Dodaj do ulubionych

potrzebuje pomocy

08.09.10, 08:39
Witam!pisze do was ,ponieważ potrzebuje pomocy nigdy nikogo nie prosiłam .potrzebuje odzieży dla dzieci ,obuwia dla dzieci.Mam 4 w wieku 1,4,11,13lat za każdą pomoc będę wdzięczna.Z góry wszystkim dziękuje!POZDRAWIAM!
Obserwuj wątek
    • lorek08 Re: potrzebuje pomocy 08.09.10, 09:52
      opisz swoja sytuacje bardziej szczegolowo i wyslij dokumenty potwierdzajace trudna sytuacje do bj32. A wtedy na pewno ktos z nas Ci pomoze smile i napisz skad jestes smile
    • kroliczyca80 Re: potrzebuje pomocy 08.09.10, 10:59
      Jeśli to twoje konto na allegro (motoallegro.pl/show_user.php?uid=17124936) to chyba nie jest aż tak źle? Tyle transakcji zaledwie w ciągu 11 dni... Choćby dwa odkurzacze, choc jeden to może na odsprzedaż?
      • lorek08 Re: potrzebuje pomocy 08.09.10, 12:55
        a gdzie ty widzisz 2 odkurzacze? ja widze ,ze kupila jeden. Poza tym kupila cos zlego? buty za 30 zl? odziez dla dzieci? o co sie czepiasz ?
        • lorek08 Re: potrzebuje pomocy 08.09.10, 12:57
          i tak przy okazji nie tyle tranzakcji w ciagu 11 dni tylko komentarze. sprawdz kiedy byly kupione dane przedmioty-miedzy innymi 11 lipca wiec 2 miesiace ! wiec jak juz chcesz sie czegos na poczatku czepiac to bardziej zwracaj uwage
          • kroliczyca80 Re: potrzebuje pomocy 08.09.10, 13:19
            Nie czepiam sie, stwierdzam tylko że dramatu chyba nie ma. Z odkurzaczami chyba faktycznie sie pomylilam, ktoś inny zaczynający się na M i kończący na 2 kupił dwie sztuki i mnie to zmyliło, przepraszam. Jeśli Blanka uzna, że wszystko w papierach gra, to sama chętnie oddam trochę ciuszkow dla roczniaka.
        • bj32 Re: potrzebuje pomocy 08.09.10, 16:27
          Nie znam się, ale to jest fajne:
          motoallegro.pl/1158050700-i1158050700.html
          53,- + 30 wysyłka...
          I odkurzacz za 100,-... Nie wiem, czy to dużo.
          Buty za 30,-, firmówki, za 28,-...
          Siedem gadżetów za w sumie jakieś 300,- plus wysyłka... No, niech 330,-. Wiesz, ile łachów w szmaciarni za 100,- można kupić?
          Nie, żebym się czepiała, tak tylko mnie się zmysł matematyczny odezwał...
      • dorotamed Re: potrzebuje pomocy 08.09.10, 13:20
        Nie rozumiem o co Ty się czepiasz ? Przyjrzyj się najpierw co to są za transakcje, same używane rzeczy za naprawdę okazyjne ceny . Widac ,że dziewczyna kombinuje jak może , przecież nie są to nowe ciuchy za nie wiadomo jaką kasę .

• aurinko Re: potrzebuje pomocy 08.09.10, 13:44
        Ten sam nick na Allegro jeszcze niczego nie dowodzi, ja mam tutaj nick "aurinko" a na All "aurinko" ma zupełnie ktoś inny. I też ktoś mógłby powiedzieć, że hoho mam aż 31 transakcji jako Kupujący.
        • monika-7722 Re: potrzebuje pomocy 11.09.10, 16:34
          witam!pozdrawiam!jest mój nick na allegro ,ale nie wszystkie rzeczy które są zakupione to dla mnie.część jak odkurzacz to złożyliśmy się z rodzeństwem a mam ich 4,częsć zakupiona w czasie wakacji ,a któraś z was jeżdziła na jagody?własnie latem tak zarabiałam na podręczniki,ubiór dzieci ,nowy a ni używane zawsze z "lumpeksów".ja tylko tam kupuje,nawet sobie buty,a dla dzieci nowe.kto ma dzieci to wie ile trzeba wydać na szkołe.ja mam 470 rodzinnego oraz 478 alimentów na 3 dzieci.jestem w trakcie rozwodu.mąż znecał się nademną psychicznie,ma wyrok18 miesięcy i już siedzi od 30.07 2010.te srodki mi nie wystarczają na utrzymanie 5 osobowej rodziny,ledwo wystarcza z miesiąca na miesiąc.korzystam z opieki społecznej,ale nie zawsze ona tak pomaga jak powinna.mieszkam na wsi,jest to dobre ze względu iż można coś posadzić ,i jak zabraknie na chleb to dostane na tzw."zeszyt''moge przesłać dokumenty ,ale nie wiem jak i komu ?prosze mnie zrozumieć ,ja też wydaje odzież i obuwie po córce,tylko nie w naszej miejscowości,bo ludzie z wioski ,nie wszystkich,ale mojej to za to "obgadają'dziękuje!
          • isabelka20 Re: potrzebuje pomocy 11.09.10, 18:57
            Moniko a co z pracą? dlaczego nie pracujesz?
            • mysterious1988 Re: potrzebuje pomocy 16.09.10, 18:50
              ciezko pracowac wychowujac czworke malych dzieci..
              • isabelka20 Re: potrzebuje pomocy 16.09.10, 19:03
                ciężko, ale jest to możliwe. W domu fajnie siedzieć, tylko skoro sytuacja jest ciężka to wyjścia nie ma.
                • aqua696 Re: potrzebuje pomocy 16.09.10, 19:38
                  470 rodzinnego oraz 478 alimentów na 3 dzieci
                  Co z alimentami na 4 dziecko??
                  Czemu tak malo?? na 3 dzieci..moze warto zlozyc o podniesienie??
                  Z programu dozywiania nikt laski nie robi i gdybys zlozyla to co miesiac bys otrzymala jesli nie kaske to talony,, lub towar...

Masz dzieci i nie wazne jaka ale paca jest wazna ..
                  Twoje dzieci powinny miec w tobie wzor i oparcie..
                  Juz nie raz bylo pisane ktos kto decyduje sie na dzieci wie iz one kosztuja a nie leci za nimi manna z nieba..
                  • monika-7722 Re: potrzebuje pomocy 18.09.10, 09:02
                    witam!nie pracuje,bo jestem na 2 grupie mam zasiłek z mopsu.uczeszczam na kurs z opieki i na pewno podejmę prace,korzystam z opieki ,dzieci mają dożywianie,ja dostałam 300zł z opieki mój dochód razem z wszystkim jest 1.400.00zł na 5 osób.alimenty na 4 dziecko i podwyższenie przy sprawie rozwodowej,na którą czekam już5 miesięcy od 1 sprawy ,która się odbyła,nie jestem leniem, bo pracuje dorywczo jagody ,grzyby ,szukam pracy ,ale wiadomo,że jest ciężko to dojazdy ,bo mieszkam na wsi,a to znowu że małe dziecko.
                    • aqua696 Re: potrzebuje pomocy 18.09.10, 17:39
                      Monika czyli na poczatku zatailas i to znacznie dochod bo 500zl to np. dla mnie spora kasa..//
                      Czemu na kolejnej sprawie a nie pisalas o zabezpiczenie ??
                      I znow dojazdy wies..itp..
                      Kucze masz 4 dzieci swoich dzieci i czekasz az dostaniesz bo nagle masz 2 grupe?? najpierw do poki nie bylo pytania o prace po co pisac o tym??
                      1400 to nie duzo na 5 osob dal na wsi mozesz miec kury..czyli jajka i raz na jakis czas wlasna kure..krowe i mleko...poletko z warzywami...
                      Dlaczego kobiety brna w chore zwiazki...kosztem dzieci??
                      • monika-7722 Re: potrzebuje pomocy 19.09.10, 17:02
                        nic nie zataiłam,myślisz ,że na wsi to rarytasy?aby mieć kury to one zyją powietrzem i inne zwierzęta?ja mam 10 alimenty i rodzinne,a resztę 25 i 30 z opieki.myslisz ,że to dużo?mam 131.00,bo mi ucieli ,mam zaległości,a łatwo zawsze kogoś osądzać z boku!może zamieniła byś się moim życiem?napewno nikt nie chciałby,bo jestem młodą osobą a przeżyłam w życiu dużo i to same złe rzeczy,byłaś sparaliżowana?chora, leżałaś w szpitalu psychiatrycznym,męęża alkoholika,mam 33 lata a nie życze nikomu takiego co ja miałam już w życiu!pozdrawiam
                        • missmiriam1 Re: potrzebuje pomocy 19.09.10, 17:11
                          Oj,myślę,że z niektórymi tutaj to Pani nie chciałaby się zamienić. I proszę nie krzyczeć na te, które być może zamierzają lub zamierzały Pani pomóc.
                          • missmiriam1 Re: potrzebuje pomocy 19.09.10, 17:14
                            Czy wysłała już Pani dokumenty potwierdzające trudną sytuację do którejś z moderatorek forum?
                        • aqua696 Re: potrzebuje pomocy 19.09.10, 19:35

Monika to sa fragmenty twoich postow...dwoch roznych
                          ja mam 470 rodzinnego oraz 478 alimentów na 3 dzieci.
                          witam!nie pracuje,bo jestem na 2 grupie mam zasiłek z mopsu.uczeszczam na kurs z opieki i na pewno podejmę prace,korzystam z opieki ,dzieci mają dożywianie,ja dostałam 300zł z opieki mój dochód razem z wszystkim jest 1.400.00zł na 5 osób
                          Mysle ze pisanie o zamianie nie ma sensu..tez bys sie kilka lat temu nie chciala ze mna zamienic..pod wzgledem finasowym..
                          Co do zdrowia..jak kula w plot..zle trafilas..tu do i dzis bys odmowila zamiany....
                          W odpowiedzi sparalizowana nie bylam..choc blisko bo kazdy ruch najmniejszy a nawet bezruch byl ogromnym bolem...dzis nauczylam sie o okielznywac...juz nie biore tak silnych lekow...ale jak mam migrene to uwierz nigdy bys nie chciala...byc w mojej skorze..
                          Wybor meza i dlugosc bycia z nim..byl twoim wyborem..z swojej strony moge tylko powiedziec ucieklabym szybko...tym bardziej jak podkreslilas jetes mloda..a z tego zwiazku sa tylko kolejne dzieci..
                          Przy dochodzie 1400 na 5 osob masz prawo zlozyc o wszelkie dodatki typu celowka, odzywianie, stypendium edukacyjne-dla uczni-2 dzieci, dodatek mieszkaniowy...
                          Alimenty mogly zostac zabezpieczone..i wyplacalby fundusz..
                          A co robisz aby podniesc kwalifikacje, zmienic sytuacje..osoby z 2 grupa pracuja??
                          Co do wypowiedzi w sprawach gospodarskich..atak jest zlym doradca...
                          Jestem miastowa, ale mieszkalam rok na wsi..i widzialam jak ludzie ciezko pracujac ale plony maja..
                          Sama w ogrodku czy na parapecie staram sie a to salate, rzodkiewki, ziola...wlasne smaczniejsze...
                          Gdybys posadzila np. lawende to piekny widok a i na allegro mozna sprzedac..sama kupowalam tak lawende..a teraz mam w ogrodku..pieknie zdobi...pachnie a na zime do szaf bedzie swieza za darmoszke..
                          • monika-7722 Re: potrzebuje pomocy 16.10.10, 14:50
                            wPrzepraszam za swoją wypowiedz ale takie mam życie masz migrene rozumiem ale kto przyjmię osobę chorą psychicznie? ja czuję sie teraz odważniejsza uczęszczam na spotkania wsparcia kursy będą wiosną były szkolenia ale mądrzy ludzie rozumieją tylko mieszkaja\cy w małych wsiach jak moja to się naśmiewają. już nie potrzebuje pomocy .pomoc znalazłam wswoich pomysłach myśląć. a nie długo sprawa rozwodowa ,jestem teraz osobą inna otwartą i jeżeli ktoś potrzebuje to prosze może napisać na mojego meila ja znajdę rozwiązanie i pomoc! monika-7722@wp.pl pozdrawiam
                            • aqua696 Re: potrzebuje pomocy 16.10.10, 15:15
                              Monika zloz o zabezpieczenie alimentow na siebie i 4 dziecko, aby na rozprawie odrazu bylo zalatwione.
                              Jesli nie bedzie placil, to potem komornik, i FA i juz troche wiecej w portfelu.
                              Super iz idziesz ku gorze, i widzisz swiatelko a za nim bedzie juz lepiej.
                              Trzymaj sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka