Dodaj do ulubionych

bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmiosobowa

15.03.10, 20:25
bardzo proszę o każdą pomoc dla naszych pociech nasze dzieciaczki dwie
córeczki 12,5 młodsza po poważnej operacji wady serca pod stałą kontrolą
kardiologa oraz trzech synków 3,6,8 prośimy o każdą pomoc a tym bardziej na
święta przyjmniemy odzież obuwie wszystko mogę posprzątać jestem rzetelna i
uczciwa proszę o kontakt dziękujemy
Obserwuj wątek
    • kogosia Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 15.03.10, 20:36
      napisz coś więcej o waszej sytuacji, skąd jesteś??
      Zapraszamy do naszej akcji wiosenne porządki. Na tego e-maila możesz nam opisać
      dokładniej Waszą sytuację wiosenne.porzadki2010@gazeta.pl
      • nioma Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 16.03.10, 08:30
        jakies dokumenty poswiadczajace sytuacje?
        co sie stalo, ze znalezliscie sie w tak trudnej sytuacji? domyslam
        sie, ze skoro zdecydowaliscie sie na 5 dzieci to musialo byc
        wszystko ok i nagle nastapil krach.
        pracujecie? macie zasilki?
        • kamilaolu Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 16.03.10, 11:56
          tak pracowaliśmy ja jako sprzataczka a mąż na czarno pobierał na córke
          świadczenie pielęgnacyjne a dokumenty owszem mamy nasz dochód to 1834zł plus
          pomoc co mc z caritasu a co do dzieci to dwójka zqa panne a troje z małżestwa
      • kamilaolu Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 16.03.10, 12:01
        nasza sytuacja jest taka ze mieszkamy u tesciów na małym pokoiku mieszkanie jest
        za wilgocone brak ciepłej wody mamy złoźone papiery na mieszkanie daj boże może
        się uda a co do dzieci to dwójka z nieudanych zwiaźków troje z małżeństwa nie
        jesteśmy patologią nasz dochód to 1834zł plus pomoc z caritasu nie jesteśmy
        żadnymi naciągaczami pozdrawiam
        • nioma Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 16.03.10, 12:14
          kamila, nie twierdze ze jestes patologia chociaz dla mnie to
          przedziwne, ze nie majac warunkow (ani mieszkania ani pracy) mozna
          sie zdecydowac na tyle dzieci ale to juz Twoj wybor. jak widac nie
          do konca przemyslany.

druga kwestia: nie mowie, ze jestes naciagaczka ale prosze o skan
          dokumentow do moderatora. Na tym forum pojawialo sie juz sporo osob
          nie bedacych do konca uczciwymi i prosba o udokumentowanie sytuacji
          jest podyktowana tylko tym, zeby miec pewnosc, ze o pomoc prosi
          osoba bedaca naprawde w potrzebie.
          • kamilaolu Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 17.03.10, 00:15
            dobrze zrobię fotki i wyślę na meila mam decyzje z rodzinnych pozdrawiam
      • kamilaolu Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 16.03.10, 12:04
        a mieszkamy w gdańsku na przymorzu
        • magas1169 Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 16.03.10, 12:11
          Nie złość się,Dziewczyny chcą poznać osobę której będą pomagały.
          Możesz przesłać skany tych dokumentów?
          • jonc12 Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 16.03.10, 13:03
            www.dwukropek.pl/0,76362,3703086,kamilaolu.html
            tu tez jest prosba

kamilo, nie gniewaj sie na nas, po prostu w bardzo podobnym stylu pisala tutaj
            Iza/Izaura etc. Mozesz poszukac tego watku. Prawda jest, ze styl pisania moze
            byc wspolny dla wielu osob, Dziewczyny musza byc po prostu pewne, ze Twoja
            sytuacja jest taka, jaka ja Opisujesz, wiec przeslij po prostu skany/fotografie
            dokumentow lub podaj namiary - nr telefonu do mopsu, opieki, gdzie mozna to
            potwierdzic.

pozdrawiam Cie serdecznie i zycze duzo zdrowia

• jonc12 Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 16.03.10, 13:04
              kurcze, po robocie do pozna w nocy ledwo na oczy widze, wybaczcie mi "po prostu" wink

Dobrego dnia wszystkim zycze
              • aqua696 Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 16.03.10, 15:48
                a chetnie sie spotkam z Kamila w przyszlym tygodniu...oprocz wtorku
                wieczorem i poniedzialku jestem o dyspozycji.
                Czy macie dodatek mieszkaniowy??, celowke z MOPS??
                Pozdrawiam
                • aqua696 Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 16.03.10, 15:51
                  Wasz prog dochodowy kwalifikuje was do celowki...
                  Czy zapisalas dzieci na jakas akcje letnia z MOPS, juz sa zapisy ..a
                  dzieci moga wyjechac z miasta.
                  Podaj wymiary dzieci i czy bedziesz w stanie odebrac sama na terenie
                  trojmiasta??
                  • kamilaolu Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 17.03.10, 00:13
                    dziękuje wam serdecznie ale dużo przykrych rzeczy się nasłuchałam i mam dość
                    szczerze oto roz córeczek 155cm wz roz 100, synki ,130cm ,115,90,roz obuwia
                    36,24 córeczki synki 31,28,23 pozdrawiam i zapraszam
                  • kamilaolu Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 17.03.10, 00:27
                    jedyna pomoc z której korzystam to z mops posiłki szkolne a kasy to 500zł raz na
                    jakiś czas jedynie to caritas pomaga tym co się należy a mops pijaką i bogatym
                    • fantastic-aligatorka Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 17.03.10, 00:50
                      Yyyy... no chyba nie do końca uncertain MOPS do jakiegoś kryterium musi
                      przyznać pomoc, składa się papier i jak jest odmowa, a niesłuszna,
                      bo dochody nie przekraczają to przysługuje odwołanie. No nie wiem...
                      może u mnie MOPS na piekne oczy (o ile takowe posiadam) przyznaje
                      pomoc, bo problemu alkoholowego nie posiadam, gacha bogatego i
                      innych bogactw również, a pomoc MOPS-u jak najbardziej miałam dokąd
                      sytuacja tego wymagała. Mało tego, panie z MOPS wiedząc, ze rodzina
                      wielodzietna i ciężka sytuacja same za mną łaziły i dzwoniły żebym
                      po pomoc przylazła.
                • kamilaolu Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 17.03.10, 00:25
                  nie posiadamy dodatku mieszkaniowego a co do pomocy z mops to trzeba pic w tych
                  czasach by dostac pomoc lub miec bogatego gacha to że jesteśmy biedni to nie
                  znaczy że śmieci a fakt iż pięcioro dzieci to taki że dzieki zastrzykowi
                  antykocepcyjnemu zaszłam w ciaże i urodziłam chorą córeczke i kto mi zwróci te
                  99,9% nit my cierpiałyśmy walczyliśmy o córeczke ale bóg nas wysłóchał bo wie że
                  kochamy nasze pociechy i staramy się jak możemy nasze dochody to pięć zasiłków
                  rodzinnych trzy dodatki z wielodzietnosc św pielegnacyjne zas pięlegnacyjny
                  dodatek rechabilitacyjny i alimenty na najstarsze 450zł to razem 1834 zł pozdrawiam
                  • diabollos29 Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 17.03.10, 06:48
                    Ty dodatku mieszkaniowego nie masz bo mieszkacie u tesciow, moze
                    tesciowie maja przyznany? Czy mops wasz dochod liczyl razem z
                    dochodzmi tesciow? Dokladacie sie do oplat?
                    Alimenty na starsze dzieci podniesc, nie patrzec na nic. Do mopsu
                    isc, zlozyc podanie o zasilki. Jesli bedzie odmowa, bedzie tez
                    uzasadnienie. Samo zaswiadczenie o rodzinnym to zaden dowod, tylko
                    potwierdza ile jest dzieci w rodzinie. Zreszta, rodzinne bylo
                    przyznawane prawie rok temu.
                  • mari40 Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 17.03.10, 07:48
                    kamilaolu napisała:

> nie posiadamy dodatku mieszkaniowego a co do pomocy z mops to trzeba pic w tych
                    > czasach by dostac pomoc lub miec bogatego gacha to że jesteśmy biedni to nie
                    > znaczy że śmieci

Chyba troche przesadzasz,co do MOPRu,my też korzystamy z tej pomocy,A nie pijemy alkoholu,a męża mam tego samego od lat
                    • nioma Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 17.03.10, 08:39
                      a dlaczego ani ty ani maz nie pracujecie?
                      • jonc12 Czy ktos juz dostal te dokumenty? 18.03.10, 10:09
                        Mam kolezanke w Gdansku i byc moze zajelaby sie sie ta sprawa, ale powiedziala,
                        ze chcialaby je zobaczyc. Wiec jesli mozna Kamilou przeslalabym je do Kasi.

pozdrawiam
                      • kamilaolu Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 18.03.10, 20:04
                        poproszę o prace to pujde
                        • jonc12 Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 18.03.10, 23:58
                          Nie rozumiem kamilo.. Ja nie wiem, czy Kasia bedzie mogla Ci znalezc prace, nic
                          o tym nie pisalam, powiedziala wstepnie, ze moze udaloby sie jakas pomoc
                          zorganizowac, ale chcialaby miec "podkladke", ze pomaga osobie potrzebujacej.
                          Nie rozumiem wiec do jakiej pracy chcesz isc, czy ona sie do Ciebie odezwala
                          juz, a ja o tym nie wiem..?

Bardzo prosze kamilaolu o przeslanie dokumentow na mojego maila - jest taki, jak
                          nick

Pozdrawiam
                          • nioma Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 19.03.10, 08:42
                            poprosze o prace to pojde?
                            to znaczy,ze Ty i maz czekacie az wam ktos da prace? sami nie
                            szukacie? jestes zaresjestrowana w urzedzie pracy? dowiadywalas sie
                            o szkolenia zawodowe? a maz?
                            • jonc12 Nioma 19.03.10, 08:53
                              niestety nabieram podejrzenia, ze to nie jest powazna prosba o pomoc.. obym sie
                              mylila, mam taka wielka nadzieje, ale pojawia sie wrazenie, ze to kolejne
                              wcielenie Izy/Izaury, bo dzis rano po wrzuceniu do wyszukiwarki fragmentow
                              wypowiedzi kamilalou wyskakuja mi podobne z tekstow tej pierwszej sad

Kamilo, b.Cie prosze, napisz cos, bo nie chce Cie niesprawiedliwie oceniac, a
                              niestety byl tu przypadek, kiedy pewna osoba podawala nieprawdziwe informacje

Napisz nam cos i umiesc/wyslij prosze te dokumenty, zebysmy mieli jakis punkt
                              oparcia

pozdrawiam
                              • magas1169 Re: Nioma 19.03.10, 09:08
                                No proszę Was,ani skanów ani chęci współpracy za to zaczyna się
                                oskarżycielski ton.
                                Sorry,mój też nie ma stałej pracy ale kombinuje jak może żeby
                                cokolwiek zarobić.Jak nie przy odśnieżaniu to teraz poszedł karczować
                                krzaczory za śmieszne pieniądze.Ale lepsze takie niż żadne...
                                I co ma oznaczać że żeby dostać pomoc z Mopsu to trzeba być
                                pijakiem???Wiesz,skoro tak,to niech chłop się poświęci,walnie ze dwa
                                kielich,jak chuchnie pani z Mopsu to od razu dostaniecie kwalifikację
                                marginesu i pomoc będzie:/Może warto się poświęcić...No proszę Cię
                                ale to jakaś mega ściema!
                                I jeszcze jedno,wiele z nas ma dużo większe doświadczenia z Opieką i
                                ciemnoty nie wciśniesz.A prawda jest taka pewnie że albo kłamiesz
                                albo masz lenia w...i nie chce Ci się pochodzić i pozałatwiać
                                zasiłków bo to faktycznie sporo zachodu wymaga...
                          • kamilaolu Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 21.03.10, 15:51
                            witam zaczne od zaświadczen zapraszam do śiebie nie jesteśmy żadnymi
                            naciągaczami a zaświadczenia pokaże na miejscu nic nie ukrywam a podrugie nie
                            lubie jak ktoś robi zemnie oszustke trzeba poznac wtedy muwić wulgarna również
                            nie jestem ale dobra i uczciwa pozdrawiam
                            • nioma Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 21.03.10, 18:47
                              ha ha ha
                              jestes rowniez dowcipna.
                              i to bardzo.
                              tak, juz sie wlasnie szykujemy i pedzimy co tchu do Ciebie zeby sprawdzic co i jak.
                              jak chcesz dostac pomoc to Twoim obowiazkiem jest pokazac zaswiadczenia, ze
                              jestes w potrzebie. jak nie masz na to ochoty to zapomnij o jakiejkolwiek pomocy.
                              nikt nie robi z Ciebie oszustki, chcemy tylko potwierdzenia Twojej sytuacji.
                              Jesli dla Ciebie to za duzo, pojsc i zrobic kserokopie dokumentow a potem je
                              przeslac to juz Twoj problem. Ale nie oczekuj ze inni zrobia wiecej dla Ciebie
                              jak Tobie sie nic nie chce.

PS wulgarna? nie, nierozsadna, nieprzewidujaca, malo odpowiedzialna to tak.
                    • szpilka13 Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 07.05.10, 14:05
                      Zgadzam się z mari40 moja rodzinka (6 osób) też korzysta z MOPSU i
                      nie mamy problemu alkoholowego ani nie mam jak to określiłaś "gacha"
    • jonc12 Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 19.03.10, 08:55
      PS ja nie dostalam zadnych dokumentow/maila

Moze nie doszlo..
      • magas1169 Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 19.03.10, 09:11
        Ja też nie,choć dwukrotnie prosiłamsad
        Myślę że takich nie ma,ot co.Nie mniej,mogę się mylić.
        • nioma Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 19.03.10, 09:22
          Postawa roszczeniowa: daj prace to pojde.
          Brak rozsadku: tyle dzieci bez warunkow.
          Litosci.
          Proponuje najpierw myslec a potem sie rozmnazac.
          Pomagac mozna ale tym ktorzy chca cos w zyciu zmienic a nie tylko
          oczekuja, ze dostana.
          • kamilaolu Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 20.03.10, 13:17
            zastanów się kobieto co piszesz nikt dzieci specjalnie nie rozmnarza a pracy się
            szuka nie jestem żadną oszustką a zreszt a s a osoby które nas odwiedzają i
            wiedz a co i jak a potem pisz
            • ciezarna1231 Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 20.03.10, 14:38
              Czytam ten wątek od początku i trochę nie mogłam się powstrzymać
              żeby nie napisać...
              Kamilaolu, nie ma co się obrażać na dziewczyny, że proszą Cię o
              potwierdzenie sytuacji lub jej opis. Chcą wiedzieć komu pomagają.
              Często jest tak, że one same nie mają a dzielą sie z innymi...Warto
              to docenić.
              A jeśli chodzi o pójście do pracy to...sceptycznie podchodzę do
              ludzi mówiących: daj mi pracę to pójdę...Trzeba się wziąć w garść i
              przede wszystkim chcieć pracować.
              Ja mam dwoje dzieci i trzecie w drodze i wiem, że będę pracować.
              Dzidzię dam do żłobka i będę się modlić aby tylko wszystko szło do
              przodu. Aaaa...i jeszcze będę wierzyć , że dzięki temu, że się nie
              poddam coś się w końcu u nas zmieni na lepsze.
            • nioma Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 20.03.10, 17:43
              ach nie?
              myslalam, ze pewne rzeczy dorosli ludzie robia swiadomie
              • jonc12 Re: bardzo proszę o każdą pomoc rodzina siedmioso 21.03.10, 10:33
                Kamilalou to wg mnie kolejne wcielenie Izaury

Moze sie przeprowadzila gdzies indziej po "spaleniu" poprzedniego adresu? nie wiem..

Ale mimo usilnych prosb nie wysyla ZADNYCH dokumentow potwierdzajacych jej
                sytuacje osobom, ktore deklaruja pomoc. nie mamy niczego poza postami coraz
                bardziej agresywnymi. Poza tym sposob wypowiedzi - wypisz wymaluj... sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka