08.11.10, 19:35
Witam
Jestem przyszłą mamą. Będę rodzić w Warszawie - tu mieszkam i pracuję. Nie jestem jednak zameldowana w Warszawie.
Jak wygląda sprawa z becikowym. Czy mam się o nie 'ubiegać' w urzędzie w miejscu zameldowania czy też w miejscu zamieszkania?
Pozdrawiam czekając na odpowiedź
Obserwuj wątek
    • niezapominajka08 Re: becikowe 08.11.10, 19:58
      Witam. Z tego co mi wiadomo w przepisach jest zapis, iż becikowe jest zależne od miejsca zamieszkania. Z tego też względu np. osoby pracujące za granicą, mimo iż mają zameldowanie w Polsce nie otrzymają becikowego.
      Pozdrawiam.
      • agnes_nyc Re: becikowe 08.11.10, 21:00
        przjechalam z usa z dzieckiem (dziecko rodzone w usa ) i mam meldunek w PL becikowe dostalam smile
    • ladyacid Re: becikowe 08.11.10, 21:24
      Witaj! Śmiało możesz ubiegać się o becikowe w Warszawie(mimo braku meldunku) ,a później o świadczenia rodzinne w warszawskim Mopsie. Ja od kilku już lat mieszkam w mieście w którym nie jestem zameldowana i "becikowe" dostałam w miejscu zamieszkania bez braku meldunku w tym miejscu. W zgłoszeniu podajesz tylko adres zamieszkania.
      • edytaoskierko Re: becikowe 10.11.10, 20:16
        Dziękuję Dziewczyny
        Po becikowe mam iść do MOPS-u czy urzędu miasta? Jestem totalnie zielona w tej kwestii.
        Będę wdzięczna jak któraś z Was napisze mi krok po kroku jak mam to załatwić.
        pzdr
        • aqua696 Re: becikowe 10.11.10, 20:57
          w google wpisz becikowe i krok po kroku dostaniesz instukcje co potrzebujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka