Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę was o pomoc

10.07.10, 21:20
Bardzo proszę was o pomoc,ostatnio znalazłam się w bardzo kiepskiej sytuacji w
związku z afera z Kaczmarkiem(dzięki niemu córka zwiewała mi z domu.Kiepsko
jest u nas od kilku tygodni i będzie przez najbliższy miesiąc,na razie tylko
ja pracuję,małżonek ma rehabilitacje dopiero od 6grudnia,ale do pracy idzie od
września(ma nagraną do sprzątania)skany dokumentów przesłałam Blance z
wp.Proszę was bardzo o pomoc.O alimenty na dwoje dzieci złożyłam 24czerwca,Z
OPS bj wie jaka jest sytuacja.Nie wiem co wam jeszcze napisać,jeśli chcecie
wiedzieć więcej pytajcie.
Obserwuj wątek
    • missmiriam1 Re: Bardzo proszę was o pomoc 10.07.10, 21:33
      Napisałam na gazetową.
    • kroliczyca80 Re: Bardzo proszę was o pomoc 10.07.10, 23:36
      Czego konkretnie Wam potrzeba? Napisz do mnie na priv albo tutaj.
      Pozdrawiam, trzymaj siękiss
      • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 11.07.10, 07:58
        Dzieci wróciły z koloni w rozwalonych butach,przed wyjazdem mieli kupione
        nowe,kaszy dla najmłodszego,środków czystości,w czwartek przytachałam z żywności
        unijnej trochę jedzenia,takie jak,cukier,masło serki topione i żółty,kaszę
        jęczmienną,3puszki zupy pomidorowej,3torebki zupy krupnik.Wiem że muszę wyjść z
        tej zapaści i że damy radę,w tej chwili jest na trudno,na szczęście mam pracę na
        czarno,ale zawsze praca.
        • kroliczyca80 Re: Bardzo proszę was o pomoc 11.07.10, 11:05
          Przypomnij jakie dzieci noszą rozmiary i w jakim sa wieku?
          • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 11.07.10, 13:31
            Marcinek 11/31rozmiar buta,córka 38/39,bo ta szanowna dwójka wręcz boso wróciła.
            • kroliczyca80 Re: Bardzo proszę was o pomoc 11.07.10, 15:15
              No takich numerow to jeszcze długo nie będe mieć, bo mój młody ma
              2,5 roku (rozmiar 26) a ja sama noszę 37sad A co z najmlodszym? Ile
              ma wzrostu, czy potrzebuje czegoś oprócz kaszki? Mam też jakieś
              ubranka na 80-86-92-98, tylko napisz co jest konkretnie potrzebne.
              Ale wyslac to mogę dopiero po 20 lipca jak wrócimy do krakowa, teraz
              jestesmy nad morzem.
              • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 11.07.10, 15:49
                Ubrania kupuję w taniej odzieży u nas na dole jak jest wyprzedaż po 3zł
                sztuka.Można bardzo ładne rzeczy wybrać.
                • missmiriam1 Re: Bardzo proszę was o pomoc 11.07.10, 22:32
                  Aniu sprawdź pocztę, proszę.
                  • schiraz Re: Bardzo proszę was o pomoc 11.07.10, 23:14
                    A ubrania dla Syna? Mam akurat sporo, spodnie, bluzy, bluzki, koszule,
                    wszystko w bardzo fajnym stanie i "na czasie" dla takich młodzieńców, a
                    to ważnewink, daj tylko znać o wymiarach i czy trzeba.
                    • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 11.07.10, 23:31
                      Odpisałam
                      • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 11.07.10, 23:33
                        Wiecie przez te kłopoty,to mi się z łbem coś robi nie tak i zaczynam sama do
                        siebie gadać.
                        • missmiriam1 Re: Bardzo proszę was o pomoc 11.07.10, 23:46
                          Nie przejmuj się, też tak mam.Dobrze będziesmile
    • parole_parole Re: Bardzo proszę was o pomoc 12.07.10, 08:44
      Napisz na moj adres gazetowy jakiego typu butow dzieci potrzebuja (sandaly?
      trampki?) i Wasz adres. Ok. 22 lipca moglabym wyslac.
      • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 16.08.10, 14:26
        parole_parole napisała:

> Napisz na moj adres gazetowy jakiego typu butow dzieci potrzebuja (sandaly?
        > trampki?) i Wasz adres. Ok. 22 lipca moglabym wyslac.
        Małgosiu właśnie dostałam przesyłkę od ciebie,bardzo dziękujemy za pomoc,buty są
        śliczne i bardzo zaskoczona jestem niespodzianką.
    • tarja35 Re: Bardzo proszę was o pomoc 12.07.10, 10:38
      u nas w caritasie oddaja nowe buciki z tym, ze tylko w pierwszy czwartek
      miesiaca wiec moglabym wziasc dla Ciebie paputki np. lemigo bo moje chlopaki juz
      maja.Jak bede na silach to w sierpniu bym poszla w tą kolejkę winkZ odziezy
      niestety nic tam nie ma...
      • bj32 Re: Bardzo proszę was o pomoc 12.07.10, 10:52
        Fajnie, że wróciłaśsmile Zaraz Ci wyślę tego maila, co poprzednio mi się
        nie udało. Nie pamiętam, co w nim jestwink
        • mari40 anna.k777 12.07.10, 10:57
          Aniu zmierz długość wkładki córki,prawdopodobnie bede coś miała,znajoma dała mi do oddania troche bucików i są za małe dla Natalki,więc może Tobie sie nadadzą,jak coś to podeślę zdjęcia na email,Tylko najorzej z kosztami przesyłki,bo sama jestem pod ogromną keską
          Pozdrawiam ania
          • anna.k777 Re: anna.k777 12.07.10, 13:00
            mari40 napisała:

> Aniu zmierz długość wkładki córki,prawdopodobnie bede coś miała,znajoma dała mi
            > do oddania troche bucików i są za małe dla Natalki,więc może Tobie sie nadadzą
            > ,jak coś to podeślę zdjęcia na email,Tylko najorzej z kosztami przesyłki,bo sam
            > a jestem pod ogromną keską
            > Pozdrawiam ania
            Aniu jak córka wróci z warsztatów dziennikarskich,to zmierzę jej stopę,ma na
            sobie ostatnią parę klapek.
            • mari40 Re: anna.k777 12.07.10, 13:43
              Aniu,to Ty zmierzysz stope,a ja potem pomierze buty,są różne i wyśle Ci na pw zdjecia,a wy wybierzecie co pasuje
              ania
      • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 12.07.10, 12:58
        Tarjo bardzo dziękuje ci za pomoc i cieszę się że jesteś z nami,nie gniewaj się
        ale dziewczyny zaoferowały pomoc z butami.Ja cię bardzo proszę abyś była z nami
        i nie znikała nam więcej.
        • magas1169 Re: Bardzo proszę was o pomoc 12.07.10, 17:52
          Aniu,miałaś wpaść do mnie po ubrania i nie odezwałaś się więcejsad
          Coś się stało?
          • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 12.07.10, 19:44
            magas1169 napisała:

> Aniu,miałaś wpaść do mnie po ubrania i nie odezwałaś się więcejsad
            > Coś się stało?
            >
            Magda dopiero z pracy wróciłam,dziadki są pod moją opieką cały dzień,córka ich
            wyjechała,dzieci wcześniej na obóz i cały czas mam coś na głowie.
            • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 13.07.10, 15:05
              Dostałam już wezwanie do sądu,od razu sprawę Kaczmarka poruszę w sądzie.
              • magas1169 Re: Bardzo proszę was o pomoc 13.07.10, 21:15
                A myślisz że sąd będzie interesować inna sprawa niż ta Twoja?Chyba że
                jest ściśle powiązana ale to też chyba raczej gdzie indziej powinnaś
                zgłosić,zanim zacznie się rozprawa.
                Tak mi się wydaje...
                • isabelka20 Re: Bardzo proszę was o pomoc 13.07.10, 21:50
                  dokładnie Magas ma rację. Jeśli sprawa nie dotyczy Kaczmarka i nawet jeśli jest z nim w jakikolwiek sposób powiązana to nic nie da, że powiesz w Sądzie jaki on jest.
                  Sprawa musi dotyczyć Kaczmarka, a Ty jeśli sąd będzie widział zasadność możesz być świadkiem.
                  • anna.k777 magas 13.07.10, 22:04
                    sprawa jest powiązana,policja dodatkowo przesłała materiał do sądu,a ją z
                    policją złapaliśmy w jego towarzystwie,dochodzą jeszcze inne sprawy.Zresztą sama
                    składałam też wniosek do sądu,a z policją jestem też cały czas w kontakcie i
                    informuję ich na bieżąco.
                    • magas1169 Re: magas 13.07.10, 23:02
                      No to zatem powodzenia smile
                      Współczuję Ci, że to bezpośrednio Ciebie dotyczy...
                      • anna.k777 Re: magas 13.07.10, 23:13
                        Ważne że już to wezwanie dostałam,bardzo długo czekałam na nie.
    • mamusiamartusia Re: Bardzo proszę was o pomoc 13.07.10, 23:28
      Wiesz z tym sądem to tak....staraj się być ostrożna. Bo co chcesz udowodnić? że
      jesteś niewydolna wychowawczo? Córka mamy nie słucha więc co? Kurator dla córki?
      Zapewniam- obcy człowiek nie rozwiąże Twoich a raczej Waszych problemów. Mimo
      wszystko lepiej pewne rzeczy w domu tysiąc razy przegadać.
      • missmiriam1 Re: Bardzo proszę was o pomoc 13.07.10, 23:55
        Nadzór kuratora nie jest równoznaczny z niewydolnością wychowawczą a
        rozmowy czasami nie wystarczają.
        • mamusiamartusia Re: Bardzo proszę was o pomoc 14.07.10, 00:03
          Nie napisałam, że jest równoznaczny. Pewna jestem jednego- żaden pan ani pani
          przychodząca raz na jakiś czas nie rozwiąże za pomocą czarodziejskiej różdżki
          problemów. Może dziecko ucieka bo mu czegoś brakuje? Potrzebuje akceptacji?
          zrozumienia? Warto o tym pomyśleć.
          Mam przyjemność pracować z takimi młodymi ludźmi więc nie pisze tego wróżąc z
          gwiazd. Prosiłam tylko o zachowanie...daleko posuniętej ostrożności.
          • missmiriam1 Re: Bardzo proszę was o pomoc 14.07.10, 00:11
            Ja również właśnie z takimi młodymi ludźmi pracuję i wiem, że
            czasami inaczej się nie da. Myślę też, że Anna dokładnie swoją
            decyzję przemyślała.
            • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 14.07.10, 07:37
              missmiriam1 napisała:

> Ja również właśnie z takimi młodymi ludźmi pracuję i wiem, że
              > czasami inaczej się nie da. Myślę też, że Anna dokładnie swoją
              > decyzję przemyślała.
              Przemyślałam i żadne rozmowy tłumaczenia,błagania nie pomogły,ważniejsze były
              koleżanki które wszystko mogą robić i jej imponowały.Zawsze była w domu i nie
              stwarzała problemów,wiem też że jest to związane z dojrzewaniem.Np.koleżanka
              przysyła jej w nocy sms ze jest gdzieś tam nad rzeką z towarzystwem,ile to piwek
              fajek mają i szkoda że jej z nimi nie ma.Nie można też mówić że kurator nic nie
              pomoże,w razie czego pomoże i może skierować na jakąś terapię i nie mogę udawać
              że problemu niema.Zrobiłam to żeby ją uchronić przed większym bagnem,jak czytała
              wczoraj wezwanie,to się zdenerwowała(myślała że żadnych konsekwencji nie
              poniesie).
              • anna.k777 Re: missmiriam1 14.07.10, 08:04
                Missmiriam właśnie odebrałam buty,bardzo dziękuję ci za pomoc.
                • isabelka20 Re: missmiriam1 14.07.10, 14:30
                  ja właśnie pracuję jako kurator z nieletnimi jak i z rodzinami i
                  czasami obca osoba w postaci kuratora potrafi zdziałać cuda właśnie
                  jak wróżka. Matki nie posłucha, z matką nie o wszystkim pogada, a z
                  kuratorem jeżeli potrafi dotrzeć do młodzieży można wiele zdziałać.
                  • anna.k777 Re: missmiriam1 14.07.10, 15:56
                    isabelka20 napisała:

> ja właśnie pracuję jako kurator z nieletnimi jak i z rodzinami i
                    > czasami obca osoba w postaci kuratora potrafi zdziałać cuda właśnie
                    > jak wróżka. Matki nie posłucha, z matką nie o wszystkim pogada, a z
                    > kuratorem jeżeli potrafi dotrzeć do młodzieży można wiele zdziałać.
                    Właśnie o to chodzi,a z tego co wiem to pani kurator jest dobra.Ja w tej chwili
                    nie potrafię dotrzeć do córki,a na pewno nie będę tańczyć jak mi zagra.
                • missmiriam1 Re: missmiriam1 14.07.10, 14:36
                  smile
                  • magas1169 Re: missmiriam1 15.07.10, 13:51
                    Aniu,na kiedy macie termin sprawy?
                    Bardzo Ci kibicuję,by poszło po Twojej myśli!
                    • anna.k777 Re: magas1169 15.07.10, 14:13
                      magas1169 napisała:

> Aniu,na kiedy macie termin sprawy?
                      > Bardzo Ci kibicuję,by poszło po Twojej myśli!
                      Wysłałam bj informację o terminie sprawy.
                      • anna.k777 Re: mari 17.07.10, 14:12
                        Mari odpisałam.
                        • anna.k777 Re: Bardzo proszę o waszą pomoc 22.07.10, 15:11
                          Jak się rypie to wszystko naraz,dziwi mnie że falami nachodzi pech.
            • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 23.07.10, 19:11
              Była dziś pani kurator,okazało się że jest bardzo sympatyczna i wie jak
              rozmawiać z młodzieżą.
              • isabelka20 Re: Bardzo proszę was o pomoc 23.07.10, 19:12
                Super smile
                • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 25.07.10, 19:20
                  Wiecie ja już zaczynam siadać psychicznie,a pikawa tak mi wali że wyskoczy mi z
                  klaty.Chyba za dużo tych dziwnych przypadków pecha jak na mnie.A wolne będę mieć
                  dopiero od 1 sierpnia do 5 sierpnia i wtedy odpocznę.
                  • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 28.07.10, 16:05
                    Mamy tak dobre i przyjazne państwo prorodzinne,że człowiek zdechnie zanim uzyska
                    informacje.Składałam 24 czerwca o zasiłki rodzinne i alimenty,nie poinformowały
                    mnie że trzeba zaświadczeń z poprzedniego miejsca zameldowania o nie pobieraniu
                    tych świadczeń.Szanowne panie powysyłały pisma do działu świadczeń rodzinnych
                    tylko nie na ten adres,do komornika 28czerwca i jeszcze odpowiedzi nie ma,a ja
                    mam czekać cierpliwie.Ja już nie mam siły na nic,a zwłaszcza na tępe urzędniczki
                    które nie powiedzą od razu co i jak litości szlag mnie trafia.
                    • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 02.08.10, 18:13
                      Stwierdziłam że tak dalej nie może być,pobrałam wniosek z urzędu pracy o
                      stypendium,znalazłam liceum wieczorowe bezpłatne,muszę donieść świadectwo
                      ukończenia szkoły podstawowej,bo z zawodówki nie jest ważne.Miejsce dla mnie
                      pani dyrektor będzie trzymać do połowy września,tylko to świadectwo muszę
                      wytrzasnąć,a najważniejsze szkoła niedaleko domu,więc na dojazdy nie będę tracić.
                      • isabelka20 Re: Bardzo proszę was o pomoc 02.08.10, 18:53
                        super smile jesteś naprawdę jedną z niewielu osób, która dba o swoje wykształcenie. Zawsze powtarzam, że jak jest coś z czego można korzystać to trzeba w siebie inwestować smile Niestety niewiele osób ma takie podejście, a później płacz i lament, że po podstawówce pracy nie ma
                        • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 02.08.10, 21:36
                          isabelka20 napisała:

> super smile jesteś naprawdę jedną z niewielu osób, która dba o swoje wykształcenie
                          > . Zawsze powtarzam, że jak jest coś z czego można korzystać to trzeba w siebie
                          > inwestować smile Niestety niewiele osób ma takie podejście, a później płacz i lame
                          > nt, że po podstawówce pracy nie ma
                          Izabelka po podstawówce praca też jest,tylko że jako tania siła robocza.A
                          następna rzecz dojrzenie do myśli o dalszej nauce, jeszcze chcę do czegoś w
                          życiu dojść dla samej siebie.
                          • isabelka20 Re: Bardzo proszę was o pomoc 02.08.10, 21:40
                            tak, ale przecież nie każdy chce być tanią siłą roboczą.
                            Zawsze namawiam swoich klientów na naukę, tym bardziej jak słyszę,
                            że brakiem pracy jest niskie wykształcenie lub jego brak. Cieszę
                            się, że podjęłaś tak mądrą decyzję i trzymam za Ciebie kciuki.
                            • aqua696 Re: Bardzo proszę was o pomoc 03.08.10, 00:09
                              Super bardzo gratuluje decyzji
                              Glowa do gory..
                              jak cos oferuje pomoc przez skype..
                              To za ile mature oblewamy??
                              • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 03.08.10, 00:26
                                Za trzy lata,żeby mieć stypendium z pup,muszę podjąć naukę od pierwszej
                                klasy.Jakoś to przeżyję.
                                • aqua696 Re: Bardzo proszę was o pomoc 03.08.10, 17:08
                                  To 3 lata nauki...
                                  A potem kolejnego etapu nauki zycze..
                                  Wybralas ogolne czy moze jakies kierunkowe??
                                  Znajoma jakis czas temu porwala sie na ekonomiczne a teraz juz
                                  zostala przyjeta w poczet studentow...
                                  • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 03.08.10, 18:20
                                    Ogólne,wszystko na spokojnie,o studiach też myślę,ale nie chcę zapeszać
                                    • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 04.08.10, 21:34
                                      Decyzja w sprawie zasiłków rodzinnych i alimentów przedłuży się do dwóch
                                      miesięcy i to nie z mojej winy.A ja mam czekać cierpliwie,bo oni nie dostali
                                      jeszcze pisma od komornika,oraz zaświadczenia z mopr że nie składałam tam o
                                      rodzinne.Najlepsze jest to że napisali iż będą wyjaśniać dlaczego tak się
                                      dzieje.Najzwyczajniej w świecie jestem pechowa.
                                      • aqua696 Re: Bardzo proszę was o pomoc 05.08.10, 02:50
                                        Napisz odwolanie bo w ciagu 30 dni powinni sie ogarnac..
                                        A sama wez pismo od komornika i z tego drugiego urzedu..dostarcz
                                        im..ksero za poswiadczeniem...
                                        To sa jaja....
                                        I zaznacz czy wyplaca odsetki..wiem ustawa mowi ze od tego nie ma
                                        odsetek...ale urzednik odpowiedzialny powinien dostac po nosie..
                                        Poki urzednik w takim wypadku nie bedzie pociagany do
                                        odpowiedzilanosci to bedzie bajzel...
                                        Jesli nie masz tego na pismie..popros o odmowe wyplaty juz z
                                        uzasadnieniem i nazwiskiem opieszalego urzednika.
                                        • anna.k777 Re: Bardzo proszę was o pomoc 05.08.10, 09:17
                                          W tym problem że powysyłały nie na te adresy co trzeba,nie sprawdziły
                                          dokładnie,miały dzwonić i ponaglać aby przynajmniej faks im wysłano.Jechać do
                                          Kielc teraz nie mam jak.
                                          • aqua696 Re: Bardzo proszę was o pomoc 05.08.10, 14:02
                                            Napisz pismo do odpowiednich organow w kielcach..moze honoruja tez
                                            email..i popros o dostarczenie tobie i urzedom pism...
                                            Moze masz kogos w kielcach i moze podejsc??
                                            Mozna upowaznic na pismie ..dopisujac numer dowodu osobistego.
                                            Czy odmowe wyplaty masz na pismie..ze z powodu nieumiejetnosci
                                            czytania masz czekac??
                                            Jak nie do idz i popros o to na pismie...moze okazac sie ze decyzje
                                            wydadza pomysla w dwa dni.
                                            • anna.k777 Re: Podziękowania 18.08.10, 19:43
                                              Bardzo dziękuję wam za waszą pomoc dla nas,przesłałam do Bj skany dokumentów o
                                              poprawianiu się naszej sytuacji.Od września będę się uczyć w liceum,z pracy nie
                                              rezygnuję,nie lubię patrzeć czarno w przyszłość,wolę patrzeć optymistycznie i
                                              mieć nadzieję na lepsze jutro.Jestem wam wdzięczna za wsparcie i pomoc,czasami w
                                              życiu jest ciężko,ale trzeba robić tak by było lepiej.
                                              • anna.k777 Re: Delikatne pytanie? 02.09.10, 20:59
                                                Czy ktoś z was może posiada takie książki i mógłby odstąpić?,,Obsługa ruchu
                                                turystycznego''Praca zbiorowa pod redakcją Zygmunta Kruczka
                                                wydawnictwo,,Proksenia''Kraków 2009 /,,Marketing usług turystycznych''Adam
                                                Oleksiuk wyd Difin Wa-wa 2007/Matematyka Anna Przychoda ,,Poznać zrozumieć''wyd
                                                Szkolno pedagogiczne/Niemiecki,,Alles klan-zakres podstawowy/Angielski,,Matura
                                                Masters''wyd Maciliilan kolor niebieski.Podałam to co mi mój potomek przytachał
                                                z technikum.Jeśli ktoś ma w/w podręczniki i są mu zbędne,ja je z chęcią przyjmę
                                                i pokryję koszt przesyłki.To jest tak stan nasz się poprawia,ale za chiny ludowe
                                                nie wyrabiam się w tej chwili ze wszystkim,jedno przedszkole,drugie
                                                podstawówka,trzecie gimnazjum,czwarte technikum,a ja do liceum.
                                                • anna.k777 Re: Delikatne pytanie? 06.09.10, 19:53
                                                  anna.k777 napisała:

> Czy ktoś z was może posiada takie książki i mógłby odstąpić?,,Obsługa ruchu
                                                  > turystycznego''Praca zbiorowa pod redakcją Zygmunta Kruczka
                                                  > wydawnictwo,,Proksenia''Kraków 2009 /,,Marketing usług turystycznych''Adam
                                                  > Oleksiuk wyd Difin Wa-wa 2007/
                                                  > /Niemiecki,,Alles klan-zakres podstawowy/Angielski,,Matura
                                                  > Masters''wyd Maciliilan kolor niebieski.Podałam to co mi mój potomek przytachał
                                                  > z technikum.Jeśli ktoś ma w/w podręczniki i są mu zbędne,ja je z chęcią przyjmę
                                                  > i pokryję koszt przesyłki.To jest tak stan nasz się poprawia,ale za chiny ludow
                                                  > e
                                                  > nie wyrabiam się w tej chwili ze wszystkim,jedno przedszkole,drugie
                                                  > podstawówka,trzecie gimnazjum,czwarte technikum,a ja do liceum.
                                                  Czy ktoś posiada w/w podręczniki i są mu zbędne,proszę o kontakt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka