Dodaj do ulubionych

Basen - Warszawa

02.10.03, 11:05
Czy ktoś chodzi z niemowlakiem na basen? Moja skończyła roczek i szukamy w
Warszawie dobrego basenu dla maluchów. Prosimy o pomoc
Obserwuj wątek
    • ludmila Re: Basen - Warszawa 02.10.03, 14:25
      Polecam basen na Potockiej 1 - jest świetna kadra, ale nie wiem ile w tej
      chwili kosztują zajęcia dla dzieciaczków. Mam jeszcze namiary na szkołę
      pływania dla dzieciaczków od 2 miesiąca życia - to chyba na Woli: pn.-czw. 9.30-
      12.30 tel. 638 35 54
      • lamadouche Re: Basen - Warszawa 07.10.03, 15:19
        Czy taki maluszek wchodzi do wody z ... pieluchą? Nie widziałam pieluch do
        pływania dla kilkumiesięcznych dzieci a taka zwykła pewnie wchłania wodę i
        robi się z niej kamień?
        • anjaaa Re: Basen - Warszawa 09.10.03, 13:03
          sa specjalne pieluszki do plywania(kąpieluszki) wciagane jak majtywink
    • monikab75 Re: Basen - Warszawa 02.10.03, 14:34
      Polecam basen na Kasprzaka - Pływalnia Delfin. Mają osobne pomieszczenie z
      basenem dla dzieciaczków, instruktor jest w wodzie razem z "kursantami",
      czysto, jedyną wadą wg mnie jest miejsce do przebierania maluchów. Nie wiem,
      jak to wygląda gdzie indziej, ale tutaj odbywa się to przed wejściem do
      przebieralni dla dorosłych, tak jakby w korytarzu. Są chyba 4 przewijaki,
      ławka, leżanka, a że u nas w grupie jest dosyć dużo dzieci (ok.10) plus rodzice
      i czasami dodatkowi "oglądacze", jest więc ciasno i głośno. Ale to jedyna wada
      i sądząc po ilości chętnych, do przeżycia.

Pozdrawiam Monika i 5-miesięczna Małgosia (po dwóch zajęciach)
      • bubu333 Re: Basen - Warszawa 02.10.03, 16:16
        Jaki jest koszt? i godziny zajęć?
        • yola66 Re: Basen - Warszawa 03.10.03, 08:23
          My tez chodzimy na Kasprzaka. Najpierw chodziliśmy w soboty, ale niestety Mały
          strasznie płakał - generalnie denerwowały go tłumy "oglądaczy", po za tym w
          sobote jest strasznie dużo dzieci. Przerzuciliśmy się na wtorkowe zajęcia
          przedpołudniowe i jest super: same mamy z dziciaczkami - jednym słowem błogi
          spokój. Niestety nie mam telefonu przy sobie gdzie przyjmowane są zapisy.
          Napisz do mnie na priva w poniedziałek to postaram się wysłać Ci namiary
          (kowandyj@waw.ebrd.com). Koszt zajęć za 3 miesiące raz w tygodniu 195 PLN.
          • dosiamamafilipa Re: Basen - Warszawa 03.10.03, 13:12
            Polecam basen na omulewskiej na bemowie o tyle dobrze ze nie musisz wykupyac
            zadnego karnetu kupujesz jednaorazowe wejscie 10 zl i jak ci sie podoba i
            dziecko nie jest chore chodzisz a jak nie to nie zajecia sa w sobote o 11 i o
            12 Chodzilismy przed wakacjami bylo super potem przerwa byla a teraz jakos sie
            nie mozemy zebrac moze juz wten weekend wyciagne meza.
    • pamm2 Re: Basen - Warszawa 03.10.03, 14:57
      Dziękuje wszystkim za podpowiedzi. Mam jeszcze pytanko: czy może znacie basen
      Na Uboczu, na Ursynowie? Tam mamy najbliżej ale nie wiemy czy jest fajnie...
      • nolles Re: Basen - Warszawa 03.10.03, 15:08
        W basenie Na Uboczu jest chlorowana woda - dlatego z niego zrezygnowalismy.
        Chcielismy sie zapisac na Potocka i okazalo sie ze Ci sami Panstwo prowadza
        zajecia na bukowinskiej (rog Domaniewskiej i Pulawskiej). No i jest super! To
        jest maly basen, podczas zajec mimo soboty tylko dzieci zapisane i rodzice.
        Jestesmy bardzo zadowoleni. Zerknij sobie na strone www.aquamaster.met.pl

Pozdrawiam,
        Aska
        • pamm2 Re: Basen - Warszawa 04.10.03, 16:08
          No właśnie, wiem, Ze Na Uboczu jest chlorowna. Z drugiej strony słyszałam
          wielokrotnie opinie, że wszędzie jest chlorowana, a ozon zabija tylko ten
          zapach. Nie wiem jak to jest na prawdę....? Moja córcia to straszny alergik i
          boję się, żeby jej nie zsypało.. Ale bardzo chcę chodzić z nią na basen. Zaraz
          zajrzę na tę str aquamaster. pozdrawiam
          • nolles Re: Basen - Warszawa 04.10.03, 19:50
            No podobno kazda woda, nawet ta co sie mowi ze jest ozonowana
            w pewnym momencie jest poddawana dzialaniu chloru.
            Tam gdzie my chodzimy jest ozonowana (tzn. troche tego chloru podobno
            tez, ale nie czuc) i Kuby uczulenie ne razie bez zmian.
            nic bardziej go nie wysypalo.
            Dzis bylismy na kolejnych zajeciach i bylo super.
            Maluchy plywaly w rekawkach smile)

Pozdrawiam,
            • pamm2 Re: Basen - Warszawa 04.10.03, 20:48
              A ile ma twoja dzidzia? moja Zuzka prawie rok i miesiąc. a co do basenu, to ile
              tam płacicie i jak liczne są grupy? pozdrawiam
              • allga Re: Basen - Warszawa 05.10.03, 06:28
                Czy znacie basen SGGW na Ursynowie? Tam podobno ozonowana woda i zajęcia dla
                maluchów. Jeśli ktoś tam chodzi z didziusiem, bardzo proszę o opinię i cenę
                karnetu.
                Ola
                • malpig Re: Basen - Warszawa - URSYNÓW 12.11.03, 16:08
                  Cześć,
                  My chodzimy od 2 m-cu na basen na SGGW na Ursynów. Koszt za 12 zajęć to 250 zł.
                  Zajecia fajne, woda ciepła i maluch zadowolony.
                  Jedyny mankament to zbyt uboga przebieralnia dla dzieci. Dwa (ostatnio jeden)
                  stolik i 2 krzesła.
              • nolles Re: Basen - Warszawa 05.10.03, 19:36
                Moj synek ma 6 miesiecy.
                Placimy bodajze 275 zl za karnet na ok 3 miesiace (chyba 11 spotkan).
                W grupie jest zdaje sie ok 10 dzieci, ale na pewno Ci nie powiem,
                bo nie liczylam smile
                A jesli chodzi o basen na SGGW to jak probowalam sie tam dodzwonic
                to zglaszala sie automatyczna sekretarka jakiegos biura podrozy wiec sie
                zrazilam i zaniechalam prob kontaktu z nimi.

pozdrawiam,
      • kaazka Szkoła Plywania "Mama Tata i ja" 05.10.03, 23:59
        zapisalam sie na zajecia na Kasprzaka, w nowym "Mamo, to ja" jest kupon 5%
        znizki, od niedzieli 12 X rozpoczyna zajecia najmlodsza grupa (moja cora ma 2,5
        miesiaca)
        telefon codziennie 9-17 692317077

yola66: powiedz, czy przy przebieraniu, przewijaniu poradze sobie sama, tzn,
        czy jest gdzie odlozyc na chwile dziecko? moze lepiej wejsc z fotelikiem-
        nosidlem?
        • monikab75 Re: Szkoła Plywania 'Mama Tata i ja' 06.10.03, 09:34
          Koniecznie z fotelikiem, a poradzisz sobie na pewno. Widziałam niejedną mamę,
          która przychodzi sama z dzieciaczkiem i najpierw ubiera malucha, wsadza do
          fotelika, a dopiero potem ubiera się sama.

Pozdrawiam, życzę udanych zajęć

Monika z 5-miesięczną Małgosią (byliśmy trzeci raz, a płacz coraz większy)
          • pamm2 Re: Szkoła Plywania 'Mama Tata i ja' 07.10.03, 17:29
            A w czym dzidzie pływają? Pieluszki normalne czy jakieś specjalne?
            • monikab75 Re: Szkoła Plywania 'Mama Tata i ja' 08.10.03, 11:31
              W naszej grupie wszystkie dzieci mają takie kolorowe Huggiesy właśnie do
              pływania. Przez telefon dostaliśmy informację, że na pierwszych zajęciach jak
              ktoś nie ma pieluszki, to może ją dostać od organizatorów. To na wypadek gdyby
              dziecku nie spodobał się basen - a po co wydawać niepotrzebnie 25 zł (za 12
              szt.). My mieliśmy swoje - jak większość rodziców.

Pozdrawiam, Monika
    • yoko76 Re: Basen - Warszawa 10.10.03, 16:00
      Witam!
      Ja chodze na Potocka juz drugi kurs. Od siebie tylko dodam jedna (wedlug mnie
      istotna) rzecz.
      Chodzi tu o kwestie fotelików - nosidelek w ktorych maluchy spedzaja czas gdy
      mama sie przebiera.
      Jak malucha wyjmiecie z wody i wsadzicie do takiego fotelika, nawet jak bedzie
      w reczniku to i tak fotelik moze byc mokry. Wiem bo mi sie to zdarzylo za
      pierwszym razem.
      Dlatego polecam wylozyc cały fotelik seratką (taka co jest do lozeczek) i
      dopiero na to recznik a w reczniku dzidzia.

Pozdrawiam wszystkie mamy pływaków i pływaczek i samych sportowców smile)))
      Yoko
      • agaa.k Re: Basen - Warszawa 09.11.03, 12:01
        Witam wszystkie mamy, my chodzimy właśnie na basen na SGGW. Chodzimy w
        tygodniu i mogę zapewnić, że jest mało ludzi, miło, ciepło i przyjemnie. Kurs
        3m. kosztuje 250 pln. Nam się podoba i chyba zapiszemy się na następne 3 m.,
        bo co tu robić, jak taka brzydka pogoda...
    • cz.wrona Re: Basen - Warszawa 13.11.03, 00:39
      Wszystkie chodzicie chyba na jakieś zorganizowane zajęcia, aczy można popływać
      samemu z dzidzią ?
      Mama z Bielan
      • koko78 Re: Basen - Warszawa 15.11.03, 16:20
        Dzisiaj byłam z dzieckiem 9 miesięcznym na basenie na Potockiej. Bilet kosztuje
        6zł pół godziny i mozna pływac i bawic się z dzieckiem samemu. Dziecko jest pod
        twoja opieką i ty za niego odpowiadasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka