Dodaj do ulubionych

Legoland BEZ samochodu

25.06.11, 14:07
Był tu kiedyś taki wątek chyba ale rzecz dotyczyła wyjazdu rodzinnego i samochodem. Ja jestem niezmotoryzowana i chcę sama tam lecieć (płynąć) z dzieckiem. Może ktoś był nie korzystając z samochodu? Nawet nie wiem jaki środek komunikacji wybrać, czy prościej pojechać do Billund z lotniska czy z terminalu promowego (mapka na ich stronie preferuje tych, co przyjadą samochodem). 2 noclegi lepiej w pakiecie z wejściówkami, czy normalnie w kasie kupić? Obok jest Lalolandia (o ile nie przekręciłam nazwy), są tam pod koniec sezonu atrakcyjne ceny ale w domkach 4-osobowych, więc noclegi tam w moim przypadku bez sensu. Na stronie Legolandu nie doczytałam, czy wejściówki obejmują już wszystkie atrakcje na terenie parku, czy dodatkowo i za co trzeba płacić?
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: Legoland BEZ samochodu 25.06.11, 18:50

Jest jeszcze jedna opcja, najtańsza, choc bardziej uciążliwa. Śpisz w Świnoujściu i stamtąd udajesz się na jednodniową wycieczke autobusową, wyjazd jest wprawdzie w nocy, ale autobus oferuje miejsca półleżące tzw. sypialne, wiec spokojnie można pospać. Oczywiscie mam na mysli duński Legoland. Takie wycieczki organizuje kilka biur w Świnoujsciu.
    • thorgalla Re: Legoland BEZ samochodu 29.06.11, 09:45
      To zależy gdzie mieszkasz.Z Krakowa lub Warszawy możesz polecieć do Kopenhagi a potem z lotniska do Billund pociągiem z przesiadką w Vejle na autobus albo samolotem.Jeżeli mieszkasz bliżej granicy niemieckiej to możesz pojechać autobusem rejsowym do Vejle albo Esbjerg i tam przesiąść się na autobus do Billund.Albo poszukać biura organizujące taki wyjazd.

>>Lalolandia
      Lalandia

>>czy wejściówki obejmują już wszystkie atrakcje na terenie parku, czy dodatkowo i za co >>trzeba płacić?
      Płacisz za wejście i korzystasz ...

Co do noclegów to rozejrzyj się może za tzw."Bed &" Breakfast czyli kwatery prywatne.
      • hania1_ Re: Legoland BEZ samochodu 01.07.11, 13:52
        a ja mam pytanie jaka walute zabrac? lepiej placic koronami czy euro?
        • thorgalla Re: Legoland BEZ samochodu 01.07.11, 15:40
          Zapewne gdzieś tam można w euro płacić ale najlepiej korony wziąć albo kartę kredytową.
          • bazylea1 Re: Legoland BEZ samochodu 04.07.11, 10:42
            można płacić euro ale tylko papierkami, resztę wydają w koronach. natomiast jak się płaci kartą to w wielu miejscach jest narzut za zagraniczną kartę więc nie polecam.
    • bazylea1 Re: Legoland BEZ samochodu 29.06.11, 11:40
      nie wiem gdzie jest prom, ale lotnisko w Billund jest blisko Legolandu, jakies 2-3km. ja kupowałam noclegi w pakiecie z wejsciowkami - sporo taniej niż kupowane osobno, były też pakiety obejmujące Lalandię i zoo, ale to min 3 dni pobyt. na stronie legolandu znajdziesz pod "legoland hollidays' czy jakos tak. opłata obejmuje większość atrakcji ale nie wszystko, np zrobienie 'prawa jazdy' przez dziecko płatne dodatkowo, ognisko z indianami też no i kupę kasy wydaje się na jedzenie oraz różne pamiątki np robią każdemu zdjęcie na kolejce górskiej i potem możesz (nie musisz oczywiscie) kupic je w formie koszulki, kubka itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka