Dodaj do ulubionych

Nowe przepisy w spr dod tysiąca ?

21.02.12, 11:41
Mozecie mi powiedziec na jakie podstawie można w roku 2012r ubiegać się o dodatkowy tysiąc z tytułu urodzenia dziecka?
Bardzo proszę o pomoc!
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: Nowe przepisy w spr dod tysiąca ? 21.02.12, 12:11
      u mnie w miasteczku po zameldowaniu dziecka dostalam,teraz sie z tego wycofali,kryzys.
    • justyna198515 Re: Nowe przepisy w spr dod tysiąca ? 21.02.12, 14:04
      Musisz dowiedzieć się w swoim UM lubUG bo to chyba nie reguluje ustawa tak jak ten pierwszy. Ja też dostałam przy składaniu na rodzinne ale to było 3 lata temu i coś mogło się zmienić
      • pomagam20 podbijam :) 21.02.12, 19:31
        chodzi mi o to czy potrzeba zaswiadczenie ze od 10tyg ciazy sie było pod opieką lekarza?
        i nie chodzi o becikowe! Tylko o dodatkowy 1000zł do zasilku rodzinnego
        smile

I to nie dla mnie tylko koleżanka mi napisała : ze rodzinne moze dostanie, ale o dodatkowym tysiacu ma zapomniec - bo od Nowego roku sa nowe przepisy : ze trzeba miec zaswiadczenie od lekarza
        Ja rok temu składalam bez zaswiadczenia... I pytam czy to prawda smile
        • finkasuomi1 Re: podbijam :) 21.02.12, 19:42
          Ja urodziłam córkę w maju 2011r i dostałam 1000zł do zasiłku rodzinnego i becikowe. I musiałam mieć zaświadczenie od lekarza że byłam pod jego opieką od 10 tyg ciąży.
          Najlepiej jest iść do swojego Działu Świadczeń Rodzinnych i tam o wszystko zapytać, u nas przy pobieraniu wniosku była kartka z informacją jakie dokumenty należy złożyć.
          • pomagam20 Re: podbijam :) 21.02.12, 23:27
            Finka Ja rodzilam w marcusmile i potrzebowałam ten dokument tylko do becikowegowink a załatwiałam wszystko w czerwcusmile
    • wrzesniowamama07 Re: Nowe przepisy w spr dod tysiąca ? 22.02.12, 07:28
      TUTAJ jest wszystko napisane. Zaświadczenie od lekarza jest potrzebne zarówno do otrzymania becikowego, jak i becikowego socjalnego, czyli dodatku do rodzinnego
      • pomagam20 Mozna usunac 22.02.12, 23:17
        dzieki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka