oksytocyna1 10.03.09, 19:18 Witajcie, Macie jakieś doświadczenia, opinie? Pomogła komuś, zaszkodziła? Będę wdzięczna za Wasze wrażenia. Pozdrawiam bardzo serdecznie, Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusmas Re: Psychot. Alina Hryniewicz–Hasior. Dobra 28.04.09, 17:56 witaj, korzystalam zpomocy pani Aliny Hryniewicz-Hasior całkiem niedawno i uwazam, że jest naprawde świetną terapeutką. Łączy wiedzę, intuicję, i serce, pozatym że ma kwalifikacje ma też talent terapeutyczny. Mi pomogla zdobyć wgląd w sytuację z bardzo głębokiej przeszłości, gdzie przez długie lata nie mogłam dotrzeć. Ten wgląd sprawił bardzo dużo pozytywnych zmian w moim życiu. Także polecam ją każdemu kto chce sobie pomóc. justyna Odpowiedz Link Zgłoś
ciorek17 Re: Psychot. Alina Hryniewicz–Hasior. Dobra 14.05.09, 02:27 Zdecydowanie polecam! Trafiłem do Niej i to uratowało mnie to chyba przed kompletną paranoją :) A na serio, to uczęszczałem na wizyty u pani Aliny ponad rok i pomogła mi baaaaardzo w przejściu przez zdecydowanie najgorszy okres mojego życia. Dzięki Niej odnalazłem wiarę w siebie i spokój ducha. Pomogła mi wejrzeć w siebie i odnaleźć wiele ukrytych prawd, motywów działania, pozwoliła spojrzeć twarzą w twarz moim ukrytym lękom i spróbować się z nimi zmierzyć To kobieta bardzo spokojna i uważna, posiadająca niesamowitą intuicję, ale gdy trzeba tego było potrafiła być zdecydowana i nie pozwalała spasować i wycofać się przed dotarciem do czasem trudnych prawd. Często była w jakiś dziwnie subtelny sposób wymagająca i nie pozwalała spocząć na laurach w pracy nad sobą. Bywało też, że miała duuuużo cierpliwości :) A więc jeszcze raz bardzo polecam każdemu ktokolwiek chce zmienić coś w swoim życiu z pomocą pani Aliny. Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
daws Re: Psychot. Alina Hryniewicz–Hasior. Dobra 11.05.19, 01:56 Ile w tym prawdy? Kryptoreklama? Odpowiedz Link Zgłoś
cudacznycudak Re: Psychot. Alina Hryniewicz–Hasior. Dobra 17.05.09, 22:46 Szczerze polecam panią Alinę. To nie tylko doświadczona terapeutka, ale też mądra życiowo kobieta. Na spotkaniach u niej czułam się bezpiecznie i miałam poczucie bycia rozumianą (co nie znaczy, że było lekko). Odpowiedz Link Zgłoś
nienill ale wtopa 18.05.09, 00:38 > ale też mądra życiowo kobieta. skoro wiesz jaka jest prywatnie, to zlamane zostaly podstawowe reguly terapii bo o terapeucie powinno sie wiedziec jak najmniej, najlepiej nic jesli dowiedzialas sie cos o niej w czasie terapii, to swiadczy to o jej calkowitym braku kompetencji, bo takich informacji nie powinna Ci podawac jesli wiedzialaa cos o niej przed rozpoczeciem terapii, to swiadczy to o jej calkowitym braku kompetencji, bo powinna Cie odesłac w takim przypadku do innej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
anima00 Re: ale wtopa 18.05.09, 17:16 > jesli dowiedzialas sie cos o niej w czasie terapii, to swiadczy to o jej > calkowitym braku kompetencji, bo takich informacji nie powinna Ci podawac Skąd takie przypuszczenie? Jest tyle opinii na temat odkrywania się terapeuty przed pacjentem ile orientacji teoretycznych. Niektóre szkoły absolutnie zakazują ujawniania siebie, inne na to przyzwalają, co więcej - twierdzą, że to pomaga w budowaniu relacji terapeutycznej. Nie mówiąc już o istniejących różnicach zdań w obrębie tych samych szkół psychoterapeutycznych. Jest to problem na długą dyskusję, nie dający się jak na razie jednoznacznie rozwiązać. To raczej od konkretnego pacjenta, konkretnej sprawy i okoliczności zależy, jaką "taktykę" powinien obrać terapeuta. Bywają sytuacje, w których uchylenie rąbka swojej prywatności przez terapeutę może bardzo wspomóc proces terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
cudacznycudak Re: ale wtopa 21.05.09, 07:59 Wysnułeś za daleko idące wnioski niestety. Miałam na myśli jedynie to, że wiedza książkowa czy predyspozycje do wykonywania tego zawodu to jedno, ale moim zdaniem dobrym terapeutą może być tylko ktoś, kto trochę pożył na świecie, sam zebrał bukiet życiowych doświadczeń i to się po prostu czuje. Szukałam takiego terapeuty, byłam na kilku spotkaniach i u pani Aliny to znalazłam. Nie wiem, jaka jest prywatnie, nigdy nie wyszłyśmy poza tematy związane z moją terapią. Wszystko co wiem o jej życiu prywatnym, przeczytałam na jej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
nienill ciekawe czy choc raz poleci te pania nick 18.05.09, 00:34 ktory ma na swoim koncie chodz jeden post wiecej, niz wlasnie ten w tym pieknym i wdziecznym watku Odpowiedz Link Zgłoś
mindtriper Re: ciekawe czy choc raz poleci te pania nick 18.05.09, 12:00 Hehe, to jeden z tych nielicznych razów, kiedy się z Tobą, nienill, zgadzam. Już wczoraj chciałam napisać, że na kilometr śmierdzi kryptoreklamą. Jeśli tak się muszą terapeuci ogłaszac, to raczej o ich kompetencjach kiepsko świadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
amela Re: ciekawe czy choc raz poleci te pania nick 18.05.09, 23:22 hehe, dobre, ale przyznasz mindtriper, że jest szansa, że ktos sie na to nabierze...smutne i przykre, że najczesciej naprawdę bardzo chore osoby, zdesperowane i rozpaczliwie szukające pomocy, trafiają na takie "cos" (mnie też sie to zdarzało) Odpowiedz Link Zgłoś
cudacznycudak Re: ciekawe czy choc raz poleci te pania nick 20.05.09, 23:59 Dlaczego? Bo ktoś chwali? Przecież to głupota jakaś. Jedynie krytyka jest dla Was do przyjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
amela Re: ciekawe czy choc raz poleci te pania nick 21.05.09, 00:11 ano własnie:)) rozgryzłas/eś nas... Odpowiedz Link Zgłoś
daws Re: Psychot. Alina Hryniewicz–Hasior. Dobra 11.05.19, 01:27 Mi, a właściwie nam. Terapia pseudo-małżeńska, bardzo zaszkodziła. To hochstaplerka. Więcej na e-mail: daws@wp.pl Darek Odpowiedz Link Zgłoś
daws Re: Psychot. Alina Hryniewicz–Hasior. Dobra 11.05.19, 01:50 Jeśli chcesz się rozwieść będąc w związku małżeńskim - to ona Ci pomoże !!! Ta pani nie ma żadnego "kręgosłupa moralnego" - kodeks moralny terapeuty / psychologa. Oszukuje. Nie ma uprawnień, którymi się szczyci w ogłaszaniu swojej profesji oraz doświadczenia. Została "wyrzucona" z wielu Organizacji psychologiczno / terapeutycznych a mimo wszystko ich rekomendacjami się podpiera. Oszukuje jeśli chodzi o posiadane rekomendację Towarzystw Psychologicznych i Terapeutycznych. Oszukuje w sprawie "Superwizji", której powinna podlegać przynajmniej raz w miesiącu, wg mnie sama siebie "obserwuje" i ocenia postępy. Lubi bardzo pieniądze. Uprawia jednocześnie sprzeczne techniki psychoterapeutyczne. Jak najdalej od takich osób. Chciałem jej nawet zrobić sprawę sądową, ale nic nie wskóram, bo działalność Psychoterapeuty nie jest dokładanie sprecyzowana w przepisach. Każdy może zostać specjalistą Psychoterapeutą. Wystarczy wpis do działalności gospodarczej, tabliczka na drzwiach do gabinetu oraz reklama, np. w internecie. Takie osoby są BEZKARNE! Odpowiedz Link Zgłoś
daws Re: Psychot. Alina Hryniewicz–Hasior. Dobra 11.05.19, 01:59 Bardzo uważaj na te panią. Zacznij od sprawdzenia jej rekomendacji i superwizji. Powodzenia. Zdecydowanie wizyty o tej pani odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
daws Re: Psychot. Alina Hryniewicz–Hasior. Dobra 11.05.19, 02:00 Bardzo uważaj na te panią. Zacznij od sprawdzenia jej rekomendacji i superwizji. Powodzenia. Zdecydowanie wizyty o tej pani odradzam.. Odpowiedz Link Zgłoś
daws Re: Psychot. Alina Hryniewicz–Hasior. Dobra 04.09.19, 02:15 Bardzo ostrożnie z tą Panią. Jest od wszystkiego, czyli od niczego. Wyrzucona z Towarzystw Psychologicznych. Nie podlega pod Superwizję. Na swoich stronach zamieszcza nieprawdziwe informację. Bardzo mi zaszkodziła. Zdecydowanie nie polecam. To prawie szarlatanizm. Uważajcie na tę Panią! Darek Odpowiedz Link Zgłoś