18.12.10, 19:18
Jestem osobą samotną straciłam prace pobieram 600 zł zasiłku Brakuje mi na czynsz leki
Obserwuj wątek
    • isabelka20 Re: Pomoc 18.12.10, 19:20
      Z jakiego Pani jest miasta? Forum to nie pomaga materialnie. Dokumenty potwierdzające trudną sytuację proszę przesłać do moderatora forum.
      • katarzyna.12345 Re: Pomoc 18.12.10, 19:24
        Jestem z Krakowa. Oczywiście przesslę decyzję PUP recepty lekarskieisabelka20 napisała:

> Z jakiego Pani jest miasta? Forum to nie pomaga materialnie. Dokumenty potwierd
        > zające trudną sytuację proszę przesłać do moderatora forum.
        • katarzyna.12345 Re: Pomoc 18.12.10, 19:26
          Brakuje mi na chleb mleko szukam pracy ale nie mam nawet na kartę miejską Przydałaby się żywnoś na święta karta miejska
          • katarzyna.12345 Re: Pomoc 18.12.10, 19:26
            Kasze makarony dżemy suchary
            • katarzyna.12345 Re: Pomoc 18.12.10, 19:27
              Nie oczekuję ubrań i pieniędzy jeżdże do spacjalisty do Warszawy a pociągi są drogie
              • katarzyna.12345 Re: Pomoc 18.12.10, 19:32
                Boję się pryszłości że wyrzucą mnie z domu jak nie płacę
                • emi22034 Re: Pomoc 18.12.10, 19:38
                  co Pani myśli ze ktos Pani przeleje pieniazki na karte miejska ? hehe dobra proponuje sie przyjac do pracy w biedronce sa akurat przyjecia do pracy a tym bardziej przed swietami duzo marketów proponuje prace eh wystarczy troche poszukac
                  • katarzyna.12345 Re: Pomoc 18.12.10, 19:40
                    emi22034 napisała:

> co Pani myśli ze ktos Pani przeleje pieniazki na karte miejska ? hehe dobra pro
                    > ponuje sie przyjac do pracy w biedronce sa akurat przyjecia do pracy a tym bard
                    > ziej przed swietami duzo marketów proponuje prace eh wystarczy troche poszukac
                    Byłam w biedronce nie potrafie obslugiwac kasy fisk i mnie nie chciel
                • katarzyna.12345 Re: Pomoc 18.12.10, 19:44
                  oczekuje chleba mleka kasz dzemów aby nie głodowac pomocy przy wykupie lekow
                  • aurinko Re: Pomoc 18.12.10, 19:51
                    katarzyna.12345 napisała:

> oczekuje chleba mleka kasz dzemów aby nie głodowac pomocy przy wykupie lekow

Obojętnie, czy to będzie kasza czy chleb czy karta miejska - na te rzeczy trzeba wydać pieniądze, za darmo w sklepach niestety nie rozdają.
                    Od kiedy jest Pani bez pracy?
                    Szukała Pani pomocy w instytucjach typu Caritas, Banki żywności (można otrzymać żywność)?
                  • kroliczyca80 Re: Pomoc 18.12.10, 20:22
                    >oczekuje chleba mleka kasz dzemów aby nie głodowac pomocy przy wykupie lekow

O jak miło. Ja tez z Krakowa i tez oczekuję dżemów, bo lubię, a akurat nie mam. big_grin
                    A tak na serio - wyślij swoje dokumenty do mederatorki i napisz nam coś więcej o sobie. Gdzie dokładniej mieszkasz, jaka dzielnica?
                    Przeczytałam na emamie że miałaś załatwioną pracę na kasie w markecie, jeszcze w listopadzie. Co się stało że zrezygnowałaś?
                • aurinko Re: Pomoc 18.12.10, 19:48
                  Może się Pani starać o bezpłatne przejazdy z Urzędu Pracy.
                  Jaki to specjalista, że trzeba jechać aż do Warszawy, w Krakowie nie ma? (może Pani napisać na priv aurinko@gazeta.pl)
                  Mieszka Pani w wynajmowanym mieszkaniu?
                  Urzędy Pracy organizują szkolenia, kursy, o jakieś się Pani starała? Przeszkolenie na kasie fiskalnej organizują tymczasowe agencje pracy, które zatrudniają ludzi do marketów, bez problemu można się zgłosić do pracy na kasę w markecie, na miejscu szkolą przez kilka godzin i już można pracować. Wnioskuje z wpisów, że jest Pani osobą bezdzietną - nie ma problemu z ograniczeniem czasowym, brakiem opieki nad dziećmi, jest Pani dyspozycyjną osobą, więc może Pani rozwiesić w okolicy ulotki z oferowaniem np. sprzątania przedświątecznego itp.
                  • katarzyna.12345 Re: Pomoc 18.12.10, 19:55
                    Na kasie proponowali mi po 4 godz dzienn po 2 dni w tyg strace wtedy zasiłek
                    • aurinko Re: Pomoc 18.12.10, 19:59

> Na kasie proponowali mi po 4 godz dzienn po 2 dni w tyg strace wtedy zasiłek

Na każdej kasie, w każdym markecie tak proponowali? Sorry ale jakoś mi się w to wierzyć nie chce, znam dwie kobiety, które w ostatnich tygodniach podjęły taką pracę w Krakowie, w pełnym wymiarze godzin i z rozmów z nimi wiem, że jeszcze są potrzebne osoby nie tylko na kasę, ale także do wykładania towarów.
                      • aurinko Re: Pomoc 18.12.10, 20:02
                        Sorry, że z tą kasą tak wyjechałam, okazało się w innym wątku, że jakoś bardzo się wzbraniasz przed pracą na kasie, więc już tego nie proponuję.
                        Ale pisała Pani niedawno, że ma oszczędności i że mama Pani pomaga, więc chyba nie jest tak tragicznie z brakiem 2zł na chleb czy bilet aby dojechać na rozmowę o pracę?
                        • aurinko Re: Pomoc 18.12.10, 20:03
                          Przepraszam, nie chciałam pisać na "Ty" w pierwszym zdaniu.
                          • katarzyna.12345 Re: Pomoc 18.12.10, 20:07
                            Mama juz mi nie pomaga oszczednosci poszly na leczenie w warszawie rozszczepu wargi bym byla w stanie pracowac teraz w swieta bede sama bez chleba slodyczy prezentow to smutne a jak mnie wywala
                            am zasilek o października wczesniej zarabialam 1000 zl wiec na styk starczalo
                            • katarzyna.12345 Re: Pomoc 18.12.10, 20:54
                              zukam jakiekolwiek pracy z ubezpieczeniem zdrowonym mam rozszczep wargi prawie nie mówię macie jakies namiary. Ta operacja w warszawie to koszt 6 tys zł
                            • katarzyna.12345 Re: Pomoc 18.12.10, 20:58
                              Teraz najpilniejszą potrebą jest konsultacja w Warzawie w sprawie wygladu bym mogla miec pracę. Nie mam co sprzeda z komp piszę u koleżanki u której terz mieszkam u mnie ofłłączyli prąd Proszę e mamy o podarowanie mi takiego biletu
                              • katarzyna.12345 Re: Pomoc 18.12.10, 21:00
                                W moim zawodzie liczy się wygląd niestety rodzice zaniedbali moje leczenie Gdyby ktoś mogl podarowa kase na podróóóżnbede wdzieczna Oczywiście rozlicze się z tego udostepnie badania
                                • katarzyna.12345 Re: Pomoc 18.12.10, 21:03
                                  Śródmieście pokój 2 osobowy. Mam padaczkęi nie wyrabiałąm norm więc odcinali mi premie straciłabym o wiele więcej poza tym mam bardzo zdeformowaną twarz i dziewciaki się ze mnie smialy baba jaga czarownica to nie bylo przyjemne
                                  • kroliczyca80 Re: Pomoc 18.12.10, 21:35
                                    1. Uspokój sie i nie mnóż postów, piszesz jeden pod drugim i wprowadzasz chaos.
                                    2. Czy wysłalaś już do moderacji jakiekolwiek dokumenty?
                                    3. Dlaczego nagle zaczęłaś pisać nieortograficznie (np. słowo terz) podczas gdy we wszystkich twoich poprzednich postach i wątkach nie miałas z tym większych problemów?
                                    4. Nie odpowiedzialaś co z ta praca na kasie, którą miałaś zalatwioną w listopadzie. Tam Twoja zdeformowana twarz nie byla problemem? Albo w poprzedniej aptece?
                                    5. Nie licz, że ktoś da Ci na kartę miejską albo podróz do Warszawy, zwlaszcza bez kompletu dokumentów u moderacji
                                    6. Czy net masz tylko u koleżanki, czyu siebie także?
                            • aqua696 Re: Pomoc 18.12.10, 21:37
                              Leczenie rozszczepy w IMiD w warszawie jest za darmo na ubezpieczenie..w wielu innych osordkach rowniez.
                              Majac orzeczenie o niepelnopsrawnosci nawet z stopniu lekkim masz prawa do ulg na kolei.
                              Jesli nie to warto podjac nauke aby miec ulge, a i pomoc w znalezieniu kolejnej pracy.
                              Czy masz dodatek mieszkaniowy od momentu niskich dochodow??
                              jaka konkretnie praca cie interesuje??
                              Na siweta mama cie nie zaprosi??
                              Wybacz ale troche to sie kupy nie trzyma..
                              Majac status bezrobotnego mozesz w UM lub UP dostac bilety.
                              Czy szukalas pracy przy wykaladaniu towarow?? teraz bylo wiele ogloszen??
                              Moze pilnowanie dziecka..??
                              Bylas w caritas??
                              Kazda ma tu swoje problemy i zycie i stara sie pomagac uszczuplajac swoj budzet domowy..a przed swietami jest jeszcze szczuplejszy..
                              Pomoc jest pomniejszeniem pieniedzy swojej wlasnej rodzinie..aby pomoc komus...
                              Choc duzo osob liczy na szybkie odruch dobroci.
                              Masz 600zl na siebie..to wiele rodzin ma na kilka osob..ok leki ..rozumiem przyjmujesz jakies stale wynikajace z choroby..a czy masz orzeczenie o niepelnosprawnosci,
                              Czy moze pomoc Ci ojciec..albo dalsza rodzina..??
    • kolor_purpury Re: Pomoc 18.12.10, 22:21
      z całego tego potoku chaotycznych postów wyłowiłam kilka rzeczy i mam parę pytań:
      - jesteś bezrobotna- zarejestrowana w urzędzie pracy?
      - dostajesz dodatek do mieszkania?
      - starałaś się o zwrot kosztów przejazdu/bezpłatne przejazdy?
      - czemu Twoje leczenie kosztuje 6tysięcy, skoro w ramach ubezpieczenia jest bezpłatne?
      - starałaś się o żywność w caritas i tego typu instytucjach?
      - nie do końca rozumiem czemu nie pracujesz- kwestie zdrowotne? nie szukasz pracy? nie możesz znaleźć?
      • aqua696 Re: Pomoc 18.12.10, 22:24
        -6tys to koszt prywatnej operacji??
        • anna.k777 Re: Pomoc 18.12.10, 22:55
          Pisze pani że potrzebuje tego,tamtego,ale ani razu nie napisała pani że prześle dokumenty potwierdzającą pani trudną sytuację do moderatora.Na forum są panie z Krakowa i ewentualnie z nimi mogłaby pani umówić się na spotkanie.Jeśli jest pani zarejestrowana w UP,to i ubezpieczona jest pani,tanio jest kupować bilet kolejowy tam i z powrotem,lub jakieś busy do Warszawy.
          • malgorzatazak Re: Pomoc 18.12.10, 23:01
            Jestem tu od kilku lat, bardziej anonimowo,
            po ''NOWORODKU'' jak już kiedyś pisałam,
            chucham na zimnie,
            ale teraz ''rece i nogi się załamują''........................

Czytam, jak mogę pomogę,
            ale litości...
            Gdzieś jest granica !!!
        • kolor_purpury Re: Pomoc 19.12.10, 11:46
          więc nie rozumiem czemu prywatnej skoro państwowo można mieć za darmo
    • bj32 Re: Pomoc 19.12.10, 13:13
      Nie dostałam nawet maila, o dokumentach nie wspominając...
      Widzę tu koncert życzeń, gdzie koleżanka oczekuje, potrzebuje oraz ma braki. Konkretnych odpowiedzi na konkretne pytania nie zauważyłam... Dziwne.
      • katarzyna.12345 Re: Pomoc 19.12.10, 14:54
        Leczenie rozszczepu w wieku doroslym jest nie refundowane a pokoj place 300 zl tanszego nie znajde mam wadr wzroku i sluchu
        • isabelka20 Re: Pomoc 19.12.10, 16:04
          skoro masz wadę wzroku i słuchu to dlaczego nie masz orzeczenia o st. niepełnosprawności? I jak to jest z tym pokojem? Masz własne mieszkanie, gdzie nie masz na czynsz i masz odcięty prąd, a mieszkasz na pokoju za 300zł miesięcznie? Chyba zdajesz sobie sprawę, że to się wszystko kupy nie trzyma.
          • anna.k777 Re: Pomoc 19.12.10, 16:20
            Jak to jest mieć mieszkanie,odcięty prąd,a za pokój płacić komuś trzy stówy,nie lepiej było media opłacić,albo zamienić mieszkanie na mniejsze.A tak na marginesie ten wątek bez ładu i składu,na konkretne pytania,brak odpowiedzi,ech życie.
        • bj32 Re: Pomoc 19.12.10, 16:24
          Ja też mam wadę wzroku: +1, +1,5 dioptrii i astygmatyzm. Oraz nabytą wadę słuchu. Jeśli masz poważniejsze, ograniczające możliwości pracy, to stań na komisji.
          Oraz może jednak się ustosunkuj do pytań, wyjaśnij nieścisłości, zamiast produkować kolejne życzenia i problemy, bo zaraz się okaże, że dodatkowo masz katar, trądzik i ataki wesołości, które leczyć można wyłącznie w Nowym Jorku, wiec poprosisz pięknie o sponsoring...
        • aqua696 Re: Pomoc 19.12.10, 21:05
          Leczenie w wieku doroslym jst refundowane, prosze bez takich bajek, jest to ciaglasc leczenia, sama w IMiD widywalam dorosle osoby.
          Ktore mialy kolejne zabiegi z plastyki , uzupelnienia zebow, lub na ortodoncji korekte aparatem stalym wiec zlituj sie.
          Co z orzeczeniem??
          Jakie leki przymujesz moze maja tansze zamienniki??
          Czyli czekasz az stracisz mieszkanie??
          Moze wato tam zamieszkac podlaczyc media, i zwiasc wspollokatorke, krakow to miasto gdzie pokoje, sa w cenie.
          Mozna tez ze wynajmowac dla turystow.
          Wade wzroku na dzis co 2 jak nieczesciej osoba, sluch niestety tez spora czesc spoleczenstwa ma uszkodzony.
          Jaki masz stopien na orzeczeniu??
    • lorek08 Re: Pomoc 19.12.10, 14:58
      rozumiem,że nie ma problemu aby ktoś z forum do Ciebie przyszedł i sprawdził wszystko ?
      U dorosłych również jest refundowane chociaż jest trudniej. Mam wrażenie ,że przyszłaś na forum z listą życzeń i nadzieją,że od razu poprosimy Cię o Twój nr konta i będziemy wpłacać kasę-nie udało się. I pamiętaj-dopóki nie prześlesz dokumentów do administracji to NIKT CI NIE POMOŻE
      • bj32 Re: Pomoc 19.12.10, 16:19
        Bóóóó...
        Administracja nie ma z tym nic wspólnego. Osobiście się pozwalam w takich razach "tytułować" moderatorem dla ułatwienia, ale admini nie mają obowiązku oglądać papierów. Ja ta w czasie prywatnym robię...
        Zlitujcie się, dziewczyny, bo jak jeszcze na Czerską zaczną spływać dokumenty, to polecę na zbity pyskwink
      • kolor_purpury Re: Pomoc 19.12.10, 16:58
        mi to wygląda na wielką ściemę- dziewczyna odpowiada tylko na te posty w których może napisać, że jej trudno. jakiekolwiek konkretne pytania pozostają bez odpowiedzi.
        jeśli dziewczyna faktycznie jest chora to powinna mieć orzeczenie o niepełnosprawności, przyznaną rentę lub zasiłek z tego tytułu oraz co za tym idzie dofinansowania do leków, zniżki w komunikacji miejskiej, cokolwiek. Albo nie chce się przed nami do tego przyznać, albo jej się to nie należy, bo wcale nie jest taka chora. tak samo dziwnie wygląda sprawa mieszkania z odciętym prądem i wynajmowanym pokojem
    • anna.k777 Re: Jak katarynka 19.12.10, 18:20

> Jestem osobą samotną straciłam prace pobieram 600 zł zasiłku Brakuje mi na czyn
      > sz leki
      Powtarza się pani jak katarynka,zero odpowiedzi na zadane pytania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka