Dodaj do ulubionych

Samoobrona - kandydat na posła

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 10:22
Jestem bezpartyjnym kandydatem z list Samoobrony.Zapraszam do odwiedzenia mojej
strony

www.zbigniew-nowak.pinczow.com

Zbigniew NOWAK
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: 195.116.245.* 13.08.01, 11:43
      Ile gramów wódki proponuje Samoobrona za głos w świetokrzyskim okręgu
      wyborczym ? :-(
      • Gość: Nowak Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 12:05
        Zadnego grama. jeżeli jest to aluzja do Bystrzycy to informuje, ze sa też
        informacje na temat, ze robiła to lub miał robic też PO. Nadto bylo juz wiele
        informacji np z Kielc, ze PO woziła mieszaknców ostrowaca na Prawybory do
        Kielc, to samo w Toruniu itd. Co zas tyczy sie wódki to wolę bazować na
        sparwdzonych informacjach np takich, ze prawie wszyscy kandydaci na radnych w
        tym najwiecej z SLD ale byli i tacy z AWS stawiali hurtem w
        Pinczowie "Jabczanke" Drogi Panie organizowałem referendum w Pinczowie, mogłem
        to robic, ale nie robiłem, bo nie mam tego w genach, nie robili etz tego w
        Pacanowie, Korczynie, Bliżynie czy Sandomierzu. Tak się sklada, ze wiekszośc
        kandydatów z list Samoobrony, to kandydaci posiadajacy duże zaufanie spoleczne.

Zadaje pytanie - a ile moze Pan wypić.
        Gdyby Pan przeczytał stronę www.zbigniew-nowak.pinczow.com, to zoabczyłby Pan,
        ze pytanie jest wyjątkowo nie na miejscu

Zbigniew
        • never Re: Samoobrona - kandydat na posła 13.08.01, 12:16

e, nieeee, za "samoobronę" to jednak podziękujemy :-(

Jak patrzę na Leppera, to mi dech zapiera.

Do tej pory pamiętam, jak stałem w korku pod Poznaniem, a spieszyło mi się
          diabelnie, ale rolnicy z samoobrony mieli to głęboko - owszem, traktory i
          gnojówka na ulicach to jest dobry sposób na zwrócenie na siebie uwagi, ale do
          niczego, jeśli chodzi o przekonanie kogoś do swoich racji. Mnie nie przekonali.
          • Gość: Nowak Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 15:54
            never napisał(a):

>
            > e, nieeee, za "samoobronę" to jednak podziękujemy :-(
            >
            > Jak patrzę na Leppera, to mi dech zapiera.
            >
            > Do tej pory pamiętam, jak stałem w korku pod Poznaniem, a spieszyło mi się
            > diabelnie, ale rolnicy z samoobrony mieli to głęboko - owszem, traktory i
            > gnojówka na ulicach to jest dobry sposób na zwrócenie na siebie uwagi, ale do
            > niczego, jeśli chodzi o przekonanie kogoś do swoich racji. Mnie nie przekonali.
            >

Drogi Panie załuje bardzo, to nie ja organizowałem - ja bym zareejstrował
            zgroamdzenie i wtedy legalnie- w majestacie prawa zagrodził Panu drogę. Z innej
            strony neich sie Pan zastanowi, co robi rzad. Prosze poczytać moja strone jak
            rzad wprowadził zakaz importu zelatyny na sfalszowanych dokumentach a wtedy
            mozemy rozmawaiać.
            Jest dobrze jak ma Pan na benzynę i znalazł sie Pan pod poznaniem. Niektorzy
            rolnicy, posiadajac wyjatkowo uciązliwe umowy na tytoń z Morisem nie mają szan
            nawet zajechać tak daleko. Z dwojga złego drogi Panie wole Leppera ( nie
            pochawalam go w całej rozciągłosci) niż bandytę z Pabianic i Manka. Problem w
            tym, ze ja powiedzaiłęm na sali sądowej ze Pan T z Pabianic jest bandydta i mi
            nic nie zrobili i nie zrobia. Panie nerver za mało Pan wie, za mało sie Pan
            interesuje, za mało Pan czyta, żeby rozmawiać. Zapewne woli Pan czerwony kilelcki
            graidoł w pijanymi samorządowcami niz norlane zdrowe poznańskie zasady. Niech Pan
            czyta Nowego Pinczowianina- jest na mojej stronie, azoabczy Pan gdzie Pan zyje i
            kiedy dąłaczymy do normalności w kieleciem

na koniec ja wiem gdzie mam stosowny palec- pokaże go kazdemu w Sejmie, kto
            bedzie nakłaniał mnie do działania wbrew mojemu sumieniu i elektoratowi

Zbigniew NOWAK

• never Re: Samoobrona - kandydat na posła 14.08.01, 08:30

> Drogi Panie załuje bardzo, to nie ja organizowałem - ja bym zareejstrował
              > zgroamdzenie i wtedy legalnie- w majestacie prawa zagrodził Panu drogę. Z innej
              >
              > strony neich sie Pan zastanowi, co robi rzad. Prosze poczytać moja strone jak
              > rzad wprowadził zakaz importu zelatyny na sfalszowanych dokumentach a wtedy
              > mozemy rozmawaiać.
              > Jest dobrze jak ma Pan na benzynę i znalazł sie Pan pod poznaniem. Niektorzy
              > rolnicy, posiadajac wyjatkowo uciązliwe umowy na tytoń z Morisem nie mają szan
              > nawet zajechać tak daleko. Z dwojga złego drogi Panie wole Leppera ( nie
              > pochawalam go w całej rozciągłosci) niż bandytę z Pabianic i Manka. Problem w
              > tym, ze ja powiedzaiłęm na sali sądowej ze Pan T z Pabianic jest bandydta i mi
              > nic nie zrobili i nie zrobia. Panie nerver za mało Pan wie, za mało sie Pan
              > interesuje, za mało Pan czyta, żeby rozmawiać. Zapewne woli Pan czerwony kilelc
              > ki
              > graidoł w pijanymi samorządowcami niz norlane zdrowe poznańskie zasady. Niech P
              > an
              > czyta Nowego Pinczowianina- jest na mojej stronie, azoabczy Pan gdzie Pan zyje
              > i
              > kiedy dąłaczymy do normalności w kieleciem
              >
              > na koniec ja wiem gdzie mam stosowny palec- pokaże go kazdemu w Sejmie, kto
              > bedzie nakłaniał mnie do działania wbrew mojemu sumieniu i elektoratowi
              >
              > Zbigniew NOWAK
              >

Szanowny Panie Nowak,

Nie wiem, czy uważa Pan, że obrażając mnie przekona Pan mnie lub kogokolwiek do
              swoich racji, ale mnie ma Pan na pewno z głowy. Dotyczy to również wszystkich
              znanych mi osób, którym opowiem, jakich argumentów używa Kandydat na posła w
              dyskusji z potencjalnym wyborcą: "ja bym zareejstrował zgroamdzenie i wtedy
              legalnie- w majestacie prawa zagrodził Panu drogę", "za mało Pan wie, za mało sie
              Pan interesuje, za mało Pan czyta, żeby rozmawiać. Zapewne woli Pan czerwony
              kilelcki graidoł...".
              Cóż, Panie Nowak - uważam, że jest Pan nieodrodnym synem reprezentowanej przez
              siebie formacji.
              Jedno mogę Panu obiecać - nie zajrzę więcej na otwarty przez Pana wątek i nie
              będę prowadził z Panem żadnej dyskusji, proszę sobie spokojnie agitować, nie
              przeszkadzam, ponieważ, jak wynika z Pańskiej wypowiedzi - jestem dla Pana nikim
              i za mało wiem, żeby dyskutować. Pan natomiast zapewne połknął już wszystkie
              rozumy i reprezentuje Pan najwyższy stopień wtajemniczenia w Sprawy Wielkiej
              Polityki i Dobra Ludzkości.
              Żegnam. Z zainteresowaniem zapoznam się z wynikami wyborów, szczególnie zaś
              chętnie przyjrzę się Pańskim wynikom. Nie życzę powodzenia.

