Dodaj do ulubionych

Rodzinne i wychowawczy

17.10.10, 22:53

Dochód do świadczeń na nowy okres zasiłkowy bierze się z 2009 roku. A co jeżeli w tej chwili facet dostał podwyżkę w firmie i zarabia więcej, przekracza kryterium dochodowe w chwili obecnej, nie są to jakieś duże kwoty no ale przekracza. Tą podwyżkę dostał od 1 października. Biorą to pod uwagę? bo wiem, że jak wypłata sie zmniejszy to mają to gdzieś i nie traktują jako utraconego a tutaj będzie uzyskany skoro cały czas go miał w tym samym zakładzie, tyle że niższy?
Obserwuj wątek
    • aqua696 Re: Rodzinne i wychowawczy 17.10.10, 23:40
      Traktuja Slonko jako utracone, ale odpowiednimi papierzyskami, i to trwa.
      Czytam w roznych miejscach i wszedzie podane jest iz sklada sie pit, za poprzedni okes.
      Wiec za ok bedziesz skladac pit za 2010 a skoro to w pazdzierniku to 3 miesiace, wiec tak zle nie powinno byc chyba ze z 1000zl dali smile
      • slonko1335 Re: Rodzinne i wychowawczy 18.10.10, 07:49
        Czyli ma składać? bo ja byłam pewna , że tak a oni z kolei, że już nie mogą i w końcu zwątpiłam....
        • aqua696 Re: Rodzinne i wychowawczy 18.10.10, 14:17
          Skladac, odmowa na papierze moze otworzyc odwolanie, a niezlozenie nic.
          Niech zloza i wezma pit, jesli ona przestala pracowac, dolacza odpowiednie dokumenty, np, o urlopie wychowawczym.
    • amudabi Re: Rodzinne i wychowawczy 22.10.10, 10:22
      Witam, jestem 3 rok na u.wychowawczym, jest to rok bezpłatny, nalezy się mi tylko 68 zł, o które też muszę się wystarać. Proszę niech ktoś mi wytłumaczy na co to może wystarczyć, jak mamy żyć, partner ma niską pensję, czasem pomogą rodzice, ja bezskutecznie szuakam jakieś formy dodatkowej pracy. Może ktoś zna jakąś mozeliwosć dorobienia, mogę pracować w domu. Ja już naprawdę jestem bliska załamania.
      • bj32 Re: Rodzinne i wychowawczy 22.10.10, 14:29
        Dorabianie to na Oddam/Przyjmę?praca dorywcza - link w nagłówku.

W zależności od dochodu na osobę możesz się starać o dofinansowania i celówki w MOPS - jeśli nie przekraczacie.
        "Jak żyć" - to zazwyczaj urzędników, a zwłaszcza ustawodawcy nic nie interesuje. Oni nie mają z tym problemówindifferent

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka