Dodaj do ulubionych

przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta

05.12.12, 17:47
Witam serdecznie wszystkie pomocne emamy. Dokumenty już dostarczyłam dla pani moderatorki. Jestem mama 3 letniego Kubusia którego przez 2 lata sama wychowywałam u rodziców na wsi,od prawie roku mam kochanego partnera który nam pomaga wspiera i jesteśmy razem i w kwietniu spodziewamy się dziecka .Od paru tyg mieszkamy razem u niego w domu(na wsi). On jako głowa rodziny pracuje dojeżdża 40km w jedna stronę ale jak w zimę pracy mało i dochody słabsze . Zaocznie uczę się , zrobiłam kurs na sprzedawce ,złożyłam kilka CV ale cisza- w woj,podlaskim jest spore bezrobocie .Synek jest ma stopień niepełnosprawności *jest pod opieka alergologa ma uczulenie na nabiał oraz AZS (pomagają mu tylko środki do higieny z serii Emolium która jak zapewne wiecie są bardzo drogie oraz proszek i płyn do płukania hipoalergiczny)*pod opieka okulisty(wada +) *laryngologa gdyż miał plastykę języka oraz obustronne zapalenie ucha środkowego (często choruje na migdałki ),*chirurga gdy miał usuwana namastke z napletka i teraz często go boli i ma jakieś infekcje*kardiologa- szmery w serduszku,*jeździmy bardzo często do logopedy gdyż prawie nic nie mówi oraz psychologa dziecięcego i dostał opinie ze jego rozwój jest opóźniony o 7 miesięcy nadpobudliwy słaba koncentracja wzrokowo ruchowa i będzie badany w przyszłym roku pod katem ADHD *uczestniczymy na zajęciach w ośrodku "dać szanse" ale każdy wyjazd wiąże się z kosztami a dużo jeździmy aż 40km w jedna stronę. Wprowadzając się do partnera postanowiliśmy odświeżyć troszkę dom ,zrobić z pieca kaflowego centralne by nie ogrzewać elektrycznie gdyż dużo przychodziło za elektrykę. Wiele rzeczy wyrzuciliśmy gdyż nie nadawało się do użytku -tj garnki czy patelnie ,kilka mebli ,pościel,firanki i teraz mamy pustki w domu.Mięliśmy troszkę oszczędności ale to nie wystarczyło sad , zrobiliśmy opląty zostawiliśmy parę zł na chleb ale za co zrobić święta kupić środki czystości itp . odzież ciążowa gdyż brzuszek rośnie(40-42) lub jakieś dresy czy gumowane spodnie, jakaś kurtkę zimowa XL,buty zimowe 41 ,dla synka 104-wzwyz buciki 26-27 możne jakieś zabaweczki bądź gry, odzież męską XXL .przyjmiemy środki czystości oraz do higieny,żywność długoterminową bądź w proszku jakieś zupki , a któraś z mam ma jakieś piosenki dla dziecka na płytach bądź bajki czytane to przyjmę albo ktoś zechciałby nagrać dla synka ?Przyjmiemy tez dla synka do pokoiku pościel oraz dla nas , firanki czy jakieś zasłony,jakiś dywanik. Mielibyśmy ogromna prozbe do państwa - jeśli ktoś zechciałby w jakiś sposób nawet mały nam pomóc to będziemy bardzo wdzięczni - nawet skromna pomoc to dla nas dużo . PS -Starałam się opisać sytuacje tak by opisać wiele rzeczy ale jeśli ktoś ma jakieś pytania to odp na nie .
Obserwuj wątek
    • sabka22 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 05.12.12, 18:02
      A maluszek który się urodzi to będzie chłopczyk czy dziewczynka?mam trochę ciuszków dla noworodka,jesli sytuacja się potwierdzi to poszukam czegoś do ubrania dla synka także.
      • mamakuby25 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 05.12.12, 18:37
        żapewne zaraz pojawi się moderator i potwierdzi sytuacje . Odnoście płci to może jutro się dowiem o ile dzidziuś się nie odwróci tyłkiem . Będę również potrzebować wózka ale to dopiero potem i inne akcesoria dla dziecka.
        • 7wioletta.w Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 06.12.12, 06:11
          Witam ,jeżeli chodzi o pościel to o jaką chodzi dla dziecka do małego łóżeczka czy duży rozmiar ,przeszukam dzisiaj szafę może znajdę .
          • mamakuby25 Re: 7wioletta.w 06.12.12, 08:05
            7wioletta.w napisała:

> Witam ,jeżeli chodzi o pościel to o jaką chodzi dla dziecka do małego łóżeczka
            > czy duży rozmiar ,przeszukam dzisiaj szafę może znajdę .

synek ma duza posciel gdyz nie mam malej .
            • 7wioletta.w Re: 7wioletta.w 06.12.12, 08:20
              Dobrze znajdzie się a czy dla dzieciątka które ma sie urodzić tez pani wysłać ,bo mam jedną zmianę po moim synku ,żółta uniwersalna .Proszę podać mi adres do wysyłki ,mogę podać mojego mejla jeżeli będzie to konieczne .
              • mamakuby25 Re: 7wioletta.w 06.12.12, 08:43
                7wioletta.w napisała:

> Dobrze znajdzie się a czy dla dzieciątka które ma sie urodzić tez pani wysłać ,
                > bo mam jedną zmianę po moim synku ,żółta uniwersalna .Proszę podać mi adres do
                > wysyłki ,mogę podać mojego mejla jeżeli będzie to konieczne .

poda pani meila , odezwe sie smile
      • mamakuby25 Re: sabka22 07.12.12, 08:26
        sabka22 napisała:

> A maluszek który się urodzi to będzie chłopczyk czy dziewczynka?mam trochę cius
        > zków dla noworodka,jesli sytuacja się potwierdzi to poszukam czegoś do ubrania
        > dla synka także.

bedzie dziewczynka .
    • bj32 Mam dokumenty. 05.12.12, 18:51
      Świadczenia rodzinne i pielęgnacyjne.
      • sabka22 Re: Mam dokumenty. 05.12.12, 19:57
        A alimenty na synka masz?ja z rzeczy dla dzidziusia mam tylko ciuszki i kocyk.
        • mamakuby25 Re: Mam dokumenty. 05.12.12, 20:05
          tak mam . dokumenty byly podane -wyslane .
    • agus-ka Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 05.12.12, 20:10
      Tak zapytam, jak planowaliście kolejne dziecko to nie zastanawialiście się z czego je utrzymacie? Nie macie na podstawowe rzeczy już teraz, na wyprawkę, na ubrania ciążowe, a każdy wie że to dopiero początek wydatków na potomstwo.
      40 km to nie jakiś dramat, codziennie tyle jeżdże i żyje...
      • sabka22 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 05.12.12, 21:18
        Planujesz pomóc czy tylko pytać i radzić?jak pytać to zapytaj na priv.
        • bj32 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 05.12.12, 21:47
          To forum dyskusyjne, pytać tu można. A dobra rada czasem cenniejsza niż adidaski.
          A Ty planujesz siać ferment, czy tylko odruchowo Ci się wyrwało?
          • mond33 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 05.12.12, 21:57
            Mamokuby, myślałaś o fundacji?
            • mamakuby25 Re:mond33 06.12.12, 07:57
              mond33 napisała:

> Mamokuby, myślałaś o fundacji?

tzn ? prosze o jakies informacje , gdyz moze to i dobry pomysl .
      • mamakuby25 Re: agus-ka 06.12.12, 08:03
        agus-ka napisała:

> Tak zapytam, jak planowaliście kolejne dziecko to nie zastanawialiście się z cz
        > ego je utrzymacie? Nie macie na podstawowe rzeczy już teraz, na wyprawkę, na ub
        > rania ciążowe, a każdy wie że to dopiero początek wydatków na potomstwo.
        > 40 km to nie jakiś dramat, codziennie tyle jeżdże i żyje...

Szanowana pani agus-ka . W chwili obecnej mamy debet i brakuje nam na parę podstawowych rzeczy , jestem pełna optymizmu ze za 2 -3 miesiące poprawi się sytuacja i ja będę mogla komuś pomóc .
        Odnośnie tych km wiem ze nie dramat ale z ta odległością chodziło mi ze to spory wydatek .
    • siugarova Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 06.12.12, 06:42
      Mamokuby25 a z ktorej czesci podlasia jestes?? moze moglabym pomoc, ale latwiej mi by bylo dowiezc niz wyslac.

jak chcesz to na priva sie odezwij smile
      • mamakuby25 Re: siugarova 06.12.12, 07:56
        siugarova napisała:

> Mamokuby25 a z ktorej czesci podlasia jestes?? moze moglabym pomoc, ale latwie
        > j mi by bylo dowiezc niz wyslac.
        >
        > jak chcesz to na priva sie odezwij smile
        >

ma pani nie aktywawany profil , jestem z pod moniek , 40km do bialegostoku
        • siugarova Re: siugarova 06.12.12, 08:28
          napisalam ci na gazetowego
    • mamakuby25 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 06.12.12, 14:52
      dzis bylam u lekarza i w 99% bedzie dziewczynka .
      • mawitka Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 06.12.12, 15:28
        mam sporo ciuchów ciążowych. napisz jaki rozmiar nosisz.
        • mamakuby25 Re: mawitka 06.12.12, 15:57
          mawitka napisała:

> mam sporo ciuchów ciążowych. napisz jaki rozmiar nosisz.
          jeszcze wchodze w rozmiar 38 ale przyda sie tez pewnie rozmiar 40.
    • katriel Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 06.12.12, 23:24
      Mam buty w rozmiarze 27, trzy pary:
      - zimowe;
      - jesienno-wiosenne półbuty z membraną;
      - trampki na rzepy (mogą też posłużyć jako kapcie).
      Mogę wysłać, poproszę adres na maila gazetowego.
    • mamakuby25 zywnosc i srodki do higieny itp 08.12.12, 10:15
      moze ktos zechcialby nam wyslac jakas zywnosc , srodki czystosi i do higieny ? bedziemy wdzieczni
      • mamakuby25 Re: żywnosc i środki do higieny odziez meska 12.12.12, 14:21

Ślicznie dziękuje tym którzy chętnie pomogli i pomogą . Pomocna e mama jeszcze w miarę swoich możliwości zechciałaby ofiarować żywność i środki do higieny odzież męską ? będziemy bardzo wdzięczni
    • bj32 A czy są jakieś powody, 08.12.12, 14:06
      dla których prosisz na priv o pomoc osoby, które Ci tej pomocy nie oferowały? Bo raczej nie praktykujemy tu nękania bezpośrednimi prośbami interlokutorów... i nie jest to najlepiej widziane...
      • mamakuby25 Re: A czy są jakieś powody, 08.12.12, 14:51
        juz nie bede i za kłopot przepraszam
        • 7wioletta.w Re: A czy są jakieś powody, 10.12.12, 11:59
          Napisałam do Pani wiadomość na pocztę .
          • ewa-mamazosi Re: A czy są jakieś powody, 15.12.12, 12:52
            napisałam do pani wiadomość na gazetowego. Proszę o odpowiedź.
            • mamakuby25 Re: A czy są jakieś powody, 16.12.12, 08:23
              wczoraj pani odp .
    • malgoska182 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 16.12.12, 15:13
      mamakuby25 czy probowala Pani uzyskac pomoc z Caritas Monki lub MOPS w Monkach?Corocznie organizowana jest swiateczna Zbiorka zywnosci( zglosilas sie ?).Tak sie sklada,ze znam teren Moniek i okolicznych miejscowosci.
      Dzwonilas pod ten numer?Caritas Archidiecezji Białostockiej

ul. Aleja Niepodległości 3

19-100 Mońki

tel.: 85 716 40 79

Zywnosci (makarony, konserwy,kawa,mleko w proszku,ryz z warzywami) byl dostepny dla potrzebujacych.Sprobuj ,moze sie uda.
      • mamakuby25 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 04.02.13, 19:58
        skorzystałam z pomocy Caritasu w B-stoku . ksiądz powiedział mi gdzie mam się zgłosić gdyż zadz i załatwił wszystko , pojechałam i odebrałam (nie dużo ) ale POMOC która nam się przydała .
      • jak-nie-ja-to-kto Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 20.11.13, 20:17
        A jak wygląda pomoc dla Warszawy? Gdzie się trzeba zgłosić?
    • 77kunda Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 13.02.13, 18:37
      Mam ubranka dla chłopca, gumiaki, papcie po domu i na basen oraz zabawki autka i ksiązeczki jesli sie przydadza to poproszę o adres a wysle
      • paulaaat Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 16.02.13, 08:48
        Witam, ja mam troche rzeczy dla niemowlaka po synku, podgrzewacz o mleka, juz nie uzywamy mate edykacyjna, jakies ubranka moze jeszcze malutkie gdzies mam, oraz takie ktore w ciazy nosilam tez mam. jesli bys chciala to moge ci to da, tylko nie mam pieniedzy na przeesylke.
    • tabelki Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 16.02.13, 19:31
      docs.google.com/a/gazeta.pl/spreadsheet/ccc?key=0Aqa27jJvTdDhdDAtZmJ1b05xa19OQ2FvVk52eEdWWUE#gid=22
      • mamakuby25 Re: już wysłałam wszystkie inf, do uzupełnienia 16.02.13, 20:46
        • mamakuby25 Re: potrzebuje jeszcze - z wdziecznoscia przyjme . 16.02.13, 20:58
          Potrzebuje lampki nocnej dla synka oraz żyrandola do pokoiku dla synka i nie długo córeczki , męskich spodni w pasie ok 106 i buty 44.kurtkę, przyjmę również garnki i patelnie , miseczki do zupy,oraz wyposażenie mieszkania- dodatki -gdyż mieszkanie jest po babci partnera (prawie nic tan nie ma a meble itp to raczej do wyrzucenia)
          Jeśli ktoś jest z woj,podlaskiego i zechciałby pomóc to przyjmę kuchenkę gazowa ,meble do kuchni ,komodę bądź szafkę na ciuszki córeczki , wykładzinę czy jakiś dywanik .karnisze.
          • mamakuby25 Re: pomoge komus oddajac rzeczy ktore sa mi nie po 16.02.13, 21:03
            Robiąc porządki bo czekamy na nowego członka rodziny mam kilka rzeczy do oddania :
            -zabawki -gry maskotki ksiazeczki lalki
            -buty trzewiki 26
            -damskie buty zimowe 37-38
            -damskie ciuszki 36-38 (pare sztuk oraz kurtka 38) i jakies nowe skarpetki biale (zamale dla mnie )3 pary
            -cos meskiego -xl-xxl(za male na partnera )
            -dzieciece ciuszki z przewaga dziewczynki takie na starsza bo dostalam do przekazania dalej(1,5-3 latka)
            -mydlo w kostce,gabka,kisiel,ryz ,budyn kisiel,makaron- byc moze cos jeszcze
            Najlepiej bylo by jednej osobie wysylka zapewne znajdzie sie cos jeszcze .
            .jesli ktos by zechcial to i posciel by sie znalazla - nie jakas nowa ale w dobrym stanie . moze ktos by skozystal ,bo mi wiele osob tez pomoglo i to doceniam ,
            • paulaaat Re: pomoge komus oddajac rzeczy ktore sa mi nie p 17.02.13, 13:50
              mamokuby przepraszam ze to tak dlugo trwa ale czasu mi troszke brakuje ale napewno to co wymienialam czyli podgrzewacz, mate edukacyjna, ubranka mam i obiecuje je wyslac. z przesylka cos tez wymysle. moze ktos pomorze i sie dorzuci? no zobaczymy.

a jesli chodzi o te rzecz o ktorych pisalas ja bym chetnie z tym ze napewno nie potrzebne by mi byly buty damskie 37-38 bo ja mam wiekszy rozmiar, oraz meskie ubrania.
              • mamakuby25 Re: pomoge komus oddajac rzeczy ktore sa mi nie p 17.02.13, 18:35

> a jesli chodzi o te rzecz o ktorych pisalas ja bym chetnie z tym ze napewno nie
                > potrzebne by mi byly buty damskie 37-38 bo ja mam wiekszy rozmiar, oraz meskie
                > ubrania.

swoja pomoc z tymi rzeczami zadeklarowalam innej pani , jak cos zostanie to napisze ,
                • paulaaat Re: pomoge komus oddajac rzeczy ktore sa mi nie p 17.02.13, 18:48
                  ok nie ma sprawy. smile
          • mamakuby25 Re: potrzebuje jeszcze - z wdziecznoscia przyjme 18.02.13, 14:09
            mamakuby25 napisała:

> Potrzebuje lampki nocnej dla synka oraz żyrandola do pokoiku dla synka i nie dł
            > ugo córeczki , męskich spodni w pasie ok 106 i buty 44.kurtkę, przyjmę również
            > garnki i patelnie , miseczki do zupy,oraz wyposażenie mieszkania- dodatki -gdyż
            > mieszkanie jest po babci partnera (prawie nic tan nie ma a meble itp to raczej
            > do wyrzucenia)
            > Jeśli ktoś jest z woj,podlaskiego i zechciałby pomóc to przyjmę kuchenkę gazowa
            > ,meble do kuchni ,komodę bądź szafkę na ciuszki córeczki , wykładzinę czy jaki
            > ś dywanik .karnisze.

czy znalazl by sie ktos z pomocnych emam ?
            • beatkaa32 Re: potrzebuje jeszcze - z wdziecznoscia przyjme 18.02.13, 15:55
              mamakuby25 napisała:

> mamakuby25 napisała:
              >
              > > Potrzebuje lampki nocnej dla synka oraz żyrandola do pokoiku dla synka i
              > nie dł
              > > ugo córeczki , męskich spodni w pasie ok 106 i buty 44.kurtkę, przyjmę ró
              > wnież
              > > garnki i patelnie , miseczki do zupy,oraz wyposażenie mieszkania- dodatki
              > -gdyż
              > > mieszkanie jest po babci partnera (prawie nic tan nie ma a meble itp to
              > raczej
              > > do wyrzucenia)
              > > Jeśli ktoś jest z woj,podlaskiego i zechciałby pomóc to przyjmę kuchenkę
              > gazowa
              > > ,meble do kuchni ,komodę bądź szafkę na ciuszki córeczki , wykładzinę cz
              > y jaki
              > > ś dywanik .karnisze.
              >
              >
              > czy znalazl by sie ktos z pomocnych emam ?

Polecam odwiedzenie nastepujących stron:
              gumtree.pl
              tablica.pl
              za 0 zł
              gratyzchaty.pl

tam ludzie bardzo często oddają przeróżne rzeczy.
              • mamakuby25 Re: potrzebuje jeszcze - z wdziecznoscia przyjme 18.02.13, 16:06
                nie raz tam patrze pytam ale nie chcą wysyłać sad a z moich stron nikt nic nie oddaje
        • tabelki Re: już wysłałam wszystkie inf, do uzupełnienia 16.02.13, 21:12
          Dziękuję, uzupełniłam smile
          • mamakuby25 powiększona rodzina - w komplecie :) 19.04.13, 14:47
            Dnia 16.04 o godz, 3.57 ur siłami natury córeczkę Amelie . waga to 4,100kg i 56cm . Ogólnie jest zdrowa 10pkt ale najprawdopodobniej ma skazę białkowa sad .
            • mawitka Re: powiększona rodzina - w komplecie :) 19.04.13, 15:37
              Gratuluję i podziwiam smile Takiego koloska siłami natury! Jestem pod wrażeniem. smile
              • justyna198515 Re: powiększona rodzina - w komplecie :) 19.04.13, 18:08
                GratulacjesmileSkaza białkowa tak jak nietolerancja laktozy z czasem zanikasmileNie ma się czym martwićsmile
                • mamakuby25 Re: powiększona rodzina - w komplecie :) 19.04.13, 18:37
                  znkia albo i nie , moj synek ma prawie 4 latka i dalej to ma sad
                  • hugo43 Re: powiększona rodzina - w komplecie :) 19.04.13, 19:22
                    wiekie gratulacje!!nasz czterolatek troche wyrosl z nietolerancji laktozy,mleko pije juz,reszte nabialu chyba instynktownie omijasmiledajecie malej enzym laktazy i karmisz,czy od razu mm?u nas jedynie enfamil bezlaktozowy pomogl.
                    • justyna198515 Re: powiększona rodzina - w komplecie :) 20.04.13, 09:15
                      Mojemu pomógł nutramigen a później isomilsmile
            • malinowe_lody Re: powiększona rodzina - w komplecie :) 30.04.13, 07:43
              Gratuluję smile. Mam kilka sztuk ubranek w małych rozmiarach od 62 i śpiworek- jeśli jesteś zainteresowana odezwij się na gazetowego.
              • ebabcia [...] 01.05.13, 16:30
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • bj32 Ebabcia 01.05.13, 16:39
                  Nie rzucamy nazwiskami.
                  Jeśli masz jakieś konkrety - zapraszam do mnie na maila.
    • 77kunda Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 01.05.13, 18:15
      Mamokuby czy potrzebujesz jeszcze bucików dla synka bo kupiłam dla mojego za małe był kilka razy i jakbyś chciała to ci dam
    • bj32 Mamakuby25 02.05.13, 19:17
      Czy ja Cie już kilkakrotnie nie prosiłam, żebyś nie nękała ludzi o pomoc na priv? Przeginasz, serdeńko. Takie zachowanie nie jest tu mile widziane i o ile pamiętam, dramatyzowałaś, kiedy ktoś Ciebie o taką pomoc poprosił, a sama to robisz permanentnie.
      Pracujesz na to, żeby pomocy nie dostawać, a mi wychodzi, że nie tylko tutaj masz ten problem.
    • malinowe_lody Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 06.05.13, 15:01
      Paczka poszła a w niej kilka sztuk krótkich spodenek i bluzeczek z krótkim oraz długim rekawem, jedne długie spodnie - to dla synka + samochodzik i książka. Dla córeczki kilkanaście sztuk ubranek w roz. 62-68 i kombinezon jesienny na 74. Dołożyłam chusteczki nawilżane, pastę,mydło i szczoteczkę do zębów dla chłopca. A i chciałam dodać - tak na wszelki, do powyższego wątku - że ja sama wyszłam z propozycją przekazania.
      • mamakuby25 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 06.05.13, 15:03
        ślicznie pani dziękujemy . jak tylko otrzymamy paczkę to napisze ... pozdrawiam
        • mamakuby25 dla synka 20.11.13, 13:56
          moze ktoras z mam ma do oddania kapcie 27-28 do domu i do przedszkola , wkladki supinujace lub buty profilaktyczne . bede wdzieczna
          • agus-ka Re: dla synka 20.11.13, 21:19
            Butów ortopedycznych nie nosi się po kimś. W ten sposób możesz bardziej zaszkodzić dziecku niż pomóc.
            • mamakuby25 Re: dla synka 21.11.13, 10:55
              bardzo dziekuje za cenna informacje , a moze ktos by miał buty kapcie zwykle to ja zakupie wkladki te supinujace

agus-ka napisała:

> Butów ortopedycznych nie nosi się po kimś. W ten sposób możesz bardziej zaszkod
              > zić dziecku niż pomóc.
              • atena12345 Re: dla synka 21.11.13, 11:20
                Zwykłe kapcie można kupić za 15 - 20 zł więc nie wiem czy się opłaca wysyłać używane, które zwykle są już zniszczone
                >
    • bruy-ere Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 13.12.13, 13:42
      Mamakuby, jeśli potrzebujesz pomocy na święta - napisz w tym wątku. Nie jest praktykowane wysyłanie próśb na maila, na co już zwracano Ci uwagę.
      • mamakuby25 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 13.12.13, 15:37
        Nie jest latwo prosic o pomoc raz kolejny sad dzieciaczko choruja i to czesto , okazalo sie iz synek ma gozek podwysciolkowy (wyszlismy we wtorek ze szpitala po 2 tyg ) . Nie chcialam urazic ta prośba , z opieki prosilam o pomoc ale na opal mi nie dali gdyz nie maja srodkow , teraz skladam na zywnosc dla dzieci ale nie wiem czy dadza sad wiecznie nie maja pieniedzy
        • bruy-ere Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 13.12.13, 16:31
          Nikogo nie uraziłaś, chodzi tylko o to, że zasady są takie: nie prosimy na priv. Łamiąc zasadę po raz kolejny zmiejszasz szansę, że ktoś Ci pomoże.
    • mamakuby25 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 13.12.13, 19:52
      przyjelabym rowniez wozek - spacerowke , barierke do drzwi sad , środki czystości ,żywność , buty dla synka - kapcie szczegolnie rozmiar 28 .
      • aga.drobna Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 13.12.13, 20:03
        Jeśli dziecko ma zalecone wkładki supinujące, to nie może nosić używanego obuwia.
        A wszystko od kapci, przez sandały, adidasy czy buty zimowe musi być nad kostkę, by ją trzymało prosto.
        Inaczej wkładki nie mają sensu.
        • mawitka Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 14.12.13, 17:21
          MamoKuby, do mnie też nie pisz na priv próśb o pomoc.
          Tak jak wielokrotnie Ci zwracano uwagę tego się tu nie praktykuje!
          Dodatkowo takie nachalne proszenie na mnie źle działa i nie mam ochoty pomagać.
      • i.rogojsza-pawlaczyk Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 14.12.13, 20:06
        czy mogłabyś zaaktualizować swoją sytuację. Masz coraz więcej potrzeb, przekrój od wózka po żywność. Coś się u was zmieniło?
        • prochottka1 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 14.12.13, 22:08
          i.rogojsza-pawlaczyk napisała:

> czy mogłabyś zaaktualizować swoją sytuację. Masz coraz więcej potrzeb, przekrój
          > od wózka po żywność. Coś się u was zmieniło?

liczba dzieci sie zmienila
        • mamakuby25 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 15.12.13, 09:24
          i.rogojsza-pawlaczyk napisała:

> czy mogłabyś zaaktualizować swoją sytuację. Masz coraz więcej potrzeb, przekrój
          > od wózka po żywność. Coś się u was zmieniło?

mamy o 1 członka więcej w rodzinie , wózek potrzebuje spacerówkę gdyż nasz (po kilku innych dzieciach) już rozpada się a co dzień murze prowadzać synka do przedszkola i odbierać go z córeczka . synek ma dożywianie(bułeczka) w przedszkolu , dodatek mieszkaniowy przyznali nam 2 zł - ale takiej kwoty nie wypłacają smile , na opal nie otrzymaliśmy pomocy gdyż nie maja funduszy na to - odmowa albo jakieś 30zł sad . partner jak pracował tak pracuje ale nie są to lepsze zarobki jak w tamtym roku - nawet bywa ze gorzej sad przez wakacje prawie wcale nie pracował - zrobiły się zadłużenia był nawet raz komornik -teraz powoli spłacamy wszystko ale mamy zaś mało opału a zima długa, dzieciaczki często chorują (miałam już pobyt z córeczka w szpitalu na zapalenie płuc-oskrzeli , teraz z synkiem na neurologi ) , wiele infekcji przynosi z przedszkola ,córeczka często ma zapalenia ucha i spojówek , teraz ma jakieś uczulenie dostaje leki - jak nie pomogą to zapewne trzeba będzie zmienić mleko . nie proszę o pomoc tylko zadałam skromne pytania ale przepraszam wszystkie mamy za to .
          • isabelka20 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 15.12.13, 10:05
            przepraszam za wcześniejsze nie przelogowanie się - nie było to celowe (nick i.rogojsza-pawlaczyk).
            Nie prosisz o pomoc? Ależ prosisz, zadawanie skromnych jak to nazywasz pytań czy słanie do ludzi prywatnych wiadomości jest proszeniem.
            Dlaczego partner przez prawie całe wakacje nie pracował? Teraz jak sama piszesz też niewiele zarabia, za to doczekaliście się kolejnego dziecka. Jak zamierzasz/zamierzacie zmienić waszą sytuację ? Wiesz twoje prośby są co chwilę, a to o jakieś miski, posłanka, wózki, ubrania, żywność, środki czystości, buty itd., a nie widać zmian na lepsze.
            • agus-ka Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 15.12.13, 10:21
              Może jednak warto by było iść do pracy, bo z optymizmu deklarowanego rok temu już widać nic nie ma. Nie macie pieniędzy na bardzo podstawowe zakupy jakimi są jedzenie, ubranie i ciepły dach nad głową.
              Ten ciepły posiłek dla syna to naprawdę tylko bułka? nie dostaje ciepłego obiadu?
              A w ogóle co z alimentami na niego? Jakoś ten temat zawsze omijałaś.
              • mamakuby25 Re: przyjme dla rodziny, do domu oraz na swieta 15.12.13, 14:26
                nie omijałam nigdy tematu odnośnie alimentów musiala mnie pani z kims pomylic , dostaje i bylo to opisane juz dawno temu ze otrzymuje i dokumenty ma bj . unas obiady to tylko buleczka skodka lub zwykla i gratka (jogurt) nic wiecej . byl w pracy np w b-stoku , pracował 2 tyg i pan dal zaliczki 200zł po kolejnych 2 tyg nic nie zaplacil i nie wyrównał , później dorywczo robił po gospodarzach -praca na polu .

agus-ka napisała:

> Może jednak warto by było iść do pracy, bo z optymizmu deklarowanego rok temu j
                > uż widać nic nie ma. Nie macie pieniędzy na bardzo podstawowe zakupy jakimi są
                > jedzenie, ubranie i ciepły dach nad głową.
                > Ten ciepły posiłek dla syna to naprawdę tylko bułka? nie dostaje ciepłego obiad
                > u?
                > A w ogóle co z alimentami na niego? Jakoś ten temat zawsze omijałaś.
                • mamakuby25 Re: brak alimentów na synka i pracy u partnera 09.07.14, 21:37
                  W kwietniu miałam rozprawe w sadzie o obnizenie alimentów oczywiscie wygrałam i podwyzszyli mi z 400 na 500 smile ale jak przyszedl wyrok juz nie zaplacił . Sprawa zajał sie komornik ale nie ma z czego sciagnac i nie placi mi ale za ok 3 tyg mam sie do nich zglosic po papier i isc z nim do mopsu tzn by placił FA . Partner od miesiaca nie pracuje (poszukuje jej caly czas), ja chwytam sie dorywczej pracy tzn sprzatam mieszkania (udało mi sie 2 razy w miesiacu ) , to dla znajomego opięłam chodnik to posprzątałam za niego kościół . Zawsze to pare złotych wpadło . Otrzymałam pomoc z mopsu na zakup srodków czystości i żywności ale czesc środków poszła na czesc oplat oraz leki dla dzieci (szczególnie synka ) .
    • mamakuby25 Re:apelacja - zaskarrzenie wyroku 16.07.14, 10:34
      wczoraj otrzymalam pismo iz ex chce zmniejszenia alimentów oraz ich tymczasowego wstrzymania
      • zwycz.ajna Re:apelacja - zaskarrzenie wyroku 16.07.14, 17:49
        Mamy lipiec, bardzo trudno mi uwierzyć, że facet nie może znaleźć pracy... może warto zastanowić się nad pracą w delegacji, nie mam tutaj na myśli wyjazdu w ciemno za granicę, ale zatrudnienie w Polskiej firmie która wykonuje pracę w Polce i za granicą.
      • tosiaczek06 Re:apelacja - zaskarrzenie wyroku 16.07.14, 23:04
        A jakąś argumentację podał? Jaki niby przesłanki mają towarzyszyć temu, ze chce wstrzymania alimentów? Szczerze, to jeszcze nigdy nie słyszałam żeby taki numer przeszedł. Dziecko musi jeść itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka