Dodaj do ulubionych

Bielany, Żoliborz

IP: *.* 23.08.02, 23:29
Czy są jakieś fajne place zabaw lub ogródki jordanowskie na bielanach lub zoliborzu? Mieszkam w Łomiankach a na spacerki z moimi dziećmi często jeżdżę na Mokotów bo tam jest cała masa ładnych placyków zabaw, trochę to jednak głupie nie? goska
Obserwuj wątek
    • Gość: lubka Re: Bielany, Żoliborz IP: *.* 25.08.02, 12:48
      Czesc,fajny plac zabaw jest w okolicy przystanku PKS MArymont - po wyjściu z tramaju na tym przystanku należy pójść w lewo, w dół - w stronę ulicy Rudzkiej.Plac zabaw jest ogrodzony, przy nim są dwa ładne stawiki z kaczkami - u nas obowiązkowym punktem programu jest karmienie kaczek chlebkiem. Na placu zabaw są huśtawki, konik i samochodzik, piaskownica i coś w stylu małpiego gaju (ale bez domku)ze zjeżdżalnią, a także karuzela. Zabawki są nowe i fajne. Wszytskie dzieci ganiają na bosaka, bo na terenie placu jest ładny żółty piasek (zdrowo dla stóp!). Placyk ten odkryliśmy przed dwoma miesiącami, wcześniej chodziliśmy z Marysią na plac zabaw między ul. Przy Agorze a ul. Wrzeciono - też jest nowoczesny i duży, ale klimat nie ten....Słyszałam, że gdzieś przy ul. Broniewskiego powstał nowoczesny (ponoć najlepszy w Warszawie) plac, ale nie znam jeszcze adresu. Pozdrawiam, Majka
      • Gość: marudzik Re: Bielany, Żoliborz IP: *.* 25.08.02, 13:51
        Też polecam ten placyk przy PKS Marymont w lewo. Moje dziecko jest jeszcze za małe na zabawę, ale chodzimy tam na spacerek (placyk jest w parku, jest woda, mostek, kaczki). Niedawno na placu wysypali piasek, wcześniej były kamienie i dzieciaki rzucały w siebie i nie tylko... Teraz bardziej mi się podoba.A niedaleko, przy Hali Marymonckiej też jest podobny placyk, ale dla mnie za blisko ulicy, wielkiego skrzyżowania, pętli tramwajowej i stacji benzynowej. Więc tego nie polecam.
      • Gość: Morud Re: Bielany, Żoliborz IP: *.* 26.08.02, 07:02
        Witam, witam. Już po wakacjach??Musimy się razem wybrać na ten plac zabawPozdrawiamMorud
        • Gość: Przygoda. Re: Bielany, Żoliborz IP: *.* 03.09.02, 21:15
          Gdzie chodzicie na spacerki? Chętnie się dołączę, jeśli możnaSylwia z Madzią (2,5 roku)
          • Gość: dotty Re: Bielany, Żoliborz IP: *.* 04.09.02, 13:14
            Ja chodzę do Parku Olszyna a także do Sadów Żoliborskich. Chętnie spotkalabym się tam z jakąś e-mamą ;-) PozdrawiamDotty &Kubuś (19.06.2002)
          • Gość: Morud Re: Bielany, Żoliborz IP: *.* 04.09.02, 13:37
            Tu można poczytać o nowych placach na Bielanach:http://www.bielany.waw.pl/$aktualnosci/2002/0823_01.htmlWyglądają bardzo ładnie, ale mi jakoś nigdy nie po drodze.Monika
    • Gość: mjm Re: Bielany, Żoliborz IP: *.* 04.09.02, 13:39
      Jest kilka ładnych, zamkniętych placy zabaw na terenie Chomiczówki. Godny uwagi, bo z ciekawymi zabawkami i dość czysty, chociaż troszkę za mały jest plac zabaw przy ul. Skalbmierskiej (vis a vis US).
      • Gość: agarad Re: Bielany, Żoliborz IP: *.* 11.09.02, 09:48
        magda, czy chodzi o ten po drugiej stronie Schroegera? bliżej stacji benzynowej?P.S. czyzbyś mieszkała gdzieś w okolicy Skalbmierskiej bo ja blisko stacji CPN.pozdrawiam agarad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka