Dodaj do ulubionych

Ceny w aptekach

02.06.11, 18:42
Skąd się biorą ceny w aptekach ? Wczoraj kupiłem jedno opakowanie leku za 40 zł. na dziś zamówiono drugie za które zapłaciłem już 52 zł. !!!!!!!! W jednej aptece kupiłem strzykawki po 17 gr. a dziś w innej te same za 50 gr. !!!!!! Złodziejstwo w biały dzień. Czy jest w Kielcach jakiś nadzór farmaceutyczny ??????
Obserwuj wątek
    • Gość: smurfmadrala Re: Ceny w aptekach-druga Irlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 01:06
      Trzeba zaprosić z gospodarska wizyta towarzysza Tuska pierwszego sekretarza.
      Lekcje gospodarności odebrał od mentora Putina.
    • Gość: Norek Re: Ceny w aptekach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 08:26
      okarambA czy Ty sie dopiero obudziłeś ?Apteki juz 20 lat sa prywatne !O takom wolność ześmy walczyli !
      • Gość: Bzdur Re: Ceny w aptekach IP: *.kielce.vectranet.pl 03.06.11, 13:57
        Piekarnie są prywatne od dawna i nikomu nie przyjdzie do głowy cenę chleba ruszyć o 50, 100 czy 200 %. Naród by ich ukamienował. A farmaceuta może żerować na ludzkiej chorobie bezkarnie, taki jest kapitalizm po naszemu
    • sygitoyo Re: Ceny w aptekach 04.06.11, 16:49
      w aptekach nie ma żadnego rynku.
      Liczy się tylko "dobry biznes" .

Jak w każdym sklepie.

Przez dwa lata usiłowałem kupować systematycznie leki przeciwzakrzepicowe w aptekach dla matki, która bez nich nie mogła przeżyć.

Przepisuje się je kobietom w ciąży, chorym po bypassach i starym ludziom np z żylakami.
      /Szacunek dla cefarmu./

W prywatnych renomowanych aptekach uzyskiwałem info, że brak ich od min. kilku miesięcy.

A producentem jest francuski koncern z wytwórnią w Rzeszowie,
      też zainteresowany produkcją i sprzedażą swoich wyrobów.

Leki z aptekarskiego obrotu hurtowego wędrowały do Niemiec z wielokrotną przebitką.

Nie pytaj o nadzór.
      • Gość: B Re: Ceny w aptekach IP: *.simset.net 04.06.11, 22:36
        Kiedyś wszedł nowy lek - brak w aptekach - u producenta dostałem info gdzie i po ile sprzedają hurtowo -potem w aptekach był - z przebitką 100% . Świetny biznes - dopowiedzcie sobie resztę....
        • Gość: affa Re: Ceny w aptekach IP: *.kielce.vectranet.pl 05.06.11, 09:17
          Kupiłam właśnie 10 zastrzyków za 65 zł. W tamtym tygodniu kupiłam to samo za 38 zł. !!!!!!!!
          W aptece twierdza że to hurtownicy tak kombinują z cenami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka