Witam serdecznie wszystkie pomocne emamy. Dokumenty już dostarczyłam dla pani moderatorki. Jestem mama 3 letniego Kubusia którego przez 2 lata sama wychowywałam u rodziców na wsi,od prawie roku mam kochanego partnera który nam pomaga wspiera i jesteśmy razem i w kwietniu spodziewamy się dziecka .Od paru tyg mieszkamy razem u niego w domu(na wsi). On jako głowa rodziny pracuje dojeżdża 40km w jedna stronę ale jak w zimę pracy mało i dochody słabsze . Zaocznie uczę się , zrobiłam kurs na sprzedawce ,złożyłam kilka CV ale cisza- w woj,podlaskim jest spore bezrobocie .Synek jest ma stopień niepełnosprawności *jest pod opieka alergologa ma uczulenie na nabiał oraz AZS (pomagają mu tylko środki do higieny z serii Emolium która jak zapewne wiecie są bardzo drogie oraz proszek i płyn do płukania hipoalergiczny)*pod opieka okulisty(wada +) *laryngologa gdyż miał plastykę języka oraz obustronne zapalenie ucha środkowego (często choruje na migdałki ),*chirurga gdy miał usuwana namastke z napletka i teraz często go boli i ma jakieś infekcje*kardiologa- szmery w serduszku,*jeździmy bardzo często do logopedy gdyż prawie nic nie mówi oraz psychologa dziecięcego i dostał opinie ze jego rozwój jest opóźniony o 7 miesięcy nadpobudliwy słaba koncentracja wzrokowo ruchowa i będzie badany w przyszłym roku pod katem ADHD *uczestniczymy na zajęciach w ośrodku "dać szanse" ale każdy wyjazd wiąże się z kosztami a dużo jeździmy aż 40km w jedna stronę. Wprowadzając się do partnera postanowiliśmy odświeżyć troszkę dom ,zrobić z pieca kaflowego centralne by nie ogrzewać elektrycznie gdyż dużo przychodziło za elektrykę. Wiele rzeczy wyrzuciliśmy gdyż nie nadawało się do użytku -tj garnki czy patelnie ,kilka mebli ,pościel,firanki i teraz mamy pustki w domu.Mięliśmy troszkę oszczędności ale to nie wystarczyło

, zrobiliśmy opląty zostawiliśmy parę zł na chleb ale za co zrobić święta kupić środki czystości itp . odzież ciążowa gdyż brzuszek rośnie(40-42) lub jakieś dresy czy gumowane spodnie, jakaś kurtkę zimowa XL,buty zimowe 41 ,dla synka 104-wzwyz buciki 26-27 możne jakieś zabaweczki bądź gry, odzież męską XXL .przyjmiemy środki czystości oraz do higieny,żywność długoterminową bądź w proszku jakieś zupki , a któraś z mam ma jakieś piosenki dla dziecka na płytach bądź bajki czytane to przyjmę albo ktoś zechciałby nagrać dla synka ?Przyjmiemy tez dla synka do pokoiku pościel oraz dla nas , firanki czy jakieś zasłony,jakiś dywanik. Mielibyśmy ogromna prozbe do państwa - jeśli ktoś zechciałby w jakiś sposób nawet mały nam pomóc to będziemy bardzo wdzięczni - nawet skromna pomoc to dla nas dużo . PS -Starałam się opisać sytuacje tak by opisać wiele rzeczy ale jeśli ktoś ma jakieś pytania to odp na nie .