Dodaj do ulubionych

spotkania w Lublinie

03.11.06, 12:01
...metodą kilku telefonów wreszczcie dodzwoniłam się w odpowiednie
miejsce,tj, do Klin. na Abramowickiej, gdzie wszelkich niezbędnych informacji
mi dostarczono. a więc jutro o godz 10 lub 10:30 odbędzie się spotkanie
chorych na bulimie z mgr Ewą CZernikiewicz, wejscie od Głuskiej. Telefony:
081 748 73 06 lub 081 748 73 03! być może do zobaczenia jutro
Obserwuj wątek
    • myosotis86 Re: spotkania w Lublinie 05.11.06, 11:20
      czesc... moja przyjaciolka zwrocila sie do mnie o pomoc, ma najprawdopodobniej
      bulimie... jesli mozesz napisz do mnie e-mail z jakimis informacjami, gdzie
      moze sie udac, do jakiej kliniki, lekarza itd. Co to za spotkania na
      abramowickiej, czy jeszcze beda sie odbywaly?
      moj e-mail to myosotis86@wp.pl bede Ci bardzo wdzieczna za odpowiedz:)
      pozdrawiam i prosze odezwij sie...
      • miska1251 Re: spotkania w Lublinie 15.11.06, 22:52
        owe spotkania odbywają się w pierwszą sobotę każdego miesiąca o godz.10.
        Zapewnieam Was dzoiewczyny warto się tam udać.Nie ma się czego wstydzić,a
        wszystkie osoby przeżywają ten sam koszmar...
        Ja,tylko jak się o tego typu spotkaniach dowiedziałam starałam się na nie
        chodzić,rozmawiać z ludźmi...,bo najgorzej przechodzić przez chorobę lub
        rekonwalescencję samemu... Myślę,że m.in. uczestnictwo w nich dało mi możliwość
        wyjścia z choroby!
        Teraz moje życie znowu wróciło do normalności,uwolniłam się od bulimii ponad 2
        lata temu...Wam tego również życzę!
        Powodzenia

<nie zatracaj życia>
    • sosnowka69 Re: spotkania w Lublinie 16.11.06, 22:04
      Mam pytanko, wstydzę się zadzwonić, ale może jak pójdę to jakoś będze, boję
      się, że ktoś mnie wygoni, albo coś. Nie wiem czy najpierw powinnam się zgłosić
      telefonicznie, czy wystarczy, jeśli przyjdę...
    • chora20 Re: spotkania w Lublinie 18.11.06, 18:20
      hej, fajnie ze ktos napisal cos wiecej o tych spotkaniach w Lublinie, mam zamiar przyjsc na najblizsze, na czym one polegaja czy naprawde odczuwacie efekty terapii ? pozdr
      • miska1251 Re: spotkania w Lublinie 19.11.06, 18:59
        Na te spotkania nie trzeba umawiać się telefonicznie.Każdy może przyjść kto ma
        problem z anoreksją albo bulimią.
        Mnie jak i innym dziewczynom te spotkania faktycznie pomagały.Na nich można
        również dowiedzieć się co zrobić,by radzić sobie z chorobą,a także można umówić
        się na bezpłatne indywidualne rozmowy z psychologiem.Na spotkaniach pojawia się
        ok.5-10 dziewczyn czasem więcej czasem mniej...
        Ja chodziłam na te spotkania po miesiącu walki z chorobą,jak i później w
        trakcie rekonwalescencji.Myślę i mam nadzieję,że dałam innym wiarę w to,że
        można wygrać z chorobą.
        Jeśli więc pochodzicie z Lublina lub okolic koniecznie musicie udać się do tego
        ośrodka...nie pozostawajcie z tym samym sobie.
        Na owych spotkaniach nie trzeba mówić o sobie można przyjść i tylko słuchać
        wypowiedzi innych,więc jeśli ktoś nie ma odwagi mówić o tym co przeżywa wcale
        nie musi,choć osobiście uważam,że należy otwarcie się przed gronem innych osób
        powoduje jakieś takie uwolnienie z tego codziennego smutku,bezsensu,marazmu...
        i to,że "kamień spada nam z serca", nie pożałujecie, na pewno, a tak wiele
        możecie zyskać,albo odzyskać-własne zdrowie i lepsze życie!!!
        Jeśli bedziecie chciały się czegoś więcej dowiedzieć piszcie tutaj albo na
        mojego maila: miska1251@gazeta.pl
        Pozdrawiam:)
        • sosnowka69 Re: spotkania w Lublinie 26.11.06, 22:02
          Mam jeszcze jedno małe pytanie - w jakiem wieku są dziewczyny przychodzące na
          spotkania? Boję się, że będę najstarsza......:(
    • wiolkaa3 Re: spotkania w Lublinie 28.11.06, 21:24
      przychodzące dziewczyna są w różnym wieku, i nastolatki i dwudziestolatki i pod
      trzydziestke. Wiek się nie liczy. Nie powinnaś się więc niczego obawiać i z
      tego powodu nie przychodzić na spotkania. Przyz chodząc na Abramowicką robisz
      to dla siebie, a na ilość twoich przeżytych wiosenek nikt nie będzie zwracał
      uwagi.
      • miska1251 Re: spotkania w Lublinie 03.12.06, 01:41
        i jak było na spotkanku?bo domyślam się,że było wczoraj...jak wrażenia??
        • wiolkaa3 Re: spotkania w Lublinie 03.12.06, 10:18
          ...przyznaję bez bicia, że nie poszłam na wczorajsze spotkanie....nasza
          reprezentacja w siatkę grała...i się nie wyrobiłam. Widze, że w dalszym ciągu
          masz obawy co do uczestniczctwa w nich??
          • miska1251 Re: spotkania w Lublinie 03.12.06, 13:49
            wiolkaa3 napisała:

> Widze, że w dalszym ciągu
            > masz obawy co do uczestniczctwa w nich??

jeśli to było do mnie,to przyznam się,że nie uczeszczam na nie już od ponad
            roku.Nie mam już problemów związanych z bulimią i traktuje to jako
            przeszłość.Nie wiem dlaczego,ale mimo,iż przeżywałam ten koszmar jeszcze ponad
            2 lata temu,to mam wrażenie,że ten problem mnie nigdy nie dotyczył...
            Czasami zaglądam na to forum,bo zaraz po tym jak pierwszy raz na nie weszłam,
            rozpoczęłam swoją walkę z chorobą, no i tutaj dowiedziałam się również o
            niniejszych spotkaniach ...

Dla wszystkich walczących dużo siły i wytrwałości!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka