lubinianka24 31.08.12, 10:20 Witam potrzebuję porady prawnej, na temat podpisania umowy najmu przez osobę nieletnią przy której był obecny opiekun prawny? Mam pełna dokumentację Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bj32 Re: Pytanie, porada prawna 31.08.12, 12:47 Mało danych. Piotr jest mądry, ewentualnie najpierw ja mogę na to rzucić okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Pytanie, porada prawna 31.08.12, 14:01 bj32 napisała: > Mało danych. Piotr jest mądry, Naprawdę w to wierzysz ? ? ewentualnie najpierw ja mogę na to rzucić okiem. Rzuć okiem, tylko przedtem je mocno przywiąż, żeby Ci się nie zgubiło Podpowiem Ci tylko, że sama obecność opiekuna prawnego to może być ciut za mało. Opiekun musi wyrazić zgodę, a to oznacza czynne uczestniczenie a nie bierne asystowanie. Inną sprawą jest, że ja nie bardzo sobie wyobrażam opiekuna prawnego nieletniego, który asystuje przy zawieraniu umowy, skoro powinien wiedzieć, że umowa ta jest "co do zasady nieważna"!! > Odpowiedz Link Zgłoś
lubinianka24 Re: Pytanie, porada prawna 31.08.12, 17:57 Piotrze czy mogę Ci podeslac dokumenty i pełne wyjaśnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Pytanie, porada prawna 03.09.12, 16:25 Piotr, to w gruncie rzeczy nie tyle chodzi już teraz o umowę, co o coś całkiem innego i raczej roztrząsanie teraz tych podpisów niewiele na moje oko [to, którym rzucałam i które jest do mnie przywiązane] niewiele da, może od cholery kosztować i tak dalej. Z tego, co się orientuję, całość od początku jest ładnie spartaczona i teraz należy ratować resztę... A później ewentualnie myśleć o odzyskiwaniu dóbr utraconych. Poza tym owszem: w naiwności swojej ogromnej wierzę, że jesteś mądry. O. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna198515 Re: Pytanie, porada prawna 03.09.12, 12:07 Wycena jest za darmo, ale za poradę już trzeba zapłacić a lubinianka raczej kasy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Pytanie, porada prawna 03.09.12, 16:13 Nie reklamuj tu innych portali, co? Odpowiedz Link Zgłoś