Dodaj do ulubionych

Bardzo prosze o pomoc

07.02.12, 15:17
Kochane Emamy. Pisałam do was wcześniej ale wycofałam się z proszenia o pomoc bo daliśmy rade. Teraz jednak sytuacja się skomplikowała. M pracuje na czarno jako hydraulik instalacji zewnętrznej, ja jestem w domu i opiekuję się naszymi synkami (starszak w maju 4 lata skończy młodszy ma 7 miesięcy). Wynajmujemy mieszkanie za 650zł do tego co drugi miesiąc opłaty za prąd i wodę, osobno jeszcze płacimy za wywóz śmieci co 3 miesiące 59zł. Problem polega na tym że przez mrozy M nie ma pracy, siedzi 2 tydzień w domu. Oczywiście szuka pracy ale masakra jakaś z tym jest. Ma szanse dostać prace w ubojni drobiu ale to najszybciej w marcu ale też nie wiadomo.tzn dostanie ją na 100% ale nie wiadomo kiedyuncertain Ogólnie żyliśy skromnie bo M miał wypłate ok 200-2400 ale dawaliśmy radę. Do tego od miesiąca mamy zasiłek rodzinny na dzieci, staramy się o dodatek mieszkaniowy ale żeby go dostać do wniosku muszę dodać rachunek za wywóz śmieci a nie mam ostatniego zapłacone bo najprościej nie mam kasy i muszę poczekać na wypłatę żeby złożyć ten wniosek. W piatek M ma wypłątę ok 2200 i to musi nam wystarczyć na 2 czynsze i życie na 2 miesiące. bo teraz siedzi w domusadsad Płakać mi się chce na samą myśl jak to zrobić. Tzn będziemy musieli dać radę ale mega ciężko będzie. Na pewno muszę kupić pampersy i mleko dla młodszego synka a to duużo kasy dla nassad Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś chciał nas troszkę wspomóc w tych bardzo trudnych chwilach. Dodam że wasze forum to już dla mnie ostatnia deska ratunkusad
Obserwuj wątek
    • nioma Re: Bardzo prosze o pomoc 07.02.12, 15:30
      Czy wyslalas do moderatorki dokumenty?
      Przeczytaj tu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
      • bj32 Re: Bardzo prosze o pomoc 07.02.12, 16:05
        Mam dokumenty. Niedawno był tu jej wątek i słała mi wszystko, a informowana jestem na bieżąco.
        Mea culpa:
        forum.gazeta.pl/forum/w,615,132166261,,Prosze_o_rade_pomoc.html?v=2
        Znaczy mam część dokumentów i czekam na resztę. Tynka - doślij mi jak najszybciej, bo zdekompletowanych nie mogę potwierdzić, a mam tylko o tych tam nieciekawych, co w sumie niewiele wyjaśnia...
      • tynka893 Re: Bardzo prosze o pomoc 07.02.12, 16:07
        Tak zostały wysłane przy wcześniejszej prośbie. Zapomniałam dodać że oboje z M jesteśmy zarejestrowani w Urzędzie Pracy i intensywnie poszukujemy pracy.. bj jeżeli chcesz przesle ci zaświadczenie o zarejestrowaniu bo tego nie masz..
    • aurinko Re: Bardzo prosze o pomoc 07.02.12, 16:58
      Jakie mleko dla dziecka potrzebujesz? Mam gerbera dwojke, jesli Twoj maly takie moze pic to Ci wysle bo mojemu synkowi sie nie przyda (karmie jeszcze a do kaszki mam mleko na recepte).
      • tynka893 Re: Bardzo prosze o pomoc 07.02.12, 17:37
        Mały pije bebiko 2. Więc może znajdziesz potrzebującą mamę na gerbera
        • aurinko Re: Bardzo prosze o pomoc 07.02.12, 17:57
          Ok, trudno,
          niestety nie mogę kupić specjalnie bebika, mam nadzieję, że ktoś inny Cie poratuje.
    • bj32 Mam: 07.02.12, 18:00
      Rodzinny, zaświadczenie o rejestracji w UP [oba] i wezwania do zapłaty, które ma wyjaśnić sąd, bo tam jakaś sztuka niezawiniona jest.
    • agattka_84 Re: Bardzo prosze o pomoc 07.02.12, 18:12
      Jaki dziecko ma rozmiar pieluch? Jeśli 4 i nie jest uczulone na rossmannowskie babydream, to mogę podzielić się paczką (otwartą).
    • lorek08 Re: Bardzo prosze o pomoc 07.02.12, 18:38
      Trochę dziwne podejście. W piątek dostaniecie 2200 zł a teraz prosisz o pomoc. To nie lepiej starać się żeby wystarczyło jakoś i liczyć,że może coś wpadnie i wtedy poprosić na forum a nie przed wypłatą ?
      • tynka893 agatka, lorek 07.02.12, 19:52
        Agatka mały nosi 4 i na żadne pieluszki nie jest uczulony więc jeżeli byś mogła to bardzo chętnie przyjmę chociaż parę pampków. Pisz na priv tynka893@gazeta.pl

lorek rozumiem twoje pytanie i już odpowiadam. dlatego napsiałam wyżej jasno żeby mozna było wyjaśnić wszystko co nie jasne..

Zakładam że M dostanie w piatek 2200. Z automatu musze zapłącić 650zł na czynsz plus ok 200 na prąd i wode za 2 miesiące. Muszę osłożyć drugie 650 na przyszły czynsz bo M nie pracuje od prawie 2 tygodni. Daje to już 1500zł. Do tego muszę zapłacić śmieci 60zł żeby złożyć wniosek o mieskzaniówke, telefony+tv wyjdzie 120 zł (wydaje się dużo ale M ma abonament z czasów jak było dobrze i musimy jeszcze pół roku płacić), no i paliwo 200zł (ceny paliwa każdy wie jakie są a M w jedną stronę pracy ma 20km teraz troche mniej poszło bo nie jeździł ale jednak) daje to 1820zł. No i muszę kupić dla małego mleko i pampersy co miesięcznie kosztuje ok 250-300zł zalezy ile uda mi się pampków zaoszczędzięc.. daje to 200-2100 i zostaje 100zł na prawie 2 miesiące życia.. To ejst wersja jak dzieci zdrowe a jak zachorują to już całkiem lipa. Mam nadzieje że takie wytłumaczenie starczy.. Jeżeli nadal coś niejasne to piszcie.
        • nioma Re: agatka, lorek 07.02.12, 19:55
          Jak dla mnie jasne i to, co teraz napisalas wynikalo jasno z pierwszego postu
          • tynka893 Re: agatka, lorek 07.02.12, 20:04
            Też tak myślę, ale wolę wyjaśnić niż zostawić jakieś niejasności.
        • agattka_84 Re: agatka, lorek 08.02.12, 08:12
          Tynka, sprawdź @
      • marta1-8 Re: Bardzo prosze o pomoc 08.02.12, 08:01
        ja też uważam że to nieco dziwne.
        A prosiłaś o pomoc w Mopsie? Skoro mąż teraz nie pracuje nawet na czarno to nie przekroczycie progów dochodowych. Po spełnieniu wszystkich formalności powinnaś dostać jakąś kwotę po około 3 tyg od złożenia dokumentów.
        A jako ochrona itp twój mąż szuka pracy?
        Nie chce być nieuprzejma ale skąd mogę mieć pewność że twój mąż nie podejmie innej pracy na czarno? Teraz w sumie też cały czas oszukujecie bo jest zarejestrowany w Urzędzie Pracy a pracował na czarno za przyzwoite pieniądze.
        Jak złożysz w tym miesiącu wniosek o dodatek mieszkaniowy to w marcu będziesz miała mniejszy czynsz do zapłaty bo dodatek pokryje jakąś część.
        Nie martw się na zapas.
        Już się zbliża wiosna i na pewno będzie więcej ofert pracy dla Twojego męża.
        • tynka893 Re: Bardzo prosze o pomoc 08.02.12, 10:18
          W Mopsie byliśmy czekamy na wizytę pani urzędniczki. Mąż szuka pracy wszedzie nawet do odśnieżania by poszedł. Całymi dniami szuka i nic. To naprawdę nie takie proste. Uruchomiliśmy wszystkie znajomości może si uda za jakiś czas. Wiem że nie macie takiej pewności że on nie pracuje teraz ale przysięgam wam na moje dzieć iże nie pracuje a jak coś znajdzie to wam napiszę. Ja zarejestrowałam się w urzedzie pracy wcześniej a mąż dopiero tydzień temu jak przestał prcować na czarno. nie mamy zamiaru oszukiwać państwa bo i tak jesteśmy im duużo dłużni przez mojego ojca ale to inna historia (bj może potwierdzić ma daty na papierach z UP) Wiesz trudno jest się nie martwić na zapas przy dwójce małych dzieci i bez pracy. do tego z młodszym teraz jeździmy po lekarzach i badaniach czego nie pisałam wcześniej bo wyniki będą dopiero jutro ale jak wyjdą znowu źle to będziemy msieli jeździć do lekarza do Gdańska a to 60 km czyli znowu spore koszty. Nie mogę żyć dniem dzisiajszym bo mam dzieci na utrzymaniu. Takie moje zdanie jest.
          • claudel6 Re: Bardzo prosze o pomoc 08.02.12, 10:38
            tynka, napisz mi swoj adres na priv. postaram Ci sie kupic pieluchy i mleko.

• tynka893 claudel 08.02.12, 10:52
              claudel6 @ poszłasmile Dziękujęsmile
    • bj32 Mam 08.02.12, 16:41
      rodzinny i rejestrację w UP do poprzednich.

Prywatnie mam zaufanie, ale to moja opinia. Nie należy się nią sugerować.
    • sha-ila Re: Bardzo prosze o pomoc 08.02.12, 17:22
      Nie udzielam się u Was na forum, ale czasami podczytuję i chyba nadszedł czas aby dołączyć z pomocą. Obiecałam tynce w mailu trochę ubranek po moim synku, mleko i dorzucę z jakieś dwie kaszki. Paczka ode mnie wyjdzie w piątek.
      • tynka893 Dziękuję sha-ila i innym mamom:) 08.02.12, 17:39
        Kochane emamy jesteście wielkiesmile Bardzo wam dziękujęsmile
    • agula30-2006 Re: Bardzo prosze o pomoc 08.02.12, 17:38
      A ubranka dla młodszego potrzebujesz? Jeśli tak to napisz a coś poszukam.
      • tynka893 agula30-2006 08.02.12, 20:03
        Agula ubranka dla małego faktycznie nam się kończą bo wyrasta bardzo syzbko ze swoich rzeczy (od razu odpowiem że po starszaku nie mam nic dopiero ubranka od ok roczku a mniejsze dostałam dla niego od bratowej która niestety teraz nie mogła nam nic dać bo jej siostra ma synka w tym samym wieku co nasz) . Nie chcę nadwyrężać waszej dobroci a jedna mama już zaoferowała się paroma ciuszkami ale jeżeli byś była nadal chętna pisz na priv do mnie. Pozdrawiam.
        • agula30-2006 Re: agula30-2006 08.02.12, 22:07
          Napisałam na priv.
        • mismon Re: agula30-2006 09.02.12, 10:57
          Witaj,
          również mogę coś podesłać. Napisz na mismon@o2.pl i co jest potrzebne (wraz z rozmiarami itp.)
          • mismon Re: agula30-2006 09.02.12, 10:58
            To pytanie do tynka893
    • atena12345 tynka 09.02.12, 10:40
      napisz do mnie na adres anetawaz@interia.pl i napisz co sie najbardziej przyda, cos pomysle...
    • agula30-2006 Re: Bardzo prosze o pomoc 09.02.12, 13:32
      Wysłałam dziś paczkę z ubrankami na 74-80 cm, czyli dla młodszego syna: kurtkę na wiosnę, 3 bluzy, 3 pary spodni, kilka bluzeczek i kilka sztuk body. To tak dla informacji smile
      Martyna daj znać jak paczka dotrze. Pozdrawiam.
      • agattka_84 Re: Bardzo prosze o pomoc 09.02.12, 13:45

Ja wysłałam pudełko mleka i trochę pampków - też proszę o info, jak dotrze. smile
        • tynka893 dzieewczyny @ poszla 09.02.12, 17:31
          Bardzo bardzo wam dziekujewink
          • tynka893 badania małego 10.02.12, 14:00
            Dziewczyny chcę żebyście wiedziały jak u nas z małym wygląda. Część z was wie mniej więcej o co chodzi. Mały ma podejrzenie hiperkalcemi. Od ok 4,5 miesiąca ma podwyższony poziom wapnia w krwi mimo że nie bierze witamin. Pediatra nas wczoraj skierowała do Kliniki pediatrii w Gdańsku. Dzwoniąc by się zarejestrować bardzo długo rozmawiałam z ordynatorem i kazał zlecić dalsze badania (wapń zjonizowany, wapń w moczu i parathormon (płatne) po wynikach mam znowu iść do pediatry i jak będą złe to do niego dzwonić znowu. Bo mały niby nie ma typowych objawów hiperkalcemi ale sam doktor stwierdził że to dość dziwnie że utrzymuje mu się tak długo ten wapń. Także dalej będziemy jeździć i dalej badać. Tak chciałam żebyście wiedziały co i jak.
            • tynka893 agula30-2006 10.02.12, 14:33
              Aga paczka doszłasmile Ubranka pięknesmile bardzo Tobie dziękujęsmile Przydadzą się teraz na jeżdżenie po lekarzach bo głupio było już w takich przymaławychsmile Bardzo bardzo dziękujęsmile
              • tynka893 claudel6 bardzo dziękujemy za paczkę 11.02.12, 21:24
                Bardzo dziękujemy za paczke dla nas: za mleko kaszki i pampersysmile Sprawiła nam wiele radości i ulgismile Nawet starszy synek cieszył się z kaszek dla małegosmile Mam nadzieję że kiedyś będę mogła się odwdzięczyć za waszą pomocsmile dziękujemy z całego sercasmile
            • easyblue Re: badania małego 12.02.12, 09:56
              A jakie ma objawy nadmiaru wapnia? Bo Młoda zawsze miała przekroczone normy, zarówno ca całkowitego jak i zwyklego ca. Nie było to znaczne przekroczenie, ale jak norma była do 10,3 ona miała 12,1. Lekarz tłumaczył to tak, że podaż ca jest dobra, ale organizm nie potrafi go wykorzystać. Wyrosła z tego.
              • tynka893 Re: badania małego 12.02.12, 10:02
                No my też mamy nadzieje że on po prostu tak ma i najnormalniej wyrośnie z tego. Ale trzeba wszystko posprawdzać a co do objawów to mega pocenie i lekkie zaparcia. tragedi nie ma ale lekarz woli kontrolować to. Jutro jedziemy na badania. teraz zmniejszylisy mu mleko do 2 butelek i może pomoże małemu..,
                • easyblue Re: badania małego 12.02.12, 13:42
                  Najprawdopodobniej nic a nic mu nie ma. Młoda też się pociła, też coś tam jeszcze prócz tego miała /nie pamiętam już/, a mi gdzieś na forum doradzili sprawdzenie ALP-AMP (AP). I jak sprawdziłam, to mi włosy na głowie stanęły, bo norma do 117, a ona najniżej co miała to 231, a bywało że przekraczało 300. Dobrze, ze mam mądrego pediatrę, który tylko z politowaniem na mnie patrzył i kazał nie robić takich badań, bo choć normy dostosowane byly do jej wieku, to miały prawo być tak przekroczone. Więc nie martw się na zapas, a lekarze niech sprawdzająsmile
                  • bj32 Re: badania małego 12.02.12, 19:12
                    Ja się zgadzam, że zazwyczaj wychodzi, że nie ma po co panikować, ale badania zrobić należy.
                    Ja też mam dobrego pediatrę i jak wpadam na znakomity pomysł porobienia jakichś badań, to on albo się zgadza, że warto, albo mi wyjaśnia, dlaczego nie. Psycholog też mam OK i jak połowa krewnych uznała, że dzieć ma ADHD, bo pejzaże na ścianach sokiem godzinami smaruje, to mnie oświeciła, że przy ADHD malowałaby 30 sekund, nie 30 minut czy 3 godzinybig_grin
                    Ale już w przypadku takich podejrzeń to nie wpadać od razu w histerię, ale badania porobić należy. W celu chociażby wykluczenia i żeby mieć z bani stres.
              • maman3 easyblue 28.02.12, 12:51
                Easyblue, jako żeśmy z tego samego miasta (a tak smile ), napisz, proszę, na gazetowy, do jakiego lekarza chodzisz z małą.
    • eny79 Tynka napisz do mnie 12.02.12, 16:59
      na eny79@gazeta.pl
      Podaj rozmiar ubrań i butów dla starszaka, pomogę na ile tylko bede mogła.
      • tynka893 Re: Tynka napisz do mnie 12.02.12, 17:33
        Wiesz mam nadzieje że u niego wszystko ok jestsmile Jednak lekarze niech posprawdzają. Moja lekarka też nie jest taka że sieje panike tylko u małego ten poziom wapnia utrzymuje się od prawie pół roku wiec teraz robimy dalsze badania.

eny79 @ poszłasmile
        • gd_3334 Re: Tynka napisz do mnie 12.02.12, 19:19
          kiedy bedziecie w Gdańsku?
          • tynka893 Re: Tynka napisz do mnie 12.02.12, 19:51
            gd_3334 w gda bedziemy jak porobimy badania i lekarz stwierdzi taką potrzebę. Jutro jedziemy pobrać krew czyli wyniki wtorek albo środa no i bedzie wiadomo.
            • gd_3334 Re: Tynka napisz do mnie 12.02.12, 20:03
              dajcie znać na priv dokładnie kiedy i w jakich godz moze chociaz na chwile uda nam sie spotkać i zajsc chociaz po mleko lub pampki dla młodego
              • tynka893 anetawaz, agattka_84 paczki dosżły gorąco dziękuje 14.02.12, 19:20
                Bardzo bardzo wam dziękuję za tak cudowne paczkismile U nas bez zmianuncertain M nadal bez pracysad Ja byłam dzisiaj w urzędzie pracy i nic nie mieli dla mnie a następny raz mam być dopiero 4 czerwcauncertain Jedyne co dobre to cząstkowe badania małego wyszły ok..
                • katrina1976 Re: anetawaz, agattka_84 paczki dosżły gorąco dzi 15.02.12, 08:49
                  napisałam na priv smile
                  • tynka893 Znowu musze kupić leki:/ 15.02.12, 18:49
                    Dziewczyny ręce mi już opadają... M dalej bez pracy, cały czas szuka..rodzina całą obdzwoniona i nicsad Do tego jakby było mało dzisiaj zauuważyłam u młodszego owsiki i jutro do pediatry i bedzie trzeba kupić lekarstwauncertain nie no masakra..
                    • hugo43 Re: Znowu musze kupić leki:/ 15.02.12, 19:14
                      nie chce cie dolowac,ale przygotuj sie na to,ze cala rodzina bedzie musiala brac te leki.
                    • anka7961 Re: Znowu musze kupić leki:/ 15.02.12, 20:24
                      Współczuję. Jedyne co to mogę polecić Ci pyrantelum - jest tani i skuteczny.
                      • tynka893 jest praca:):):) 16.02.12, 21:20
                        Kochane pomocne emamy do meza dzisiaj zadzwonili z ubojni i byl na rozmowie. Jutro ma szkolenie a w sobote do pracy idziesmilesmile jest to dla nas ogromna radosc i szczescie bo zarobki w koncu niezle i normalnie na umowesmile wierzyc mi sie nie chce ze w koncu jest szansa na normalne zycie. Ten miesiac bedzie jeszcze ciezki ale dzieki waszej pomocy bedziemy mogli zaplacic czynsz i nie martwic sie o jedzeniesmile jestescie cudownewink co do owsikow leki dla calej rodzinki 12zl wiec spokojnie kupilamsmile
                        • agula30-2006 Re: jest praca:):):) 16.02.12, 22:16
                          Fajnie czytać takie wiadomości! Cieszę się razem z Wami. Pozdrawiam
                        • agattka_84 Re: jest praca:):):) 17.02.12, 08:15

Super! smile))
                        • aimee22 Re: jest praca:):):) 17.02.12, 11:27
                          Super wiadomość!!!
    • eny79 Martyna nie ma dostępu do netu 21.02.12, 15:17
      Dostałam od niej sms.

Nie bardzo chciała sie przyznać, ale w końcu powiedziała, że mimo ze jej mąż pracuje, mają przed sobą trudny okres. Pensja za ten miesiąc pokryje czynsz i opłaty i dopiero w kwietniu dostaną pełną wypłatę (za marzec). Są pod kreską. Z tego co zrozumiałam najbardziej brakuje im żywności i podstawowej chemii.

Gdyby ktoś coś wysyłał niech da znać na forum - za kilka dni będę zamawiać dla nich chyba jakieś zakupy i nie chciałabym sie zdublować.
      • tynka893 Re: Martyna nie ma dostępu do netu 27.02.12, 17:20
        Witam Pomocne Emamysmile Tak jak eny79 pisała nie miałam dostępu do internetu. Bardzo dziękuję za wszystkie paczki które dostałamsmile Bardzo nam w tym miesiącu pomogłysmile M pracuje jest baardzo ciężko ale musi dać rade. 1 ma wypłąte i dostanie 900zł więc za te pare dni to super tylko że pójdzie to na czynsz i opłaty. 1 kwietnia będzie już całą wypłata i to całkiem fajnasmile w końcu odbijemy się od dna. Tylko do kwietnia jakoś musimy przeżyć a mamy 300złuncertain byłoby więcej tylko się pochorowaliśmy i na leki poszło 60złuncertain Tak jak eny pisała najbardziej potrzbujemy żywności bo to teraz takie dorgieuncertain Koszmar z tymi pieniędzmi ale już wiem że damy rade że wyjdziemy z tego dołka i to dzięki wamsmilesmile
        • dalla Re: Martyna nie ma dostępu do netu 28.02.12, 10:39
          czy mozesz mi wyslac na maila gazetowego adres/konto itp. Mam jakies kaszki, kilka sloiczkow, mleko bebiko (tak?) moglabym kupic.
    • marta.myshon Re: Bardzo prosze o pomoc 28.02.12, 11:46
      Witaj,
      Skąd jesteś? I czy Twój młodszy jest uczulony na coś? Mój uczulony i mam troszke słoiczków których raczej nigdy nie użyjemy ze względu na składniki, może Wam by się przydały?
      Marta
      • hania.gd Re: Bardzo prosze o pomoc 28.02.12, 13:29
        tynka jest u nas na lipcówkach, wysyłałam jej paczkę i jeśli się nie zgłosi, mogę podać jej adres to wyślesz jej słoiki. Z tego co wiem to nie jest na nic uczulony.
        halyk77@wp.pl
        • hania.gd Re: Bardzo prosze o pomoc 28.02.12, 13:37
          Aaa, by było jasne, tynka nie prosiła u nas na forum o pomoc
        • marta.myshon Re: Bardzo prosze o pomoc 28.02.12, 13:44
          Napisalam na mail
          Pozdrawiam
          Marta
          • tynka893 marta @ poszła 28.02.12, 21:33
            smile
            • tynka893 dodtaek mieszkaniowy 29.02.12, 07:15
              Dziewczyny wcześniej pisałam że możemy dostać dodatek bo jesteśmy w 4 na 40 metrach do tego dochodów brak przez ostatnie 3 miesiące tylko wcześniej nie mogłam złożyć wniosku bo trzeba dołączyć zapłącony rachunek za wywóz śmieci zapłąciłam i z radością szłam do gopsu że się uda a tu znowu niespodziankauncertain Okazało sie że jak M zamykał 4 listopada firmę to za te 4 dni też muszę mieć dochód tak ja pędem do biura rachunkowego a tam się dowiedziałam że mój ojciec (oszukał nas na kolosalną kwotę prawie 30000tys i uciekł) przed ucieczka sprzedał jakis sprzęty na firmę M:/uncertain No i dochód w ciągu tych 4 dni to 10 tysięcyuncertain no i kole4jna sprawa poszła na policjęuncertain Poszłam no gopsu powiedzieć jak sprawa wygląda i miła Pani powiedziała ze mam przyjść 1 marca i nie będzie łapać listopada i mam nadzieje że jutro uda się złożyć wniosek bo bardzo by to nam pomogłosmile
              • dalla Tynka 29.02.12, 13:59
                prosze, podaj mi na maila gazetowego nr konta - cos postaram ci sie wplacic!
                • tynka893 Re: Tynka 29.02.12, 14:30
                  dalla nie mogę podać konta bo jest zajęte przez komornika ale to już inna historia. Naprawdę jakoś damy radę tylko prosiłabym o jakąś żywność i dla małego kaszki i pampersy bo została jedna paczka i trochę. Dziekuję że chcesz pomóc ale nie chodzi mi o pieniądze. Pozdrawiamsmile
                  • tynka893 wniosek o dodatek mieszkaniowy przyjęty:):):) 01.03.12, 14:30
                    Kochane pomocne emamy w końcu udało mi się zebrać wszystkie papiery i spełnić wymagania Paniom z gopsusmilesmile Teraz tylko czekać na decyzjęsmile
                    • tynka893 Re: wniosek o dodatek mieszkaniowy przyjęty:):):) 16.03.12, 08:05
                      Witajciesmile Mam pytanie czy wiecie ile można czekać na decyzje o dodatku?? wniosek przyjęty został1.03 a ja dalej czekamuncertain

Poza tym u nas jakoś lecismile M dostał prace więc byle do 1 przeżyćsmile Otrzymaliśmy pomoc z forum rówieśniczego młodszegosmile Mam nadzieje że damy radesmilesmile Pozdrawiam was gorącosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka