Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla mojej rodziny

04.01.13, 01:35
Dobry wieczór
Przepraszam,że odważyłam się napisać wcześniej nie prosiłam nikogo o pomoc.Mam na imię Agata mam 23 lata.Jestem mamą 2 letniej córeczki.Jesteśmy w tragicznej sytuacji finansowej ponieważ mój mąż od 3 miesięcy nie pracuje .Pracował na budowie jako pomocnik. Niestety w okresie zimowym nie ma tam pracy. Mąż poskładał 35 Cv na terenie woj.łódzkiego i mazowieckiego jako magazynier -operator wózków widłowych ,kierowca i nic do tej pory nikt się nie odezwał.Codziennie gdzieś dzwoni ale oferty w sprawie pracy są juz nie aktualneMąż jest gotowy podjąć pracę nawet w delegacji w innym mieście tylko żeby mieć pracę .Jest nam bardzo ciężko.Gmina przyznaje nam zapomogi po 100-150 zł i dostajemy rodzinne na dziecko w kwocie 68 zł.Wynajmujemy 1 pokojowe mieszkanie za 300 zł.Od 3 miesięcy pomaga nam moja mama płacić czynsz bo my na dzień dzisiejszy nie mamy jak traktujemy to tylko jako pożyczkę.Na nikogo innego z rodzinny nie możemy liczyć.Brakuje nam najbardziej żywności,środków czystości i ubranek dla dziecka.Często brakuje nam nawet na chleb.Ja nie pracuję zajmuje się córką.Nie mam z kim jej zostawić .Ja jestem zarejestrowana w Urzędzie Pracy niestety nie ma żadnych ofert .Ja będe mogła iść gdzieś do pracy jak córka skończy 3 lata.Jesli ktos mógłby nam pomóc chociaż w sprawie pracy dla męża byłabym naprawde bardzo wdzięczna.Znalezienie pracy przez męża ułatwiłoby nam życie.Przeprasza za szczerość i,że proszę o pomoc.Jest mi wstyd tu pisać ale chodzi mi najbardziej o naszą córeczkę bo ona jest dla nas najważniejsza. Agata
Obserwuj wątek
    • atena12345 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 08:01
      jaki rozmiar nosi córka?
      • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 10:29
        Marcelinka ma 86 cm.wzrostu i waży 11,5 kg.
    • wawrzek0 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 09:19
      A czy mąż nie ma zasiłku dla bezrobotnych jeżeli nie to czemu się nie zarejestruje w PUP a po zatym trzeba przeczytać regulamin i przesłać odpowiednie dokumenty.Warto też zapoznać się z Regulaminem

Osoby zakladajace watki i proszace o pomoc, niech klarownie i jawnie opisza swoja sytuajce.

Czy maja dodatek mieszkaniowy, jakas pomoc MOPS, lub kiedy zlozyly, zloza??
      Jak wyglada sprawa innych zasilkow dla bezrobotnych, jakis innych szkoleniowych?
      Czy matka ma np. zasilek wychowawczy?-czy moglabys wrocic do pracy??
      Czy macie dozywianie??
      Czy korzystasz z pomocy caritas??
      asz dodatkowa pomoc np z jakiegos forum??
      Skad jestes??
      Czego oczekujesz??
      Co robicie aby wyjsc z dolka??
      W jakim wieku sa dzieci i jaki nosza rozmiar?
      Jakiej pracy szukacie dla siebie??
      Czy udaje wam sie dorobic??
      Czy szukacie pracy w jakim regionie?
      Czy tkorej z was wyjechaloby gdzie do pracy, np do innego miasta, zagranice??
      Czy szkolne dzieci maja stypendium?
      Czy oczekujecie-jestescie w kolejce po mieszkanie socjalne, komunalne?- i ile lat czekacie??
      • bj32 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 10:07
        Czekam na dokumenty. Autorka najpierw pisała do mnie na priv, więc co mogę, to wyjaśnię zgodnie z posiadanymi informacjami.
        Mąż jest zameldowany w innym miejscu, daleko dość i nie może być zarejestrowany w lokalnym PUPie. Dziecko nie kwalifikuje się jeszcze do przedszkola i chodzi w pieluchach, a miejscowość mała i nie ma żłobka, więc dziewczyna nie może podjąć pracy, a mąż łapie każdą, jaka się trafi, głównie sezonowe.
        O ile wiem - nie ma żadnych dodatków, też nie dowiedziałam się jeszcze, dlaczego. Dziewczyna nie ma komputera i trudno jej się połapać na forum korzystając z telefonu.
        Mieszkanie wynajmują od Gminy. Caritasu i PCK w okolicy nie ma.
        Jeśli byłaby gdzieś praca - są skłonni się przeprowadzić bądź mąż mógłby na przykład tymczasowo sam.
        Po sprawdzeniu przez net wyglądają uczciwie. Pozostaje zaczekać na papiery.
        • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 10:38
          Dzisiaj wyślę dokumenty.Mąż nie może mieć kuroniówki ponieważ nie przepracował w żadnej firmie w 2011r więcej niż 3 miesiące.Nie mamy żadnych dodatków mieszkaniowych ponieważ nie przysługują nam mieszkamy w Domu Nauczyciela wynajmujemy tu mieszkanie.Nie mamy jak na razie innej możliwości.Warunkiem mieszkania jest płacenie całego czynszu.
          • bj32 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 11:01
            Nawet przy wynajmie, jeśli administrator/właściciel się zgodzi - przysługuje Wam dodatek z GOPS
        • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 10:56
          Dzisiaj wyślę dokumenty.Mąż nie może mieć kuroniówki ponieważ nie przepracował w żadnej firmie w 2011r więcej niż 3 miesiące.Nie mamy żadnych dodatków mieszkaniowych ponieważ nie przysługują nam mieszkamy w Domu Nauczyciela wynajmujemy tu mieszkanie.Nie mamy jak na razie innej możliwości.Warunkiem mieszkania jest płacenie całego czynszu.Dostajemy tylko te pieniadze o ktorych napisalam na corkę 68 zl i z Gminy zapomogę w kwocie 100-150 teraz przez 2 miesiące przyznano nam w listopadzie i w grudni zasilek celowy na 2 miesiące 300 zł.Ja nie mam żadnych pieniędzy bo nie pracuje .Pracowalam tylko 2 tygodnie na magazynach w Strykowie w Rabenie ale mialam w lutym wypadek samochodowy i mnie zwolnili.Byla to praca tymczasnwa przez agencje Randstad.Nie dostaje żadnego wychowawczego,kuroniówki ani żadnych dodatkow tylko to co napisalam.
          • sabka22 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 13:18
            Znajdę coś z ciuszków dla Córci,body rozumiem także mogą być?
            • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 13:38
              tak jeśli nie sprawi Pani to kłopotu to z chęcią przyjmę .
              • hugo43 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 16:29
                powinniscie przycisnac up,moj znajomy jest zameldowany w tarnowie,mieszka w warszawie i tu go zarejestrowali.warto,chociazby dla ubezpieczenia.
                • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 17:11
                  Mąż i córeczka są ubezpieczeni ode mnie z Urzędu Pracy bo jestem zarejestrowana jako bezrobotna
    • agula30-2006 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 20:15
      Pani Agato proszę o adres do wysyłki. Wybrałam rzeczy unisex po swoim synu i w poniedziałek wyślę: 5xbody, 3xkoszulka, piżama, bluzka z długim rękawem, 2xspodnie dresowe, 2xbluza, maskotka, 4 książeczki, lalka, 2 paczki kulek zbożowych Bobovita. Ubrania są na rozmiar 86-92.
      • agula30-2006 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 20:17
        adres oczywiście na maila: aga.zablocka@op.pl lub agula30-2006@poczta.pl
      • agula30-2006 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 07.01.13, 22:05
        Paczka dzisiaj poszła, dołożyłam jeszcze bluzeczkę z Dorą i 2 pary legginsów - wszystko różowesmile
        • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 11.01.13, 16:24
          Pani agula30-2006 napísałam do Pani wiadomość proszę przeczytać.smile
      • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 12.01.13, 00:36
        agula30-2006 napisała:

> Pani Agato proszę o adres do wysyłki. Wybrałam rzeczy unisex po swoim synu i w
        > poniedziałek wyślę: 5xbody, 3xkoszulka, piżama,2 x bluzka z długim rękawem, 2xspod
        > nie dresowe,2 x leginsy 2xbluza, maskotka, 4 książeczki, 2 paczki kulek zbożowych B
        > obovita. Ubrania są na rozmiar 86-92.

Chciałabym Pani jeszcze raz serdecznie podziękować za wspaniałą paczkę z ubrankami dla mojej córeczki smile Wszystkie ubranka są śliczne,czyste i pachnące.Kuleczki zbożowe Marcelince bardzo smakują dałam jej dzisiaj z mlekiem a z maskotkami od Pani zasnęła w bodach i niebieskiej piżamce z pieskiem od Pani.Dziękuję,że zechciała nam Pani pomóc.Ubranka na długo posłużą Marcelince bo są troszkę większe a ona jest drobniutka.Dzięki Pani córeczka będzie miała w czym chodzić.Pozdrawiam serdecznie Agata
    • anka7961 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 21:51
      Agato, chciałabym Ci pomóc i najłatwiej jest mi podesłać Ci "parę złotych". Czy masz może konto w banku na które mogę zrobić przelew?
    • zol.ma Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.01.13, 21:58
      Agata, napisz na mojego maila zol.ma@gazeta.pl. Postaram się choć odrobinę pomócsmile
      • jolasiajolasiowska Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 05.01.13, 07:07
        Mąż jak najbardziej i zgodnie z prawem, może się zarejestrować jako poszukujący pracy. Dzięki temu będzie mial dostęp do ofert zamkniętych.

Skąd jesteś i co potrafi mąż? Czy mógłby pracować jako monter konstrukcji stalowych? Czy przejdzie badania wysokościowe? Wystarczą chęci i umiejętność przykręcania śrubek i jak mówi mój brat, trzymania drabinywink Zarobki od 5 tys w górę, praca za granicą, głównie Hiszpania, Włochy, Turcja i wiele innych.
        • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 05.01.13, 11:52
          Jesteśmy z okolic Skierniewic,woj.łódzkie .Mąż mąż ma 25 lat.Pracował w pizzerii jako kierowca,na magazynach jako operator wózków widłowych wysokiego składu wszędzie robił badania wysokościowe,nie ma lęku wysokości i przechodził wszystkie badania prawidłowo,pracował na dachach jako pomocnik,na budowie jako pomocnik,ma od 5 lat prawo jazdy kat.b.Szuka obojętnie jakiej pracy bo od 3 miesięcy nie pracuje,nie może znaleźć.
          Szybko się uczy jest pracowity i na pewno nauczył by sie skręcać konstrukcję.
          Jest gotowy podjąć pracę nawet w delegacjach lub zagranicą.Jeśli ktoś słyszał o jakiejs pracy bardzo bym prosiła o wiadomość.
          • jolasiajolasiowska Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 05.01.13, 16:17
            Firma Rimsa plus z Piekar Śląskich,niech dzwoni i pyta, niech prosi i tłumaczy że pojętny,chętny,bez nałogów. Raz, drugi, trzeci i do skutku.
            Stronę internetową mają a na niej nr telefonu.
            Firm które potrzebują w delegacje jest mnóstwo, ale czytajcie informacje o każdej z nich, wiele to oszuści i kombinatorzy.
            Życzę powodzenia
            • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 07.01.13, 09:59
              Pani jolasiojolasiowska dzwonilismy na ten numer do tej firmy o ktorej Pani nam powiedziala ale nie mozna sie dodzwonic (wybrany numer jest nie dostepny) tam jest podany tylko nr.stacjonarny a my mamy dzwonimy z komorki moze Pani wie jaki kierunkowy nr.trzeba wpisac .przepraszam za klopot
              • atena12345 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 07.01.13, 10:03
                domyślam się, że kierunkowy to 32
                • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 07.01.13, 10:20
                  Bardzo Pani atena12345 dziekuje i przepraszam za klopot.Pani Jolasiajolasiowska maz prze
        • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 07.01.13, 10:27
          Pani Jolasiajolasiowska mąż przed chwilą dzwonil do tej firmy i Pani z biura kazala mu tylko CV przeslac do firmy i czekac .
          • zol.ma Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 07.01.13, 12:30
            Hej.

paczka wysłana kurierem UPS, będzie jutro, bądź w domu. Pozdrawiamsmile
            • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 07.01.13, 13:38
              Bardzo Pani dziękuje jak tylko dostaniemy paczkę to dam Pani znac smile Pozdrawiam serdecznie Agata.L
            • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 08.01.13, 18:55
              Pani Magdo, wysłałam Pani wiadomość proszę odczytać smile
              • zol.ma Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 08.01.13, 19:01
                Przeczytałam i odpisałam, pozdrawiam całą Waszą Trójkęsmile)))
                • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 12.01.13, 00:05
                  Chciałam jeszcze raz serdecznie podziękować za wspaniałą paczkę żywnościową Kochanej Pani Magdzie''zol.ma'' z żywnością od kochanej Pani Zol.ma .Za serki danio,parówki,batoniki kinder mleczna kanapka,mleka ,kisiele i budynie dla dziecka.Dziękuję również za pasztet,masło,makarony,cukier,ser,serki topione,mąke,herbatę ,kabanosy,olej .Jesteśmy Pani bardzo wdzięczni,że zechciała nam Pani pomóc w tym ciężkim dla nas okresie .Bardzo nam Pani pomogła ,dziękujemy .Serdecznie Panią pozdrawiamy .Agata
    • paulinkapapulinka Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 07.01.13, 21:39
      Witam,

proszę napisać jakie ubranka są jeszcze Pani potrzebne. Mam trochę po swojej córeczce i chętnie przekażę.
      Pozdrawiam
    • mrowkojad2 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 12.01.13, 01:00
      Witam cię Agato,
      moja córka jest rok starsza od twojej, mam wiele ubranek, zabawki, książeczki, klocki, bardzo chętnie ci pomogę, wyślij mi na priv adres, napisz, czego wam potrzeba poza tym.
      Pozdrawiam
      • whisperka11 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 15.01.13, 23:10
        Kochane emamy przepraszam bardzo,ale mam prośbę.Może któraś z Was ma buciki ,takie po domu po swoim dziecku ,mogą być chłopięce.Moja córka wyrosła ,a ja w obecnej chwili nie jestem w stanie żeby jej kupić.Ma długość stópki 14,5 to jest rozmiar 23.Chętnie też przyjmę ubranka używane dla dziewczynki rozmiar 86-92.Pozdrawiam Agata
    • bj32 Mam dokumenty: 14.01.13, 21:19
      Rodzinny, okresowy, UP, opłaty, umowa na mieszkanie.
      Się zgadza wszystko.
      • gosssia_g Re: Mam dokumenty: 14.01.13, 22:34
        czego Wam najbardziej potrzeba?
        • blueagrafka Re: Mam dokumenty: 16.01.13, 09:55
          Witam, mam kapcie brązowe w rozmiarze 23 i skarpety z podeszwą rozmiar 21-23 (tak są opisane). Mogę wysłać w przyszłym tygodniu. Jeśli jeszcze jakieś buty są potrzebne, daj znać.
          • whisperka11 Re: Mam dokumenty: 16.01.13, 10:56
            P.blueagrafka jeśli nie sprawiłoby Pani to kłopotu ,to z chęcią przyjmę od Pani te buciki i buciko-skarpety ponieważ moja córka ma tylko buciki po domu w rozmiarze 21 ,ale są na nią za małe.Byłabym Pani bardzo wdzięczna.
            • aduska03 Re: Mam dokumenty: 16.01.13, 13:21
              prosze napisac na adres 1999@gmail.com czego pani jeszcze potrzebuje dla malutkej postaram sie cos wysłać a dla siebie albo meza czegos potrzebujecie jak tak rowniez prosze napisac rozmiary
              pozdrawiam
            • aduska03 Re: Mam dokumenty: 16.01.13, 13:22
              poprawiam adres marlena1999@gmail.com
            • blueagrafka Re: Mam dokumenty: 17.01.13, 12:27
              Proszę o adres na priv. Czy potrzebne są jeszcze jakieś buty?
              • kitana844 napisz co potrzebujesz 17.01.13, 20:10
                Proszę napisać mi na maila kitana84@poczta.fm co potrzebujecie z jedzenia dla was i dla małej to zrobię paczkę i Wam wyśle. Napisz od razu adres pod który mam paczkę wyśle. I nie martw sięsmile pomożemy jak możemy
                • kitana844 Re: napisz co potrzebujesz 17.01.13, 20:28
                  Chyba, ze jakieś ubranka potrzebujesz. To pisz jakie Ci są potrzebne. Jakbyś coś potrzebowała dla siebie lub męża to też pisz na tego maila kitana84@poczta.fm
    • gosssia_g Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc 18.01.13, 13:51
      proszę o adres do wysyłki- gosssia_g
      • kitana844 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc 19.01.13, 07:42
        Napisałam Ci wiadomość na priv, to jak będziesz miała czas to odpisz.
    • monikap76 Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 04.02.13, 18:58
      Czesc , posiadam ubranka w rozmiarze 92 cm , czy beda pasowaly na twoja mala
    • gosssia_g Re: Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc dla m 11.02.13, 10:37
      Proszę mi napisać czy post jest aktualny?dziś zrobię paczkę, dzieci mi chorowały i nie miałam mozliwości wcześniej.
      • gosssia_g Dziś wysłano 25.02.13, 23:36
        Nie umiem wpisywać w tabelkę wiec podaję tutaj:
        ubranka dla dziecka: sukienka princeska, polar, czapka wiosenna, koszulka na ramiączkach, skarpetki, piżamka, jeansy, bluzka długi rękaw 3 szt, bluzka krótki rękaw 2sztuki, spodnie na podszewce wiosenne, bluza sweter , rajstopy +1 nowe, 2barszcze czerwone, budynie 5, kisiel 3, czekoladki, maskotka
        • tabelki Re: Dziś wysłano 26.02.13, 00:05
          Założyłam arkusz i wpisałam. Informacje o wysłanych albo otrzymanych rzeczach można wysyłać na mail tabelki@gazeta.pl.
          • tabelki tabela wysyłek 26.02.13, 00:29
            docs.google.com/a/gazeta.pl/spreadsheet/ccc?key=0Aqa27jJvTdDhdDAtZmJ1b05xa19OQ2FvVk52eEdWWUE&usp=sharing#gid=36
        • whisperka11 Re: Dziś wysłano 01.03.13, 11:23
          Wczoraj dostałam paczkę od Kochanej Pani Gosi bardzo,bardzo dziękujemy smile
        • whisperka11 Re: Dziś wysłano 01.03.13, 11:29
          Wczoraj dostałam paczkę od Pani gosssia_g bardzo ,bardzo Pani dziękujemy wink

sukienka princeska, polar, czapka wiosenna, koszulka na
          >ramiączka, skarpetki, piżamka, jeansy, bluzka długi rękaw 3 szt, bluzka krótki
          > rękaw 2sztuki, spodnie na podszewce wiosenne, bluza sweter , rajstopy +1 nowe,
          > 2barszcze czerwone, budynie 5, kisiel 3, czekoladki, maskotka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka