt wiele poczytałaś o tej stronie medycznej i faktach Odpowiedz Link Zgłoś
manuelle Re: bulimia-zęby 11.09.06, 11:43 owszem,naukowo jest,bo ściągnęłam informacje z netu,ale to przede wszystkim blog o mnie samej i o mojej walce z bulimią. A to że pytam,świadczy tylko o mojej chęci douczenia się, poszerzenia wiedzy. Wiem,że zeby lecą jak się żyga, z autopsji niestety,ale problemów serca jakoś dotyczas nie łączyłam z bulimią... teraz wiem,że powinnam. Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: bulimia-zęby 11.09.06, 11:50 co z tego, że ściągnęłaś, skoro nawet nie przeczytałaś więc może tym razem wczytasz się uważniej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=592&w=33734796&a=33735613 Odpowiedz Link Zgłoś
manuelle Re: bulimia-zęby 11.09.06, 12:03 a co TY dziś taka cięta jesteś??? owszem,przeczytałam i to dokałdnie. Najzywczajniej w świecie,dolegliwości mojego serca nie są częste i dlatego nie łączyłam ich z bulimią. A no miom blogu umieściłam informacje medyczne ściągnięte z netu ze względu na odwiedzające mnie osoby, które mogą nie być tak dobrze poinformowane,jak Ty. Zresztą,nieważne... to forum traktuję,jak miejsce,gdzie sama mogę się czegos dowiedziec, douczyć, zrozumieć i nigdy za speca od bulimii się nie uważałam i nie podawałam... tyle,miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
dormeuse_infante Re: bulimia-zęby 11.09.06, 10:46 4 dziury, masa pląb, jeden usunięty, jeden do usunięcia, próchnica, zapalenia dziąseł itp., słabe szkliwo, nieprzyjemny zapach z ust, a przede wszystkim po moich białych ząbkach nic nie pozostało bo są tragicznie żółte. Poza tym stan zębów znacząco wpływa na stan naszego organizmu, serca również. ehh, szkoda gadać:((( Odpowiedz Link Zgłoś
lupus48 Re: bulimia-zęby 12.09.06, 23:28 przy wymiotowaniu kwas żołądkowy niszczy szkliwo,rada? przestac wymiotować,zęby to najmniej ważne co mozesz stracić przez bulimie. Odpowiedz Link Zgłoś
kongo81 Re: bulimia-zęby 20.09.06, 10:10 dziewczyny ja dzisiaj podjęłam walkę z choroba mam te wszystkie objawy, o kórych pisałyście bo choruję od 6 lat.Miałam piekne zdrowe bialutkie ząbki teraz mam ubytki zębów dwóch jedynek, chore dziąsłą i osad na zębach nie mówie już o bólu i zapachu...czy któraś z Was wyleczyła zęby po chorobie tak że wyglądały jak kiedyś? Odpowiedz Link Zgłoś