bez pzdr :-/
              • Gość: nowak Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 09:07
                Dziwne. Najpierw Pan stwierdził, ze bedzie Pan trzezwy i nie bedzie Pan
                głosował, a teraz nagle straciłem wyborce. Dziekuje bardzo. Co sie tyczy
                obrażania, to nie ja Pana lecz Pan mnie i cała grupę spoleczną. Potwierdza
                sie to, ze dla Pana najwazniejszy jest wąłsny koniec nosa. Pana tekst zawierał
                jako pierwszy niegrzeczne insynuacje podobnie jak ten na ktory odpisuje.
                Może Pan opowiadac co Pan chce, wszytko mi jedno. Dla mnie istotnym sa działana
                a nie parlament i to robię. trudno przekonywac człowieka takiego jak Pan,
                ktory na codzień posługuje sie interenetem jezdzi do Poznania a nie zauważa, co
                się dziej w naszym pieknym wojewodztwie i kraju.
                Trudno nazwac obrąznaiem Pana sugestje zarzucająca Panu, ze nie czytał Pan
                depesz agencyjnych. Jak czytam rózne wątki z Pana udziałem to widać, ze ma pan
                w innych miejscach podobne probemy z interpretacja. Rozumiem, ze ktoś nie
                potrafi zrozumiec instrukcji do zelażka,no ale Pane NEVER z taka aktywnościa to
                spodziewałem sie więcej po Panu
                Może to przepalony tłuszcz z MC ?
                Drogi Panie nie ma co się obrażać, jestem może prostolinijny, mało
                dyplomatyczny, ale nie ma to nic z formacja Samoobrony. Do Pana dotrzeć
                ogródkami naprawdę cieżko.
                Cieszę sie natomiast, ze bedzie interesował sie Pan wynkikami- ułatwie Panu
                prace - beda na stronie interenetowej, aby mogł sobie Pan poczytać.

Na koniec - co będzie jak Samoobrona wejdzie do parlamentu np na poziomie 15 %.
                Czy Pan skomentuje w ten sposób, ze taka częśc elektoratu to nie wiadomo kto?
                Z Pana zachowania wynika, ze jest pan gotów do takich komentarzy. I kto tu kogo
                obraża lub chce obrażać.

Zbigniew NOWAK
            • Gość: msz Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: 10.40.18.* / *.exbud.com.pl 16.08.01, 10:12
              Gość portalu: Nowak napisał(a):

, za mało sie Pan
              > interesuje, za mało Pan czyta, żeby rozmawiać.

Oj wychodzi z Pana Andrzejek.

Zapewne woli Pan czerwony kilelcki
              > graidoł w pijanymi samorządowcami niz norlane zdrowe poznańskie zasady.
              > Zbigniew NOWAK
              Ciekawą Pan wydał opinię o ziemi kieleckiej. Czy tak samo ocenia Pan jej
              mieszkańców, których przecież chciałby Pan reprezentować w sejmie.

• Gość: Nowak Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 15:56
                Moja opinia dotyczy administracji a nie mieszkańców. To co napisałem o
                samorządowacach jest niestety prawdą. Drogi Panie widziałem dużo, ale
                niestety przy takim podejscu do zarzadzania, to eksbudem Polski, to my nie
                zostaniemy nigdy.

Czy to co napisałem nie jest prawda. Jak sie jednak pracuje w Exbudzie, to może
                swiat widzi sie w innych barwach i to co sie dzieje w kieleckiem zwisa i powiewa
                Prosze się oczytać np depesz PAP, przeczytać coś o mnie a wtedy będą słuszne
                komentarze typu "andrzejek"

Drogi Panie do Andrzejka to mi jeszcze daleko. Prosze zauwazyc co było przyczyną
                takiego komentarza z mojej strony?

Jak widać z dzisejszych depesz PAP to jednak SAMOOBRONA miała racje i TVP musi ja
                przeprosić z podanie nieprawdziwych informacji. Osoba, ktora insynułowała mi to,
                ze bede stawiał wódkę powinna zrobic to samo - czekam - najlepiej na moj mail

Zbigniew NOWAK

Proponuje jednak przeczytać service www - wtedy zapraszam do rzeczowych
                komentarzy

Gość portalu: msz napisał(a):

> Gość portalu: Nowak napisał(a):
                >
                > , za mało sie Pan
                > > interesuje, za mało Pan czyta, żeby rozmawiać.
                >
                > Oj wychodzi z Pana Andrzejek.
                >
                > Zapewne woli Pan czerwony kilelcki
                > > graidoł w pijanymi samorządowcami niz norlane zdrowe poznańskie zasady.
                > > Zbigniew NOWAK
                > Ciekawą Pan wydał opinię o ziemi kieleckiej. Czy tak samo ocenia Pan jej
                > mieszkańców, których przecież chciałby Pan reprezentować w sejmie.
                >

• Gość: mm Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: 195.116.245.* 16.08.01, 16:28

>
                  > Jak widać z dzisejszych depesz PAP to jednak SAMOOBRONA miała racje i TVP musi
                  > ja
                  > przeprosić z podanie nieprawdziwych informacji. Osoba, ktora insynułowała mi to
                  > ,
                  > ze bede stawiał wódkę powinna zrobic to samo - czekam - najlepiej na moj mail
                  >

Jak widać z dzisiejszych depesz PAP (niżej), to nie Pan Panie Nowak miał racje,
                  tylko TVP jak zwykle przekonała nas o swojej nierzetelności i najzwyczajniej w
                  świecie "spękała". Po prostu publiczna nie zebrała dowodów, że Lepperek kupczył
                  za wódę głosy. Fakty w TVN zrobiły to rzetelnie z wypowiedziami samych
                  zainteresowanych. Dlaczego Samoobrona nie podała do sądu TVN ?

O Pana Panie Nowak rzetelności i całej Samoobrony przekonamy się 23 września.

Oto depesza:
                  16.8.Warszawa - Przeprosin i sprostowania informacji o kupowaniu głosów podczas
                  prawyborów w Bystrzycy Kłodzkiej domaga się od TVP komitet wyborczy Samoobrony.

Samoobrona uważa, że została zniesławiona przez telewizję, ponieważ w
                  Teleexpressie ukazały się informacje o rzekomym kupowaniu głosów przez ten
                  komitet za alkohol i pieniądze, podczas prawyborów w Bystrzycy Kłodzkiej 11 i 12
                  sierpnia.

Samoobrona złożyła pozew przeciwko TVP w tzw. trybie wyborczym.

"To, co zrobiono w Bystrzycy, jest ewidentnym włączeniem się w kampanię
                  wyborczą" - mówił podczas rozprawy pełnomocnik Samoobrony mecenas Henryk
                  Dzido. "To jest atak na Samoobronę i zniewaga wyborców" - ocenił.

Pełnomocnik TVP mecenas Małgorzata Składzińska wniosła o oddalenie pozwu.
                  Podkreślała, że Teleexpress nie podał tych informacji "jako faktu", ale jedynie w
                  formie przypuszczeń. Dodała, że takie same informacje podały też inne media,
                  łącznie z PAP. Jako dowód załączyła zapis informacji podanej w Teleexpressie.

Wobec stanowiska TVP, że ta nie twierdzi, iż Samoobrona kupowała głosy za
                  pieniądze i alkohol, sędzia Małgorzata Kuracka zaproponowała ugodę. (PAP)

• Gość: NOWAK Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 23:24
                    Szanowny Panie
                    delikatne ha, ha, ha. Retoryka typowa dla adwokata ale skoro doszło do ugody,
                    TVP musi przeprosić lub jak kto woli podac sprostowanie, to nie mozna mówić,
                    ze powodem tego jest nierzetelność TVP. Prawda jest taka, nie mozna podawać
                    informacji jak sie nie ma dowodów. Pana argumentacja to najpierw nazwać kogoś
                    złodziejem na forum 30 mil ludzi a potem powiedziec sory nie mamy dowodów.
                    Pan idzie dalej - twierdzi Pan, ze to nie fakt nie serwowania wódy lecz brak
                    umiejetności TVP do znalezienia Łebka, ktory być może za wódę miałby powiedzieć,
                    ze widział. Drogi Panie jest Pan naiwny lub celowo - nie mogąc zaakceptowac 16 %-
                    twierdzi Pan, ze ze TVP do niedorajdy.
                    Co zaś tyczy sie TVN - są sprytniejsi, to fakt, ale są tez bardziek bezczelni.
                    Niech Pan zoabczy, co zrobili w Pcimiu. Twierdzili, ze to pcimianie wpłacali tą
                    kase - zrobili z nich absolutnych biedaków, pokazując rozwalające sie zagrody.
                    Ale czy to jest prawada. Tak sie składa, ze zawiadomienie w sprawie falszowania
                    przelewów pocztowych składałem do Myslenic ja. Byłem na miejscu w Pcimu i wiem,
                    ze TVN w osobie Sekielskiego improwizował. Jak jest więc na prawdę. Ja znam tych
                    Panów. Wiem co potrafią a potrafią niewiele. Ich mocna strona to retoryka i
                    krasomówstwo, ale z rozumieniem istoty bądz meritum są problemy. MOge to
                    powiedziec, bo z tymi Panami obcowałem w roku 1998 podczas afery zelatynowej (
                    wtedy Sekelski twierdził, ze psiada informacje na temat tego, ze Pan T wziął od
                    Grabka sporą kasę. I co gdzie jest temat. Brak konjunktury czy co, a moze układ
                    my wam koncesje, a wy sza na temat Grabka ?
                    dalej niech pan zadzwoni do adwokta Grabka niejakiego Kryśinskiego, zobaczy Pan,
                    kto swoją konsekwencją, uporem, kosztem około 50 tys zł spowodował to, ze Grabek
                    jest w Mielecinie. Kto spowodował, ze nie ukradł zakładu w Brodnicy, ze musi
                    oddac w Łodzi 10 mil zł, ze odpowie z Zelatyna SA w Puławach. Tego kochany,
                    rzetelny TVN nie podaje- bo i po co ? Dalaczego TVN podaje, ze GRabek siedzi w
                    Toruniu z zawiadomienia pracowników w Brodnicy, kiedy jest tak, ze to ja w roku
                    1997 złorzyłem zawiadomienie

pan podzwoni do a dowie sie Pan o rzetelnosci TVN i dalczego nikt nic nie mówi

Tomasza Sekelskiego /Rogalskiego TVN
                    Leszka Kraskowskiego
                    Anny Marszałek oboje RZeczpospolita
                    Jarosława Kurskiego Gazeta Wyborcza
                    Urzędzu Ochrony Panstwa w Lublinie ( wydział śledczy ) 081 521 33 17
                    Prokuratora Krause w Toruniu
                    Prokuratora Olejnika w Łodzi
                    Prokuratora Traczyka w Warszawie 0226580223 (sprawa ukrywania przez prokuratorów
                    postępowania w sprawie wprowadzenia zakazu importu zleatyny na sfałszowanych
                    dokumentach)
                    a w sprawie wódy podczas nadchodzacych wyborow niech Pan najpierw odczeka 23
                    wrzesnia. Jedno jest pewne - zadna z osób, ktore kandydują z listy Samoobrony ani
                    podczas organizwoanych referedów w kieleckiem ani ostatnich wyborów samorzadowych
                    nie stawiała wódy, w przeciwienstwie do innych

Co sie tyczy mojej rzetelnosci, to niech Pan poczyta serwis, albo obdzwoni w.w
                    adresy. Moja działalnosci to na pewno nie lepperiada. Zrobiłem tyle, ze Pan tego
                    nawet nie pojmie. Niech Pan jednak spróbuje. Sugeruje też - wrazie jednak
                    pozytwynego wyniku w wyborach, aby Pan przez następne cztery lata obserwowała moj
                    serwis. jedno jest pewne bedzie ciekawy, a biznes tym 3 miliony USD z ustawe,
                    panowie psołowie beda musieli uzgadaniac nie w kuluarach sejmowych a w terenie -
                    zapewniam Pana

coś na moj temat obiektywnego

www.rzeczpospolita/korupcja/#2 lub na głównej stronie jest link do afery/korupcja
                    niech Pan poczyta i przysle komentarz

Gość portalu: mm napisał(a):

>
                    > >
                    > > Jak widać z dzisejszych depesz PAP to jednak SAMOOBRONA miała racje i TVP
                    > musi
                    > > ja
                    > > przeprosić z podanie nieprawdziwych informacji. Osoba, ktora insynułowała
                    > mi to
                    > > ,
                    > > ze bede stawiał wódkę powinna zrobic to samo - czekam - najlepiej na moj m
                    > ail
                    > >
                    >
                    > Jak widać z dzisiejszych depesz PAP (niżej), to nie Pan Panie Nowak miał racje,
                    >
                    > tylko TVP jak zwykle przekonała nas o swojej nierzetelności i najzwyczajniej w
                    > świecie "spękała". Po prostu publiczna nie zebrała dowodów, że Lepperek kupczył
                    >
                    > za wódę głosy. Fakty w TVN zrobiły to rzetelnie z wypowiedziami samych
                    > zainteresowanych. Dlaczego Samoobrona nie podała do sądu TVN ?
                    >
                    > O Pana Panie Nowak rzetelności i całej Samoobrony przekonamy się 23 września.
                    >
                    > Oto depesza:
                    > 16.8.Warszawa - Przeprosin i sprostowania informacji o kupowaniu głosów podczas
                    >
                    > prawyborów w Bystrzycy Kłodzkiej domaga się od TVP komitet wyborczy Samoobrony.
                    >
                    > Samoobrona uważa, że została zniesławiona przez telewizję, ponieważ w
                    > Teleexpressie ukazały się informacje o rzekomym kupowaniu głosów przez ten
                    > komitet za alkohol i pieniądze, podczas prawyborów w Bystrzycy Kłodzkiej 11 i 1
                    > 2
                    > sierpnia.
                    >
                    > Samoobrona złożyła pozew przeciwko TVP w tzw. trybie wyborczym.
                    >
                    > "To, co zrobiono w Bystrzycy, jest ewidentnym włączeniem się w kampanię
                    > wyborczą" - mówił podczas rozprawy pełnomocnik Samoobrony mecenas Henryk
                    > Dzido. "To jest atak na Samoobronę i zniewaga wyborców" - ocenił.
                    >
                    > Pełnomocnik TVP mecenas Małgorzata Składzińska wniosła o oddalenie pozwu.
                    > Podkreślała, że Teleexpress nie podał tych informacji "jako faktu", ale jedynie
                    > w
                    > formie przypuszczeń. Dodała, że takie same informacje podały też inne media,
                    > łącznie z PAP. Jako dowód załączyła zapis informacji podanej w Teleexpressie.
                    >
                    > Wobec stanowiska TVP, że ta nie twierdzi, iż Samoobrona kupowała głosy za
                    > pieniądze i alkohol, sędzia Małgorzata Kuracka zaproponowała ugodę. (PAP)
                    >
                    >
                    >
                    >

• Gość: mm Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: 195.116.245.* 17.08.01, 08:55
                      Gość portalu: NOWAK napisał(a):

> Szanowny Panie
                      > > Co sie tyczy mojej rzetelnosci, to niech Pan poczyta serwis, albo obdzwoni
                      w.w
                      > adresy. Moja działalnosci to na pewno nie lepperiada. Zrobiłem tyle, ze Pan teg
                      > o
                      > nawet nie pojmie. Niech Pan jednak spróbuje.

Nie będę próbował. Dyskutując z Panem poniżam siebie. Człowiek, który kandyduje
                      na posła Najjaśniejszej Rzeczpospolitej i twierdzi, że "Zrobiłem tyle, ze Pan
                      tego nawet nie pojmie", dyskredytuje się w 100%. Panie Nowak, a jednak wychodzi z
                      Pana "lepperiada" :-(

Pozdrawiam
                      • Gość: NOWAK Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 09:22
                        No własnie najpierw obrażanie mojej osoby tylko z powodu listy ( bez checi
                        zapoznania sie moją osobą), a kiedy zaczyna sie rozmowa na argumenty, to Pan
                        twierdzi, ze Pana nie obchodzą. Co tu z kogo wychodzi?
                        Jeszcze raz powtarzam, ze przyczyna i powodem tego typu dyskusji z mojej
                        strony są teksty, które wskazuja na leniwego dyletanta internetowego( takie
                        stwierzenie znalazłem niedwano na forum- pewien Pan skrót SA rozszyfrował jako
                        majątek państwowy). Przyznał Pan, i to jest najważniejsze, ze nie czytał pan
                        servisu, nic pan nie wie na temat mojej osoby. Jaka jest więc merytoryczna
                        podstawa twierdzenia, ze jak jako kandydat niezalezny jestem to samo co Lepper,
                        jakie są podstawy zadawania mi pytań - ile postawię wódy w świetkorzyskiem
                        To czy postwiony Panu wprost Panu zarzut mnie dyskretytuje mało mnie obchodzi.
                        Ja w parlamencie byc nie musze, a juz napewno nie z pana mandatu. Mam
                        działalnosc, mam majątek - o ktorym niektórym posłom sie nawet nie sniło, znam
                        kilka jezyków, moge też pracowac np w Brukseli. Dalej Pana dyletanctwo i brak
                        chęci do zapoznania sie moja osoba via internet wskazuje na to, ze nie miałem
                        u Pana zadnego kredytu- skąd więc stwierdzenie, ze mnie dyskredytuje

No i pytanie na koniec- czy moj ciety język i proba rozmowy na argumenty, nawet
                        jezeli w taki sposób jest przyczyna dotakiego twierdzenia- jezeli tak, to
                        brawo. Za szybko sie Pan obraża,rzuca Pan zabawki bo brak Panu argumentów. Taka
                        jest prawda, prawda zawsze boli. Taka jest przyczyna rzucania zabawek drogi
                        panie

Zbigniew NOWAK
                        • Gość: mm Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: 195.116.245.* 17.08.01, 09:55
                          Drogi Panie, chyba czytać się nie chce.. Argumentami mozna sypać jak z rękawa,
                          ale powinny być one jeszcze logiczne... Myli juz Pan wszystkie osoby, które
                          pisały w tym wątku. W którym miejscu twierdziłem, że nie zapoznałem się z Pana
                          stroną ??
                          Z tymi pochwałami w swoja stronę, że Pan taki oczytany i wykształcony, to już
                          chyba przesada. "Prostactwo wiejskie" wychodzi coraz bardziej...

Z Panem Panie Nowak najwcześniej na argumenty mogę podyskutować po 23 wrzesnia. W
                          tej chwili kończę, bo Pana osoba nie jest warta, aby wątki na jej temat
                          znajdowały się zbyt wysoko na tym szanownym Forum. Za reklemę trzeba płacić...

Pozdrawiam

Bez odbioru

Gość portalu: NOWAK napisał(a):

> No własnie najpierw obrażanie mojej osoby tylko z powodu listy ( bez checi
                          > zapoznania sie moją osobą), a kiedy zaczyna sie rozmowa na argumenty, to Pan
                          > twierdzi, ze Pana nie obchodzą. Co tu z kogo wychodzi?
                          > Jeszcze raz powtarzam, ze przyczyna i powodem tego typu dyskusji z mojej
                          > strony są teksty, które wskazuja na leniwego dyletanta internetowego( takie
                          > stwierzenie znalazłem niedwano na forum- pewien Pan skrót SA rozszyfrował jako
                          > majątek państwowy). Przyznał Pan, i to jest najważniejsze, ze nie czytał pan
                          > servisu, nic pan nie wie na temat mojej osoby. Jaka jest więc merytoryczna
                          > podstawa twierdzenia, ze jak jako kandydat niezalezny jestem to samo co Lepper,
                          >
                          > jakie są podstawy zadawania mi pytań - ile postawię wódy w świetkorzyskiem
                          > To czy postwiony Panu wprost Panu zarzut mnie dyskretytuje mało mnie obchodzi.
                          > Ja w parlamencie byc nie musze, a juz napewno nie z pana mandatu. Mam
                          > działalnosc, mam majątek - o ktorym niektórym posłom sie nawet nie sniło, znam
                          > kilka jezyków, moge też pracowac np w Brukseli. Dalej Pana dyletanctwo i brak
                          > chęci do zapoznania sie moja osoba via internet wskazuje na to, ze nie miałem
                          > u Pana zadnego kredytu- skąd więc stwierdzenie, ze mnie dyskredytuje
                          >
                          > No i pytanie na koniec- czy moj ciety język i proba rozmowy na argumenty, nawet
                          >
                          > jezeli w taki sposób jest przyczyna dotakiego twierdzenia- jezeli tak, to
                          > brawo. Za szybko sie Pan obraża,rzuca Pan zabawki bo brak Panu argumentów. Taka
                          >
                          > jest prawda, prawda zawsze boli. Taka jest przyczyna rzucania zabawek drogi
                          > panie
                          >
                          > Zbigniew NOWAK

• Gość: NOWAK Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 23:36
                    acha, jeszcze jedno pytanie do Pana mm- co znaczy, ze TVN zrobil to
                    wypowiedziami samych zainteresowanych. Czy to ma oznaczać, ze ci przed
                    kamerami, mieli jakiś interes w podawaniu tych - jake by one nie były -
                    informacji.
                    Drogi Panie niech sie Pan nie obrazi, ale Pan tak samo jak Sekelski momentami
                    nie wie co mówi. Powiedział Pan jednak w tym momencie uczciwie wszystko. Tak to
                    prawdopodobnie "zainteresowani" podali te informacje. Znowu brak zdolnosci do
                    wyłąpywania szczegółów, a ponoć to blask szczegółow mowi wszysto i diabeł nawet
                    w nich śpi. Tak to jest z niektórymi internautami. Co sie tyczy depeszy PAP to
                    ja miałem wczesnejsza i ta mowiła o tylko ugodzie

Zbigniew NOWAK

PS Wiem, ze nie do konca Lepper jest poważną medialnie osobą, ale nie upowaznia
                    Pana to do używania słowa "Lepperek". Niech Pan zoabczy co robią inni i jak ich
                    nazwać ?

Zbigniew NOWAK
                • Gość: msz Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: 10.40.18.* / *.exbud.com.pl 20.08.01, 13:58

>
                  > Czy to co napisałem nie jest prawda. Jak sie jednak pracuje w Exbudzie, to może
                  >
                  > swiat widzi sie w innych barwach i to co sie dzieje w kieleckiem zwisa i powiew

Szanowny Panie Nowak, zapewniam Pana że nie zwisa mi to co dzieje się w moim
                  mieście i regionie ale określenie czerwony kielecji grajdoł jest chyba trochę nie
                  na miejscu. Czy jest Pan tego pewien że w Poznaniu i np. Warszawie urzędnicy są
                  kryształowo czyści? Ja uważam że jest tam tak samo jak u nas albo jeszcze gorzej.
                  Korupcja drogi Panie jest jak dotąd najlepiej rozwijającą się dziedziną w Polsce
                  i mimo dobrych chęci z Pana strony nie powstrzyma Pan jej, poprostu Pan i może
                  jeszcze kilku ludzi to za mało. Oczywiście rzyczyłbym sobie żeby nasz region i
                  cała Polska była wolna od korupcji ale tak nie jest.

Życzę Panu sukcesów "w zaprowadzaniu porządku"

• Gość: pinczow Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.penetrator.com.pl 20.08.01, 14:02
                    > Korupcja drogi Panie jest jak dotąd najlepiej rozwijającą się dziedziną w Polsc
                    > e
                    > i mimo dobrych chęci z Pana strony nie powstrzyma Pan jej, poprostu Pan i może
                    > jeszcze kilku ludzi to za mało.

Z takim mysleniem to napewno daleko nie zajdziemy...
                    Przeciez nie od razu Rzym zbudowano...
                    A od czegos trzeba zaczac... a wydaje mi sie ze ''poczatek z Nowakiem'' jest w tym momencie jednym z
                    lepszych roozwiazan. Wystarczy zobaczyc co ma na swoim koncie :)
                  • Gość: NOWAK Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 14:17
                    Drogi Panie
                    uzywając stwierdzenia "czerwony kielecki graidoł" nie mam na mysli ani Pana, ani
                    mieszkańców lecz wyjątkowo wszytkie swietokrzyskie samorzady. Nie obraziłem wiec
                    Pana ani nikogo z mieszkańców. Ja na stałe pracuje w Łodzi, i ta też jest
                    czerwona jak Pinczów. W Pinczowie takiego stwierdzenia używa sie na codzień i nie
                    jestem to ja.
                    Nie uważam, ze w innych miastach jest lepiej, ale jedno jest pewne, prokuratury
                    w innych okregach nie pala głupa i nie piszą, ze potwierdzanie za zgodnośc
                    kserowanych dokumentów, to fakt potwierdzenia stania przy kopiarce i wykonywania
                    tej czynności.
                    Składałem rózne zawiadomienia, np w sprawie Grabka, paru afer łapówkarskich w
                    Łodzi, ale nigdzie nie było tak jak w Kielacach. Niedługo na mojej stronie bedzie
                    kopia stenogramu z posedzenia sejmowej komisji w sparwie podejrzenia o korupcje w
                    prokuraturze okregowej w kielcach.
                    Uważam, ze pewne problemy ze sciganiem przekrętów w Kielacach biorą się stąd, ze
                    wielu prawników kieleckich ma wysoka pozycje w Warszawie. Jak Pan poda adres
                    internetowy to zrobię Panu specyfikacje.

Prosze też podac, jak sie nazywa wasz radca prawny - czy nie jest to Pan Zawartka
                    z Pinczowa. Jezeli tak, to podam panu pewne informacje.

Nie ma sie co irytować drogi Panie. Krok po kroku aż do pelnego sukcesu. Grabek
                    czekał na swój dzień 5 lat. Niech Pan zajrzy do Pinczowa pod koniec nastepniego
                    roku, a zoabczy Pan zmiany. W kielcach porzadek niech robi Pan. Ostatnio
                    pojawiają sie bowiem nieciekawe informacje na temat Henia k. Długosza i to ze
                    strony członków SLD - np mafia. To jest Pana zajęcie, ale też i moje. Nie jest
                    to zaprowadzanie porzadku lecz przyglądanie sie władzy. Pan powinien robić to
                    samo. Wtedy będzie lepiej. Na tym polega cały problem

pozdrawiam
                    Zbigniew NOWAK

>
                    >
                    > >
                    > > Czy to co napisałem nie jest prawda. Jak sie jednak pracuje w Exbudzie, to
                    > może
                    > >
                    > > swiat widzi sie w innych barwach i to co sie dzieje w kieleckiem zwisa i p
                    > owiew
                    >
                    > Szanowny Panie Nowak, zapewniam Pana że nie zwisa mi to co dzieje się w moim
                    > mieście i regionie ale określenie czerwony kielecji grajdoł jest chyba trochę n
                    > ie
                    > na miejscu. Czy jest Pan tego pewien że w Poznaniu i np. Warszawie urzędnicy są
                    >
                    > kryształowo czyści? Ja uważam że jest tam tak samo jak u nas albo jeszcze gorze
                    > j.
                    > Korupcja drogi Panie jest jak dotąd najlepiej rozwijającą się dziedziną w Polsc
                    > e
                    > i mimo dobrych chęci z Pana strony nie powstrzyma Pan jej, poprostu Pan i może
                    > jeszcze kilku ludzi to za mało. Oczywiście rzyczyłbym sobie żeby nasz region i
                    > cała Polska była wolna od korupcji ale tak nie jest.
                    >
                    > Życzę Panu sukcesów "w zaprowadzaniu porządku"
                    >
                    >
                    >
                    >
                    >
                    >
                    >
                    >

• Gość: msz Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: 10.40.18.* / *.exbud.com.pl 20.08.01, 14:30

>
                  > Czy to co napisałem nie jest prawda. Jak sie jednak pracuje w Exbudzie, to może
                  >
                  > swiat widzi sie w innych barwach i to co sie dzieje w kieleckiem zwisa i powiew
                  > a

Drogi Panie nowak, zapewniam Pana że nie zwisa mi to co dzieje się w moim
                  regionie i moim mieście. Ale nazwa "kielecki grajdoł" to chyba lekka przesada.
                  Czy uważa Pan że urzędnicy w Poznaniu są kryształowo czyści? Chyba tak nie jest.
                  Korupacja to jak do tej pory najlepiej rozwijająca się dziedzina w Polsce i Pan
                  plus jeszcze może kilka osób nie dacie rady jej zwalczyć. Choćby nawet
                  zaprowadził Pan pożądek w Pińczowie to co z tego? Przecież takich miast i
                  miasteczek jest w Polsce dużo. Nie mniej jednak życzyłbym sobie żeby Polska byla
                  wolna od korupcji a Panu życzę powodzenia w walce z wiatrakami.
                  • Gość: NOwak Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 14:48
                    Dla mnie nie jest walka z wiatrakami. Moje działania odniosą napewno skutek,
                    nawet gdyby ich jedynym skutkiem było pogonienie "czerwonych" z powiatu
                    pinczowskiego lub innych złodzieji, ktorzy kasują tylko diety lub przepłacaja za
                    zamowienia publiczne. Zawsze musi być początek.

Powtorze się raz jeszcze - kiedys ktoś twierdził, ze na Grabka nie ma mocnych.
                    teraz ten wiatrak jest na wakacjach w Mielecinie koło Włocławka. Chyba, ze Pan
                    nie wierzy, ze to ja mu pomogłem. Jezeli tak, to niech pan wejdze na strone
                    Rzeczpospolitej - jest link do afer. Niech Pan otworzy sobie ZELATYNE. tam jest
                    wszystko napisane

Pana wkładem w mojej walce z wiatrakami bedzie pana poparcie i Pana głos
                    podczas wyborów a nie pana pobożne zyczenia, ktore głosno wypowiadane powodują
                    u innych zachowanie " a co ja moge sam jeden" - zapewne nic, ale czy musi Pan byc
                    takim pesymistą ?

ZBigniew NOWAK

>
                    >
                    > >
                    > > Czy to co napisałem nie jest prawda. Jak sie jednak pracuje w Exbudzie, to
                    > może
                    > >
                    > > swiat widzi sie w innych barwach i to co sie dzieje w kieleckiem zwisa i p
                    > owiew
                    > > a
                    >
                    > Drogi Panie nowak, zapewniam Pana że nie zwisa mi to co dzieje się w moim
                    > regionie i moim mieście. Ale nazwa "kielecki grajdoł" to chyba lekka przesada.
                    > Czy uważa Pan że urzędnicy w Poznaniu są kryształowo czyści? Chyba tak nie jest
                    > .
                    > Korupacja to jak do tej pory najlepiej rozwijająca się dziedzina w Polsce i Pan
                    >
                    > plus jeszcze może kilka osób nie dacie rady jej zwalczyć. Choćby nawet
                    > zaprowadził Pan pożądek w Pińczowie to co z tego? Przecież takich miast i
                    > miasteczek jest w Polsce dużo. Nie mniej jednak życzyłbym sobie żeby Polska byl
                    > a
                    > wolna od korupcji a Panu życzę powodzenia w walce z wiatrakami.

• Gość: pinczow Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.penetrator.com.pl 20.08.01, 15:59
                      > Pana wkładem w mojej walce z wiatrakami bedzie pana poparcie i Pana głos
                      > podczas wyborów a nie pana pobożne zyczenia, ktore głosno wypowiadane powodują

A to mi sie spodobalo...
        • Gość: mm Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: 195.116.245.* 13.08.01, 16:07

> Zadnego grama. jeżeli jest to aluzja do Bystrzycy to informuje, ze sa też
          > informacje na temat, ze robiła to lub miał robic też PO.

Najłatwiej zgonic winę na przeciwnika politycznego. Szkoda, że Pan również używa
          tej metody :-(

Nadto bylo juz wiele
          > informacji np z Kielc, ze PO woziła mieszaknców ostrowaca na Prawybory do
          > Kielc, to samo w Toruniu itd. Co zas tyczy sie wódki to wolę bazować na
          > sparwdzonych informacjach np takich, ze prawie wszyscy kandydaci na radnych w
          > tym najwiecej z SLD ale byli i tacy z AWS stawiali hurtem w
          > Pinczowie "Jabczanke"

To samo co wyżej. Problemem przoszę Pana wszystkich polskich polityków, jest to,
          że nie potrafią spojrzec krytycznym okiem na siebie. Oczywiście wszyscy kandydaci
          Samoobrony są abstynentami ;-)

Drogi Panie organizowałem referendum w Pinczowie, mogłem
          > to robic, ale nie robiłem, bo nie mam tego w genach, nie robili etz tego w
          > Pacanowie, Korczynie, Bliżynie czy Sandomierzu. Tak się sklada, ze wiekszośc
          > kandydatów z list Samoobrony, to kandydaci posiadajacy duże zaufanie spoleczne
          > .

To się okaże - 23 września, chyba, że Pan jest też wróżką ?

>
          > Zadaje pytanie - a ile moze Pan wypić.

Mało piję alkoholu. Koniaczek, piwko, przy okazji meczu reprezentacji. Wszystkie
          ważne decyzje życiowe podejmuję na trzeźwo. Tak też będzie 23 września, więc na
          Samoobronę na pewno nie zagłosuję. :-)

> Gdyby Pan przeczytał stronę www.zbigniew-nowak.pinczow.com, to zoabczyłby Pan,
          > ze pytanie jest wyjątkowo nie na miejscu

Przepraszam, jeżeli Pana uraziłem. Uderz w stół, a nożyce się odezwą... Wybrał
          Pan bardzo złą listę, jeśli jest Pan tak uczciwy, za jakiego się Pan uważa.
          Obywatel Lepper nie ma chyba zbyt wiele wspólnego z uczciwością

Pozdrawiam
          MM
          >
          > Zbigniew

• Gość: NOWAK Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 19:27
            Nie zarzucam nikomu nic, cytuje jedynie depesze PAP, ze oprócz Samoobrony
            podobne "przewinienia" miały dokonywac inne ugrupowania i to było moja
            intencja. Chciałem wskazać więc, że nie był to powód, zeby krzyczeć, ze tylko
            Samoobrona. jezeli Pan trzezwo patrzy na świat i podejmuje decyzje, to winnien
            Pan też trzezwo przeczytac kilka depesz agencyjnych. Nadto chciałem zaznaczyć,
            ze skoro cos jest standardem uprawianym przez wszystkich bez wyjątku, to
            dziwnym jest krzyczenie Samoobrona, jeżeli nagle zbiera ona 16 %. Prosze
            zauwazyć, ze wyborów nie uniewazniono i dlatego nikt nie pa prawa trąbic,
            ze były istotne naruszenia ordynacji wyborczej. Dalej odkąd wożenie ejst jej
            naruszeniem.
            Dając przykład wozenia podczas wyborów samorzadowych i pojenia jabczanką
            podałem zarówno przykład z lewa jak i prawa. Jestem więc obiektywny. Drązni
            mnie jednak to i temu dałem wyraz, ze nagle ktos widzi to u Leppera. nastepnie
            Jakim dowodem jest relacja TVN. Znam ta ekipe bardzo dobrze, zanm osobiscie
            Pana Rogalskiego, znam Tomasza Sekielskiego, moge powiedziec jedno- juz w Pcimu
            dali plamę twierdzac, ze wpłąt dokonywali pcimianie. Otoz nie- robiono to w
            Myślenicach i wielu innych miejscowościach. tak więc to co robi TVN to
            momentami więcej niż tania sensacja. Ci ludzie namwet nie rozumieja momentami
            istoty tego co realcjonuja. Dlatego tez nie zgadzam sie z takimi relacjami,
            gdzie ciagnie sie chłopa przez kamere i cyka mu sie foto.

Co do mojej uczciwości pwoem Panu jedno - nie ma zadnej uczciwej Partii czy
            listy przynajmniej dla mnie. Znam dokładnie, co robił rzad SLD PSL z Grabkiem,
            wiem jak AWS UW wprowadziła zakaz importu zelatyny na sfalszowanych
            dokumentach.
            A w sprawie lsity Samoobrony przynajmniej w Kielcach mogę powiedzieć jedno-
            są to ludzie nie uwikłani w zadne układy, ludzie ktorzy coś zrobili dla
            społeczeństwa swoich gmin, probowali coś naprawic, zanim powstały listy.
            O sobie mogę powiedziec jedno- jestem kandydatem niezaleznym z listy Leppera
            i zapewniam Pana o jednym jest to jednyna lista z ktorej moge i jestem gotów
            startować.Ani te Pana ucziwe listy mnienie zaakceptuja ani tym bardziej ja
            ich. Zostaje mi więc jedyny ruch oddolny jakim jest Samoobrona.

Nie jestem tez abstynentem, ale nie jeżdzę po wodzie jak starosta jedzejowski,
            kazmierski, siedlecki jak władza Pinczowa, jak wójt Solca Zdroju

Chcąc zarzucać Lepperowi nieuczciwośc, trzeba miec dowody. Ja mam i to mocne.
            trudno wyborazić sobie rzad, ktory wprowadza rozporzadzenie w oparciu o
            sfalszowany dokument.
            Dalej jedna z opinii w internecie zawierala ciekawe pytanie- czym rózni sie
            opulista burak ( lepper ) od innego populisty w garniturze ( kaczyńskiego) dla
            mnie niczym, poza tym, ze jeden jest faktycznie bardziej wykształcony i zna sie
            na prawie pracy. Miałem zapędy zgłoszenia sie do PiS ale jak zobaczyłem, ze
            jednym z "kolegów" pana K jest Pan Ujazdwoski, to mi przejaśniało, skąd się
            bierze "bajzel" Kielcach.

Zanim Pan straci kolejnych parę słów prosze jednak przeczytac strone

www.zbigniew-nowak.pinczow.com
            trudno bowiem z Panem dyskutować, skoro ogranicza sie Pan tylko do cztania forum

pozdrawiam
            Zbigniew NOWAK
          • Gość: NOWAK Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 19:38
            Wadą wielu jest tez niedokładne czytanie, a jeszcze brak zdolnosci do
            interpretacji. Prosze byc totalnie trzezwym w dniu 23 września i najlepiej
            wesprzeć tzw " uczciwe "partie > Jestem tez ciekaw- ale nie musi pan mnie
            informowac, kto wg Pana jest jest tak bardzo OK, ze może Pan na niego zgłosować.
            Zapraszam do sta stalego odwiedzania mojej witryny - zobaczy Pan osiągniecia
            swietokrzyskich samoarządowców

Z drugiej strony prosze odpowiedzieć, czy zna Pan powód, dla ktorego zrezygnowano
            z prawyborów w Kłodzku. Moim zdaniem nie powinno sie rezygnować a pilnowac i
            udokumentować oraz w razie czego unieważnic prawybory. To co zrobiono dzisaj
            smierdzi mi manipulacja

Zbigniew NOWAK

>
            > > Zadnego grama. jeżeli jest to aluzja do Bystrzycy to informuje, ze sa też
            > > informacje na temat, ze robiła to lub miał robic też PO.
            >
            > Najłatwiej zgonic winę na przeciwnika politycznego. Szkoda, że Pan również używ
            > a
            > tej metody :-(
            >
            > Nadto bylo juz wiele
            > > informacji np z Kielc, ze PO woziła mieszaknców ostrowaca na Prawybory do
            > > Kielc, to samo w Toruniu itd. Co zas tyczy sie wódki to wolę bazować na
            > > sparwdzonych informacjach np takich, ze prawie wszyscy kandydaci na radnyc
            > h w
            > > tym najwiecej z SLD ale byli i tacy z AWS stawiali hurtem w
            > > Pinczowie "Jabczanke"
            >
            > To samo co wyżej. Problemem przoszę Pana wszystkich polskich polityków, jest to
            > ,
            > że nie potrafią spojrzec krytycznym okiem na siebie. Oczywiście wszyscy kandyda
            > ci
            > Samoobrony są abstynentami ;-)
            >
            > Drogi Panie organizowałem referendum w Pinczowie, mogłem
            > > to robic, ale nie robiłem, bo nie mam tego w genach, nie robili etz tego w
            >
            > > Pacanowie, Korczynie, Bliżynie czy Sandomierzu. Tak się sklada, ze wiekszo
            > śc
            > > kandydatów z list Samoobrony, to kandydaci posiadajacy duże zaufanie spol
            > eczne
            > > .
            >
            > To się okaże - 23 września, chyba, że Pan jest też wróżką ?
            >
            > >
            > > Zadaje pytanie - a ile moze Pan wypić.
            >
            > Mało piję alkoholu. Koniaczek, piwko, przy okazji meczu reprezentacji. Wszystki
            > e
            > ważne decyzje życiowe podejmuję na trzeźwo. Tak też będzie 23 września, więc na
            >
            > Samoobronę na pewno nie zagłosuję. :-)
            >
            > > Gdyby Pan przeczytał stronę www.zbigniew-nowak.pinczow.com, to zoabczyłby
            > Pan,
            > > ze pytanie jest wyjątkowo nie na miejscu
            >
            > Przepraszam, jeżeli Pana uraziłem. Uderz w stół, a nożyce się odezwą... Wybrał
            > Pan bardzo złą listę, jeśli jest Pan tak uczciwy, za jakiego się Pan uważa.
            > Obywatel Lepper nie ma chyba zbyt wiele wspólnego z uczciwością
            >
            > Pozdrawiam
            > MM
            > >
            > > Zbigniew
            >

• Gość: NOWAK Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 19:40
            A, cha jeszcze jedno ten zwrot obywatel to z dawnych czaów, teraz do każdego
            mowi sie per Pan
            Pan chyba z SLD
            Kiedyś tak mówili w MO

Zbigniew NOWAK

>
            > > Zadnego grama. jeżeli jest to aluzja do Bystrzycy to informuje, ze sa też
            > > informacje na temat, ze robiła to lub miał robic też PO.
            >
            > Najłatwiej zgonic winę na przeciwnika politycznego. Szkoda, że Pan również używ
            > a
            > tej metody :-(
            >
            > Nadto bylo juz wiele
            > > informacji np z Kielc, ze PO woziła mieszaknców ostrowaca na Prawybory do
            > > Kielc, to samo w Toruniu itd. Co zas tyczy sie wódki to wolę bazować na
            > > sparwdzonych informacjach np takich, ze prawie wszyscy kandydaci na radnyc
            > h w
            > > tym najwiecej z SLD ale byli i tacy z AWS stawiali hurtem w
            > > Pinczowie "Jabczanke"
            >
            > To samo co wyżej. Problemem przoszę Pana wszystkich polskich polityków, jest to
            > ,
            > że nie potrafią spojrzec krytycznym okiem na siebie. Oczywiście wszyscy kandyda
            > ci
            > Samoobrony są abstynentami ;-)
            >
            > Drogi Panie organizowałem referendum w Pinczowie, mogłem
            > > to robic, ale nie robiłem, bo nie mam tego w genach, nie robili etz tego w
            >
            > > Pacanowie, Korczynie, Bliżynie czy Sandomierzu. Tak się sklada, ze wiekszo
            > śc
            > > kandydatów z list Samoobrony, to kandydaci posiadajacy duże zaufanie spol
            > eczne
            > > .
            >
            > To się okaże - 23 września, chyba, że Pan jest też wróżką ?
            >
            > >
            > > Zadaje pytanie - a ile moze Pan wypić.
            >
            > Mało piję alkoholu. Koniaczek, piwko, przy okazji meczu reprezentacji. Wszystki
            > e
            > ważne decyzje życiowe podejmuję na trzeźwo. Tak też będzie 23 września, więc na
            >
            > Samoobronę na pewno nie zagłosuję. :-)
            >
            > > Gdyby Pan przeczytał stronę www.zbigniew-nowak.pinczow.com, to zoabczyłby
            > Pan,
            > > ze pytanie jest wyjątkowo nie na miejscu
            >
            > Przepraszam, jeżeli Pana uraziłem. Uderz w stół, a nożyce się odezwą... Wybrał
            > Pan bardzo złą listę, jeśli jest Pan tak uczciwy, za jakiego się Pan uważa.
            > Obywatel Lepper nie ma chyba zbyt wiele wspólnego z uczciwością
            >
            > Pozdrawiam
            > MM
            > >
            > > Zbigniew
            >

• Gość: rz Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.kielce.uw.gov.pl 13.08.01, 15:38
      To ja może też uprzejmie podziękuję - jakoś tak nie odpowiada mi powrót do
      programu gospodarczego E. Gierka %-}
      • Gość: Nowak Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 15:46
        tez nie jestem za powrotem do czasów E.Gierka, ale jedno jest pewne drogi
        Panie, wtedy - jezeli juz to cos budowano- a teraz poczytaj strone, to
        zobaczysz ile ukradziono w samym Pinczowie. Czy to kkogoś obchodzi. Nie mów,
        ze dziura w budzecie w wysokosci min 30 mld jest czyms dobrym. Zobaczsz, co
        sie stanie na drugi rok z budzetem ?
        Po drugie, czy jak muszę popierac Leppera- jestem kandydatem bezpartyjnym, nie
        naleze do Soamoobrony a to nie jest to samo. Zobacz tez jezeli umiesz czytac,
        czy ja jestem rolnik ?
        Jak pocztasz, to napisz list a pogadamy. Nie wiem tez co ejst lepsze czasy
        Gierka, czy tez obecna Polska Świetkorzyska z czasów sprzed Gierka. Dla mnie to
        czsy wcześnego Gomułki drogi Panie

Poczytaj strone a pogadamy wtedy.

ZN
    • Gość: max Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.proxy.aol.com 19.08.01, 04:01
      Po przeczytaniu Manifestu Wyborczego, programu wyborczego i materialow o
      korupcji przyznaje Panu racje i w pelni sie zgadzam z przezroczystoscia
      samorzadow proponowana przez Pana. Choc mam duze zastrzezenia do
      przewodniczacego Samoobrony to Panski program i osoba budza moj szacunek.To
      jest wlasnie to czego Polsce potrzeba najbardziej: jasno okreslonego
      prawa,pelnego, scislego przestrzegania tego prawa walka z koncesjami,ktore
      sluza napychaniu kieszeni kosztem Skarbu Panstwa. Trzeba w koncu rozbic ten
      wielki uklad dzialajacy od samej gory do najnizszego szczebla.Potrzeba wam
      wlasnie takich ludzi jak Pan.Zycze sukcesow i zrozumienia wsrod polaczkow.
      Obserwujac Polske z zewnatrz widze co sie dzieje a dzieje sie bardzo zle.max.
      • Gość: nowak Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 09:44
        Szanowny Panie
        mam pytanie - jak interpretowac zwrot " z zewnątrz". Jezeli jest to zagranica, to
        informuje Pana, ze od 1983 do 1997 mieszkałem w RFN. Jednakże od 1991 prowadzę
        firmę w Łodzi
        Moje spojrzenie, moj brak akceptacji dla tego co dzieje sie w Polsce, w
        szczegolnosci samorzadach np woj kieleckiego, bierze sie właśnie z tego,
        ze przez tyle lat mialem dobry przykład. Tak więc, "niektorzy" nie potrafią
        zrozumiec, ze da sie inaczej. Zapraszam równiez do przeczyatnia artylułu w
        ostatnim Wprost " Dyktatura Bizancjum "
        Dziekuje za komentarz. Są jednak ludzie, ktorzy akceptują moj punkt widzenia.
        Zapewniam Pana - nawet jeżeli to Pana nie dotyczy, ze bez względu na to czy będę
        w Sejmie czy też nie, Pinczów będzie najpozniej za rok przykładem jawności i
        rozwoju gospodarczego na miare Europy i XXI wieku. Obym się nie mylił.

pozdrawiam
        Zbigniew NOWAK

Gość portalu: max napisał(a):

> Po przeczytaniu Manifestu Wyborczego, programu wyborczego i materialow o
        > korupcji przyznaje Panu racje i w pelni sie zgadzam z przezroczystoscia
        > samorzadow proponowana przez Pana. Choc mam duze zastrzezenia do
        > przewodniczacego Samoobrony to Panski program i osoba budza moj szacunek.To
        > jest wlasnie to czego Polsce potrzeba najbardziej: jasno okreslonego
        > prawa,pelnego, scislego przestrzegania tego prawa walka z koncesjami,ktore
        > sluza napychaniu kieszeni kosztem Skarbu Panstwa. Trzeba w koncu rozbic ten
        > wielki uklad dzialajacy od samej gory do najnizszego szczebla.Potrzeba wam
        > wlasnie takich ludzi jak Pan.Zycze sukcesow i zrozumienia wsrod polaczkow.
        > Obserwujac Polske z zewnatrz widze co sie dzieje a dzieje sie bardzo zle.max.

• Gość: max Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.proxy.aol.com 21.08.01, 02:08
          Stukam do Pana z zewnatrz Polski, scislej ze wschodniego wybrzeza USA.
          Jestem tu od 1975 roku ale dzieki internetowi i prasie jestem na biezaco w
          polskich sprawach.Regularnie odwiedzam tez kraj 2-3 razy w roku.Dzieki temu
          rozumiem Pana doskonale.Ten pobyt, stale mam nadzieje czasowy tylko,pozwala mi
          na obiektywne spojrzenie na Polske i polskie sprawy.To nie jest wbrew pozorom
          walka z wiatrakami ale walka o zmiane ludzkiej mentalnosci a bez tego nie bedzie
          zadnej innej zmiany.Nawet jezeli Pan przegra wybory nie przegra demokracja, bo
          w obecnej formie to twor ulomny osiagniety poprzez kompromisy i wzajemne uklady.
          Jestem wrogiem wszelkich partii i ukladow i jestem poza nimi od 25 lat.max.
          • Gość: NOWAK Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 07:03
            do wszystkich pesymistów, ktorzy odwiedzili ten wątek, niejednkorotnie mnie
            obrażając ( nie gniewam sie ) mam pytanie - czy naprawde, aby dokladnie
            zrozumieć, ze sie "da", ze każda " walka " jest potrzebna i przynosi efekty,
            trzeba aż wyjechac do USA, zagranice, do Krakowa czy Warszawy. Prosze zauwazyc,
            ze jednak sa pozytywne komentarze. Są, ale zpoza Kielc. Dwóch moze mnie zna,ale
            ten z USA na pewno nie.
            W czym jest więc problem, dla kogo nie ma żadnych szans ? - sami sobie jesteśmy
            winni, winna jest własnie mentalność - przepraszam - panów,ktorzy bez momentu
            zastanowienia, twierdza ha, ha z Lepperkiem to nie, a ile Pan wódy stawia ?
            Wstyd, wstyd jeszcze raz wstyd. To ze jest tak zle, jest zaslugą
            Panów "pesymistów", którzy jeszcze nie wiedzą, ze tak naprawdę to im zwisa i
            powiewa, tylko tego nie zauwarzają. Nie będzie im wtedy, kiedy zaczną czytac
            dokładnie to co dzieje sie w okół nich. Niech ten komentarz będzie zaczynem
            głebokiej refleksji .

Zbigniew NOWAK

> Stukam do Pana z zewnatrz Polski, scislej ze wschodniego wybrzeza USA.
            > Jestem tu od 1975 roku ale dzieki internetowi i prasie jestem na biezaco w
            > polskich sprawach.Regularnie odwiedzam tez kraj 2-3 razy w roku.Dzieki temu
            > rozumiem Pana doskonale.Ten pobyt, stale mam nadzieje czasowy tylko,pozwala mi
            > na obiektywne spojrzenie na Polske i polskie sprawy.To nie jest wbrew pozorom
            > walka z wiatrakami ale walka o zmiane ludzkiej mentalnosci a bez tego nie bedzi
            > e
            > zadnej innej zmiany.Nawet jezeli Pan przegra wybory nie przegra demokracja, bo
            > w obecnej formie to twor ulomny osiagniety poprzez kompromisy i wzajemne uklady
            > .
            > Jestem wrogiem wszelkich partii i ukladow i jestem poza nimi od 25 lat.max.

• Gość: nowak Re: Samoobrona - kandydat na posła - JOW IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 07:09
              do poczytania dla "pesymistów"

ponizsza treść pochodzi z listy (dziennikarskiej) dyskusyjnej

Bystrzyca Klodzka - czy zbliza sie dzien triumfu JOW? ( Jednomandatowe Okregi
              Wyborcze - ordynacja większościowa)

Tomasz J Kazmierski

13 sierpnia 2001r

Reportaze mediow nt. wczorajszych prawyborow w Bystrzycybyly zaiste niezwykle.
              Okolo godz. 16-ej PAP podalwiadomosc, ze komitet organizacyjny rozwaza
              uniewaznienieprawyborow. Uniewaznienie? Wszak bystrzyckie prawybory byly
              jedynie nieformalnym plebiscytem popularnosci partii politycznych. Jak w ogole
              mozna "uniewaznic" to, co mysla mieszkancy Bystrzycy? No i dlaczego w ogole
              uniewazniac? Czyzby preferencje partyjne Bystrzyczan byly az tak bardzo
              niewlasciwe? Okazuje sie, ze tak! Prawie 30% glosow oddanona trzy "niesluszne"
              partie: Samoobrone, Alternatywe i LigeRodzin Polskich. Partie te sa tak bardzo
              niesluszne, ze nie wystepuja niemal wcale w oficjalnych sondazach!

Komentarze o rzekomych "nieprawidlowosciach", "wypaczeniach", "niepowaznej
              atmosferze" sypia sie dzis zmediow, jak z rogu obfitosci. Skonsternowani
              organizatorzy z Osrodka Badan Wyborczych szybko odwolali nastepne
              prawybory, ktore mialy odbyc sie za dwa tygodnie w Klodzku. Rownie napredce
              opublikowali wlasny, "poprawny" sondaz, wktorym "niesluszne" partie, z
              poparciem
              od zera do dwoch procent, zajmuja bardziej wlasciwe im miejsce. Podobny
              sondaz opublikowal dzis CBOS. W dzisiejszym komentarzu PAP czytamy, ze byc
              moze i kolejne prawybory w Nysie beda odwolane. Te nerwowe reakcje swiadcza o
              tym, ze postkomunistyczni wladcy III Rzeczypospolitej uswiadomili sobie nagle,
              iz
              ludzie nie zamierzaja dluzej pokornie uczestniczyc w farsie pozorowanej
              demokracji.

Jak ocenic to, co stalo sie w niedziele w Bystrzycy? Wynikbystrzyckiego
              plebiscytu
              nie trudno zrozumiec, wziawszy pod uwage katastrofalne dla zycia publicznego
              skutki niezwykle wypaczonej formy reprezentacji proporcjonalnej, jaka od 9 lat
              obowiazuje w Polsce. Podstawow/a funkcj/a normalnych wyborow, ktor/a polski
              wyborca wyczuwa intuicyjnie i oczekuje jej realizacji, jest bowiem mozliwosc
              usuniecia skorumpowanych i niepopularnych politykow. Innymi slowy,
              podstawow/a funkcj/a wyborow jest mozliwosc wymiany klasy politycznej. Po
              dziesieciu latach wyborczej szulerki i grania znaczonymi kartami, malo kto w
              Polsce
              zdaje sie dzis miec watpliwosci, ze obecny system wyborczy nie tylko nie
              pozwala
              na wymiane zlych politykow, ale wrecz to uniemozliwia.

Mieszkancy Bystrzycy postapili zgodnie z oczywista logika. Zignorowali wielkie
              kampanie medialne, zignorowali elektronicznie retuszowane fotografie pokazujace
              usmiechnietych, odmlodzonych i odchudzonych "rzadzacych" patrzacych z wysokosci
              monumentalnych bill-boardow. Zignorowali obietnice zlotych gor. Zamiast tego
              skierowali swoje preferencje na partie, ktore nie maja zadnej reprezentacji
              w parlamencie. Logika ta jest zaiste prosta: jesli nie mozna w drodze wyborow
              usunac skorumpowanego polityka, nalezy usunac cala partie.

Wynik wczorajszych prawyborow oraz dzisiejsza nerwowosc mediow swiadcza
              jeszcze o czyms innym. Mianowicie o tym, ze system konstytucyjny III
              Rzeczypospolitej ulegl rozkladowi podobnemu do tego, jaki mial miejsce w 1993r
              we
              Wloszech oraz trzy lata pozniej w Japonii. Oznacza to, ze Bystrzyca byc
              moze przyblizyla nam dzien reformy prawa wyborczego i wprowadzenia systemu
              JOW. Szkoda tylko, ze czekamy na to tak dlugo.

tjk
      • Gość: NOWAK Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 09:54
        Z Lepperem ma Pan rację, ale zarówno ja jak i inne prawicowe ugrupowania nie
        akceptujemy sie na wzajem ( wyciąganie kilku afert np zelatyna, import
        genetycznie zmodyfikowanego tytonu do Polski, korupcja w minist. zdrowia,
        niektore prywatyzacje, na ktorych Skarb panstwa starcił duże pieniądze).
        Dlatego też taka "furtka" Z dwojga złego "wolę"już populistę Leppera
        (niektorzy mowią buraka) niż populistę w garniturze, nic nie robiącego -
        wręcz utrudnijącego sciganie przestępstw w wymiarze sprawiedliwości.
        Zapewniam Pana, ze Lepper w razie czego, tez będzie miał cięzko ze mną.
        Dyscyplina partyjna w sprawach oczywiscie niezrozumiałych i dziwnnych mi
        nie grozi
        Zbigniew NOWAK

> Po przeczytaniu Manifestu Wyborczego, programu wyborczego i materialow o
        > korupcji przyznaje Panu racje i w pelni sie zgadzam z przezroczystoscia
        > samorzadow proponowana przez Pana. Choc mam duze zastrzezenia do
        > przewodniczacego Samoobrony to Panski program i osoba budza moj szacunek.To
        > jest wlasnie to czego Polsce potrzeba najbardziej: jasno okreslonego
        > prawa,pelnego, scislego przestrzegania tego prawa walka z koncesjami,ktore
        > sluza napychaniu kieszeni kosztem Skarbu Panstwa. Trzeba w koncu rozbic ten
        > wielki uklad dzialajacy od samej gory do najnizszego szczebla.Potrzeba wam
        > wlasnie takich ludzi jak Pan.Zycze sukcesow i zrozumienia wsrod polaczkow.
        > Obserwujac Polske z zewnatrz widze co sie dzieje a dzieje sie bardzo zle.max.

• Gość: Tide Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.microsoft.com 20.08.01, 16:24
          mój głos Pan ma. Chociaż nie lubię Samoobrony, ale ufam Nowakowi.
          Ludzie pamiętajcie On startuje jako kandydat niezależny z listy Samoobrony.

ps. w pieprzeniu głupot wyprzedza zdecydowanie Lepera PSL. a jakoś się
          inaczej ich traktuje.taką plakietką oszołomiarstwa można łatwo zniszczyć nawet
          najlepszą partię,najmądrzejszych ludzi np.UPR i Korwin M.
          • Gość: NOWAK Re: Samoobrona - kandydat na posła IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 20:43
            dziekuje tide 131
            Ma pan rację, w szczegolności z PSL. PSL jednka ładnie brzmi, a niektorzy nie
            czytają dokładnie.

Zbigniew NOWAK

Gość portalu: Tide napisał(a):

> mój głos Pan ma. Chociaż nie lubię Samoobrony, ale ufam Nowakowi.
            > Ludzie pamiętajcie On startuje jako kandydat niezależny z listy Samoobrony.
            >
            > ps. w pieprzeniu głupot wyprzedza zdecydowanie Lepera PSL. a jakoś się
            > inaczej ich traktuje.taką plakietką oszołomiarstwa można łatwo zniszczyć nawet
            > najlepszą partię,najmądrzejszych ludzi np.UPR i Korwin M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka