Kochane Emamy. Pisałam do was wcześniej ale wycofałam się z proszenia o pomoc bo daliśmy rade. Teraz jednak sytuacja się skomplikowała. M pracuje na czarno jako hydraulik instalacji zewnętrznej, ja jestem w domu i opiekuję się naszymi synkami (starszak w maju 4 lata skończy młodszy ma 7 miesięcy). Wynajmujemy mieszkanie za 650zł do tego co drugi miesiąc opłaty za prąd i wodę, osobno jeszcze płacimy za wywóz śmieci co 3 miesiące 59zł. Problem polega na tym że przez mrozy M nie ma pracy, siedzi 2 tydzień w domu. Oczywiście szuka pracy ale masakra jakaś z tym jest. Ma szanse dostać prace w ubojni drobiu ale to najszybciej w marcu ale też nie wiadomo.tzn dostanie ją na 100% ale nie wiadomo kiedy

Ogólnie żyliśy skromnie bo M miał wypłate ok 200-2400 ale dawaliśmy radę. Do tego od miesiąca mamy zasiłek rodzinny na dzieci, staramy się o dodatek mieszkaniowy ale żeby go dostać do wniosku muszę dodać rachunek za wywóz śmieci a nie mam ostatniego zapłacone bo najprościej nie mam kasy i muszę poczekać na wypłatę żeby złożyć ten wniosek. W piatek M ma wypłątę ok 2200 i to musi nam wystarczyć na 2 czynsze i życie na 2 miesiące. bo teraz siedzi w domu

Płakać mi się chce na samą myśl jak to zrobić. Tzn będziemy musieli dać radę ale mega ciężko będzie. Na pewno muszę kupić pampersy i mleko dla młodszego synka a to duużo kasy dla nas

Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś chciał nas troszkę wspomóc w tych bardzo trudnych chwilach. Dodam że wasze forum to już dla mnie ostatnia deska ratunku