alltid_ung 17.03.05, 12:42 czy znacie /wiecie cos o dobrej kilnice dentydtycznej, prywatnym stomatologu.....cos co moglybyscie polecic......najchetniej z adresem.....a jeszcze lepiej z "e-mailem"... pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alltid_ung Re: Klinika dentystyczna..... 19.03.05, 13:43 naprawde nikt z was nie moze mi czegos polecic.... Odpowiedz Link Zgłoś
maurika Re: Klinika dentystyczna..... 20.03.05, 16:46 Witam, mogę polecić klinikę "Elefant" na Ursynowie, na Szolc-Rogozińskiego3, tel. 644 54 54. A jeszcze strona...www.elefant.med.pl Bardzo przyjazne dziecku miejsce. Duży kącik zabaw dla maluchów, panie bardzo sympatyczne a przy tym kompetentne. Nasz syn bardzo tam lubi chodzić a ząbkimają sie coraz lepiej, pozdrawiam, Jana Odpowiedz Link Zgłoś
alltid_ung Re: Klinika dentystyczna..... 22.03.05, 21:06 uuuhh dzieki !!! bo dentystow w Warszawce multum ale do ktorego sie wybrac?.... ciezka sprawa...zwlaszcza jak sie w tym miescie nie mieszka....)) Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Klinika dentystyczna..... 23.03.05, 08:01 Witam, A ja Elefanta nie polecam... Chodzilysmy tam 2 lata i wszystko wydawalo mi sie ok do czasu jak "nasza" pani doktor zaszla w ciaze, wiec zmienilysmy gabinet na blizej domu i ... bardzo dobrze. Lakierowanie fluorem w Elefancie nie bylo prawidlowe. Lekarka nie czyscila i nie osuszala zabkow w wystarczajacy sposob. Po prostu malowala tym Duraphatem i juz. A to nie jest zbytnio skuteczne. Zmienilysmy gabinet, z wygladu na mniej "ekskluzywny" i tanszy, a zabki Zosi oczyszczono kilka razy dokladniej. Dlatego po 2 latach w Elefancie juz tam nie wrocimy. Dwie kolezanki mialy przypadek, ze w Elefancie nie zauwazono prochnicy, wiec nie jest to sprawa pojedynczego lekarza... ________________________ pozdrawiam, Patyk, mama Zosi i Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: Klinika dentystyczna..... 23.03.05, 09:31 Patyku, podaj namiary na tego dentyste blizej domu, pliiis Odpowiedz Link Zgłoś
moni7ka Re: Klinika dentystyczna..... 29.03.05, 15:19 jeśli Ochota jest bliżej domu, to mam namiary na super dentystę gdybyś potrzebowała to daj znać Monika Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Klinika dentystyczna..... 29.03.05, 18:43 Jestem zainteresowana dentystą na Ochocie... grazbed@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alltid_ung Re: Klinika dentystyczna..... 29.03.05, 19:20 Ja jestem zainteresowana dentystami w calej warszawie....i dla dzieci i dla doroslych .....zwlaszcza dla doroslych....)) Odpowiedz Link Zgłoś
kali_gandaki Re: Klinika dentystyczna..... 02.04.05, 21:18 Ja też nie polecam Elefanta. Spróbujcie leczyć tam zęby a potem wybrać się z dzieckiem do jakiegoś innego stomatologa. Przypuszczam, że będzie miał taką samą opinię, jak w naszym przypadku - trzeba było na nowo leczyć ząbka. Tylko przy pierwszej wizycie synek "leczył" zęby krówce. Na następnej od razu posadzono "nas" na fotel i zaczęto mu leczyć zęby bez żadnego wstępu, chyba pani stomatolog się śpieszyła (oszczędzę opisu jak to się odbyło). Na trzeciej to samo. Na czwartą już nie poszliśmy, a efekt był taki, że od tamtej pory w gabinecie u dentysty nie chciał nawet otworzyć buzi, od razu straszny płacz. Oswajamy się, byliśmy już na 2 wizytach w innej lecznicy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Pani stomatolog, do ktorej chodzimy ma świetne podejście do dzieci, a przede wszystkim wyjątkową, nieograniczoną cierpliwość. Na pierwszej wizycie maluch nawet buzi nie chciał otworzyć (przez pół godziny i zachęcany najrozmaitszymi pomysłami). Teraz na naszej drugiej wizycie synek otworzył juz buzię, co prawda płakał przy fluoryzacji ząbków, ale wszystko odbyło się bardzo sprawnie, mały oglądał wybraną przez siebie bajkę na monitorze przed sobą i zaraz po wyjściu nie pamiętał już płaczu, ale że u pani stomatolog "było fajnie" i ma fajną "wyścigówę" pozdrowienia, kg. Odpowiedz Link Zgłoś
katkasia1 Re: Klinika dentystyczna..... 03.04.05, 02:22 Czy ja też mogę poprosić o namiar na dentystę na Ochocie? Oraz tego, gdzie chodzicie kali_gandaki? My też byliśmy pacjentami Elefanta. Chyba tej samej pani dr, co Patykowa Zosia. NAsza pani dr też jest w ciąży........ No więc szukamy lepszego gabinetu. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Klinika dentystyczna..... 04.04.05, 11:53 Kali_Gandaki, Możesz podać namiar na tę klinikę, czy to gdzieś w Centrum? Pozdrawiam Grazbed Odpowiedz Link Zgłoś
kali_gandaki Re: Klinika dentystyczna..... 05.04.05, 20:37 Klinika jest niestety daleko (przynajmniej ode mnie i grazbed), na Pradze, przy Promenadzie. Podaję link: www.fdc.pl/ Chodzimy do pani dr. Stępień. Kiedyś byliśmy raz u innej stomatolog, ale o wiele bardziej polecamy obecną. Zaletą jest też tą, że można u nich leczyc zęby ozonem, ale takie leczenie stosuje się niestety tylko przy bardzo małych ubytkach. pozdrowienia, k_g Odpowiedz Link Zgłoś
ewis Re: Klinika dentystyczna..... 07.04.05, 07:22 Ja również mam złe doświadczenia z Elefantem Teraz Ewa chodzi do MIKRODENTU, też na Ursynowie, ul. Na Uboczu. A dla dorosłych mogę polecić moją ciocię - stomatologa. Obiektywnie jest świetna pod każdym względem. Tylko gabinet ma daleko, bo na Żoliborzu Odpowiedz Link Zgłoś