mandziaj 04.06.03, 07:36 Wydaje mi się, że moje problemy z jedzeniem to już przeszłość. Mimo to cały czas nie mam okresu. Może jest to kwestia braku jakichś witamin... POMÓZCIE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja3004 Re: NIE MAM MIESIĄCZKI 04.06.03, 14:55 Cześć, Ja nie mam "normalnego" okresu już od 15 lat. Tylko po lekach hormonalnych. Wszystko przez wychudzenie w czasie anoreksji. Teraz tak jak Ty nie mam problemów z jedzeniem, ale wciąż mam niedowagę i do tego zespół jelita nadwrażliwego, przez co nie mogę jeść wszystkiego. Chciałabym zajść w ciążę i zaczęłam terapię hormonalną, żeby moje jajniki produkowały ciałak żółte. Mam nadzieję, że mi się uda. Z drugiej strony wiem, że chyba już nigdy nie będę normalnie "funkcjonować" jako kobieta. Gdyby tak można cofnąć się kilkanaście lat wstecz i uniknąć tej okropnej choroby... Odpowiedz Link Zgłoś
kaja3004 Re: NIE MAM MIESIĄCZKI 04.06.03, 14:57 Zapomniałam jeszcze o radzie dla Ciebie: powinnaś iść do ginekologa, zrobić badania hormonalne. Witaminy niestety nie wystarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
jamniczka Re: NIE MAM MIESIĄCZKI 07.06.03, 17:03 Cześc! Ja też nie mam miesiaczki jeszcze(choć kiedy ją miałam,to pojawiała się regularnie).Ciągle mam jakiś problem z tym okresem!Dobrze wyglądam,już normalnie jem,ale mam nieregularny okres.Poszlam do ginekologa i zlecił on badanie hormonów.Potem trzeba z tym wynikiem iśc do ginekologa i on powie co dalej. pozdrówka, Iga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek.med. Re: NIE MAM MIESIĄCZKI IP: *.zab.citynet.pl / 10.5.12.* 11.07.03, 17:04 Kochane anorektyczki Brak miesiączki jest wtnikiem wyniszczenia organizmu przez głupotę odchudzania W waszych organizmach doszło do nieodwracalnych procesó katabolicznych które spowodowały zakłucenia hormonalne efektem tego jest to co macie poza tym często niepłodność Trzeba iść do ginekologa endokrynologa który zaleci terapię jest ona długa ale skuteczna niestety też droga .Za głupotę trzeba płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: midm Re: NIE MAM MIESIĄCZKI IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 17:15 Lek.med lepiej sie doksztalc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: NIE MAM MIESIĄCZKI IP: *.gdynia.mm.pl 03.09.03, 15:10 Ja mialam podobny problem, dchudzalam sie i chyba to przyczynilo sie do zaniku miesiaczki. Przez 4 lata okres mialam wywolywany przy pomocy hormonow. Jeden lek nazywał sie Cykloprogesteron, a drugi wiem ze zawierał estrogen, ale nie pamietam nazwy.Lekarz za kazdym razem radzil mi przytyc (wazyłam 43 kg przy 156), ale ja twardo NIE.No i chyba zdarzył sie cud bo zaszlam w ciąże.Od miesiaca jestem mama sliczne Niny.To chyba ona wyciagneła mnie z choroby bo teraz czytajac o problemach anorektykow chce mi sie smiac. Tak wiec przejdz sie do ginekologa aby przepisał Ci odpowiednie leki hormonalne.Wydaje mi sie ze witaminy Ci nie pomoga. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
johana13 Re: NIE MAM MIESIĄCZKI 03.09.03, 16:06 lek.med. nie strasz!Bywa różnie. Moje hormony po przebytej anoreksji są w normie, urodziłam bez problemów zdrowego chłopczyka. W czasie choroby zaniknęłą mi miesiączka, która powróciła dzieki terapii hormonalnej(hormony prze 3 m-ce) No i teraz wszystko jest ok. Jak chcecie-piszcie na priva-pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś